Седмичен хороскоп 7-13 януари 2019

ЧСЗ  6 1 2019

Слънце и Плутон в съвпад

Юпитер и Нептун в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата пълна работна седмица на 2019 година е изпъстрена с астрологични новини. Първото затъмнение за годината е вече факт, беше в неделя на 6 януари. Луната се движи в първата четвърт на своята орбита. Уран тръгна в права посока също на 6-ти. На небето няма ретроградни планети, което прави астрологичната картина относително по- спокойна.

В понеделник, на 7-ми, Венера сменя знака. От страстния Скорпион планетата на любовта се премества в огнения Стрелец. Венера прекара повече от два месеца в Скорпион през миналата година, част от ретроградната и фаза също бе в този знак. Венера във водна среда е ограничена в изразните средства, задава задръжки и трупане на отрицателни емоции. В Стрелец планетата на хармонията и красотата получава зелена светлина да се изразява открито. С навлизането на Венера в Стрелец елементът огън изравнява сили с елемента земя. В огъня се движат Венера, Юпитер, Марс и Уран, а с тях се засилва стремежът към яснота, за директно казване на истини, за разплитане на тайни, за открити отношения между хората.

Новолунието, слънчевото затъмнение на 6 януари, има продължение в петък, на 11-ти, когато Слънцето прави съвпад с Плутон. Съвпадите им са всяка година, като откакто Плутон е в Козирог, се случват докато Слънцето преминава през земния знак. Тъй като Плутон се движи много бавно, напредва с 2 градуса на година, през последните няколко, съвпадът Слънце-Плутон е в първата половина на януари, когато започва ежегодния цикъл. Но за пръв път от много време той е близо до пълно слънчево затъмнение. Настъпва момент на истина. Слънцето огрява тъмните ъгли и кара хората да се изправят „очи в очи“ за истината. Да се изправят пред проблем, който трябва да решат. Смело и безкомпромисно.

В неделя, на 13-ти, е първият квадрат на Юпитер и Нептун. За него писах повече в годишния . При всеки се проявява по различен начин. Тези, които имат квадрат на Юпитер и Нептун в рождения хороскоп, са наясно за какво иде реч. Трябва повече смелост, за да се поставят нещата, и хората, на мястото им. Квадратът на Юпитер и Нептун работи синхронично със съвпада на Слънцето и Плутон.

Обикновено завършвам с нещо позитивно. Има го, но ще ни трябва много чувство за хумор, за да го определим като такова. В неделя Луната е в Овен, Марс и Уран също са в Овен, а Венера в Стрелец. На квадрат с тях са два съвпада – Меркурий и Сатурн, и Слънце-Плутон. Ако злоупотребяват с вас, не премълчавайте. Не се страхувайте да казвате „не“, когато трябва!

Играйте чисто! Слагайте всички карти на масата!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Козирог. Управителят на знака е при вас на гости за месец и половина, до 14 февруари. Предстои ви динамичен първи месец на годината като основен фокус е професионалната сфера и всичко свързано с нея. Съвпадите на Слънцето със Сатурн на 2 януари и предстоящия с Плутон на 11-ти са знакови моменти. С Марс във вашия знак имате куража да отправяте искания към шефа си, и да ги отстоявате. Истината грее пред очите ви, не бягайте, а се изправете и се борете за нея. Слънчевото затъмнение е вече факт. Новолунието в Козирог задава старт на нов период от живота ви. Това, което направите сега, ще има резултат в следващите месеци. От понеделник Венера е в другия огнен знак Стрелец. Заедно с Юпитер ви прави вдъхновени, романтични и отдадени на важна за вас кауза. Ако сте твърде самонадеяни обаче в края на седмицата и началото на следващата ви очаква отрезвяване. Внимавайте с алкохола през именните дни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои романтична седмица. В понеделник Венера влиза в другия огнен знак Стрелец. За месец напред планетата на красотата и хармонията ще тонизира и обогатява личния живот. И творческия също. Вашата съзидателна енергия сега е в силата си. Съвпадът на Венера и Юпитер са ясен индикатор за това. Новолунието, акцентирано от слънчево затъмнение, в Козирог осветява и най-тъмните кътчета от зоната на здравето, порядъка и комфорта в средата на живот и работа. Някои ще бъдат изправени пред важен здравословен проблем, решаването на който не търпи отлагане. Намирането на подходящото лечение, на точния лекар, настройването за подобряване на здравето е условие както за осъзнаване на проблема, така и за решаването му. Необходимо ви е пренареждане на ежедневния график, неговото оптимизиране, правенето на съществени промени в организацията на работа, пренареждане на приоритети касаещи ежедневните занимания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои романтична седмица. Венера ви идва на гости през тази седмица за близо месец. Много хубаво не е на хубаво, но не можем да отречем,че с Венера и Юпитер в знака каквото и да се случва ще мине по възможно най-лекия начин. Стига да четем знаците на съдбата, които ни дава квадратът на Юпитер и Нептун, ставащ точен в края на седмицата. Предстоят още два, така че това което сега не се научи, има поправителен през юни и септември. Тригонът на Марс от Овен дава привлекателност, но още повече кураж и убеденост в правотата на избрания път. Слънчево затъмнение в Козирог е ориентир за това как се справяте с паричните дела. От липса на средства малцина ще се оплакват. Но как се борави с финикийските знаци най-добре, ще трябва да се учат мнозина. Новолунието в зоната на финансите показва потребност от ограмотяване, и осветява резервите, скрити в тъмните ъгли.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с луна в другия земен знак Козирог. Новолунието в Козирог, както и струпването на няколко планети в този сектор на слънчевия хороскоп се отразява стимулиращо за много страни от живота ви. Може би по рязък и непредсказуем начин, но не и незабележимо. Планетният управител сменя знака си. Венера в Стрелец ви прави по-самонадеяни и отворени за новото. Някои ще се обърнат с лице към нови медийни проекти, активна издателска работа, предприемачество и пътувания. Други ще имат импулс да се върнат в училище, или да започнат нещо ново, да се включат в образователни програми, да навлязат в дълбочина в нови идейни течения. Да осъзнаят заблудите, на които са робували досега. Съвпадите на Слънцето със Сатурн и Плутон носят прозрение накъде да поемете, какво и как да промените в живота си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва оптимистично с Луна в другия земен знак Козирог. В понеделник Венера преминава в Стрелец и активира зоната на дома, семейството, родителите. Венериното влияние е благотворно и се усилва от наближаващата среща на планетата на любовта с Юпитер. Новолунието, съчетано със слънчево затъмнение, в Козирог блежи няколко месечен период активна работа по дадена тема. В нея влагате голям творчески потенциал и добри намерения,за да бъде жизнеспособно и плодоносно начинанието. Имате проблеми за решаване, пътят е трънлив, няма как със Сатурн и Плутон в тази зона. Съвпадите на Слънцето през януари ви дава насоки за справяне. Получавате нужната ви подкрепа от където трябва. Останалото е от вас.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в Козирог. Много интензивно начало на годината. Слънчево затъмнение в собствения знак,в първата седмица на годината, е имало за последно през 2011 година – на 4 януари. Но сега допълнително условие е присъствието на Сатурн във вашия знак, и на ЮЛВ. Това повишава неимоверно много чувството за сериозност на момента, за повече отговорност към себе си, близките и това, с което се занимавате. Предстоят ви отговорни задачи, по някои от тях сте започнали работа точно на това предишно слънчево затъмнение, когато СЛВ е бил в знака ви. Новолунието насочва вниманието към себе си, собствените планове, личните качества, визия, имидж. Всичко е подложено на разглеждане и оценка. Ако не го направите вие, други ще го сторят. Марс се движи под покрива на родната стряха. Планетата войн е провокатор на конфликти и безредици. Единствено тригонът с Венера ще внася баланс и добри намерения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои емоционална седмица. Венера се настанява в срещуположния знак в понеделник, и ще остане там до 4 февруари. Така за месец напред имате нейното благоразположение да решавате партньорските въпроси по един открит, но в същото време дипломатичен начин. Стрелец е недипломатичен знак, но Венера го променя. А и от полза за вас е да вниквате в нуждите на другите, и да оставите вашите лични на заден план. По-силно ще усетите тази тенденция по отношение общите финанси, или ако работите с парите и собственостите на другите. Слънчевото затъмнение в зоната на Козирог за вас може да означава рязка промяна в договорените условия за съвместна работа. Не бързайте да сключвате нов договор докато не излезем от коридора на затъмненията.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Козирог. Напрегнато начало, продължение на новолунието в неделя. Планетният управител сменя знака, а това значи и промени в подходите. Венера в Стрелец ви прави по-директни, като съчетава в едно откровеност и добронамереност. Слънчевото затъмнение в изминалата неделя, в зоната на семейството, рода, корените е отправна точка да ги издигнете в листата на приоритетите си, да развивате тези отношения в следващите месеци. Съвпадите на Слънцето с движещите се в тази зона Сатурн и Плутон, показват отделни акценти, на които трябва да обърнете внимание. Там са проблемите, но и постиженията. Новолунието подсказва нови неща, нови хора в дома, в роднинското обкръжение, но също така и необходимостта от преустройства, или нов дом.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на приятелството. Венера се настанява в зоната на приятелските отношения, на екипната работа и подкрепата от знаещи и можещи хора. Имате нужда от това. С благодатния Юпитер тук и предстоящите им съвпади, ще има много с какво да се похвалите. Слънчевото затъмнение в предходния знак Козирог, разбута някои сенчести кътчета в душата, на които ще имате потребност да обърнете внимание. Съзнателното чистене на мисловното поле е най-добрата форма за емоционално и психическо уравновесяване. Не е нужно да „биете камбаната“, смислената работа се върши в тишина и далеч от чужди погледи. Важни са целта и резултата, а той ще се прояви в някое от следващите пълнолуния на годината.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Козирог. Трудно начало на седмицата, с напрегнати аспекти и слънчево затъмнение, макар преминало, в срещуположния знак. Новата Луна ви дава шанс за промяна в отношенията с партньор, работодател, колега. Венера преминава в Стрелец в понеделник и за три седмици напред ще ви помага да решавате проблеми в работната среда. Индикации за проблеми в партньорската сфера са аспектите в срещуположния знак. Слънцето и Сатурн, Слънцето и Плутон, правят отношенията ви с някого гранични. При наличие на комфорт, те се затвърждават. При разминаване в основни житейски принципи- се разпадат. Половинчати неща на в коридора на затъмненията не вършат работа, не решават проблеми, а продължават агонията. За вашия кардинален знак това е неприемливо. Съвпадите на Слънцето с далечните Сатурн и Плутон, допълват слънчевото затъмнение с още по-ясно осъзнаване на противоречията, но и с ясни, категорични решения как да се справите с тях.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои комуникативна седмица. Венера преминава в Стрелец и активира зоната на личните доходи. Там се движи и Юпитер почти до края на годината. Двете планети се съюзяват в последната десетдневка на този месец. Но напрегнатият аспект между Юпитер и Нептун поддържа огъня на недоволството от полученото. Активността в зоната на общуването, слънчево затъмнение там, и аспектите на Слънцето със Сатурн и Плутон подсказват много проблеми, които занимават ума и плановете за сега и за следващите няколко месеца. Захранвайте ума си нужната информация, другото изхвърляйте. Работа с текстове, писане, четене, говорене е акцент на слънчевото преминаване през Козирог. Претоварването с излишни гига, мегабайтове, обаче води до прегряване, къси съединения и главоболие. В близката среда се съсредоточава много енергия, която очаква канали за изразяване.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на предизвикателствата. Венера преминава в Стрелец в понеделник. В зоната на кариерата тя внася известно раздвижване. Тригонът на Марс към нея и предстоящия съвпад с Юпитер задават активен период, много ангажименти, популярност, признание за качества и постижения. Тук известна сянка хвърля квадратът на Юпитер и Нептун, който предстои да стане точен в края на седмицата. Възможно е разминаване в разбиранията ви за коректност и справедливост с някой, на когото държите. Отношенията с партньора имат нужда от повече такт и разбиране. Слънчевото затъмнение в Козирог изисква добри познания в определена област, а ако ги нямате, търсете консултант.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и събота.

Дати на някои астрологични събития

На 7.01.2019 / 13:17/Венера преминава в Стрелец

Слънце в съвпад Плутон на 11.01.2019/13:38

Юпитер в квадрат с Нептун на 13.01.2019 /20:57

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Козирог и Овен, през първа четвърт.

Луната е без курс на:

7.01.2019 / 8:20 – 7.01.2019 / 8:46

9.01.2019 /18:53 – 9.01.2019 /21:44

11.01.2019 16:25 – 12.01.2019 / 10:18

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии