Седмичен хороскоп 28 януари- 3 февруари 2019

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлънце и Меркурий в съвпад

Тригон Венера-Уран

Квадрат Марс-Плутон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Началото на астрологичната седмица е под влияние на квадрата на Слънцето и Луната в неделя късно вечерта. С него навлизаме в последната четвърто от лунната орбита, когато Луната за разлика от предходната седмица се движи значително по-бавно, до разпада в следващия понеделник и новолунието във Водолей.

На фона на бавнодвижещата се Луна между двата неподвижни знака Скорпион и Водолей, в следващите дни се развиват малко, но значими аспекти.

Меркурий се движи към съвпад със Слънцето, и той става точен в сряда. Меркурий е на-близката до Слънцето планета и от земна гледна точка той не се отдалечава повече от на 28 градуса разстояние от него. Съвпадите са чести, случват се поне седем пъти в една година, като различаваме горен и долен съвпад. Сега Меркурий е зад Слънцето и имаме горен съвпад.

Във Водолей срещата на двете космични тела дава много поводи да изразим ясно мислите си, да привлечем вниманието на околните към нашите собствени идеи, особено тези, които касаят повече хора. През тази седмица вестоносецът на боговете преживява метаморфоза. От утринна планета, изгряваща преди дневното светило, след съвпада със Слънцето на 30 януари в 4:52 ч., сряда, той става вечерна планета. Преминаването на Меркурий през диска на Слънцето е критично за меркуриевото проявление, той „изгаря“ под лъчите му. Затова сега, във времето на меркуриевото прегаряне от вторник късния следобед до сряда на обяд, не разчитайте на правилност на взети решения. Дайте си повече време, не бързайте да привеждате идеите си в дела.

В четвъртък, на 31 януари, Сатурн и Нептун са в точен секстил. Този интелектуален по природа аспект, между двете планети на трон, е като манна небесна за тези, които имат да решават сложни задачи и да правят трудни избори. Четвъртък е денят на разумните изводи, решения и планове,които да се приведат в изпълнение след новолунието във Водолей.

Най-значимият аспект през седмицата е квадратът на Марс и Плутон. Той става точен в събота, но ще оказва влияние през цялата седмица. Марс изминава средно половината от зодиака за една календарна година. Затова обикновено квадратите му с Плутон се случват веднъж годишно. Откакто Плутон е в Козирог,това са дни, в които Марс е в Овен, или във Везни.

Аспектът има силно разрушителна характеристика, заради това, че се случва в кардиналните знаци, в 21 -я градус на Овен и Козирог, но също така и заради Луната. След съвпада си със Сатурн в Събота, Луната прави стелиум с него и Плутон, пренасяйки кардинална енергия между двете планети и подсилвайки квадрата им с Марс. По този начин краят на седмицата, дните петък и събота са критични за всичко и всички, които се изразяват, имат сила, в кардиналните знаци.

Предноволунието, денят преди са се срещнат Слънцето и Луната, е време за разчистване, отказ, разпадане. На този фон обаче се развива един интересен аспект- тригонът на Венера и Уран .

Ден преди да навлезе в Козирог, Венера изпраща любовни, по-скоро идеалистично платонични, сигнали на анархиста Уран. След съвпада си с Юпитер в Стрелец, тя продължава разходката на „Алиса в страната на чудесата“ към срещата с „Лудия шапкар“. В последните градуси на Стрелец-Овен този аспект е изпълнен с противоречия, странности и неочаквани ситуации. Но, може да донесе важни прозрения у хора, които имат чувствителността да ги приемат. Нечии странности ще привличат вниманието на много хора.

Време за изриване с голямата лопата. Дали сняг, дали друго, според мястото и условията, но важното е да се разчиства пътя.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия марсов знак – Скорпион. Очертава се марсова седмица. Ще плувате в свои води, но ви очакват и предизвикателства. Имате нужда от приятелска подкрепа. Или от човек, който е наясно какво става, и знае как да постъпи, така че да намали напрежението. А то се засилва към края на седмицата, когато Марс прави квадрат с Плутон. Венера от Стрелец ще ви разсейва с интересни срещи, контакти и запознанства до четвъртък. От петък до края на седмицата Марс е в силата си,затова не подминавайте сериозните неща, не подценявайте препятствия и опасности, не реагирайте първосигнално, мислете и за себе си, и за близките си.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Скорпион. Домашни ангажименти ще попречат на някои да се отзоват на покана за важна служебна среща, или интервю за работа. До края на седмицата Венера ще продължава да се движи в другия огнен знак Стрелец, което ви прави привлекателни за околните. Възползвайте се от чара си, но бъдете и внимателни за сюрпризи, които идват с аспекта между планетата на любовта и чаровния, но непредсказуем Уран. В края на седмицата, когато двамата господари на най-ревнивия знак са в напрегнат аспект, закачките на Венера могат да доведат до остри реакции у партньора. В почивните дни освен конфликтни ситуации избягвайте и физическо претоварване.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на заслужена почивка. Луна в предходния знак Скорпион и Венера в собствения знак са идеалното време да се отдръпнете от света. Стига да можете да си го позволите. До края на седмицата планетата на красотата и хармонията е във ваша подкрепа да отделите повече време за себе си. Активният Меркурий, който прави съвпад със Слънцето обаче е като шило в торба и изисква както отношение, така и действия. През втората половина на седмицата се грижете повече за собствеността си, за вещи, за пари в брой, или ценни неща, за дома си. Квадратът на Марс и Плутон предполага неприятности в тази посока, измами, кражби, щети от външни обстоятелства.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Скорпион. Началото на седмицата изисква по-добра организация и внимание към нуждите на другите. Съвпадът на Слънцето и Меркурий във Водолей е носител на добри идеи, възползвайте се от тях в сряда и четвъртък, когато финансови въпроси ще очакват вашето включване. В събота срещата с възрастен човек може да се окаже от голямо значение. Някои обстоятелства около хора отдалеч е възможно в края на седмицата да бъдат причина да вземете важно решение. Не бързайте с прилагането, изчакайте новолунието.

Благоприятни дни през седмицата – сряда,четвъртък и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична седмица. Някои още в понеделник потеглят на път, други се връщат. Съвпадът на Меркурий със Слънцето е един от акцентите в астрологичната картина за следващите дни. Макар да се случва често, около седем пъти в една година, той указва важен момент за даден период. Случвайки се във Водолей, този съвпад ще ви помогне да погледнете от друг ъгъл на актуално за вас обстоятелство, или събитие. Венера, която се грижи за комфорта на най-близката среда, ще ви поднесе изненада в края на седмицата. Квадратът на Марс и Плутон може да ви създаде грижи с неща свързани с деца, с любими хора, да ви накара да промените някои близки планове.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмица на приятелската подкрепа. Като знак, който обикновено има малко приятели, кръгът е твърде стеснен. Малко, но верни и такива, на които да разчиташ. Ще ви е нужен съветник, много вероятно по финансови въпроси. Седмицата е тази преди новолунието във Водолей, в зоната на паричните дела. На някои ще се наложи да решават труден казус, дали да предприемат важна стъпка, дали да се откажат от нея, дали да отложат взимането на решение. Търсете информация, проучвайте. Сатурн от вашия знак прави секстил с Нептун от зоната на информационния обмен. Знанието е достъпно, от вас зависи дали ще се възползвате от него. Четвъртък е удачен ден за мъдри мисли и дългосрочни планове. Краят на седмицата е предизвикателен за кардиналните знаци. Запазвайте спокойствие, избягвайте рискови ситуации, не се претоварвайте физически и емоционално.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, отново седмицата обещава активност в общуването. Тя е на всички нива, както лични, така и служебни. Добрият период за търсещи нова, или по-добре платна работа продължава. Венера се разделя с Юпитер от срещуположния знак Стрелец. Но в средата на седмицата прави намигване към нестандартния в поведението си Уран. В сряда и четвъртък някои ще получа интересни предложения, от приятел, или с негово посредничество. Срещайте се, говорете, разпитвайте за подробности, искайте гаранции, но не бързайте да обещавате, и да взимате окончателно решение. С идващото новолуние във Водолей навлизате в по-добър период по отношение работа, кариера, професионална, и житейска посока.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои финансово ориентирана седмица. Квадратът на Слънцето и Луната в неподвижните знаци насочва към проблеми касаещи сметки, плащания, приходи, разходи и др.подобни, които спешно се нуждаят от внимание. Съвпадът на Слънцето и Меркурий в другия въздушен знак Водолей е момент на откровение, на нови неща, които навлизат в полето на идеите и плановете. Венера от Стрелец от своя страна ви носи подкрепа, добавяйки интересни запознанства, въвличайки ви в дискусии, в които можете да покажете своята компетентност. Като кардинален знак обаче в края на седмицата се изправяте лице в лице с квадрата на Марс и Плутон в Овен-Козирог. Оповавайте се на чувството си за баланс и се старайте да го прилагате във всяка провокативна ситуация.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица преди новолунието в собствения знак. Предстои ви важен период от астрологичната година, последният етап на сатурновия период. Намаляващата Луна изисква сбогуване със старото и задържащото, разчистване на сметките, освобождаване на пространство за навлизане на новото, с новолунието, което идва. Преди да напусне огнения Стрелец планетата на хармонията прави мил жест на вашия планетен управител от Овен. Добър момент да успокоите атмосферата в близката среда, да си подадете ръце за помирение с някой, с когото споделяте общ покрив, етаж или улица. Идеи да искаш в това отношение, съвпадът Меркурий -Слънце ви вдъхновява за благородни дела. В края на седмицата стойте настрани от съседски кавги, и бъдете внимателни при пътувания.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия воден знак Скорпион. Така началото на седмицата е превъзбудено не само от квадрата на светилата. Съвпадът на Слънце и Меркурий бележи зона на мисловна активно свързана с общите неща – преживявания, притежания, задължения и активи. С фирмените такива, но и със семейните. Венера ще продължава да ви подкрепя в работната среда да постигате хармония. До края на седмицата и предстои още един добър аспект, преди да премине в зоната на консервативния Козирог. От там обаче през втората половина на седмицата назрява буря. Квадратът на Марс и Плутон ще ви направи съпричастни към конфликт, скандал на работното място, или проблем, който изисква кардинално решение.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до четвъртък.

За родSk12ените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в Скорпион. Яхвайте вълната, но не и метлата. Квадратът на Луната и Слънцето накланя за второто. Във вторник ще имате ключ за решаване на важен за вас въпрос. Финансов, или служебен, или свързан с взаимоотношения, но под покровителството на Венера и Юпитер от Стрелец сте с подкрепа до четвъртък. В края на седмицата преминавате през труден период, заради квадратурата между Марс и Плутон. Управителите на вашия знак са в конфликт. В конфликтни ситуации е вероятно и вие да попаднете. Или такива с елемент на риск. Ако сте любители на екстремни спортове, или преживявания, преценявайте риска, за вас и за околните.

Благоприятни дни през седмицата от понеделник до четвъртък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в другия воден знак Скорпион. Добър период за пътувания, реални и виртуални. Седмицата може да бъде много спокойна, и с възможности за почивка, за откъсване от злободневието. От сряда до петък обаче Луната в Стрелец ще ви ангажира с много текуща работа. Предстои ви да обучавате някого, но в същото време имате нужда от надежден съветник. Както и от помощник за приключване на поет ангажимент, или на част от него. Имате на кого да се облегнете. През цялата седмица влияе хармоничния аспект между планетния управител и разумния Сатурн от Козирог. Избягвайте конфронтация с кардинални знаци, в края на седмицата те преминават през труден период,заради напрегнати аспекти в кардиналния кръст.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в съвпад с Меркурий на 30.01.2019 / 4:52

Сатурн секстил с Нептун на 31.01.2019

Марс в квадрат с Плутон на 2.02.2019

Венера в тригон с Уран на 3.02.2019

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Скорпион и Водолей, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

29.01.2019 / 0:39 – 29.01.2019 /16:33

1.02.2019 / 0:33 – 1.02.2019 / 2:47

3.02.2019 /12:53 – 3.02.2019 /15:03

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Кремена каза,

    Писа на януари 28, 2019 @ 6:47

    Здравейте г-жо Дачева, искам да Ви задам един въпрос. Родена съм на 27.06.1986г. Добра ли е личната ми година за постижения в сферата на образованието/повишаването на квалификацията, защото мисля да инвестирам всичките си сили и средства в тази област ?
    Ще съм Ви много благодарна ако намерите време за кратък отговор…

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 1, 2019 @ 13:11

    Кремена,
    винаги е добре да се учи и да се повишава квалификацията.Дори и като преподавател, пак трябва да се учи, и то много.
    Лична година 8 е много добра за постигане на лични цели и ако вложите необходимата енергия, нещата ще се получат.
    В сатурнова криза обаче винаги има повече препятствия за преодоляване. Това е времето за учене на сатурновите уроци-
    търпение, упоритост, пестеливо изразходване на ресурсите, коректност, почтеност, носене на отговорност и други.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии