Седмичен хороскоп 29 октомври-4 ноември 2018

es18bas11Меркурий в Стрелец от сряда

Венера във Везни от сряда

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в меркуриево-венерина седмица, която изцяло се разполага във втората половина на лунно-слънчевия цикъл, при намаляваща Луна. В понеделник,светилата са в хармоничния аспект тригон. Това задава един по-спокоен тон на началото на седмицата.

В понеделник Меркурий прави съвпад с Юпитер, един чудесен аспект, но случващ се в Скорпион, и то за втори път. Обикновено съвпадът на Меркурий и Юпитер се случва веднъж годишно, като всяка година в следващ знак. Докато Юпитер е в Скорпион за периода 2017/2018 година обаче срещата на двете планети се случва два пъти. На 18 октомври 2017 година в 1-я градус на неподвижния знак, а на 29 октомври 2018 година в 27-я му градус. Многото говорене отново ще ни вкара в омагьосания кръг на различните гледни точки, към едно и също събитие. Това, което е изречено като лъжа преди една година, ще бъде повторено сега, отново като лъжа. Но кредита на доверие е изчерпан, Меркурий преминава в знака на истината.

Венера е главно действащо лице в астрологичния спектакъл през седмицата. Предстои и да се завърне във Везни. Ретроградната планета на любовта ще навлезе в своя знак в последния ден на месец октомври и ще продължи движението си назад по зодиака до 16 ноември. Преди да направи промяната, в края на водния знак Скорпион, тя прави два важни аспекта.

Във вторник Венера е в квадрат към лунните възли. Те от своя страна са на път също да направят промяна, като през следващата седмица, на 6 ноември ще сменят знака. Знаете, че лунните възли не се движат като планетите по посока на зодиакалните знаци, а обратно. Затова навлизането в нов знак е всъщност преминаване в предходния. Смяна на знаците СЛВ и ЮЛВ правят на всеки 18 месеца, а пълно завъртане по зодиака през 19 години.

Квадратът на Венера към лунните възли, в началото на неподвижния кръст, бележи важна промяна във взаимоотношенията между хората. Дълбоко скривани противоречия ще бъдат изкарани на повърхността и ще послужат като основа за взимането на важни решения в следващите дни. Лунните възли са кармични маркери, те са мост между миналото и бъдещето. Преминаването през точката на квадрат с тях, на всяка планета, е важен астрологичен момент. Венера е в изгнание в Скорпион и в период на проява на най-лошите си черти-ревност, завист, отмъстителност, манипулативност и т.н. За такива прояви Венера е подстрекавана от опозицията с Уран, която става точна малко след точния квадрат на планетата с лунните възли, в сряда преди обед. Намесата на Уран от Телец е катализатор на невъздържаност, отхвърляне на правила и обществени рамки, на показност и претенциозност с цел скандализиране на околните, или насочване на вниманието в желаната посока. Пълнолунието в първия градус на Телец, при съучастие на Уран ще дава плодове още през тази седмица.

Денят сряда е акцент през тази седмица. В сряда Венера се завръща в знака на хармонията, но и на справедливостта. В сряда е точната и опозиция с Уран. В същия ден- вечерта, е квадратът на Слънцето и Луната, подсилен от участието на Лилит. Напрегнат ден за неподвижните знаци, но и за всички, които поставят себе си над другите.

Поддържащата роля на Меркурий не се изчерпва със съвпада му с Юпитер в понеделник. В сряда сутринта вестоносецът на боговете се включва с активност, преминавайки в Стрелец. От 31 октомври започва пътуването през юпитеровия знак, което ще бъде по-дълго от обикновено, заради предстоящата ретроградност на планетата. Тя започва на 17 ноември, ден след като Венера излезе от своята ретроградна фаза. Меркурий в Стрелец задава друг тон на човешкото общуване, повече откритост, повече истина, повече справедливост.

Много силни акценти за промяна идват през следващата седмица, когато две мощни планети ще сменят зодиакалните знаци,в които се движат. На 6 ноември Уран се завръща в Овен, а СЛВ и ЮЛВ преминават съответно в знаците Рак и Козирог. На 7 ноември е новолунието в средата на Скорпион. На 8 ноември Юпитер преминава в Стрелец.

Почивните дни се очаква да преминат в относително спокойна астрологична среда. Луната в Дева в петък и събота обещава изгодно пазаруване, и успешно договаряне за стоки и услуги в полза на пред зимното запасяване.

Хубаво време и добро настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Рак. Голяма част от вниманието, ако не и цялото, ще бъде в дома и домашните ангажименти. Много неща свързани с бита ще излязат като приоритети. Тази седмица е последната преди СЛВ да навлезе в зоната на „домашното огнище“. Всичко свързано с корените, рода, отношението към родната среда,наследството, гените, ще става все по-значимо. В средата на седмицата Венера се завръща в срещуположния знак Везни. Венера в зоната на партньорството подкрепя взаимоотношенията с околните, разширяването на контактите, възобновяването на стари връзки. Напрегнатите аспекти, които тя прави през първата половина на седмицата, могат да направят личния живот арена на сериозни сблъсъци и драматични изяснявания на недоразумения и прегрешения. С Венера във Везни ще ви бъде по-лесно да изглаждате противоречията, особено след 16 ноември, когато тя изправи своя ход. В сряда Меркурий влиза в Стрелец, а през следващата седмица Юпитер се настанява там за една година. Навлизате в активен период на себеизграждане – обучение, нови цели, нови възможности и очаквания за успехи.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда,четвъртък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната седмица. В понеделник хармоничния аспект между Слънцето и Луната, както и този между Меркурий и Юпитер носят добри новини и успокоение по някои наболели въпроси. В сряда предстои драматична развръзка с някой от близкото обкръжение. Венера се завръща във Везни и ще ви кара да обърнете отново поглед към отношенията със съседи, братя и сестри и други родственици, изисквайки проявата на повече дипломатичност и деликатност от ваша страна. Меркурий ще ви зарадва с навлизането си в другия огнен знак Стрелец с повечето възможности за изява на вашата креативна природа в следващите седмици, което ще се усилва като тенденция с навлизането на Юпитер в този знак през следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на довършване на недовършеното. Последното пълнолуние извади на показ някои проблеми в работната среда, с които трябва да се справите, независимо дали ви е приятно или не, дали имате ресурс за това, или не. Да си спомним, че Сатурн транзитира зоната на личните доходи и налага ограничения на харчовете. Участието на Уран в това пълнолуние обаче подчерта необходимостта от обновяване на техниката, с която работите. В средата на тази седмица отново ще ви бъде напомнено по един не особено дипломатичен начин от аспектираната ретроградна Венера. Другата страна на урановото влияние е свързана със здравето. Екстремните ситуации, в които са попаднали някои от групата, са също с цел подтикване към намиране на решение на проблем. С навлизането на Меркурий във вашия знак идва и очакването за удачни хрумвания и удачни решения. А предстои и много важното астрологично събитие, идването на господаря на знака Юпитер в своя дом-вашия знак.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. Планетният управител играе важна роля в астрологичния театър в следващите дни. Венера прави напрегнати аспекти, които изискват включване в събитията, а не измъкване от отговорност. Пълнолунието във вашия знак размести някои пластове, които смятахте за стабилни. Но с Уран на гости стабилност няма. Ще ви се даде известно време, четири месеца, да привикнете с новите обстоятелства, когато далечната планета се завърне в Овен през следващата седмица, на 6 ноември. Но от 6 март следващата година отново е на ваша територия. Меркурий ви носи другата промяна през тази седмица като в сряда преминава в Стрелец. В зоната на финансите планетата на комуникациите подготвя условията за по-голяма активност, когато и Юпитер се задвижи там за период от една година. Като прагматичен знак ще имате повече възможности да разгърнете своите умения, да инвестирате успешно, да привлечете внимание и доверие,което разбира се ще трябва да оправдаете.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Активното движение е не само на физическо ниво, но в голяма степен на умствено. Ще ви се налага да правите много, и бързо, справки, разчети, консултации със специалисти в дадена област, да сравнявате и избирате между няколко равностойни възможности. Сряда не е добър ден за договаряне, отложете за четвъртък следобед, петък или събота, когато и Луната е във вашия знак. В сряда Меркурий навлиза в Стрелец, с което открива сезона на семейните събирания по най-различни поводи. В тази зона Меркурий ще направи и своята трета по ред, и последна, ретроградност за годината, като тук ще срещне, за втори път през тази година, Юпитер. Благодатната планета ще дарява с присъствието си повече от година, внасяйки изобилие и много надежди в най-близката среда.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак -Рак. Вниманието ви изцяло е в посока другите и техните проблеми, грижи, потребности. „С гръм и трясък“ ретроградната Венера се завръща в зоната на професионалната изява. Това, което не се е объркало досега, предстои да се обърка, а после да се оправи. Стига да имате смелостта да гледате истината в очите, или да я чуете от някой, с когото работите. По някои проекти ще ви се наложи да работите отново, да поправяте, и променяте, но също така обърнете внимание на съвършено новите неща, тези които сега са само в идейна фаза и тепърва предстои да вложите енергия за тяхната реализация. Възможно е да чувствате потребност от повече свобода, да отпаднат ограниченията на ежедневните задължения, или поне да намалеят.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва обнадеждаващо. Меркурий прави съвпад с Юпитер в понеделник. За втори път във водния знак Скорпион планетният управител ще се срещне с гиганта на слънчевата система. Някои промени в работната среда вероятно ще подтикнат мнозина да търсят нови полета за изява, нови територии за обследване, нови предизвикателства и интересни преживявания. Като подвижен знак сте винаги отворени за новото и не се плашите от промените. Те идват с навлизането на Меркурий в зоната на партньорството през тази седмица, когато в сряда той ще бъде вече в Стрелец, а през следващата там се установява за около година – Юпитер. Взимането на решение може да бъде провокирано от обстоятелства или конкретни събития в средата на тази седмица, когато Венера прави напрегнати аспекти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои емоционално ангажирана седмица. Тя започва късметлийски за някои. Ще се чувствате въвлечени във всичко, което се случва около вас в тази силно повлияна от Венера седмица. Ретроградният планетен управител прави важна крачка, завръщайки се във вашия знак, след като ви бе напуснал на 9 септември. Венера управлява личните финанси и аспектирана от Уран в срещуположния знак внася дисхармония в тази сфера. Докато тя ви е на гости, до 2 декември, имате възможност да нанесете корекции, да промените хода на събитията във ваша полза. Меркурий излиза от зоната на финансите в сряда, а Юпитер през следващата седмица. Разреждането на енергиите в тази сфера, с изнасянето на трите планети оттам може да бъде минус, но и плюс, в зависимост от конкретната ситуация и от начина по който ще подходите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои успешна седмица. Съвпадът на Меркурий и Юпитер в зоната на професионалната изява е носител на късмет и позитивни очаквания. С ретроградна Венера в тази зона обаче ще ви бъде трудно да се договаряте, ако не си наложите да бъдете в повече деликатни и дипломатични, дори с хора които предизвикват лошото у вас. А такива случаи няма да липсват покрай точната опозиция на ретроградните Венера и Уран. Вашият планетен управител ще се завърне в огнения Овен през следващата седмица. Венера в сряда се завръща в другия въздушен знак Везни, откъдето ще ви дава насоки за преразглеждане на някои планове свързани с организирани почивки, обучения, пътешествия. Романтичната нишка отново заема място в живота ви, макар да изисква някои съществени промени и намиране на нови подходи.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Диригентската палка е във вашите ръце, разпределете работата, раздайте наставления, ако не, хващайте се сами,за да сте сигурни, че нещата ще се случат така, както ги искате. Имате подкрепата на тригона на Слънцето с планетния ви управител, и също така съвпадът на Меркурий и Юпитер в другия воден знак Скорпион. Имате чудесен шанс да се договорите за важен за вас проект, да постигнете съгласуваност на страните и обещание за нещо, което може да бъде свършено в кратки срокове. Но това важи за първите дни на седмицата-понеделник, най-късно вторник. Сряда е зареден с конфликти, затова преминете през този ден с максимално самообладание и контрол над емоциите. Смяната на знаците при Меркурий и Венера, в сряда, ще внесат голямо раздвижване в ежедневието през месец ноември. Докато с Венера в домашната среда ще имате повече главоболия до средата на ноември, то с Меркурий в работната среда „динамичният“ период започва веднага след това.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои напрегната седмица. Струпването на няколко планети във вашия знак, макар и от позитивния спектър, направи месец октомври много предизвикателен и претоварен с преживявания. Причината най-вече е в ретроградната Венера. Планетата на любовта и хармонията не се чувства комфортно във вашия знак, а и стана ретроградна тук, което допълнително усложни нейното влияние. Изпъкнаха на преден план отрицателните страни на венериното влияние,което през тази седмица е на път да се промени. Аспектът с Уран и лунните възли обаче е в силата си и през тази седмица. Подтиква ви към необмислени, и дори безотговорни постъпки, които дават отражение върху взаимоотношенията ви с околните, и най-вече с партньора. В сряда Меркурий е вече в съседния знак Стрелец, а през следващата седмица там се премества и Юпитер, който ви е на гости от 9 октомври миналата година. Акцентът попада върху финансовата страна на живота с всичките му положителни и отрицателни страни.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в другия воден знак Рак. Доброто начало на седмицата се подчертава и от съвпада на Меркурий и Юпитер в другия воден знак Скорпион. По този начин активната водна стихия ви подкрепя в първите дни на седмицата. Акцентираното от Уран пълнолуние обаче дава отражение в средата на седмицата, когато Венера прави точна опозиция с него. В зоната на комуникациите Уран е подстрекател на невъздържани думи и постъпки, несъвместими с представите на околните, ретрограден още повече. От своя страна опозицията с ретоградната Венера, в квадрат към лунните възли, вкарва много по-дълбок смисъл, с много по-значими последици. Меркурий навлиза в зоната на професионалната изява в сряда,като тук предстои да се случи и неговата трета по ред и последна ретроградност за годината. Меркурий внася оживление и разнообразие в професионалната сфера, като открива и някои нови възможности, върху които е добре да помислите,защото през следващата седмица, те могат да станат по-конкретни при навлизането на Юпитер в Стрелец.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон с Луна на 29.10.2018 /11:34

Меркурий в съвпад с Юпитер на 29.10.2018 /13:05

Венера в квадрат с л.възли на 30.10.2018/ 19:13

Венера опозиция с Уран на 31.10.2018/ 10:45

На 31.10.2018/6:38/Меркурий влиза в Стрелец

На 31.10.2018/21:41/Венера влиза във Везни

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци Везни, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

31.10.2018 / 5:31 – 31.10.2018 / 5:42

2.11.2018 / 7:31 – 2.11.2018 / 8:47

4.11.2018 /10:26 – 4.11.2018 /12:01

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии