Седмичен хороскоп 3-9 декември 2018

НЛ 07 12 2018Слънце и Марс-Нептун в квадрат

Меркурий директен от 6-ти, четвъртък

в петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Началото на астрологичната седмица е продължение на предходната с квадрата на Слънцето и Марс, започнал своето влияние още от средата на месец ноември. В понеделник, 3 декември, той става точен. Това може да доведе до кулминация някои процеси, които наблюдаваме силно изразени в други страни, но които зреят и в нашата. Тъй като тази квадратура е в подвижните знаци,проявлението и може да изглежда като припламване на фойерверки. Но има утежняващи фактори. През тази седмица Марс е активен комуникатор между Слънцето и Нептун. След точния квадрат със Слънцето в понеделник, планетата-воин се насочва към среща с Нептун. Това става на 6 ноември, като предния ден, на 5-ти, Слънцето е направило квадрат с Нептун.

Аспектите имат самостоятелно, но обединени, те имат много по-силно влияние като астрологично формирование, в случая квадратура с трима участници – Марс и Нептун срещу Слънцето. Енергиите, които се проявяват от двете страни на квадрата са силно мотивирани да се наложат по пътя на противопоставянето, откритата съпротива, чрез отхвърляне правотата на отсрещната страна. Марс е изразител на себичността под формата на „аз, мене, моето“, като в Риби придобива и силен импулс за себесъхранение и оцеляване. Нептун в Риби е изразител на духовността, но провокиран от съвпада с Марс и квадрата със Слънцето, духовният елемент е потиснат, а на преден план излиза друга черта на нептуновото влияние, също стремящо се към оцеляване – мимикрията. Знаете как хамелеона променя цветовете си, за да се слее със средата. Слънцето от своя страна е в добра позиция в огнения знак Стрелец. Провокирано от двойката Марс-Нептун обаче ще се опитва да застане над нещата и да играе на тънката струна на честолюбието. Съвместното влияние на трите космични тела изпраща разнопосочни сигнали, което обърква много хора, подвежда в очакванията, разочарова и настройва враждебно към всичко и към всеки.

Откакто Нептун влезе в Риби през 2011 година, всяка година,когато Слънцето се движи през Стрелец, то прави квадрат с него. През около две години Марс прави съвпад с Нептун. Това, което се случва сега, през тази седмица- съвпад на Марс-Нептун от Риби, в квадрат към Слънцето в Стрелец, и то при новолуние в Стрелец, е наслагване на тези самостоятелни цикъла, и се случва веднъж в настоящото преминаване на Нептун през Риби 2011-2025 година.

Цялата седмица е под влияние на квадрата Марс-Нептун и Слънцето. Към него се добавя намаляването и разпада на Луната, която е в последната си четвърт, както и последните дни от последната ретроградност на Меркурий за годината. Нищо не е така, както изглежда. Тези,които искат, или на които им се налага, да танцуват, ще слушат от различни страни музика в различен ритъм и не ще знаят какъв танц да подхванат, дали хоро, или танго. Предноволунието насочва към разчистване, приключване, разтрогване на договорености.

На 6 декември, на Никулден, Меркурий става директен. Ретроградната му фаза започна на 17 ноември. Следваща ретроградност на планетата на комуникациите ще имаме между 5 и 28 март 2019 година, изцяло в знака Риби. Сега Меркурий се движи през Скорпион, и това ще продължи до 13 декември. В края на водния знак планетата е в продължителна връзка с Хирон и СЛВ, правейки с тях голям воден тригон. До 6 декември, и планетата, и астероида са ретроградни. Под влияние на двамата ретроградни учители, във водни знаци, преминаваме ускорен курс на обучение. Да напомня, че Хирон в Риби учи чрез болката, и физическа, и душевна. Меркурий в Скорпион – посредством стигане до дълбоката тайна, което може да носи удовлетворение или разочарование. В крайна сметка тригонът води до оздравяване и подобрение, до осъзнаване и омиротворение. Той активира споделянето на знания, много хора изпитват привличане към определена категория знание и желание да я споделят с другите. Меркурий става директен на 6-ти, а Хирон на 9 декември, неделя. Хирон е ретрограден пет месеца всяка година, настоящата е започнала на 9 юли 2018 година. Следваща ретроградност между 9 юли и 13 декември 2019 година. Хармоничният аспект между Меркурий и Хирон ще продължи до средата на месец декември.

На 7 декември, петък, е новолунието в Стрелец. Срещата не светилата е в средата на огнения знак, в 15-я градус, в обсега на влияние на квадрата с Марси  Нептун. Новолуние в Стрелец,макар и в усложнена обстановка, носи свежа глътка въздух. Нещо повече, той е като горещ гейзер в ледената пустош, вдъхва надежди и много порции позитивизъм. Луната добавя своята енергия към тази на Слънцето и му дава предимство в противоборството с Марс и Нептун. На фона на изтеклите ретроградности, остана само Уран да се движи назад, навлизаме в добър период на настоящата година. Предстоят ни две седмици на нарастваща Луна и пълнолуние в Рак на 22-ри. Така краят на тази седмица отново е в подножието на старт, последен за тази година.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Везни. Тя ще ви насочи към това какво е мнението на другите по важен за вас въпрос. Позицията на планетният управител през тази седмица изисква много внимание към собствените действия. Марс е в конфликт със Слънцето, а това ви вкарва в сериозно разминаване във възгледи и намерения с важен за вас човек, или група хора. Съвпадът му с Нептун в предходния знак Риби е индикация за натрупани страхове и предубеждения, които в следващите дни могат да търсят изразяване по марсов начин- рязко, категорично и без оглед на последствията. Новолунието в сродния по стихия знак Стрелец ще ви помогне да „прогледнете“, да видите извън заблудите, в които сте попаднали, или манипулациите, на които сте били подложени. Новата Луна в следващите дни ще ви съдейства за раздвижване на делата, там където те са били стопирани, да набележите новите цели и да задействате механизмите, които ще ви помогнат да ги осъществите.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица с новолуние в другия огнен знак Стрелец. Началото на седмицата е неспокойно, заради квадрата на планетния управител с Марс и Нептун, в следващите дни. Този напрегнат аспект изостря сетивата прави ви по-силно реагиращи, и конфликтни дори. Причини много, някои от тях могат да бъдат свързани с финансови неуредици, а други заради засегнато честолюбие. Новолунието в Стрелец носи открива нови възможности. Срещата на светилата в зоната на вашите емоции и лични предпочитания, на творческия импулс и децата, на забавленията и рисковите начинания се случва един път в годината. Но сега може да бъде съпроводено с по-ярки преживявания, заради напрегнатите аспекти на светилата с Марс и Нептун. Бъдете готови да посрещнете предизвикателствата. Разчитайте на себе си, но не отказвайте предложена помощ от знаещи и можещи.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, продължава силната серия. Или по-точно екстремната, защото квадратът на Марс към Слънцето в Стрелец създава остри ситуации, в които е почти невъзможно да останете равнодушни, или просто като наблюдатели. А ако ги игнорирате, ще ви се стоварят отгоре като лавина. Особено в дните преди новолунието във вашия знак, когато е време за разчистване на дълговете. Не оставяйте неразрешени проблеми и недовършени неща за по-нататък. В четвъртък Луната е във вашия знак, като след съвпада с Юпитер пренася позитивна енергия към съвпада си със Слънцето на следващия ден. Меркурий става директен в четвъртък през нощта в предходния знак, а при вас ще бъде през следващата седмица,на 13-ти. Новолунието е в петък, на 7-ми, в 15 градуса Стрелец. То може да бъде отправна точка за редица ваши начинания, като времето до края на годината е благоприятно. Натискайте педала на газта сега, защото в началото на следващата година, през януари предстоят две затъмнения- слънчево и лунно.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Венера се движи в срещуположния знак Скорпион и подлага на изпитание партньорските взаимоотношения. Някои от тях касаят личните отношения, други деловите. В повечето случаи са намесени финансови проблеми за решаване. Ако началото на седмицата изглежда трудно, то след 6 ти,когато Меркурий е вече директен и новолунието в Стрелец е факт, някои дела ще намерят своето благоприятно решение. Тези, които разчитат на финансова подкрепа, имат шанс да я получат. Сделки, свързани с покупко-продажба, с дарение, прехвърляне, делба, уреждане на формалности, и приключване, след 7-ми са подкрепени. В събота не пропускайте важна среща, обръщайте внимание на възрастни хора и на стари приятели.

Благоприятни дни през седмицата – сряда,четвъртък, събота и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата може да бъде много предизвикателно. Квадратът на Слънцето и Марс, а в последствие и Нептун, внася безпокойство в близките взаимоотношения, с хората от домашната среда, но също така и с партньорите по служба. Противоречията е възможно да са се натрупвали дълго време и сега, под влияние на напрегнатите аспекти, но и на цялостната астрологична картина, да намират потребност за изразяване- директно и категорично. Предноволунието е време за разчистване на старото, а още повече и това е последния участък от ретроградната фаза на Меркурий. Новолунието в Стрелец дава началото на добър период за значими промени в домашната среда. Едни ще си намерят подходящия нов дом, периодът след 7 декември е благоприятен за сключване на сделки за покупко-продажба. Други са във фазата на планиране на промени в семейната среда, които да се реализират в следващите месеци. Бизнес делата са също подкрепени от сегашната астрологична обстановка, добър период за нова работа, нов бизнес,за привличане на съдружници или партньори. Но, трябва да действате бързо, защото времето е кратко, през януари има две затъмнения.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Везни. Тя задава едно много активно начало на седмицата, с изискване за по-определено включване в спорни ситуации на работното място или в такива, касаещи членове на семейството. Последната фаза на Луната, която сега е до петък сутринта, е време за изясняване на позиции, за разчистване на задължения, за изправяне на недоразумения, които в повечето случаи са породени от ретроградния Меркурий. Готовността за намиране на решение, а не задълбочаването на проблема, имат съдействие от страна на планетите, на част от тях, защото свободната воля на човека е определяща. Четвъртък е ден за намиране на нужния баланс и точното решение. Новолунието в предходния знак Стрелец предразполага към осмисляне на реалността, към философски анализи и усвояване на нови житейски мъдрости.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда,четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на новолуние в срещуположния знак. Седмицата е белязана и от изправянето на Меркурий. Планетният управител става директен на 6-ти, в четвъртък. Вече няма да имате възможност да се оправдавате с него. Двойният квадрат,Марс-Нептун към Слънцето, който влияе върху цялата седмица, внася дисхармония в партньорските взаимоотношения, но новолунието може да промени ситуациите към добро. Обърнете внимание на това, което ви казват другите, вслушвайте се в съветите по-внимателно, и тогава предприемайте каквото и да било. Учете се от чуждия опит, и от чуждите грешки. Новолунието в Стрелец, може да ви даде много, стига да се настроите на съответната вълна, да оставите на заден план личните си амбиции и претенции, и да се включите в това, което е важно за близките, за екипа с който работите, за фирмата в която сте и т.н.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във Везни. И за някои с разминаване между желания и възможности. Напрегнатите аспекти между Слънцето и двойката Марс-Нептун ви „свалят от облаците на земята“ за неща, на които сте разчитали. Меркурий е все още ретрограден, до 6 -ти, четвъртък, и то в зоната на финансите. Провалени резервации за празниците са някои от проявленията. Предноволунието предразполага към разчистване, приключване, разваляне на уговорки, особено ако не са скрепени с подписи. С новолунието в Стрелец завяват нови ветрове. Срещата на светилата в най-комуникативната зона на хороскопа изпраща импулс към вашия интелект, който търси нови хоризонти. Подходящ е периода за работа върху текстове, преводи, редактиране, изготвяне на учебни планове и програми, за посредническа и комисионерска дейност.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Везни. Едно чудесно начало, но и с много предизвикателства, защото Луната преминава през позицията на Венера и „включва“ на висок градус големия квадрат с опозицията Венера-Уран и лунните възли. Някои обстоятелства в работната среда ще определят промени, които настъпват в близкото обкръжение, семейната среда, жилището. Меркурий става директен от четвъртък, през нощта, което позволява от петък нататък, с нарастването на Луната да добиете повече определеност и яснота за наближаващите празници, къде, кога, с кого да бъдете. Новолунието в Стрелец отваря врата за нови приятелства. Разширяване на познанията за новите технологии, както и купуването на нов софтуер, или нови устройства, е в контекста на добрите влияния до края на годината.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Везни. Управителката на знака е в последната фаза на своята обиколка около Земята, дните преди новолунието. Тя се съчетава с последните дни на ретроградната фаза на Меркурий. Така дните до петък са време за разчистване и приключване, за равносметка и ревизия. Поправете това, което може да се поправи, с останалото се разделете. Имате подкрепата на Венера от другия воден знак Скорпион, и това ще бъде до края на годината, което ще ви помага да се чувствате харесвани, добре приети, и да преминете през предизвикателствата на Сатурн и Плутон от отсрещния знак Козирог. Новолунието в Стрелец внася някои промени в ежедневните навици, особено при опити да се възстанови реда, ако някой аспект от живота е извън равновесие. Може да се приеме нов домашен любимец или да направите удачна размяна с някого на работното място, да приемете нов човек в работната среда, или да се захванете с обучение на други хора.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до петък

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, в настъпващата седмица продължава развитие финансовата тема. До петък, Луната се движи в последната си фаза, което предполага разчистване на много нива. Освободете се от ненужното, от привързаности, от зависимости, от неща които ви тревожат, тровят и задържат. Метете с голямата метла, за да сте сигурни, че пътеката пред дома ви е станала чиста и готова да посреща новите гости. Емоции няма да ви липсват,нито в личните, нито в служебните дела. За това се грижи съуправителят на знака Марс. Войнствената планета е много активна през тази седмица и се вихри в най-чувствителната откъм емоции зона на слънчевия . Новолунието в Стрелец идва с усмивки и обещания за добри приходи, в края на годината.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои противоречива седмица. Съвпадът на Марс и Нептун във вашия знак са извор на множество тревоги и подклаждат типичната за зодията неувереност. Но квадрата им със Слънцето и в петък с новолунието в Стрелец е стабилизиращ момент, който ще ви помогне да намерите вярната посока, да се определите по въпрос, който касае вас, или ваши близки. Новолунието в Стрелец е едно от четирите най-важни новолуния в годината. То дава възможност да направите важна житейска промяна. Тя може да бъде свързана с професията, където да намерите по-добро поле за изява, да получите нови възможности за развитие, или полагащите ви се похвали и уважение. Също така, предстои ви нов поглед към другия пол, към личните отношения, заздравяване на текущите, създаване на нови, за предпочитане не паралелно. Има много фактори, които подкрепят благоприятната тенденция в личния живот, най-вече Венера в Скорпион, която е ваш съюзник до 7 януари.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в квадрат с Марс на 3.12.2018/2:34

Солнце в квадрат с Нептун на 6.12.2018 / 0:22

На 6.12.2018 / 23:21/Меркурий е директен от 27°Скорпион

На 7.12.2018 / 9:20/ Новолуние 15°Стрелец

Марс в съвпад с Нептун на 7.12.2018 /16:11

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Везни и Козирог, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

3.12.2018 /20:16 – 3.12.2018 /21:55

5.12.2018/ 23:53 – 6.12.2018 / 4:49

8.12.2018 /12:00 – 8.12.2018 /14:01

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии