Седмичен хороскоп 4-10 февруари 2019

НЛ  4 2 2019Венера в Козирог

Меркурий в Риби

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица започва с Венера в Козирог и с новолуние. И с подвеждане, защото съвпадът на Слънцето и Луната, за нас, е в края на деня, на границата между понеделник и вторник. По този начин понеделник е ден предноволуние. Много от вас знаят, че денят преди новолуние не е подходящ за начинания,защото тогава е разпадът, разсипа на Луната и тя е най-слаба. Активната част на седмицата започва от вторник, когато Луната във Водолей започва да нараства.

Новолуние във Водолей е истинско откровение за мислещите, иновативни, търсещи, широко скроени хора, обърнати към общите интереси и общите цели. Урановите хора са на ход, още повече, че и Меркурий пътува през Водолей. Дава се подкрепа на експериментите- научни, социални и други, на нововъведенията, проектите за реформи и преобразувания. В края на седмицата, в неделя, двете планети, Меркурий и Уран, правят много силна връзка, посредством интелектуалния аспект – секстил. В новолунието обаче се включва и съвпада на Меркурий с Лилит, който може да създаде у някои представители на неподвижните знаци усещане за неприетост, и неразбиране на намеренията, независимо колко искрено са представени те.

Венера влиза в Козирог в първия час на понеделник, 4 февруари, като ще се движи през него до 1 март. Планетата на любовта не изразява добре чувствената си природа в кардиналния Козирог. Тук тя е ограничена от задръжки и консерватизъм, подтиквана да показва повече разум и прагматизъм. В това отношение планетата на красотата и хармонията има какво да ни демонстрира – дискретен стил, строга изящност, умерени форми, изчистеност на линиите, цветова пестеливост. От нея ще черпят вдъхновение земните и водните знаци.

Седмицата е бедна на планетни аспекти. Най-силен е секстил (60 градуса), който сключват в петък Меркурий-Марс и Слънце-Юпитер, и Меркурий-Уран в неделя. Нарастващата Луна във Водолей въодушевява за нови идеи, начинания, реформи и нов поглед към стари проблеми. Силата на нарастващата Луна ще усетим в четвъртък, когато е полусекстила и със Слънцето,ден за новото, за очакваната промяна, за сплотяване около важната цел.

В събота Марс е „разпънат на кръста“. Планетата войн застава в квадрат към оста на лунните възли. За кардиналните знаци краят на седмицата е изпълнен с предизвикателства. Луната в Овен усложнява допълнително всяка ситуация с невъздържаност и пресилване на емоциите.

В неделя Меркурий преминава прага на Риби и ще се задържи там по-дълго от обикновено, до 17 април. В Риби е първата за годината ретроградност на планетата на комуникациите,която ще се движи назад между 5 и 28 март. Противоречивостта заложена във водния знак, ще се отрази на начина на мислене и общуване.

Има една особеност,която не се наблюдава всяка седмица. От понеделник до неделя, всички планети са разположени в една трета на зодиакалния кръг, между знаците Стрелец и Овен. По този начин потребността въздух, свобода, пространство,идващи с новолунието във Водолей, се търпи зодиакално ограничение. Може да се усети, и интерпретира, по различни начини – като задръжки, спиране, захлупване, тъпчене на едно място.

Още един секстил, за десерт, в неделя, който ще ни помага да застанем откъм страната на по-умния, и по-мъдрия…


ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на приятелството. Новолунието във Водолей ви прави съпричастни към нечии радости, или тревоги. Предлагат се изпитания, проверка на устойчивост, и награди. При подходяща вътрешна нагласа имате възможност да разширите кръга от приятели, да привлечете съмишленици, да формулирате обединяващи идеи, да се издигнете над личните пристрастия, фокусирайки с върху това, което има значение за много хора. През този и следващите месеци използвайте достиженията на съвременните технологии, търсете новото, прогресивното, разгръщайте мислене и планове в по-голям мащаб. Планетният управител се движи през вашия знак, и това ще бъде до 14 февруари. Марс ви прави енергични и готови да се справите с всяко предизвикателство. В края на тази седмица той прави квадрат с Лунните възли,което за мнозина от групата означава изправяне пред дилема, пред важен житейски избор.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на новолуние в другия неподвижен знак Водолей. Срещата на Слънце-Луна в срещуположния знак е важен момент на текущата календарна година. Новолунието подтиква към промени, към раздвижване в сферата на партньорските взаимоотношения. Много е важна равносметката, оценката на това какво искате, и какво е тук и сега. Критичният поглед ще ви помогне да видите недостатъците, но и новите възможности. Предложения отстрани няма да липсват. Ще трябва да избирате от доброто, по-доброто. Има подвеждащ елемент в съпътстващия новолунието съвпад на Меркурий и Лилит, който се опитва да скрие нечии намерения. Проявете повече прозорливост и далновидност като не нагазвате в мътните води на клюките и интригите. Хармоничната връзка между Слънцето и Юпитер от зоната на любовта обещават намиране на разковничето за приятелство и мир в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои относително спокойна седмица. В понеделник Венера навлиза в Козирог, в зоната на личните доходи. Венериното влияние е благоприятно, може да ви съдейства за увеличаване на приходите и да компенсира задържащото такова на скъперника Сатурн. Новолунието във Водолей бележи добър момент за стартиране на някои учебни планове, на идеи за обновяване на знанията, или започване на нещо съвсем ново. Разширяване на кръга от хора, с които общувате, привличане на нови приятели, запознаване с новите съседи и всичко, което ще разнообрази ежедневието. Юпитер от вашия знак ви прави благоразположени, отзивчиви и готови да обгрижите всеки нуждаещ се. В неделя Меркурий сменя знака, навлизайки в Риби. На водна територия той ще се движи по-дълго от обикновено,заради ретроградната си фаза,която е между 5 и 28 март, и ще протече изцяло в зоната на дома, и семейните отношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица с новолуние в другия неподвижен знак – Водолей. То раздвижва дълбоки пластове в професионалната сфера, особено при родените в средата на зодията. Ще бъдат зададени теми, които ще трябва да развивате в следващите месеци. За целта е нужно преосмисляне на показателите, по които преценявате дейността си като ,спешна, или удовлетворителна, кое ви задържа на мястото, на което сте, и какво би ви привлякло в друга посока. При някои ще настъпи съществена промяна в кариерата, ще излязат предизвикателства, които досега не са се проявявали. Ще има предложения за нова работа, за по-висок пост, за разширяване на пълномощията и отговорностите. Марс е в предходния знак и „ръчка с остен“ скритите проблеми да се проявят. След месец Уран идва в знака ви със съпътстващите новости, реформи и безпокойство.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък, петък и събота.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои романтична седмица. В понеделник Венера навлиза в Козирог. Планетата на любовта ще се движи в зоната на любовта, страстта, романтиката, на блясъка и славата почти месец, до 1 март. До средата на седмицата продължава хармоничната и връзка с анархиста Уран, което ви кара да търсите нещо повече във връзката си, повече динамика, тръпка, сюрпризи. Новолунието във Водолей ви е приготвило някои изненади. Предстои ви промяна в условията на работа, средата, мястото, колегите. Някои въпроси по недвижими собствености ще имат движение, особено такива, стигнали до съдебната система. Периодът е добър за обръщане на по-голямо внимание на здравето- физиотерапия, балнео, почивка далеч от дома.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Венера, която ви идва на гости. Планетата на хармонията и красотата ще ви радва с присъствие до 1 март. Венериното влияние в голяма степен омекотява това на Сатурн и Плутон от знака ви. Ще ви бъде по-лесно да общувате с околните, особено с жени, ще намирате верния тон във взаимоотношенията, така че да ви разбират бързо и лесно, да бъдете привлекателна и желана компания за повече хора. Новолунието в съседния знак Водолей е добър момент да внесете ред във финансите си. Намирането на по-добре заплатена работа може да се окаже по-лесно отколкото очаквате, още повече, че след месец Уран ще се установи в зоната на гениалните идеи и тяхната успешна реализация, както и на неочакваните срещи и интересните връзки. Затова работете в тази посока, дръжте на фокус новите възможности,които очакват да изгреят в дните на някое от следващите пълнолуния през текущата година.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои новолуние в сродния по стихия знак Водолей. Едно от най-вълнуващите новолуния в годината. То активира зоната на големите планове, на мащабните начинания, на предприемаческия дух. Обещава раздвижване на много нива. Това което е замряло, успокоено и навлязло в дълбоки коловози, ще трябва да се размърда, да заяви признаци на живот сега и през следващите месеци. Ако чувствате, че не ви достигат знания в област, в която искате да напредвате, огледайте се за най-добрата школа, най-добрата среда, в която можете да ги задълбочите. Новолунието отваря врати, но има препятствия заложени от съвпада Меркурий-Лилит. В тях ще се препънат самонадеяните, и тези с малък житейски опит. Ако сменяте работа, проучете добре какво и къде ще работите, разпитвайте за всички подробности, не се предоверявайте. В края на седмицата ще трябва да избирате по важен критерий – заплащането на труда ви.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, сряда и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на новолуние в другия въздушен знак -Водолей. В понеделник Венера навлиза в кардиналния знак Козирог. За месец напред планетата на красотата и хармонията ще активира домашната среда, ще ви включва в радостите и грижите на хора от близкия социален кръг. Хармоничната връзка на планетния управител с Уран ще ви помага в първата половина на седмицата да си изясните картината, да вникнете в същината на някои семейни проблеми, да търсите решение и да стигате до такова. Новолунието във Водолей бележи важен момент от пътя на Слънцето по вашия слънчев хороскоп. Зоната на въздушния знак е изпълнена с много емоции, романтика и красиви преживявания. Настройте се на позитивна вълна, отхвърляйте лошите мисли и неприятните очаквания. В края на седмицата Марс от Овен, от зоната на партньорството, ви подлага на изпит, да избирате между ограничен кръг от възможности. Пестете енергията си, избягвайте претоварване -физическо и емоционално.

Благоприятни дни през седмицата –вторник, сряда и четвъртък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на новолуние във Водолей. Срещата на Слънце-Луна на ваша територия се случва един път в годината, точният аспект е в понеделник през нощта, затова ориентирайте очаквания за вторник, когато Луната бавно започва да нараства. Новолунието в знака ви е отправна точка за лични амбиции и начинания, в които имате голям собствен принос. Подгответе се за светлината на прожекторите, правете промени по външния си вид, но с мярка, защото Венера е в Козирог. Планетата на хармонията и красотата не допуска прекаленост и злоупотреби с външността, поне в общия случай. С Юпитер в Стрелец имате подкрепа от широк кръг от хора, и това е до средата на седмицата, докато е в хармонична връзка с Марс – Уран от Овен. В последните дни обаче активността в огнения знак и квадратите на Марс към лунните възли са силен провокатор на предизвикателни изкази и поведение, което може да ви постави в изолация.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица ориентирана към партньорството. Венера е в срещуположния знак Козирог, което подобрява комуникацията с хора, с които имате активни професионални или лични взаимоотношения. До средата на седмицата планетата е под влияние на хармоничната връзка с Уран,което прави възможни успешното прилагане на някои неочаквано хрумнали ви идеи. Не така стоят нещата в края на седмицата,когато Луната е в другия кардинален знак Овен, където се движат превъзбуденият Марс и непостоянния Уран. Новолунието във Водолей при някои ще даде нова посока на интимните отношения, но също така и на всичко онова, което ви свързва здраво с някого- инвестиции, собствености, задължения, тайни.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Водолей. С навлизането на Венера,в понеделник, в консервативния знак Козирог, ще ви се помага да намирате по-лесно равновесната точка във взаимоотношенията с околните, особено с хората, с които общувате ежедневно. Новолунието във Водолей съсредоточава много енергия в домашната среда. Един по-критичен поглед ще ви подскаже някои проблемни зони,които изискват намеса, подобряване, обновяване. Или търсене на нов дом. Потребността ви от уединение, изключване от външния свят, или от пряка нежелана намеса, може да вземе връх и да предопредели избора ви. Имате подкрепата на Юпитер от зоната на доходите, така че средства за обезпечаване на плановете си ще имате. В края на седмицата съуправителят на знака Марс може да ви постави пред труден избор, но също така да ви вкара в конфликтна ситуация, или такава изискваща премного физически, или психически усилия.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и четвъртък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои спокойна седмица. Венера преминава в Козирог в понеделник, с което прави приятелската среда много активна, готова да ви подкрепи по подходящия начин. Ще намерите съчувствие и съпричастност, одобрение и реална помощ, ако имате нужда от това. Новолунието в предходния знак бележи време за равносметка, за отчитане на плюсовете и минусите на изтеклата досега лична година. Работа върху себе си, четене, медитация, самоусъвършенстване, пренастройване за по-хармоничен начин на живот, е в подходящия момент,тук и сега. Набелязвайте планове за новата, и за следващото новолуние, което ще бъде във вашия знак, на 6 март. В неделя Меркурий ви идва на гости. Това ежегодно по принцип посещение, сега се очертава да бъде по-продължително. Меркурий ще направи ретроградно движение във вашия знак в интервала 5-28 март, имайте го предвид при намерение да сменяте работата си, или да предприемате важни житейски стъпки.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития

На 4.02.2019/ 0:29/ Венера преминава в Козирог.

На 4.02.2019/ 23:03/ Новолуние в 15°Водолей

На 10.02.2019/12:50/Меркурий преминава в Риби

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Водолей и Овен, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

6.02.2019/ 1:59 – 6.02.2019/ 4:02

8.02.2019/ 0:13 – 8.02.2019/16:34

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Марина Манова каза,

    Писа на февруари 6, 2019 @ 13:37

    Здравейте,
    Много интересно четиво, всяка седмица съм тук. Имам обаче един въпрос: кой хороскоп да чета,ако имам цяла една зодия в първи дом (в случая Козирог) ,а иначе съм с асцедент Стрелец? Трябва да чета слънчевата зодия (Близнаци) и още две,така ли? Благодаря!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 11, 2019 @ 22:01

    Марина Манова,
    съществуват безброй варианти на рождествени хороскопи, поради което общият по зодии не
    може да ги обхване.
    В случая, ако асцендента ви е съвсем в края на Стрелец, четете за Козирог, освен за Близнаци.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии