Седмичен хороскоп 3-9 юни 2019 година

НЛ 3 6 2019 на 3 юни

Меркурий в Рак

Венера в Близнаци

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

След доминиращото меркуриево влияние на предходната седмица, в която имаше много говорене, но също така и действия, къде умни, къде глупави, сега Слънцето взима нещата в свои ръце, напредвайки през първия въздушен знак.

В понеделник е новолунието в Близнаци. Срещата на Слънцето и Луната е в 13:02 ч., в 12Близнаци. Част от темите и емоциите на предходната седмица ще се пренесат в тази. Многоговоренето ще продължава и дори ще се разраства. Неувереността често се прикрива зад много говорене.

Новолунията по принцип са заредени с много позитивизъм и нови очаквания. Настоящото – в Близнаци, ще бъде подобно, като акцентът е в комуникации, образование, възпитание и грижа за младите, и по-специално за децата.

В понеделник обаче съвпадът на светилата участва в сложна астрологична конфигурация – двоен, тао, квадрат с Юпитер и Нептун. Тя ще влияе през цялата седмица, когато при нарастваща Луна Слънцето ще направи точни аспекти с Нептун в неделя, а с Юпитер в следващия понеделник. Самонадеяността е силно проявена в тази конфигурация, заради включването на Юпитер от Стрелец. Някои хора ще си повярват много, като ще очакват и другите да им вярват. Оттам и разминаването между очаквания и действителност. От високо се пада лесно, и болезнено, когато авторитетът ти се срива за миг. Чувството за реализъм ще липсва на много нива в човешките взаимоотношения – в общуването, при взимането на решения. Квадратурите провокират това човек да се определи, да заяви позицията си, да изкаже мнение, дали вярно или погрешно,зависи и от други обстоятелства.

Хубаво и добро отново ще идва от Венера, която до края на седмицата продължава да се движи в собствения знак Телец, а в неделя преминава в Близнаци. От предходната седмица тя е в хармонична връзка с тройката ЮЛВ-Сатурн-Плутон. В понеделник е последният аспект от серията, точен тригон с Плутон. В сферата на чувствата аспектът издига на пиедестал любовта – онази силната, страстната, която замъглява разсъдъка и кара човек да потъва, или да се въздига.

Меркурий ще ни свали на земята с рационално и прагматично мислене, когато премине в кардиналния Рак във вторник вечерта. И още повече в петък, когато направи секстил със своята по-висша октава – Уран в Телец. По този начин втората половина на седмицата, когато доминират земната и водната стихия, очакването е за повече разум, за емоционално, но в същото време практично решаване на проблемите. Меркурий в Рак изисква дискретност. Каквото и да планирате на новолунието в Близнаци, не му давайте гласност, запазете го в тайна, доколкото това е възможно.

Нарастващата Луна през цялата седмица участва активно в случващото се около нас. Ще подбужда родителството, майчинството, инстинкта за себесъхранение и защита на най-близките, сигурността, гаранциите и застраховките. Макар и краткотрайни, съвпадите и със Слънцето, а после с Меркурий, Марс и СЛВ в най-семейния знак Рак, определят дните до четвъртък, включително, като силно фокусирани в темата деца, семейство, род и традиции.

С навлизането на Меркурий в Рак се засилва ролята на кардиналните знаци, в които вече се движат четири планети и лунните възли. Предстои силно поляризиране по оста Рак-Козирог, в която важна роля ще играе Марс. Планетата воин застава срещу авторитетите Сатурн и Плутон, в съучастие със СЛВ, през втората половина на месец юни. От сблъсъка ще бъдат засегнати всички кардинални знаци, но повече тези от Овен и Везни.

В неделя Венера попълва празнината, която остави Меркурий, напускайки своя знак. В Близнаци, с много финес и колорит, планетата на любовта ще събира влюбени, ще прави общуването по-леко и фриволно, поне до 3 юли, когато ще премине в дискретния кардинален Рак.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. Новолунието в Близнаци ви постава във водовъртежа на събитията. Вие сте главно действащо лице, или около вас се завърта интрига. Имате какво да кажете, да споделите, да привлечете околните. Новата Луна в зоната на близките отношения ви прави оптимисти за личните проекти. Периодът е добър за преместване, за смяна на жилище, за нанасяне в нова квартира. През следващите две седмици ви очакват нови социални предизвикателства, включване в дейности, които засягат най-близкия кръг от хора. Активността в най-близката среда е голяма и противоречива. Присъствието на Марс води до борби за надмощие, ревност и претенции, съперничество и противопоставяне, както и до битови инциденти. В неделя Венера навлиза в зоната на приятелство и сътрудничество, като ще ви помага да балансирате отношенията си с близкия кръг от хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с новолуние в зоната на приятелството. В тази най-социално активна зона съвпадът на светилата бележи нов етап в личната година. Периодът и подходящ за разширяване на обществената ви дейност, за включване в активности в подкрепа на важна за много хора кауза, за благотворителност и лъвска щедрост. Разширявайте кръга от познанства и в социалните мрежи. Можете да се възползвате от достиженията на науката и технологиите, да придобиете нови знания и умения, с които да бъдете полезни на повече хора. Предупреждението, което отправят Юпитер и Нептун е да не бъдете твърде разточителни. Блясъкът и славата си имат своята цена, но във ваша власт е да слагате рамки на прекомерните си желания и амбиции. В подкрепа на усилията ви за работа в екип и отборни успехи идва Венера в неделя. Тя внася и голяма доза романтика в някои приятелски взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на новолуние в срещуположния знак. Срещата на Слънцето и Луната в зоната на партньорството се случва веднъж годишно. И бележи време на промени в отношенията с хората, с които имате дългосрочни ангажименти – лични или служебни. На свободните, новата Луна носи обещание за връзка, или поне възможности за такава. Важно е да си изясните какво искате, и да визуализирате желанията си. На ангажираните, новолунието е знак за обновяване в някои аспекти на взаимоотношенията, така че връзката да бъде по-смислена и пълноценна. От вторник Меркурий навлиза в зоната на потайния Рак. Периодът е добър за скриете онова, което „лоши очи“ да не видят, да бъдете дискретни за плановете и намеренията си, за да не попречите на тяхното осъществяване. От неделя Венера навлиза в зоната на партньорството, с което подкрепя романтичната нотка в седмицата на новолунието в Близнаци.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с новолуние в съседния знак Близнаци. Новата Луна в зоната на личните доходи е чудесен показател за подобряване на финансовото ви състояние. Венера е все още във вашия знак и ви подкрепя във всички начинания с хармоничните си аспекти към мощните планети от другия земен знак Козирог. От вас се иска много почтеност,за да се реализират позитивните обещания на планетите. В противен случай се задейства негативния ефект на двойния квадрат, който прави съвпадът Слънце-Луна с Юпитер и Нептун. „С каквато мярка мериш, с такава ще те отмерят“. Вторник е много динамичен ден. Меркурий и Луната са в Рак, активират зоната на комуникациите с най-близкия кръг. От вас се очаква точно решение, може и нестандартно, но да сочи прав път за излизане от определена ситуация. В неделя Венера ви напуска. Планетният управител ще ви подкрепя от зоната на личните финанси до 3 юли.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с новолуние в другия подвижен знак – Близнаци. Акцентът е върху зоната на кариерата. Новолунието тук е указание за благоприятни възможности в професионалната сфера. Ще бъдете забелязани от когото трябва, трудът ви ще бъде оценен, и ще получите заслужени похвали. Сега е момента да помете повече отговорности, да се изкачите на следващото стъпало по йерархичната стълба, или да започнете свой бизнес. Ще трябва да си осигурите подкрепата на най-близките, семейството, партньорът, за да се увенчаят амбициите ви с траен резултат. От вторник Меркурий е в Рак, което значи потребност от приятелска подкрепа, преодоляване на някои пречки от страна на хора от екипа ви, и много работа с хора. От неделя и Венера се приобщава към Слънцето в Близнаци, от което обстоятелствата в професионалната сфера стават по-благоприятни и подкрепящи до края на месеца.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои ангажирана седмица. Новолунието в Близнаци отваря темата за рационално използване на работното време, и работното пространство, за ефективен работен график и правилно разпределяне на времето за работа и времето за почивка. Последното не бива да се подценява, а напротив да търсите нови форми за разтоварване и облекчаване на ежедневния график. Във вторник Меркурий се премества в срещуположния знак. От зоната на партньорството планетата на комуникациите ви кара да бъдете по-отворени към другите, по-разговорливи и споделящи. Но не прекалявайте с откровенията. В тази зона е и Марс, а предстоят и аспекти, които могат да ви поставят в условия на открита конфронтация с даден човек или група хора. От неделя Венера е в Близнаци и това е добър знак за осъществяване на някои планове за посещение на места, където да съчетаете полезното с приятното.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с новолуние в Близнаци. Срещата на светилата в понеделник е в 12 градус на знака. По този начин родените през май и в началото на юни са в слънчевия период на личната си година, време на нови начинания, на активна себе реклама, на по-високо самочувствие и повече очаквания към околните. За последното има някои пречки, заради напрегнатите аспекти,които съпътстват съвпада на светилата, и които се разгръщат до края на седмицата. Ще ви бъде по-лесно да вървите напред, ако се разтоварите от старите и непотребни вече отношения, от предразсъдъци и ангажименти, които са изчерпани от съдържание. Предстои ви голяма чистка в партньорската сфера. Финансовата сфера ще бъде все по-важна с навлизането на Меркурий в Рак от вторник. Сблъсък между личните и общите финанси ще окаже влияние върху отношенията ви в близкото бъдеще. В края на седмицата Венера идва на ваша територия, което е обещание за подобряване на уменията ви за общуване и намиране на верния тон към другите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с новолуние в другия въздушен знак – Близнаци. Откриват ви се много нови възможности, с които да разширите кръгозора си, знанията, да се представите пред света с най-добрите си постижения, да привлечете вниманието към себе си, и към своите планове. Новолунието дава старт на новите начинания, но също така и възможности за ориентиране към нови цели. Единственият риск е да не разпръснете енергията си в повече посоки, и да пропуснете подходящия момент. Този риск е малък в понеделник, когато Венера е в Телец и в хармонична здрава връзка с планетите от Козирог. Но във вторник Меркурий отива в Рак, в зоната на кариерата, където възможностите са повече, но и конкуренцията е голяма. Балансирана енергия получавате в края на седмицата, когато планетният управител влиза в Близнаци. Подходящо време за ранно лятна отпуска.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои романтична седмица. Новолунието в Близнаци отваря нова страница в зоната на личния живот, но също така подхранва творческите стремежи и амбициите за изява. Новата Луна изисква повече яснота в интимните отношения, признания, изповеди, изясняване на позиции, което ще ви помогне да насочите своите, или общите, усилия в подходящата посока. Ако искате повече свобода, заявете го. Ако искате по-дълбоко обвързване, другата страна трябва да бъде наясно с това. От вторник Меркурий ще ви помага да решите и въпроси, касаещи преместване в ново жилище или на ново работно място. От неделя нататък,когато Венера е вече в Близнаци, получавате нова вълна от подкрепа в личния живот. А също така и много нови творчески идеи, които да реализирате в близките дни и седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на разчистване и освобождаване. Новолунието в Близнаци ви дава насоки от какво да се освободите и какво да оставите като полезно за бъдещето. Интуиция и въображение са във вихрен танц. Във вторник Меркурий стъпва на ваша територия. Посещението му е за малко повече от три седмици, до 27 юни. Но през това време планетата на комуникациите е много активна и ще насочва живота ви в определена посока. Жалони поставят аспектите му, с Хирон от Овен, с Марс и СЛВ от Рак, и с тройката от срещуположния знак Козирог. С нервността и безпокойството, които предизвиква Меркурий, ще се справяте с помощта на Нептун от другия воден знак,което значи повече мъдрост и философски поглед върху събитията.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои страстна седмица. Новолунието в най-интимната зона на слънчевия е указание за разгръщане на потиснати емоции. Ще имате нужда от повече яснота за отношенията с партньора, но дали наученото ще ви зарадва е друг въпрос. С излизането на Меркурий във вторник от тази зона, ще ви бъда по-лесно да застанете с лице към истината. Откритостта не е ваша запазена марка, но ще ви се наложи да я практикувате в следващите дни, ако искате да запазите доверието към вас. Настройвайте се за промени, и емоционални битки. В края на седмицата Венера навлиза в Близнаци и отново се завърта серия от неясноти и интриги, с които ще се справяте както намерите за добре докато Слънцето не премине в Рак на 21 юни.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с новолуние в другия подвижен знак Близнаци. Срещата на Слънцето и Луната е в зоната на домашните отношения. Така новолунието огрява семейството, близките хора и всичко свързано с тях. За вашият грижовен знак новата Луна дава начало на важни промени в жилищната среда. Можете да се съберете с партньора под един покрив, нещо което планирате отдавна. Или да се преместите в друго, по-удобно жилище. Нови хора могат да навлязат в живота ви, по линия на брак, или раждане на дете. От вторник Меркурий ще разнообразява личния ви живот, ще привлича вниманието към вас, или ще ви носи творческо вдъхновение за реализация на проект в рамките на следващите две седмици. От неделя Венера е в домашната среда,като внася много любов, разбиране, дипломатичност и подкрепа от най-близките.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития

На 3.06.2019/13:02/ Новолуние в 12°Близнаци

На 4.06.2019/23:04/Меркурий навлиза в Рак

На 9.06.2019/4:36/ Венера навлиза в Близнаци

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци и Дева, през първа втора четвърт.

Луната е без курс на:

4.06.2019/ 18:42 – 4.06.2019 /19:17

6.06.2019/ 17:10 – 6.06.2019/ 22:16

9.06.2019/ 0:23 – 9.06.2019 / 0:45

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

2 коментара so far »

  1. Един телец каза,

    Писа на юни 3, 2019 @ 15:09

    Здравейте г-жо Дачева, не само в картата на новолунието, но и в моята натална, то попада в 10 дом. Обикновено го свързвам с добър момент с дома в който се случва, но сега с тао квадрата как би се отразило на работната сфера? А имам нужда от звездна подкрепа;) Благодаря ви

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 10, 2019 @ 15:14

    Един телец,
    имате я звездната подкрепа. Желая попътен вятър!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии