Седмичен хороскоп 8-14 февруари 2021

2021 2 11Меркурий ретрограден в съвпад със Слънцето

Съвпад на Венера и Юпитер във Водолей

на 11 февруари

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Втората седмица на месец февруари, в сравнение с предишните, е относително спокойна. Поне така започва.

Съвпадът на Слънцето и Меркурий в понеделник е първият от четирите точни съвпада през седмицата, между планетите от стелиума във Водолей. Това е така нареченият долен съвпад, който се случва, когато Меркурий е ретрограден. Във Водолей активността в менталното поле, което задава срещата на двете космични тела, е голяма, творческият импулс силен и в комбинация с другите планетни връзки, особено с тригона към СЛВ, създават мощни приливни вълни на осъзнаване на реалността такава каквато е. Ще работи активно ретроспекцията за събития, с което да си припомняме минали успехи и грешки. Планетата на илюзиите Нептун премина средната точка между лунните възли, откъсна се от ЮЛВ, от миналото и старите заблуди, и се насочва към СЛВ, новото, новите цели, новите опитности, и новите илюзии.

До новолунието в четвъртък сме в зоната на разпад на Луната на фона на ретрограден Меркурий, нещо което ни се случва три пъти в една година. Това са дни много неблагоприятни за започване на каквото и да е. Грабвайте голямата метла и разчиствайте. Чистене, освобождаване, разтрогване, откъсване, отлюспване всичко, което довежда до освобождаване от непотребното, е подкрепяно в тези 3-4 дни, до новолунието. Квадратът на Меркурий и Марс в сряда ще помага да се набере смелост, да се намерят думите и начините, за това, което е нито просто, нито лесно, но крайно необходимо.

Новолунието във Водолей е в четвъртък вечерта. Второто за годината новолуние и съответно началото на новата китайска година. Почти едновременно с него е съвпадът на Венера и Юпитер във Водолей. Двете благодатни планети се срещат един път всяка година, но на различно място в зодиака, което се определя от по-бавната планета, в случая -Юпитер. И тези срещи са през 12 години, колкото е цикъла на Юпитер. Интересното е,че Венера и Юпитер не са се срещали в предишните два цикъла във въздушния знак. Във Водолей Венера и Юпитер са имали съвпад на същия ден преди 35 години. Тъй като и двете планети са на страната на правото и справедливостта, срещата им в знака на хуманизма и свободата очакваме, че ще бъде отбелязана със значимо събитие.

Слънцето и Луната се срещат в 23-я градус на Водолей, в четвъртък, 11 февруари, в 21:05 часа. Всяко новолуние е новораждане, ново начало, старт, отскок към нещо ново. Във Водолей въздушната енергия обнадеждава и вдъхновява, прави ни реалистични мечтатели и позитивисти напук на нечии очаквания. Това,което се поражда сега ще има отпечатъка на ретроградния Меркурий, няма да е съвършено ново, а подобрено старо. Затова, за истински новите неща, потърпете до 22 февруари.

Радостни преживявания обещава стелиумът Венера, Меркурий, Юпитер в края на седмицата. Дали с пухени сърчица или с чаша вино, важното е доброто настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои професионално динамична седмица. Луната от Козирог в първите дни е катализатор на процеси, които се развиват от известно време. Възможно е да получите интересни предложения във вторник. Моментът е добър да се откажете от едно, за да получите друго. В сряда са възможни конфликти с хора от вашия бранш. Разчиствайте непотребни вещи и изчерпани откъм съдържание връзки. Бъдете готови да срещнете откровеност за откровеност. Новолунието в четвъртък ще ви зареди с нови идеи и може да положи началото на нови лични, или служебни взаимоотношения.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои натоварена седмица. Поредицата от съвпади в зоната на партньорството, дългите ангажименти, връзките по закон, отношенията с работодатели, бележи период на голяма активност, в която се включват широк кръг от хора. Някои неясни моменти търпят проясняване. С някои хора се разделяте, други са на изчакване. Някои, с които сте имали преди време вземане-даване, напомнят за себе си. Новолунието в меркуриевия период на личната година бележи точка на промяна. От тук до края на тази лична година сте в активен период на събития с важно значение. Втурването към нещо ново нека започне след 21 февруари, знаете защо.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои финансово ангажирана седмица. Някои ще се радват на добри приходи. Новолунието във Водолей ви поставя в центъра на информационния поток. Ще се чувствате като диспечер на голямо летище. Меркурий е ретрограден и това изисква голяма съсредоточеност, за да не се стига до развален телефон. Съвпадът на Венера и Юпитер и новолунието в тази зона идват с големи обещания. Необходимо е обаче да направите разчистване на ненужното и погрешното до четвъртък. Плановете за преместване ориентирайте за дните след 21 февруари.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица. Тези които са планирали далечно пътуване за следващите дни, трябва да се нагаждат към твърде много изисквания и ограничения. Новолунието във Водолей попада в зоната на професионалната изява. В подстъпите на съществена промяна сте, както в професионалния път, така и в личния живот. Огледайте добре наличните възможности и перспективите, които те ви дават. Това което ще започнете до края на месеца, ще даде плодове след около половин година по време на пълнолуние. Венера и Юпитер се срещат на върха на слънчевия хороскоп, посрещнете техните дарове с благодарност.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в другия земен знак Козирог. С нея романтичната тема е добре изразена още в началото на седмицата. Необвързаните ще имат интересни предложения, които трябва да вместите сред многото си ангажименти. Като знак на чистофайниците сега е момента да се развихрите. Освобождавайте се от всичко, което е изпяло песента си. Създайте свободни пространства, в които приемете новото, макар това да не е необходимо да се случи точно сега през тази седмица. По време на новолунието във Водолей ще получите прозрение, но и конкретна информация как да решите важен за вас проблем.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Луната е във вашия знак в първите дни и това ви поставя на лидерска позиция. Астрологичните събития се случват в зоната на притежанията, материални и нематериални, на личните доходи и сетивни радости. Съвпадът на Венера и Юпитер не се е случвал тук отпреди 35 години. Неговата благодатна енергия може да поведе нагоре кривата на приходите в личния финансов баланс. Предноволунието изисква да подредите тази зона и да се освободите от неефективните начини да печелите. Тогава ще се появят и новите възможности.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва блестящо. В понеделник Слънцето е в съвпад с планетния управител в другия въздушен знак Водолей и в тригон към СЛВ от вашия знак. Чудесен момент да промяна, за превключване от едно ниво на друго, за осъзнаване и обективна оценка на ситуация, в която сте попаднали. Планетният управител е ретрограден и това насочва повечето ментална енергия навътре, в изчакване на подходящия момент да се излее навън. Новолунието в четвъртък е стартов момент с отложено начало, след 21 февруари.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои домашно ориентирана седмица. В следващите дни обстоятелства свързани с най-близките ви ще бъдат в центъра на вниманието. Венера се измъква от компанията на лошите момчета и отива на среща с щедрия Юпитер, а това задава голямо раздвижване в най-бляскавата зона на слънчевия хороскоп. Съвпадът на планетния управител с Юпитер в зоната на славата не се е случвало от 35 години. Настройте се на позитивна вълна и посрещнете техния подарък с благодарност. Новолунието в зоната на романтиката е чудесен знак да се освободите от това, което ви дърпа назад.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на новолуние във Водолей. Четирите съвпада са също на ваша територия, което продължава да ви задържа на авансцената с насочени прожектори в лицето. Нищо от това, което сте правили и правите, не остава скрито, ретроградният Меркурий дава своето. Новолунието изисква да се освободите от старото, от задържащото минало, от лични предубеждения и погрешни нагласи. Венера и Юпитер в съвпад ви дават своята мощна подкрепа да стъпите на здрава основа, а новолунието да станете нов човек.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна срещуположния знак Козирог. Партньорът и партньорството са в центъра на вниманието в следващите дни. В понеделник съвпадът Меркурий-Слънце осветява някои проблемни зони и неясноти свързани с имоти, наследства, кредити, задължения. Във вторник и сряда се очаква предложение, на което е необходимо да обърнете внимание. До новолунието в четвъртък се опитайте да разчистите това, което зависи от вас. Новата Луна посрещнете с добра вътрешна нагласа и ведро настроение, което ще привлече към вас подходящите хора и обстоятелства.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. Имайте нагласата за пътуване сега или през следващата седмица. В зоната на дома и близките отношения предстоят няколко съвпада на планети, а това води до събития от разнообразен характер, но касаещи родственици. Повечето са с позитивна окраска. Най-силен е съвпадът на Венера и Юпитер, които се срещат тук за пръв път от 35 години. Тяхната благословия може да донесе голяма радост в дома, късмет, придобивки и подаръци. Новолунието в зоната на семейните отношения изисква предварително разчистване и погасяване на дълговете.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на тайните. Луната в Козирог в първите дни ще ви даде нужната подкрепа от приятел/и. Основните астрологични събития се случват в скритата зона на слънчевия хороскоп. Това не ги прави толкова скрити, колкото ангажиращи личните преживявания и потребността от усамотяване. Всички те влияят подкрепящо разширяването на вътрешната свобода и още по-дълбокото, и обективно, разбиране на живота. Предноволунието сега изисква дълбоко почистване и подготовка за мартенското новолуние.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в съвпад с Меркурий R на 8.02.2021

Венера в съвпад с Юпитер на 11.02.2021

На 11.02.2021/21:05/ новолуние в 23°Водолей

Меркурий в съвпад с Венера на 13.02.2021

Меркурий в съвпад с Юпитер на 14.02.2021

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Стрелец и Овен, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

9.02.2021/19:22 – 10.02.2021/3:20

11.02.2021/21:06 – 12.02.2021/9:23

14.02.2021/9:28 – 14.02.2021/17:54

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. Наталия каза,

    Писа на февруари 10, 2021 @ 18:43

    Здравейте,как да тълкувам новолуние точно на градуса на Северен лунен възел в 9 дом?

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии