Седмичен хороскоп 8-14 април 2013 г.

Новолуние в сряда в Овен

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстоящата седмица е бедна на астрологични събития. Затова новолунието в 20-я градус на Овен става естествен фокус на вниманието.

Съвпадът на Слънцето и Луната отново събира в един знак пет космични тела. В деня на новолунието, в сряда, в рамките на 3 градуса се разполагат Слънцето, Луната, Марс и Венера. Тази концентрирана планетарна енергия в първия знак на Зодиака може да донесе „експлозия“ от идеи, от новаторски виждания по важни обществени теми, както и остри бързи реакции на отделни лица или на групи от хора.

Остра реакция може да се очаква на провокации по границите на някои държави, в които зрее конфликт от известно време. Напрегната ситуация е вероятна във вторник, когато Луната преминавайки през градуса на Уран, активира квадрата му с Плутон и след това в сряда пренася тази енергия към групата планети, включая Слънцето.

Новолунието в Овен може да провокира импулсивно, невъздържано поведение в хора със силно влияние на кардиналния кръст, най вече родени със Слънце, Луна, Марс, Асцендент около 19-я до 23-я градус на Овен, Рак, Везни и Козирог.

Благоприятно е влиянието на стелиума в Овен за родените със Слънце, Луна, Марс, Венера Асцендент около 19-я до 23-я градус на Лъв и Стрелец.

В петък Плутон навлиза в ретроградната си фаза, която ще продължи до септември. Спирайки да се движи напред, гледано от Земята, Плутон скъсява дистанцията до Уран, като постепенно двете планети отиват към точния квадрат, който предстои да се случи на 21 май.

В неделя Меркурий преминава от Риби в Овен. Това ще внесе много енергия и динамика в общуването между хората в следващите три седмици.

Желая ви усмихнато Слънце и ведро пролетно настроение през цялата седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои забележителна седмица. Новолунието във вашия знак е отправна точка за промени. За родените в първата и втората декада срещата на светилата се случва в слънчевия период на личната година. Това е добра основа за начало на нещо стойностно, за отправяне към нова цел, която си струва усилията, в която да вложите цялата страст на огнената си природа. Периодът е добър да направите промени във външния си вид, да вложите средства и енергия и да промените в положителна посока мнението на околните за вас. За родените в третата декада на знака, новолунието попада в сатурновия период на личната година. Все още не е късно да направите първи крачки в нова посока, ако сте в лична година 9, лична година 2, лична година 4 или лична година 7. Можете да положите основите на нещо ново, което да развиете през следващата лична година. Благоприятни дни през тази седмица – от вторник до петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, продължава благоприятната тенденция от предходната седмица. Дори се усилва заради новолунието в сродния по стихия знак Овен. Така в следващите дни въодушевлението и амбицията ще бъдат ваш постоянен спътник. Приповдигнатото ви настроение ще привлича към вас позитивни енергии и много нови възможности. В понеделник и вторник отделете внимание на незавършените дела, на неразплатените задължения, на неизяснените недоразумения. В професионалната сфера ви очакват някои изненади и нови обстоятелства, с които ще трябва да се справите. Периодът е добър за поемане на нови ангажименти, за преориентация, за смяна на учебно заведение, на професията по принцип или намиране на нови форми на реализацията и. В четвъртък,петък и в почивните дни към нови проекти подхождайте, опирайки се на вече отработени схеми и модели, на добре забравеното старо, на „ретро“ стила и на старите приятели.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционална седмица. Съвпадът на Слънцето и Луната в сродния ви по стихия знак Овен, е отправна точка за някои ваши начинания, които ще бъдат подкрепени от най-близките ви хора. Желанието да доставите радост на някого ще бъде в центъра на вниманието ви в следващите дни. До денят на новолунието имате да приключите някои важни ангажименти. Амбициите ви за успех и себедоказване ще срещат разбиране. Премногото огнена енергия в денят на новолуние и в марсовия период на личната година, ви прави превъзбудени и склонни към импулсивни реакции. Бъдете внимателни при спортуване, възможни са травми на крайниците. Децата, техните радости и грижи ще заемат значителна част от времето. За необвързаните, Новата Луна идва с обещанието за запознанство с интересни хора, за нова връзка, за нова любов. Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои относително спокойна седмица. Или така изглежда на повърхността. Много от това, което се случва, което ви касае, става зад гърба ви, и доброто, и лошото. Вашето нежелание за активно включване може да ви постави в изолация. Или може да ви запази от подводните камъни на интригите. Астрологичната обстановка подтиква към дистанциране, изолация и заемане позата на наблюдател на случващото се. Новолунието в предходния зодиакален знак е момент за разчистване на обстоятелства, които задържат напредъка, които ви поставят в условия на подчиненост и зависимост. Периодът е отличен за съставяне на планове, за работа по проекти, които ще се реализират в бъдеще. Отделете достатъчно време за почивка и размисъл. Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, събота и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои интересна седмица. В понеделник ще бъдете провокирани или сами ще изпитате потребност от повече внимание, от необходимост за споделяне на впечатления и чувства. Интимната страна на живота ви в следващите дни ще бъде приоритетна и може да измести тази свързана с кариера и професионална реализация. Нуждата от подкрепа и съпричастност ще ви постави в особено положение, от което ще бързате да излезете, стъпвайки на здрава основа. Във вторник ви очакват изненади от любим човек. Новолунието в сряда отваря врати за умели решения в сферата на бизнеса. Някои ще намерят подходяща сфера за инвестиции или за влагане на спестяванията си в перспективни начинания. Новата Луна ще ви подкрепя и в планове свързани с образованието, очакват ви добри новини отдалече, моментът е добър и за подготовка и организация на важно лично, или семейно събитие.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои силна седмица. В понеделник ви предстоят срещи и разговори, динамично общуване и решаване на важни въпроси. В дните до новолунието се старайте да приключвате, да завършвате това,което е належащо. Някои планове за реорганизация, за разделяне и прегрупиране сега са на дневен ред. В средата на седмицата по новолуние отново е активиран кардиналният кръст от струпването на общо пет космични тела в знака Овен. Това създава динамика в най-близкото ви обкръжение, в средата, в която прекарвате по-голямата част от деня,било то работна или семейна. Новата Луна отново поставя в центъра на вниманието ви това, което ви кара да се чувствате стабилни и удовлетворени. Близките ви хора-родители, братя, сестри, деца и други роднини отправят към вас известни очаквания. С новата Луна необвързаните навлизат в благоприятен период за личния живот. Успешни дни през тази седмица- четвъртък, петък и събота.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои силна седмица. Астрологичната обстановка в следващите дни подкрепя както личната инициатива, така и груповите начинания. Новолунието в Овен засилва жизнеността на идеите ви, дава възможности за подкрепа от хора, на които разчитате. Вашият личен принос в общата работа сега може да бъде отчетен, и то с голяма вероятност за одобрение и похвали. Във вторник ще ви сюрпризират стари приятели, или клиенти, които имат претенции. До края на седмицата търсете „скритите резерви“, в някои изоставени места, контакти, хора, има потенциал, който не е използван, сега е момента да го изкарате на светло и да му дадете шанс. В неделя Меркурий, управителят на знака, преминава на нова територия- в огнените прегръдки на Овена, а това обещава няколко неспокойни седмици.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. В дните на преди новолунието имате да приключите куп важни дела. Някои могат по особен начин да провокират чувството ви за справедливост и да предизвикат остра реакция. Новолунието в сряда поставя във фокуса на вниманието ви партньорът в личен и в служебен план. Ще трябва да взимате под внимание външните обстоятелства, да се съобразявате с мнението, вижданията, преценките, претенциите дори на други хора, а в някои случаи и на институции, от които зависите. Новата Луна в следващите дни ще ви кара да погледнете „с други“ очи на брака си, да поставите личните си отношения на нова основа, да потърсите най-доброто решение на настоящ проблем и да обмислите нови общи начинания. Периодът е добър за започване на нова работа, за подписване на нов трудов договор, за промяна на работното място.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. Тя може да започне с твърде прозаични неща като недовършеният разговор с шефа за повишаване на възнаграждението. Ще трябва да се справяте и с някои финансови задължения, ще ви е нужна добра организация на времето и бързина на реакциите,за да се справяте с всичко, и да не пропуснете нищо и никого. Важно е също така да сте в течение на новото, което се случва около вас. Новолунието в сряда дава възможност да напреднете в някоя сфера от знанието, към която проявявате интерес. Моментът е добър да се запишете в школа, курс, да участвате активно в срещи, разговори, дебати на политическа тема. Ако търсите работа и ви поканят на интервю, това е вашата седмица, и следващата също.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои успешна седмица. Новолунието в Овен бележи важен момент в професионалните ви ангажименти. То е „пробен камък“ за това доколко тежите на мястото си, дали се справяте със задълженията си и дали може да се разчита на вас за в бъдеще. В първата половина на седмицата ви очакват сюрпризи и предизвикателства. От вашето поведение, от начина, по който подхождате към възникналите проблеми, зависи кариерата, професионалният ви път през следващите месеци на календарната година. В четвъртък и петък можете да разчитате на подкрепа и успокояване на напрежението. Обръщайте внимание на детайлите, през следващата седмица Меркурий навлиза в кардиналния кръст и ще ви носи много безпокойство, изнервящи ситуации и въвличане в омагьосания кръг „речено-казано,разбрано-неразбрано“. В почивните дни избягвайте места с много хора.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, голяма част от емоционалната енергия в предходната седмица се пренася в тази. Дните преди точния съвпад на светилата могат да бъдат напрегнати заради грижите, които трябва да полагате за близък човек или заради решаването на ваш здравословен проблем. Предстои ви да вземете важно решение, не прибързвайте, търсете информация по различни канали докато си изясните картината напълно. Друга тема на седмицата са работните условия и това, което можете да подобрите там,било то техника, обзавеждане, или изцяло да смените местоработата си. Периодът е добър да придобиете нови умения, да напреднете в област, която предлага повече възможности или там, където можете да работите по-ефективно. Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък и петък.

 


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, астрологичната обстановка през тази седмица подкрепя сериозните намерения и планове, но още повече стъпките направени в посока на тяхното изпълнение. Намирайки се в слънчевия период на личната си година, можете да разчитате на съдействие за намиране на подходяща работа, за повече самостоятелност и укрепване на самочувствието. В понеделник бъдете инициативни, насрочете си среща с човек, от когото очаквате „да ви даде рамо“, протекция, да каже добри думи за вас, да ви даде препоръка. Новолунието ще ви помогне да намерите посоката, да направите необходимото, за да увеличите приходите си, да намерите нови полета за изява на креативната си природа. Благоприятни дни през тази седмица- от сряда след обяд нататък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Новолуние, Слънце в съвпад с Луната на 10.04.2013 г., в 12:35 ч.

На 12.04.2013 г, в 22:34 ч. Плутон навлиза в ретроградната си фаза от 11°Козирог, която ще продължи до 20.09.2013 г.

На 14.04.2013 г., в 5:36 ч. Меркурий преминава в знака Овен, като ще се движи през него до

1.05.2013г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Риби и Близнаци, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

8.04.2013 г., в 7:10 ч.- 8.04.2013 г., в 22:02 ч.

10.04.2013 г., в 19:25 ч.- 11.04.2013 г., в 6:22 ч.

13.04.2013 г., в 15:30 ч. – 13.04.2013 г., в 17:13 ч.

 

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Етикети:

7 коментара so far »

  1. Камелия каза,

    Писа на април 8, 2013 @ 16:58

    г-жо Дачева , кой са най-добрите дни за зодия рак в интимните отношения и обяснения в любов през тази или следващата седмица ?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на април 8, 2013 @ 22:55

    Камелия,
    най-рано на 16- 17 април :)

  3. Камелия каза,

    Писа на април 8, 2013 @ 23:27

    Надявах се този период да е веднага след новолунието :))
    И между другото според Вас оказва ли влияние ако човек си пожелава определени неща при новолуние, както сега в сряда например.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на април 8, 2013 @ 23:52

    Камелия,
    по принцип да, на новолуние е добре да си пожелаваме нещо, но зависи къде се случва новолунието. Новолунието в Овен е първото след пролетното равноденствие, което е в 0 градуса Овен. Това новолуние е специално, но когато светилата се срещат в кардиналния кръст,не е най-подходящият момент за Рак, още повече, че сега и Венера е в Овен. Нека влезе в Телец, тогава моментът е по-подходящ за любовни обяснения.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на април 9, 2013 @ 20:01

    На 8 април, дни преди новолунието в Овен, когато Слънцето е в точна опозиция срещу нейното рождено Слънце в 19Везни, си тръгна от този свят една велика жена-Маргарет Тачър. Типичната Везна “Маргарет Тачър със сигурност ще бъде запомнена не само като голям политик, а и като модна икона, съумяла да наложи дамската чанта като символ на властта.
    “Желязната лейди” следваше безукорен класически стил във всекидневната си работа, но го вършеше с обичайното за дамите удоволствие.” http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5673251

  6. Бегония каза,

    Писа на април 13, 2013 @ 17:20

    Здравейте г-жо Дачева,
    Мислите ли, че периодът около новолунето тази седмица е бил подходящ за стартиране на нови отношения за представителите на зодия везни, като имам предвид струпването на планетите в овен и факта, че този стелиум беше в опозиция на везните?
    Благодаря предварително!

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на април 15, 2013 @ 13:41

    Бегония,
    не съвсем, поради натоварването в кардиналния кръст.
    Нови отношения да, но трайни нови отношения е пресилено да се очакват.
    Новолунието в срещуположния знак изисква вникване в проблемните зони в отношенията с другите.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии