Седмичен хороскоп 8-14 април 2019

JupR19 в Риби

от 10 април

Слънце и Сатурн в квадрат

Слънце и Юпитер в тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои да преминем през противоречива астрологична седмица, изпълнена с няколко важни астрологични събития.

За едни картината ще бъде спокойна, ведра, с розови отблясъци, заради съвпада на Венера и Нептун в мечтателните Риби. Венера прави веднъж годишно съвпад с Нептун, с изключение на година, в която има ретроградност в зоната,в която той се движи. Съвпадите на планетата на красотата и хармонията с нежния Нептун, тази негова страна се проявява в зависимост от условията, е период на творчески подем. Хората с нагласа да създават прекрасни неща, ще бъдат окрилени от музата си и ще се радват на голяма творческа продуктивност. Най-силен в това отношение е понеделник. В лунния ден на седмицата, неговата управителка-Луната е нарастваща и в знака на своята екзалтация-Телец. Лунните хора, тези с значими астрологични позиции в Рак, ще бъдат подкрепени в начинанията и закриляни, а също така земните знаци Телец и Дева.

От вторник завяват бурни ветрове в кардиналните знаци. Както в хороскопа от миналата седмица обърнах внимание, свидетели сме на един изключителен по важност астрологичен аспект, случващ се през три столетия- съвпад на Плутон и ЮЛВ, съответно опозиция със СЛВ. Пресичането на оста на лунните възли с Плутон е първото стъпало от процесът на преминаването и през двойката Сатурн-Плутон, която отива на среща в края на календарната година. И ако в предишната седмица е имало някаква форма на осъзнаване как и върху какво действа този аспект, то през тази седмица включването на Слънцето и Луната ще доведе до ярко осветяване, което да се види от много хора.

Сряда е забележителен ден. В сряда сутринта Венера и Нептун са в точен съвпад, хронологически следващ ги аспект е квадратът на Слънцето и Сатурн по обяд, а вечерта Юпитер става ретрограден. Всяка буря, която се развихри, ще бъде успешно разводнявана с много думи, обяснения и разсейване на вниманието в сряда и четвъртък.

В петък обаче Луната в Рак, в квадрат към Слънцето и в опозиция към Сатурн-ЮЛВ-Плутон, ще изиска взимане на решения и поемане на отговорност.

Ежегодната ретроградност на Юпитер ще започне на 10 април в 24 Стрелец и ще продължи до 11 август, когато планетата ще стигне 14-я градус на Стрелец. За този период планетата наричана голямото щастие,която се движи в собствения знак Стрелец ще има няколко значими аспекта с други планети. Още тази седмица, в петък е в квадрат с Меркурий от Риби, което ще доведе до нова вълна на раздуване на скандални истории еднодневки, които да отклоняват вниманието на хората от важни събития.

В неделя, Юпитер прави тригон със Слънцето в 24-я градус на огнените знаци Стрелец и Овен. Този много благоприятен и благороден по своята характеристика аспект, на който се радваме два пъти годишно, ще зареди енергийно най-вече огнените знаци. През следващата седмица Юпитер и Венера ще застанат в квадрат в подвижните Стрелец-Риби. През май Юпитер и Марс застават в опозиция по оста Стрелец-Близнаци, а в средата на юни планетата гигант кръстосва шпаги с квадрат към мистичния Нептун от Риби.

Ретроградността на Юпитер ще повлияе области като образование и законотворчество. Правните аспекти на някои мащабни начинания ще бъдат обект на сериозно преразглеждане и ревизия. Забавянето, което идва с тази ретроградност, цели по-задълбочено осмисляне на случващото се с нас и извън нас. Насочва ни да търсим далечната перспектива, но в един по-реалистичен образ, изчистен от излишните украси, амбициозно изхвърляне и собствената самонадеяност.

Квадратурата на Слънцето към Сатурн, последвана от точни квадрати с ЮЛВ(в петък) и с Плутон (в събота), а в допълнение с Луната в петък, през втората половина на седмицата, това представлява цялостна планетна конфигурация (тао квадрат). Включваща лунните възли, тя дава изключителната възможност, за този който съумее разбира се, да се направят важни житейски прозрения, свързващи минало и бъдеще, преминавайки през настоящето. Този космически разрез може да ни отвори очите за причинно-следствените връзки обуславящи живота ни тук и сега. Налице са и оттечки – аспекти, които отвеждат натрупаното напрежение и те са в хармоничната връзка на тройката от Риби, Меркурий-Венера-Нептун с групата около ЮЛВ в сряда и петък. Обръщане към разума, към доброто в хората, към решаването на конфликтите с взаимно разбиране и отстъпки.

Планетните квадрати ни поставят на кръстопът, а в кардиналния кръст ни правят изключително строги и категорични. И към себе си, и към другите. У нас българите има силен импулс към разрушение. До основи, и по-надолу. Умеем повече да се мразим, отколкото да се обичаме. Повече да отричаме, отколкото да одобряваме и подкрепяме. Настъпва време, когато трябва да се осъзнаем и да се променим.

Напрегнатите планетни връзки сега засягат Козирог, под знака на който сме създадени като географско понятие. Трябва да се променим, да обърнем страницата. Трябва да се научим да разрушаваме само това, което ни пречи, но да запазваме онова ценно и здраво, върху което можем да изградим своето ново.

На 12 април, в деня на космонавтиката, нека прозрем от какво да се освободим, и какво да задържим, за да полети нашата ракета стремително напред в космоса.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Новолунието във вашия знак и нарастващата Луна са мотиватори за действие. За някои астрологичните влияния могат да бъдат объркващи. От една страна активността в Риби ви настройва мистично, романтично, творчески. Съвпадът Венера-Нептун извежда на преден план забравени идеи, намерения за проекти, изоставени начинания, с предположението,че настъпва време за тяхната реализация. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци, с участието на Слънцето от вашия, провокира импулсивни и в повечето случаи неадекватни действия. Премисляйте добре всяка дума и всяка своя постъпка. Ще ви се наложи да направите и някоя крачка назад, или да признаете, че не сте прави в дадена ситуация. Ретроградният Юпитер в Стрелец, в тригон със Слънцето дава опора и много надежди, но също така изисква искреност, честност и готовност да се постъпва смело.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Телец. Това насочва темата на седмицата към зоната на професионалната изява. Понеделник е благоприятен ден за комуникация с шефове, за обсъждане на работата ви, и на бъдещето в тази среда. Възползвайте се от всяка възможност преди Юпитер от другия огнен знак да тръгне в обратна посока и да намали шансовете за успех. Във вторник ще ви трябва подкрепа от приятел. От сряда нататък следват напрегнати аспекти, които се развиват в кардиналните знаци и вас може да не ви засегнат, или това да стане не пряко, а посредством други хора. Съвпадът Венера-Нептун в Риби, както и участието на Меркурий, могат да ви насочат към обединяване на усилията с някого. Финансовото обвързване е рисково към този момента, затова претегляйте добре плюсовете и минусите. Ретроградността на Юпитер също може да постави на изпитание преценката ви за реализацията на някои ваши идеи, както и отношението ви с определен човек.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата е забележителна със започващата ретроградност на Юпитер във вашия знак. В същия ден сряда, Венера и Нептун си правят среща в зоната на дома и най-близките отношения. Мнозина ще предпочитат да си стоят у дома, в творческо усамотение, или с книга в ръка. А някои, активността на водната стихия може да ги отпрати да търсят спокойствие и уют другаде. Отношенията с най-близките хора обаче ще бъдат в центъра на вниманието с потребността от съчувствие и подкрепа. Ретроградността на Юпитер във вашия знак е важен период, между 10 април и 11 август, в който планетата ще „сложи юзди“ на някои лични амбиции. Това не значи, че ще изпаднете в застой. Там където сте се разгърнали в повече, прекалили сте под някаква форма, ще трябва да станете по-умерени, по-точни и адекватни на момента, по-определени и ясни в намеренията си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. Това че е нарастваща и хармоничната и връзка с тройката Сатурн-ЮЛВ-Плутон от Козирог, ви прави много мотивирани и готови за действие. Насочвайте енергията си в правилната посока и ще се радвате на много успехи в следващите дни, както в материалните дела, така и в емоционалните. Съвпадът Венера-Нептун ви прави обект на внимание на близката среда. Имате подкрепата на приятели и на хора, чието доверие сте спечелили. В четвъртък и петък бъдете внимателни на път, избягвайте конфликтите, не отговаряйте на провокации, избирайте прецизно хората, с които се срещате. Някои очаквания за финансова подкрепа ще се наложи да претърпят корекция като количество и като време. В почивните дни бъдете сред семейството и най-близките.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в другия земен знак Телец. Нарастващата Луна ви зарежда с позитивизъм и очакване нещата да ви се получават по начина, по който сте ги планирали. Във вторник избягвайте среща с шефа преди обяд. През тази седмица Венера прави подарък на обвързани, и на необвързани. Съвпадът и с Нептун, който се случва веднъж годишно, ви прави чувствителни към отношението на другите към вас, особено на партньора. А този съвпад е хармонично свързан с планетите зоната на Любовта, което подсилва емоционалния ефект и свързаността ви с всичко, което се случва на любимия човек. Напрегнатите аспекти,които се развиват в средата на седмицата, от сряда до петък, ви подтикват към повече откровеност и споделяне, но бъдете внимателни да не стане „с вашите камъни във вашата градина“. Неделята е ден за равносметка, големият огнен тригон ще ви отвори очите за нови възможности, които да дадат резултат при предстоящото пълнолуние.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия земен знак Телец. Чудесно начало с нарастваща Луна,което обещава успешна седмица. Съвпадът на Венера и Нептун предлага обилна информация, и подкрепа от близкото обкръжение. Той вдъхновява за словесно изразяване, за писане на поезия и проза, за активна комуникация с близки по нагласа хора. С една уговорка, бъдете внимателни какво и как казвате, тъй като квадратът на богът на мисленето и речта – Меркурий с Юпитер, през втората половина на седмицата, съдържа коварство и подстрекателство към словесни конфликти. Напрегнатите аспекти в кардиналния кръст и особено двойният квадрат в четвъртък и петък, включващ и светилата, ще се отрази на отношенията ви с някой член на семейството. Предполага се осветяването на нерешени проблеми да бъдат причина за противоречия. Ретроградността на Юпитер в предходния знак е време за дълбоки и пространни размисли, търсене и намиране на себе си, преразглеждане на свои концепции и модели на възприемане на света.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Планетният управител играе активна роля в процесите, които текат. Той ви отрежда в едни случаи ролята на водеща фигура, а в други, на посредник, или медиатор. Във вторник Луната е във вашия знак в съвпад с Марс. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци ви засягат косвено като изискват от вас проява на усет за общото, за това което касае колектива, с който сте свързани. Това което е добро за всички, или за повечето, ще бъде добро и за вас, ще ви носи признание и дивиденти. От сряда Юпитер, който се движи в срещуположния знак Стрелец, става ретрограден. Цялата му ретроградна фаза ще бъде в зоната на партньорството, нещо което ви се случва през 12 години. Периодът 10 април – 11 август е време за преразглеждане на договорни отношения, на ангажименти с дълъг срок на действия, за изясняване на позициите между съдружници, за преподписване на договори, или добавяне на анекси.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица ориентирана към здравето. Венера в съвпад с Нептун в зоната на здравето е указание, че намирате верния път за неговото добро състояние. Но винаги може повече. Планетният управител ви подсеща за някои нови възможности за почивка, работа върху себе си, за заздравяване на отношенията с хората, с които работите. Но най-важното да направите подобрения в ежедневния си график така че да има баланс между работа и почивка. Ако обичате животни, моментът е добър да си вземете домашен любимец. Но трябва да се съобразявате с околните и най-вече с партньора. Напрегнатите аспекти в кардиналния кръст могат да ви въведат в нежелани, конфликтни ситуации. Особено отчетливо е влиянието в четвъртък и петък, когато ще трябва да взимате важно решение. Ретроградността на Юпитер започва с квадрат към Меркурий, който може да усложни комуникацията ви с някои хора, затова бъдете внимателни в изказа си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Телец. Началото на седмицата е фокусирано в домашните дела. Финансовата сфера е винаги на дневен ред, но тази седмица Венера и Нептун са в съвпад в съседния ви знак Риби. Аспектът е добър за личните доходи, и ако съумеете да се възползвате от възможностите, които дава, ще се чувствате удовлетворени от развоя на събитията в следващите дни. Двете планети могат да ви увлекат в харчене и задоволяване на нечии капризи във вторник и сряда. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци обаче ще ви накарат да видите истини, макар това да стане по един остър и непривичен начин. Бъдете внимателни при боравене с електрически уреди в четвъртък и петък. Ретроградността на Юпитер сега и в следващите няколко месеца ви прави чувствителни към общите начинания. Ще ви се налага да ревизирате, или прекроявате проекти работени с други хора, да преосмисляте съвместни начинания и да си създадете по-реалистична представа за своето обкръжение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои противоречива седмица. Тригонът на триото от другия воден знак Риби ви кара да се ангажирате с проблемите на другите, да участвате в акции в защита на нещо, или на някого, да поемате по-голямата част от организацията на школа, курс, обмяна на опит, групова почивка, или далечно пътешествие. Всичко това е свързано с приятни емоции, но напрегнатите аспекти в кардиналните знаци си казва думата в средата на седмицата, когато станат точни. Някои професионални ангажименти изискват повече усилия, а ретроградността на Юпитер може да ви донесе и грижи от правен характер, ако сте си превишили правомощията. Ретроградността на Юпитер ви насочва към един по-обективен поглед върху здравето, ежедневния ритъм, начина на хранене и отношенията с най-близките в работната среда. Не е нужно да сменяте диетите, дори можете изцяло да се откажете от тях, и от някои медикаменти също. Силата ви е във вътрешния баланс и мъдрото отношение към околния свят.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Телец. Така началото на седмицата е фокусирано в другите, в техните нужди и потребности за момента. Това както винаги ще го правите с удоволствие. Тройката планети в Риби, и особено съвпадът Венера-Нептун, ви правят изключително отзивчиви и състрадателни. В сряда това може да привлече нечие недоброжелателство, или свръх комерсиален интерес. Ретроградността на Юпитер през тази година ще се развие в зоната на личните доходи. Благодатната планета ви подкрепя във финансово отношение от месец ноември на миналата година. Сега обаче до август ще трябва да направите някои промени, като оптимизирате разходите си, като въведете по-строг контрол за себе си, и за тези, които издържате, така че доходите да ви стигат и да не търпите лишения.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник,четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои запомняща се седмица. Съвпадът на Венера и Нептун във вашия знак се случва всяка година, откакто планетният управител ви е на гости. Това е чудесен период на изразяване на вашата водна природа. Време за творчество, за споделяне на идеи и преживявания. Време за романтика, изповеди и споделяне на чувства. В сряда Юпитер от зоната на кариерата става ретрограден. Планетата наричана голямото щастие е професионален мотиватор от ноември месец миналата година. Тя привлича към вас вниманието на подходящите хора, разкрива нови възможности, прави ви по-амбициозни и разгърнати в плановете си. В периода на нейната ретроградност някои възможности могат да не изглеждат толкова достъпни, да ви се наложи да успокоите амбициите си, да погледнете по-реалистично на служебната си позиция и с повече далновидност.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Венера в съвпад с Нептун на 10.04.2019/9:13

Слънце в квадрат със Сатурн на 10.04.2019 /11:47

На 10.04.2019/20:00/ Юпитер навлиза в ретроградна фаза от24°Стрелец

Слънце в квадрат към Л.възли на 12.04.2019/8:34

Слънце в квадрат с Плутон на 13.04.2019/11:07

Слънце в тригон с Юпитер на 14.04.2019/16:41

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Телец и Лъв, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

8.04.2019 /11:29 – 9.04.2019/0:15

10.04.2019/20:27 – 11.04.2019/6:31

13.04.2019/2:33 – 13.04.2019/10:50

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии