Седмичен хороскоп 26 ноември-2 декември 2018

rodp18Слънце и Юпитер в съвпад

Меркурий и Венера в Скорпион

Венера и Уран в опозиция

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

За разлика от предходната, през тази седмица преминаваме през широк спектър от аспекти. Хармоничните са разположени предимно в първата половина на седмицата, а дисхармоничните през втората.

Чудесно начало на предстоящата седмица задава съвпадът на Слънцето и Юпитер. Неговото влияние усещаме още в края на изминалата седмица, а сега предстои точен аспект. В понеделник сутринта Слънцето и Юпитер се срещат в 3-я градус на Стрелец. Всяка година Слънцето прави съвпад с Юпитер, в различен знак. Цикълът на съвпада в Стрелец по принцип е през 12 години, но в очакваното време всъщност е бил в последния градус на Скорпион на 22 ноември 2006 година. Натрупва се отклонение през няколко цикъла, затова последната среща в Стрелец е била не преди 12, а преди 23 години, на 18 декември 1995 година в 26-я градус. Следващата среща в огнения знак ще бъде на 30 ноември 2030 година в 8 градуса Стрелец.

Съвпадът на двете благодатни космични тела е важно събитие всяка година. В Стрелец, знакът на Юпитер, той придобива още по-голямо значение както за родените в огнените знаци, или с астроточки в тях, така и за всички хора. Този аспект е сам по себе си миротворчески, изпълва с позитивизъм и надежди, вдъхва вяра в доброто развитие на събитията за отделния човек, за държавите, регионите и света като цяло. Най-силно ще се прояви в годишните хороскопи на рождениците от тази седмица. В солара им за 2018 година съвпадът Юпитер – Слънце прави силен акцент, привлича благоприятни обстоятелства, разширение, уголемяване, приобщаване, издигане, още повече ако се намира в кардинален дом.

Срещата на Слънцето и Юпитер обаче се развива на фона на няколко други аспекти. Ретроградният Меркурий, който се е насочил към към тях, образувайки стелиум, създава впечатление,че ще подкрепя зададеното от двете планети. Но той е не само ретрограден, но и в квадрат към Марс. Криминалният момент е много силно проявен в този квадрат, още повече като е в подвижните знаци. Марс прави квадрат към стелиума, провокирайки всичките лоши черти, заложени в участниците. С Юпитер направи квадрат в предходната седмица, с Меркурий е в понеделник, а най-тежката от трите квадратури, тази със Слънцето е в неделя. Изблици на прекомерна самонадеяност, самохвалство, грандомания, арогантност, нещо което наблюдавахме през изминалата седмица сред представители на подвижните знаци- Близнаци, Риби, Стрелец и Дева, през тази седмица има още по-силен подтик за проявление. Разбира се, всичко това зависи от нивото на развитие на индивида. Умният и мъдър човек има самоконтрол и начин да канализира енергията на квадратите в градивна посока.

С напрегнати аспекти ще трябва да се справят и тези от кардиналните знаци. Венера, която напредва през Везни,за пореден път е в опозиция с ретроградния Уран, и в квадрати с лунните възли. Големият кардинален квадрат, който се оформя в края на знаците Везни, Козирог, Рак и Овен се развива между сряда и събота. Безразсъдност в проявление на емоциите, прекален драматизъм и преекспониране на случващото се. Кардиналността в случая се проявява в категоричност на мнения, оценки, ексцентрично поведение, стигащо до крайност, претенциозност, силен стремеж за привличане на вниманието,безцеремонност, биполярност. Тези аспектите действат като допинг за хората с психични проблеми, подсилвани като влияние и от наближаващия съвпад на Марс с Нептун в Риби. В събота ретроградният Меркурий влиза в Скорпион, а в неделя – Венера.

Има една устойчива хармонична конфигурация, която може да противодейства на негативните проявления на напрегнатите аспекти, трансформирайки, омекотявайки ги, но не и да ги елиминира. Голям тригон се развива през цялата седмица между Меркурий, Хирон и СЛВ. В събота, когато Меркурий се завърне в Скорпион, той става Голям воден тригон. Ако настроим сетивата си да улавят съветите на Хирон, мъдрия учител, от знака на мъдростта Риби, ще се справим успешно с всяко предизвикателство през следващите дни.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Рак и съответно с много домашни ангажименти. Съвпадът на Слънцето и Юпитер в другия огнен знак Стрелец е много ценен аспект, очертаващ скок в амбициите, поставянето на по-високи цели и силна вяра в успеха на начинанията. Ретроградният Меркурий, който се присламчва към тях, напомня за някои започнати и недовършени дела, за важни поправки в бъдещите планове, за да се гарантира успеха им. Можете да разчитате на подкрепата на влиятелен човек, но в същото време се активират и много скрити противници. Уран от вашия знак отново е предизвикан и това може да ви кара силно да искате свободата си, да отхвърляте претенциите на партньора и да направите някои решителни, но много вероятно погрешни стъпки.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои вълнуваща седмица. Съвпадът на Слънцето и Юпитер в Стрелец е в най-творческата зона на слънчевия ,събитие, което не се е случвало отпреди 23 години. Изключително благодатно влияние за всичко, което е плод на вашата мисъл, желание, стремеж, на активно влагане на енергия за създаване и развитие. Най-силно ще го усетят тези със слънце или асцендент в първата декада на Лъв. Творческият импулс, вследствие на този съвпад, ще се разгърне през следващия 12 годишен цикъл с продължителност до края на ноември 2030 година. Планирайте начинанията си, но им дайте ход след новолунието на 7 декември, когато и Меркурий ще бъде вече директен. В края на тази седмица при някои предстои изясняване на обстоятелства около наследство, неизплатена издръжка, или скрити ходове на съдружници.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. 23 години са изминали от момента,в който Слънцето и Юпитер са имали среща във вашия знак. Сега, в понеделник, съвпадът им бележи началото на нов цикъл Юпитер-Слънце, който ще продължи до 2030 година. Направете равносметка за тези изминали повече от две десетилетия, и как са се отразили на вашето развитие. Защото този съвпад е извор на вдъхновение, катализатор на вашия творчески потенциал, преминаващ през различни по сила и значимост житейски подпериоди. Той носи голяма доза самоувереност, което ще ви подтикне съвсем скоро да се захванете с неща, които изглеждат непосилни към този момент, тъй като изискват много енергия, за да бъдат успешни. Квадратите на Марс към стелиума Слънце-Юпитер-Меркурий ще ви създава грижи в дома и през тази седмица, въоръжете се с търпение и юпитерова мъдрост, за да преминете невредими през тях.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. На някои предстои спешно пътуване в началото на седмицата. Пълнолунието в Близнаци в края на миналата, и съвпадът на Слънцето и Юпитер в Стрелец в началото на тази седмица активират оста на парите в слънчевия хороскоп. Финансовите дела ще бъдат с приоритет. Имате да решавате въпроси, касаещи както личните доходи, така и това, което ви идва по линия на брак, съдружия или наследство. Добър момент за довършване на недовършеното. Намирате се в сезона на тайните, които напират да бъдат разкрити. Ако не се пресичат интересите ви, можете да имате подкрепа от приятел. В събота и неделя Меркурий и Венера се настаняват в срещуположния знак Скорпион. Отношенията с партньора стават по-интензивни и изискват повече време и енергия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои активна седмица. Марс от срещуположния знак е носител на безпокойство, а квадратите му със стелиума Слънце-Юпитер-Меркурий поддържат висок градус на емоциите през цялата седмица. Срещата на Слънцето и Юпитер в зоната на семейните отношения е чудесно обещание за просперитет, обогатяване, разширение, благоденствие за следващите 12 години. През тази седмица обаче тези с асцендент в първата декада, и августовските Деви, имат да се справят с някои неуредици в партньорските взаимоотношения. Неспазени обещания на хора, на които сте разчитали, неправомерни изисквания, превишаване на права от страна на работодатели, разкриване на домашни тайни, притискане от наемодатели и други, свързани с устройването и комфорта на дома. В четвъртък Луната идва във вашия знак и ви дава диригентската палка в ръцете. Петък е конфликтен ден. Споразумявайте се в събота и неделя.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Рак. Това ви поставя в позиция да бъдете на разположение на другите. Но до каква степен това зависи от вас. Сатурн в знака ви получава подкрепата на планетата воин, за да отстоявате собствената си позиция със солидни аргументи. Големият кардинален квадрат е провокативен и насочва към отхвърляне на ограничения и зависимост, или на стари ангажименти и задължения. Съвпадът на Слънцето и Юпитер в предходния знак Стрелец води до осъзнаване на съществуващите ограничения, и до силен импулс те да бъдат отстранени по един или друг начин. Революционният дух, който този съвпад носи, ще ви насочи в нова посока, ще изисква проявата на качества, които са били латентни, непроявени досега. Всичко това ще се развие в започващия в понеделник нов цикъл Слънце-Юпитер в продължение на 12 години напред. Ретроградният Меркурий към този момент предлага стари модели, но от 6 декември той се изправя, а на 7-ми е новолунието в предходния знак, последвано от новолуние във вашия знак през януари, оттам започва броенето.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Ако сте кандидатствали за работа, вероятно ще получите покана за интервю. Съвпадът на Слънцето и Юпитер в срещуположния знак Стрелец носи големи обещания. Човекът или хората срещу вас може да са изпълнени с най-добри намерения, но дали това,което ви обещават,могат да изпълнят. Дали зависи изцяло от тях е важен въпрос, който поставя ретроградния Меркурий, готов винаги да обърка и най-добрия план, и най-добрите намерения. Знаете,че пътят към онова непривлекателно място е постлан с добри намерения. Използвайте енергията на хармоничните аспекти в понеделник и вторник. Тези от първата декада на знака, майските Близнаци, в четвъртък и петък имат да преодоляват сериозна съпротива, подгответе се добре, „напишете си домашното“. В почивните дни бъдете грижовни и отзивчиви към най-близките.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с предизвикателства към кардиналната ви природа. Венера е във Везни и това ви помага в голяма степен да бъдете дипломатични, и да се стремите към хармонизиране на отношенията. Но няма да бъде лесно, заради опозицията и с Уран от срещуположния знак Овен. Не разчитайте на спокойствие в следващите дни, защото влиянието на аспектът се усилва към края на седмицата. Радостното излъчване на съвпада Слънце-Юпитер ще се разпростре върху отношенията с близки приятели, роднини, съседи, съученици. Периодът е добър за активна комуникация, писане, говорене, публикуване. Сега повече стари неща, но след 7 декември обърнете внимание на новото, това, което е плод на вашия талант и лична работа. Подобрете вашата мобилност, физическа и по отношение технологиите. Обновете си комуникационните средства, и начина на придвижване.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои уранова седмица. Управителят на знака отново е активиран от опозицията на вече директната Венера. Големият квадрат, който се оформи от началото на ноември, продължава и през следващата седмица, сега е в силата си. Участието на ретроградния Уран е значимо най-вече върху социалните контакти, където има известна поляризация и преразпределение на основата на харесвам-не харесвам, обичам-не обичам… Съвпадът Слънце- Юпитер влияе благоприятно и хармонизира там, където има нужда. Революционният дух на двойката Слънце-Юпитер е катализатор на вашия реформаторски дух. Под негово влияние ще настъпи промяна в средата на общуване, по групи, екипи и компании, за изчистване но това, с което не сте съгласни, и освобождаване от неприятни връзки. Критериите са във вас, във вашия личен морален кодекс, който ще се наложи да прилагате сега и в следващите години, в рамките на новия слънчево-юпитеров цикъл.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Това ви поставя в лидерска позиция, още повече, че директният вече Нептун от Риби има готовност за сътрудничество. Някой се нуждае от вашата съпричастност и подкрепа, дори това да става от разстояние. Съвпадът на Слънцето и Юпитер в огнения знак Стрелец огрява зоната на работните взаимоотношения. Тук имате много какво да направите и сега е подходящия момент да раздвижите средата, и да изложите своите виждания за пореден път. Обърнете внимание на здравето си. Периодът е добър да се поглезите, да направите нещо повече за телесния си, и емоционален, комфорт. „Работата никога не свършва“ и това ще ви бъде напомнено в края на седмицата, когато ще ви отрупат с ангажименти и задължения, от които ви се е искало да се измъкнете. Меркурий и Венера навлизат в зоната на любовта и творчеството в събота и неделя, което гарантира много емоции и романтични жестове през първата половина на декември.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия воден знак Рак. Ако през изминалата седмица сте се чувствали ощетени и притиснати от обстоятелствата, то през тази ви очаква награда, или поне компенсация. Съвпадът Слънце-Юпитер е в зоната на собствените ценности, като те могат да бъдат както физически измерими, така и нематериални. Разчитайте повече на късмета си, но не се увличайте по повърхностни, нетрайни и лъскави неща. Търсете сериозното, стабилното, трайното. По отношение личните доходи навлизате в добър период, нов 12 годишен цикъл, с финал 2030 година. В него можете да развиете потенциала си, да подобрите приходите си, да разчитате на стабилност във финансовите дела. Опирайте се на справедливостта и благородството, които този аспект задава, за да има и за вас, и за другите.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешно начало на новата седмица. Луната в другия воден знак Рак се свързва хармонично с планетите, които са ви на гости- Марс и Нептун. Имате подкрепата да провеждате вашата си политика,с вашите си средства. Но не сте така свободни, както ви се иска. Имате цензор, дори повече от един, с които да се съобразявате. Те поставят морални рамки на вашето поведение, изисквания, които са съобразени с обществените норми. Съвпадът Слънце-Юпитер зарежда със смелост, която ви е нужна за успеха на някои дългосрочни професионални планове. Той полага началото на нов 12 годишен цикъл, в който да развиете настоящата си кариера на по-високо ниво, или да се ориентирате към нещо съвсем ново.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в съвпад с Юпитер на 26.11.2018 / 8:33

Венера в квадрат към л.възли на 28.11.2018/ 19:13

Венера в опозиция на Уран на 1.12.2018 / 4:13

На 1.12.2018 /13:11/ Меркурий навлиза в Скорпион

На 2.12.2018 /19:01 Венера навлиза в Скорпион

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Рак и Везни, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

27.11.2018 / 9:22 – 27.11.2018 /10:35

29.11.2018 /11:46 – 29.11.2018 /13:08

1.12.2018 /16:34 – 1.12.2018 /16:49

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии