Седмичен хороскоп 30 септември-6 октомври 2019 година

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

в четвъртък

Плутон директен от четвъртък

от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата седмица на месец октомври можем с право да наречем страстна. Поне първата половина, когато е в силата си квадратът между Венера и Плутон. При това в кардинални знаци. Планетата на любовта е в своя знак,има подкрепата на Слънцето и Мерурий, а и на Луната в понеделник преди обяд. Затова на някои пораждащи се конфликти първовначално няма да им бъде даден ход. Да опитаме най-напред с добро. Но Плутон – малката но мощна планета, която някои бяха отрекли за известно време, е като шило в торба. Това, което човърка отвътре, трябва да излезе навън. Това е и една от характерните черти на квадрата Венера-Плутон, показността. Сила и демонстративност, които прикриват истинските причини.

Аспектът ще създава проблеми, там където участниците имат планети и/или оси в кардинални знаци. Ако нещо се замаже и скрие през тази седмица, то през по-следващата, по пълнолуние, когато Слънцето застане в квадратура към Плутон, истината ще блесне.

Макар и затихващ, съдействие на ниските честоти на квадрата Венера-Плутон ще прави другият квадрат, на Юпитер-Нептун, като към последния сега се е прилепила Лилит. Този квадрат започна разгръщане от началото на годината, като премина през три фази на точния аспект, през януари, юни и септември. В годишния хороскоп писах: „През втората половина на 1853 година, когато е била предишната квадратура на Юпитер в Стрелец и Нептун в Риби, точно каквато е сега, избухва Кримската война, най-кръвопролитният конфликт през 19-ти век, като религиозните домогвания са в основата на разгръщането му. Стремежът на западните сили е да се спрат претенциите на Русия да стигне до Йерусалим, а формалният повод идва от Кримския полуостров. Историята преди 160 години има сега свое аналогично продължение, но при нови условия.

В годините на Кримската война Г.С.Раковски създава Тайно общество в Свищов с цел да събира средства за освобождението. Това Тайно общество приема като знаме на бъдещата българска република трибагреника– бяло, зелено и червено. По този начин квадратурата на Юпитер в Стрелец и Нептун в Риби активизира революционерите за тайна, но много продуктивна работа за постигане на Идеала – освобождението на Отечеството. Събуждане и следване на Идеала е заложено в тази квадратура и предстои да се развие през годината и след нея.“ Така квадратът Юпитер в Стрелец-Нептун в Риби за на с есявява аспект на събуждането. И събитията в последните месеци го показват ясно. Българите не са безформена маса, която някой ще моделира по своя си модел. Ние сме търпеливи, корави и оцеляващи.

Квадратът Юпитер-Нептун е указател на разпад на доверието във всички сфери. Нямаме доверие нито на учители, нито на лекари, нито на медии, нито на съдебна система, а най-малко на управляващите. Липсата на доверие към хората около нас, към институциите, ни прави мнителни и недоверчиви към всичко и всички. Добрата страна е, а то всяко зло си върви с доброто и обратно, че търсим и намираме сили в себе си. Търсим опора в себе си, в най-близките си, в познатите и проверени неща. Повишава се чувството за себесъхранение. Научаваме се да ценим истински стойностните неща в живота.

Докато до сряда имаме един фокус, и „дъвчене“ на едни и същи теми, заради емоционалната квадратура Венера-Плутон, подсилена от Луната в Скорпион, от четвъртък до края на седмицата се включват разнородни влияния. На 3-ти октомври,четвъртък, Меркурий напуска Везни и преминава в Скорпион, където през ноември ще направи и последната си за годината ретроградност. Меркурий в Скорпион ни прови по-задълбочени в мисловните търсения, размисли и изказ. При някои се проявява като сарказъм и заядливост, нещо, което ще проличи по-силно в края на седмицата, когато двете планети, управляващи менталната сфера – Меркурий и Уран, застанат една срещу друга в неподвижните знаци Скорпион-Телец. Някои мозъчни тръстове също могат да бъдат повлияни от този аспект в непредсказуема посока.

Също на 3-ти октомври Плутон излиза от ретроградната си фаза. През цялата седмица той е стационарен, поради което квадратурата с Венера се разтяга във времето, давайки възможност на планетата на красотата и хармонията, но и на справедливостта да движи делата. Тук активно участие очакваме от Марс, който на 4 -ти октомври, петък, преминава в знака,управляващ Темида. Директният Плутон, седем месеца напред, особено в периодите на включване с напрегнати аспекти в кардиналния кръст, ще играе важна роля в процесите на разчистване и трансформация, които назряват, и са готови да се проявят.

Марс ще се задържи във Везни до 19 ноември. Хармонични аспекти с други планети почти няма, освен с Юпитер, секстил, в края на този транзит. Но, напрегнати аспекти има в изобилие. А напрегнатият с аспекти Марс, в знака на своето падение, е като бик пред червен плащ, готов да нападне във всеки момент. Затова за кардиналните знаци октомври месец е пълен с предизвикателства. Първото идва още с навлизането на Марс във Везни през тази седмица, когато планетата на амбицията се изправя срещу божествения учител Хирон. Понякога уроците на Хирон са твърде болезнени. След 20 октомври предстоят квадрати с тройката от Козирог, съответно с ЮЛВ на 21-ви октомври, със Сатурн на 27-ми и с Плутон на 5 ноември, за тях по-нататък ще говорим.

Слънцето от Везни също отива към квадрати с тройката от Козирог. В неделя то прави аспекти с лунните възли. Усеща се като приливна вълна от категоричност. Да се определиш, да имаш мнение, да го изразиш, да се усещаш прав и на точното място. Получава се чудесно, когато този вътрешен подтик се синхронизира с реалността. Във въздушната стихия през тази седмица няма движение, концентрация, зацикляне и „спичане“.

През тази седмица няма значими хармонични аспекти, затова се радваме и на по-слабите такива. В първите дни е секстила между Венера и Юпитер, което носи обещание за намиране на допирни точки за интересите. През втората половина на седмицата ще ни подкрепя в дорите намерения и трезвата мисъл секстила на Нептун и Сатурн, както и Луната, която отива към съвпад с него, в Козирог.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Везни. Струпването на планети в зоната на партньорството ви прави изключително ангажирани. Най-вече с грижи и проблеми при други хора, свързани с обекти или съдружия, в които имате участие. Луната в понеделник преди обяд преминава в Скорпион, а Меркурий отива там в четвъртък. Активността в тази зона обаче намалява за кратко и отново се покачва с идването на Марс тук. Транзитът на Марс в зоната на дългите връзки, партньорството, брака е по-особено през тази година. Това е така заради напрегнатите аспекти,които планетата прави с тройката обекти от Козирог. Няма да ви е скучно през октомври и ноември, планетата воин е катализатор на конкуренция и противопоставяне. Ще ви трябва много търпение и разбиране, за да не задълбочавате възникналите конфликти.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. В дните, когато Луната се движи през Скорпион, от понеделник до сряда, ще ви се наложи да правите много неща за домашните си, за най-близките, за дома. В четвъртък Меркурий се настанява в тази зона за повече от два месеца. Тук ще се случи поредната му ретроградна фаза през ноември, през което време ще ви бъде трудно да планирате и още повече да изпълнявате плановете си свързани с домашната среда. Затова пък Плутон, който в четвъртък става директен, ще и помага да разчистите някои затлачени зони в работната среда и взаимоотношения. А също така да си изясните някои обстоятелства около вашето или на близък човек здравето.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица посветена на приятелите и приятелството в различните му проявления. Струпването на планети с напрегнати аспекти там създава противоречиви усещания, при някои за подкрепа, при други за изоставеност. Раздвижването ви кара да търсите второ и трето мнение по важен за вас въпрос. Разочарования не са изключени, защото и Венера, и Слънцето са с напрегнати отношения с други планети. Неформалните връзки търпят преоценка и пренастройване. Меркурий напуска този кръг, установявайки се в най-скритата зона на слънчевия хороскоп, където ще протече и поредната му ретроградност през ноември. Кризата на доверието от вас към друг/и, и обратно, е в ход докато не затихне влиянието на квадрата на Юпитер от вашия знак и Нептун от Риби. Навлизането на Марс във Везни прави отношенията с хора, които сте смятали за близки, много крехки и податливи на странични влияния.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, началото на седмицата е белязано от Луната, която в понеделник след обяд е в срещуположния знак Скорпион. Така това, което се случва на другите, ще ангажира вниманието ви за по-дълго време. Криза в доверието между вас и приятел, или приятели може да бъде изражението на квадратурата Юпитер- Нептун, подсилена от коварната Лилит. Пресичането на интереси, предимно материални, са в основата на дремещ конфликт, за който вероятно ще си дадете сметка през втората половина на седмицата, когато Меркурий навлезе в зоната срещу знака на вашето Слънце или асцендент. Планетният управител не ви помага, макар да е в собствен знак, дори напротив. Квадратурата на Венера и Плутон в кардиналните знаци дава ясно да се разбере, че нещо отива на приключване. Марс,с навлизането си във Везни засилва процеса на разпад особено там, където са намесени интереси свързани с работни отношения, собстености, задъжения. Добрата новина идва от Плутон, който ставащ директен отприщва затлачените канали и разчиства пътя за нещо по-добро.

Благоприятни дни през седмицата – петък, събота и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Имайте готовност за преместване или внезапно пътуване. Финансовата сфера е най-подвижната и бързо променяща се зона настоящето. Възможно е да излязат някои непредвидени задължения. Или да осъзнаете невъзможността да си позволите нещо желано, поради наложени ограничения. Меркурий се настанява за повече от два месеца в зоната на активната комуникация с околните. Въвлечени сте в по-широк кръг от приятели, колеги, заинтересовани хора, или такива, на които можете да предложите консултация или посредничество. Обръщането на Плутон е добра новина за вашата зодия, защото отприщва процес на разчистване на недоверие, на изясняване на проблемни ситуации в личния живот, или във взаимооношенията с най-близките на сърцето. От петък Марс влиза в зоната на личните доходи. Той е нож с две остриета и може да подведе както в добра посока и увеличаване на приходите, така също да провокира скъсване на работни отношения и затваряне на източник. В края на седмицата е един от критичните моменти,свързани с него.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната седмица. В кардиналния кръст се развиват няколко напрегнати аспекта. В първата половина на седмицата Венера и Плутон са в квадрат, който става точен във вторник, 1 октомври. Някои служебни отношения могат да излязат извън границите на нормалното и общоприетото. Личните също попадат под това силно емоционално влияние. Плутон от вашия знак е стационарен, готов за обръщане, затова вероятно ще бъдете в отбрана. Един дразнител, един фактор на влияние отпада до средата на седмицата и намалява ангажиментите ви. До края на седмицата се намесва някой с правомощия и взема нещата в свои ръце. Марс навлиза във Везни в петък и това е от една страна добре, защото подтиква лидерските ви амбиции, но в същото време прави зоната на професионалната изява арена на битки за надмощие. В почивните дни Луната е във вашия знак, а също и силата и правото. Всичко е добре, когато свършва добре.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Везни. За кратко, тази най-лъскава зона тя напуска в понеделник по обяд, а планетният управител прави това в четвъртък. Меркурий ще бъде в Скорпион повече от два месеца. Там, в зоната на грижите и многото работа, планетата комуникатор ще премине и през ретроградната си фаза, през ноември. Предстоят промени в работната среда, в графика и задълженията, непостоянство и несигурност в отношенията с колегите. В марсовия период на личната година, Марс навлиза в зоната на блясъка, любовта, страстите, творчеството и новите идеи. Оттам в даден момент ще направи тригон към рожденото ви слънце или към асцендента, което зарежда с голяма доза жизнена енергия и мотивация. Влиянието на Марс за вас е подкрепящо, но не и когато планетата прави напрегнати аспекти. Първата критична точка е през тази седмица, когато Марс застава срещу Хирон и поставя на изпитания дружеските отношения, тези с хора от близкия кръг, от екипа, колектива, хора с които ви обединяват общи идеи, и интереси.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във Везни, макар за кратко. Вашият знак е много ангажиран през тази седмица. Меркурий ви напуска, за да се установи в Скорпион за дълго време. В зоната на личните доходии и притежания планетата на дребните търговци ще бъде и по време на ретроградната си фаза през месец ноември. Повече емоционални безпокойства ви очакват в следващите дни. Венера, макар да се чувства добре на ваша територия е провокирана от Плутон, което възпламенява стари недоволства, заметени под килима противоречия, забравени обиди. Плутон е стационарен, на път да се обърне в директен ход в четвъртък. Но намирайки се в сакралната зона на стабилността и комфорта, квадрата му с планетата на хармонията и баланса е разклащащ и трансформиращ отношенията с близък човек. Масло в огъня налива Марс, който в петък започва транзита си през вашия знак. В слънчевия период на годината марсовото влияние подклажда горделивостта и тщестлавието. Но също така амбицията за успех и постижения.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Везни. Макар за кратко там, тя задава динамично начало. Активният въздушен знак ви прави отворени към всичко ново, и прогресивно, развиващо вас и хората, с които сте свързани в духовна верига. Квадратът Венера-Плутон може да направи по-контрастни разликите между вашите стремежи и желания, и наличните възможности. Затова ще ви е нужна по-голяма гъвкавост и маневреност, за да успеете. На помощ идва Меркурий в четвъртък, който преминава в зоната на кариерата и професионалната изява. Тук обаче предстои неговата трета и последна за годината ретроградност, която също може да обърка едни планове, и да забави други. С навлизането на Марс във Везни, в петък, картината става още по-контрастна и изискваща много умереност, зрялост, трезва преценка на случващото се и отчитането на всички фактори. Периодът е добър за формализиране на връзка.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, първата половина на седмицата е благоприятно повлияна от Луната в другия воден знак Скорпион. В четвъртък Меркурий се настанява в тази зона за значителен период от време. В полето на интимните отношения, на творчеството, децата, на блясъка и гордостта Меркурий ще направи тригон към рожденото ви Слънце, или асцендента. За тези, между 11 и 27- я градус, дори три пъти, заради ретроградната му фаза през месец ноември. При съучастието и на Марс в определен период, обещанието е за много интензивни последни три месеца на годината. Но преди това планетата воин ще премине през Везни, наелекризирайки с премного енергия най-близката зона, и отношенията с най-близките роднини. Още в края на тази седмица ще трябва да вземете важно решение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои неспокойна седмица. Луната е при вас от понеделник до сряда, а в четвъртък ви идва на гости Меркурий. Този ежегоден транзит сега се удължава, заради ретроградната фаза на планетата между 31 октомври и 20 ноември. Меркурий на ваше разположение прави ежедневието динамично и разнообразно на преживявания. В петък Марс навлиза в предходния знак Везни, откъдето прави напрегнати аспекти към други планети. Това прави тила ви неспокоен. Активността на хора отдалеч,свързани с вас има различни проявления. Защитете гърба си, подсигурете се срещу подвеждане в посока, която не желаете, или е вредна за вашето здраве. Обръщането на планетния управител ви дава повече свобода на взимане на решения, и на действия.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и четвъртък.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. От понеделник до сряда Луната е в другия воден знак Скорпион, а връзката между Нептун-Лилит от вашия знак и Юпитер е все още в силата си, което ви създава известни огорчения в контактите с висшестоящи, или такива под чието крило сте. Квадратът на Венера и Плутон също е свързан с изразяване на натрупани недоволство и гняв. С навлизането на Меркурий в Скорпион, в четвъртък-3октомври, настъпва раздвижване в сферата на близките планове. Меркурий ще направи там ретроградност, затова не оставяйте за този период, 31 октомври-20 ноември, уточняване на параметри по договор за стоки или услуги, както и сключването на такъв договор. Когато Марс влезе във Везни, в петък, той допълнително енергетизира тази зона, в която са съвместните финанси и притежания, инвестициите и задълженията. Конфликтността, която носи червената планета, може да ви постави в ситуации на допълнителен контрол и проверки. Планетата оказва влияние и върху вземане на решения за кардинално справяне със здравословен проблем. При напрегнати аспекти не са изключени рискови ситуации и травми.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник и сряда.

Дати на някои астрологични събития

Венера в квадрат с Плутон на 1.10.2019/ 7:18

На 3.10.2019 / 9:39/Плутон директен от 20°Козирог

На 3.10.2019 / 11:14:Меркурий преминава в Скорпион

На 4.10.2019 / 7:21/Марс преминава във Везни

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Везни и Козирог, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

30.09.2019 / 5:05 – 30.09.2019/ 12:42

2.10.2019/ 12:46 – 2.10.2019 /14:44

4.10.2019 /10:34 – 4.10.2019 /20:43

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии