Седмичен хороскоп 7-13 октомври 2019 година

grozd19aСлънце и Сатурн в квадрат

Венера в Скорпион от вторник

Венера в опозиция с Уран

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през седмицата преди пълнолунието в Овен. Най-кардиналното пълнолуние на годината, защото освен че Слънцето и Луната са в опозиция по кардиналната ос Везни-Овен, в квадрат към тях е Плутон от 20 Козирог. Формално пълнолунието, точната опозиция, е в понеделник, 14-ти октомври в 00 08 ч. Цялата седмица обаче е оцветена от огнената и страстна енергия на това, с подчертано кардинална природа, пълнолуние.

Началото на седмицата е също толкова бурно, колкото и краят и. В първите часове на понеделник Меркурий от Скорпион застава срещу Уран от Телец. Двете планети управляват мисленето и словесния изказ, а също така способността да се генерират нови, оригинални идеи, нещо което при напрегнатите аспекти е съпроводено с повече трудности. Квадратите и опозициите в неподвижните знаци се изразяват с голяма сила поради тяхната инертност и склонността им да задържат емоциите дълго, до стигане на критична точка. Меркурий в Скорпион е известен със сарказма и с хапливия си език. Провокиран от Уран, пред словесната агресия отпадат и най-малките задръжки. В зоната сме на политически цирк с известни играчи, но и с нови включвания, и с много услужливи медии. Най-активни актьори ще има сред представителите на Телец, Водолей, Скорпион и Лъв, в които знаци са им разположени Слънцето, Асцендента, Луната, Марс и др планети.

Кардиналните знаци вървят успоредно с неподвижните. След като Слънцето направи крадрати с лунните възли в неделя, в понеделник вечерта е квадрата му със Сатурн, а в края на седмицата идва ред на този с Плутон. Квадратите в кардиналните знаци отприщват низките страсти у хората, нещо което видяхме през изтеклата седмица както у нас така и в други страни, когато Венера направи квадратура с Плутон.

Везни е знакът на справедливостта, на обективното възприемане на действителността, или поне опитите за това. Слънцето в него, провокирано от квадрат, още повече с далечни и мощни планети, е принудено да се определи, а избира, да не бъде неутрален арбитър. Затова в различните спорове и конфликти ще има много включващи се и взимащи отношение. Може и до саморазправа да се стигне там, където словесните аргументи не са достатъчни.

Бурното начало в понеделник има леко затишие във вторник, когато Слънцето и Луната застанат в хармоничния тригон. Но във вторник Венера сменя знака. От своите си води тя ще се гмурне в дълбокото, в зоната на Скорпион и ще остане там до 1-ви ноември. Венера в Скорпион, а Марс във Везни,наричаме го взаимна рецепция и сме склонни да виждаме в това известен баланс на енергиите. Венера е малко по-остра и директна, а Марс малко по-дипломатичен и отстъпчив. Правилото е в сила докато не се включат силни аспекти към двойката планети.

Още с влизането си в Скорпион Венера попада в обсега на влияние на опозицията с Уран. До края на седмицата тя ще продължава започнатото от Меркурий в началото на седмицата. Ще поддържа огъня на всеки започнат скандал до неговото разгръщане по пълнолуние в края на седмицата. Нищо не е незначително и краткотрайно. Нарастващата активност на неподвижните знаци, следва тази на кардиналните, и прави всичко сериозно и дълбоко. Това важи както за социалните отношения, така и за личните. Опозицията Венера-Уран е изобретателна в проявленията на негативните емоции като ревност, завист, отмъщение. Марс от своя страна, макар да е в добродетелните Везни, е противопоставен на Хирон. Лечителят-учител в Овен лекува и учи посредством болката. Затова през втората половина на седмицата кардиналните знаци трябва да са много внимателни, за да не нараняват психически и физически както себе си, така и хората около тях. Възможни са всякакви случаи от спектъра на неумишлените травми до обмислени терористични актове.

Добрата страна на Венера в Скорпион плюс Марс във Везни е, че хората стават по-активни в личните взаимоотношения. Добиват кураж да заявяват позиция. Някои ще преодолеят задръжките и ще предложат съвместно съжителство, годеж или брак. Седмицата е благоприятна в това отношение, защото има и добри аспекти, особено хармоничен е този между Слънцето и Юпитер, подкрепящ изпълнението на обещанията и обвързването.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Активността в кардиналните знаци е голяма и се усеща още от понеделник,когато Слънцето прави квадрат към Сатурн. Конфликти ви дебнат отвсякъде и подобно на предходната седмица ще ви се налага да правите усилия да се сдържате, и да не задълбочавате проблемите. Тънък момент във взаимоотношенията е боравенето с информацията. Бъдете внимателни къде и какво говорите, защото прекалените откровения могат да ви изпразнят джоба. В края на седмицата е пълнолунието във вашия знак. То преминава при значително напрегната астрологична картина с включен и Плутон. В почивните дни избягвайте рискови ситуации и не създавайте такива за околните. Пълнолунието носи реализация на лични планове и мнозина от групата ще бъдат доволни от случващото се.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, работната седмица започва с Луна във Водолей. Тя ви кара да се ангажирате с проблемите на другите, да изправяте грешки и недоразумения. Неочаквани новини от или за хора от близката среда изискват бърза промяна в плановете. Слънцето в най-комуникативната зона на слънчевия хороскоп е в квадрат със Сатурн и това прави началото на седмицата претоварено с ангажименти. Възползвайте се от благоприятни ситуации във вторник, за да направите промени в графика си, и да прехвърлите част от товара си на други. Пълнолунието в другия огнен знак Овен е чудесен момент на успешно представяне, на получаване на заслужено признание и награди. Има и някои пречки,с които да се справяте,но Юпитер е директен в Стрелец, проправяйки за вас пъртина и в най-дълбокия сняг.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на пълнолуние в другия огнен знак Овен. По принцип чудесно време за реализация на плановете и удовлетворение от постигнатото. Седмицата започва с напрегнати аспекти, които изискват определено отношение и съответно поведение. Опозицията Меркурий-Уран, освен че затруднява процеса на рационално мислене, ви създава грижи с информация, която бихте искали да остане скрита. Неформалните отношения с един човек, или колектив от хора, е в критичната си точка, заради квадратите на Слънцето от тази зона към Сатурн в началото на седмицата, и към Плутон в края на същата. Вторник дава някои възможности, но истинското решаване на конфликта е в края на тази и началото на следващата седмица, по време на пълнолунието в Овен.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, работната седмица започва с Луна в другия неподвижен знак – Водолей. Одухотворено начало на една иначе много прагматична седмица. Меркурий от срещуположния знак ви подвежда към активности, в които прекомерната показност повече вреди, отколкото да помага. Ще бъдете принудени да вземете страна в нечий спор, или да се определите категорично по даден въпрос. Във вторник Венера ви идва на помощ. Преминавайки в срещуположната зона, планетата управител на знака, подтиква към отстъпчивост и дипломатичност в социалните контакти. През втората половина на седмицата, особено в почивните дни, Венера включва коварните аспекти на типологията си, като ви провокира към поведение, което дразни и предизвиква околните. Пълнолунието в Овен става изразител на ответната реакция. Повече дискретност няма да ви навреди.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с изненади. Меркурий е в основата с опозицията си към арогантния Уран, и задава забързано до крайност ежедневие. Планетният управител от най-комуникативната зона на слънчевия хороскоп е провокиран за приказки и действия, които внасят смут и дезорганизация. Изисква се бързо мислене и действия от ваша страна. Паралелно се развива квадрата на Слънцето и Сатурн от другия земен знак Козирог. Той от своя страна ви поставя рамки, и ограничения, с които трябва да се съобразите. В четвъртък намирате точните решения, но в петък и почивните дни, по пълнолуние, емоциите надделяват над разума.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои ангажирана седмица. Сатурн от вашия знак играе важна роля в началото на седмицата,когато Слънцето застава в квадрат към него. В края на седмицата това се случва на Плутон. Така през цялата седмица сте активни участници, играете ролята на стожер, на ограничител на разпиляване на ресурси, или на злоупотреба с такива. В професионалната сфера има раздвижване. Марс е активатор на процеси, които разместват пластове, но и създават противоречия. Венера излиза от тази зона във вторник, за да внесе успокоение в приятелската среда и да ви донесе повече подкрепа. През тази седмица обаче чрез нея са възможни изненади, затова бъдете дискретни по отношение близките си планове. В края на седмицата, в дните на пълнолунието, избягвайте конфликти с близките си и физическо претоварване.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, работната седмица започва с Луна в другия въздушен знак Водолей. Противоречиво начало. Подкрепата ви като въздушен знак идва от планетите във Везни. Слънцето обаче в понеделник е в квадрат със Сатурн, а това води до напрегнати обстоятелства около ваши лични, семейни, или фирмени задължения. Планетният управител внася безпокойство и дезорганизация с опозицията си с Уран, а на сладващия ден Венера продължава темата. Вторник е вашият ден от седмицата за важни срещи и успешни дела, с повече внимание към същността на нещата, и към детайлите, ще имате успех. Пълнолунието в Овен е време за подреждане на редиците. Тези на приятелите и на хората, на които разчитате. Няма да е лесно,заради напрегнатите аспекти, които го съпътстват. Имате и подкрепа от Юпитер, и от други планети, която ще се изразява при искрено отношение и при добри намерения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Като кардинален знак сте активен участник в събитията. Три планети под ваша опека ви придават сила и самоувереност, с които да преминете успешно през уроците, които ви преподава от зоната на партньорството Хирон. Три значими аспекта в понеделник ви подтикват към действие и вземане на решения, а предстои и пънолуние в срещуположния знак. Венера ви напуска във вторник, а с нея и дипломацията. Марс ще ви мотивира и амбицира, а през квадрата на Слънцето и Сатурн ще се проявят противоречия и нередности, които ще ви карат да променяте планове, графици и стратегии. Особено силно ще бъде проявлението в края на седмицата при пълнолунието с включен Плутон. Някои неща наистина ще трябва да обърнете „с хастара навън“.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои противоречива седмица. От понеделник до сряда Луната е във вашия знак. Това ви прави активни и включени в случващото се около вас. Опозицията Меркурий-Уран в Скорпион-Телец изисква съсредоточеност и спокойствие в ситуации, в които се взимат важни решения. Чувството ви за отговорност и ред е провокирано от квадрата между Слънцето и Сатурн. От вас се очаква решаване на проблем, който засяга повече хора. С навлизането на Венера в Скорпион, във вторник, в професионалната сфера настъпват промени, които през тази седмица могат да окажат влияние върху взаимоотношенията в най-близката среда. За да получите едно нещо, ще трябва да се откажете от друго. Дилемата ще бъде най-красноречива в края на седмицата, в дните на пълнолунието.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние в другия кардинален знак Овен. Това предполага много движение и много емоции,не само защото сте най-емоционалния знак на зодиака, а поради множеството напрегнати аспекти в следващите дни. Опозицията на Меркурий и Уран в понеделник може да ви създаде затруднения в общуването с близки на сърцето ви хора, и с приятели, заради невярна, или зле употребена информация. Нагърбването с прекалено много работа, както и несправедливото разпределение на задълженията,могат да бъдат в основата на поредица семейни конфликти. Венера влиза във вторник в Скорпион като ще се движи през зоната на любовта и творчеството до края на месеца. Така планетата на любовта ще ви помага да хармонизирате отношенията си или да потърсите нови възможности. Пълнолунието в Овен,което се случва всяка година през есента, е време за професионален триумф. Сега обаче ограниченията, с които трябва да се съобразявате, са значителни. В края на седмицата избягвайте конфликти и рискови ситуации.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна, движеща се през зоната на дома. Домашни грижи ви задържат в къщи или потребност да решите семеен проблем. Възможно е неочаквано предложение за работа, или за бърза смяна на ангажиментите. Във вторник Венера ви идва на гости, а с нея и по-благоприятни условия за договаряне и постигане на споразумение. До края на седмицата може да изненадате и себе си, и околните. Обръщайте внимание на здравето си. Търсете най-доброто, и изпитано, средство за укрепване на организма си. По пълнолуние ще ви се наложи да взимате важни решения.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и четвъртък.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. Началото крие някои рискове за публични изяви, за преподаване, защити на дипломни работи, но също и за учене, и възприемане на абстрактни понятия. Особени ограничения има там където информацията и достъпа до нея е от затворен тип, при съответен режим. Във вторник Венера преминава в Скорпион. Така зоната на дългите пътувания става привлекателна за есенни почивки. Следете обявите от рода на „в последната минута“. За свободните сърца периодът е добър за нови и интересни запознанства.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в опозиция на Уран на 7.10.2019 / 9:17

Солнце в квадрат на Сатурн на 7.10.2019/ 22:07

На 8.10.2019 / 20:05 / Венера навлиза в Скорпион

Венера в опозиция на Уран на 13.10.2019 / 1:07

На 14.10.2019 / 00:08 / Полнолуние в 20°Овен

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Козирог и Овен, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

7.10.2019 / 2:25 – 7.10.2019 / 6:42

8.10.2019 /21:26 – 9.10.2019 /19:05

11.10.2019 /12:55 – 12.10.2019 / 7:46

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии