Седмичен хороскоп 9-15 октомври 2023

2023 10 14Венера в Дева от 9 октомври

Плутон директен от 11 октомври

Марс в Скорпион от 12 октомври

Новолуние и слънчево затъмнение на 14 октомври

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Хороскопът от миналата седмица е нагледен пример колко точна е астрологията. Както писах коридорът на затъмненията започна на 6 октомври, в деня на квадрата на Слънцето и Луната преди новолунието-слънчево затъмнение. В този ден се случи забележително драматично събитие, настъплението на палестинското опълчение в Израел. За ролята на Марс като акцент в дългата квадратура на Плутон към лунните възли писах в предишен хороскоп, този за седмицата 18-24 септември.

Подобни кървави събития са станали преди -50 години, през есента на 1973 година. На фона на виетнамската война, идването на Пиночет на власт в Чили, на 6 октомври 1973 година, точно преди 50 години, дали нарочно е избрана датата сега не е ясно, но тогава да, защото това е денят на един от най-важните и свети еврейски празници, Йом Кипур или Ден на прошката. Денят в който,заради религиозните ограничения, страната е най-уязвима, тя е нападната коварно от съседите си. Няма да задълбавам в тази тема, има източници достатъчно.

Астрологически има повтаряемост, която се набива в очи. Тези които се интересуват, да си построят картата от 6 10 1973 година и тази 50 години по-късно, на 6 10 2023 година. Много аналогии могат да се намерят, но главната е Плутон в кардинални квадрати с лунните възли. Така е било през 1931 година, когато при квадрата на Плутон в Рак и л.възли в Овен-Везни, онзи незабележим мустакат ефрейтор, със зализан перчем, обръща историята. Важни са и другите участници в конфигурацията, Сатурн, господарят на кармата, в съвпад с ЮЛВ през 73-та и Марс в съвпад с ЮЛВ сега през 23-та. Хирон е активен фактор и в двете карти. В Овен, ретрограден и в опозиция със Слънцето. В тази несилна позиция лечителят на боговете е указание за лечебни, но болезнени преживявания. Белег за сила и значимост на това, което се случва сега е и преминаването на СЛВ през позицията на Ерис/Ерида, астероидът на гнева и разрушението.

Квадратът Марс-Плутон,кардинален, при квадрат на Плутон към луните възли и съвпад на Марс ЮЛВ, се отбеляза с началото на войната на Израел. Дали това ще е най-значимото събитие на сегашната астрологична формация, или ще има и друго, ще се разбере съвсем скоро.

Лунните възли ще се движат през кардиналните знаци Овен-Везни до 12 януари 2025 година. Плутон обаче излиза от кардиналния Козирог на 29 ноември 2024 година. Квадратът му с лунните възли беше точен на 23 юли 2023 година, в последния 29-ти градус, след като те бяха преминали в кардиналните знаци Овен-Везни на 17 юли, а той беше ретрограден. В сравнение с Плутон лунните възли се движат значително по-бързо, но тъй като планетоидът е ретрограден, движи се назад, както и лунните възли се движат назад, аспектът се разпада по-бавно. Както писах в предишния хороскоп, това става в първата десетдневка на октомври. И точно в този период се случва главното събитие, което е в темата на квадратурата, разбира се планирано и подготвяно доста по-преди. Първите оценки за него са като за геополитическо земетресение с големи последици за целия свят. Вероятно ще има и последващи трусове сега в коридора на затъмненията, когато Слънцето и Луната минават през невралгичните точки, аспекти с лунните възли и с Плутон, както и през ноември когато Венера направи аспекти с тях.

Тази войнствена седмица, тясно свързана, и продължение на предходната, започва с точния квадрат на Марс и Плутон в понеделник,преди изгрева. Влиянието му ще бъде силно през цялата седмица.

Почти едновременно с точната квадратура Марс-Плутон Венера сменя знака. Планетата на баланса напуска огнения Лъв и преминава в земната Дева. Тук среща Лилит и това не повлиява благоприятно отношенията в двойки, които този аспект влияе върху съвместната им карта, заради дребнотемието, в което ги въвлича. На фона на опозицията със Сатурн,която става точна във вторник, вътрешното напрежение се увеличава, взаимното неразбиране се задълбочава.

Плутон е стационарен и на 11 октомври,в сряда, се обръща като завършва поредната ежегодна ретроградна фаза, започнала преди повече от пет месеца, на 1 май. Директният Плутон ще ни насочва в задълбочаване на търсенето на истината и в дните около слънчевото затъмнение, както обикновено се случва, едни съмнения ще бъдат потвърдени, а други опровергани. Едно е сигурно, че в света се разгоря поредният тлеещ пожар.

Марс напуска хармоничните Везни в четвъртък, 12 октомври, навлизайки в знака на силните страсти- Скорпион. До 24 ноември планетата воин ще нагнетява отношенията правейки хората яростни опоненти и конкуренти, неравнодушни към предателства и изневери.

Двете планети на страстта са под влияние на отношенията със Сатурн през цялата седмица. През първата половина е опозицията Венера-Сатурн, която изисква повече внимание и разбиране във връзките на подвижните знаци, да не се прибързва със заключения и крайни постъпки. През втората половина на седмицата старият учител е ангажиран с настъпателния Марс от Скорпион своден тригон. Чувствата също могат да преминават пред периоди на активност и пасивност. Сатурновият урок тук е да се научим да реагираме в точния момент по адекватен на ситуацията начин.

Със смяната на знаците на лунните възли, както знаете, се сменят и зодиакалните оси, в които се случват затъмненията. Първото от тази серия беше пролетното слънчево затъмнение в Овен на 20 април. В края на тази седмица, на 14 октомври-събота, предстои новолуние със слънчево затъмнение в 21 градус на Везни.

Слънчевото затъмнение във Везни,на 14 октомври, е в близост до ЮЛВ, и в компанията на Меркурий във Везни. В знака на връзките, на Темида, на хармонията и прилагането на закона новолунието може да ни насочи към нови начини за постигането на равновесие и справедливост във взаимоотношенията. Слънчевите затъмнения ни правят по-чувствителни към истината. Сензорите ни се настройват така, че да улавят тънката понякога разлика между истина, полуистина и откровена лъжа.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Лъв. Страстите, породени в предходната седмица, продължават и в тази. Квадратът на Марс и Плутон възпламенява огнената ви природа и често прави емоциите да скачат до точката на кипене и да изригват. С преминаването на планетния управител в дълбоките и често мътни води на Скорпион следващите шест седмици ще бъдат още по-напрегнати и буреносни. Слънчевото затъмнение на 14 октомври е в зоната на партньорството. Някои ще прогледнат за истини,свързани с партньорства и съдружия. Настъпва време за нова среда, нови хора, с които да си партнирате.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. Венера ви напуска, а с нея и усета за дипломация. Някои финансови неблагополучия могат да освободят натрупано напрежение и да предизвикат неочаквана и за самите вас остра реакция. През следващите седмици Венера ще влияе благоприятно върху финансовите дела. Марс влиза в Скорпион и насища с енергия и страст домашната среда. Новолунието, слънчево затъмнение, е в зоната на информацията и това как боравите с нея, особено важно за пишещите и издаващите. Някои теми от информационния поток ще ви се сторят твърде интересни и вдъхновяващи. Приятелският кръг търпи промяна и обновяване.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с голяма доза позитивизъм съпровождащи Луната в другия огнен знак Лъв. В понеделник Венера идва в зоната на кариерата, но с влизането си в Дева среща Лилит, което внася сянка на съмнение в намеренията и коректността на някой от професионалното ви обкръжение. Новолунието, пръстеновидно се случва за пръв път от девет години. В тази зона активира отношенията ви с приятели, привлича ви в кръг от хора, в който се чувствате добре приети и подкрепени. Очакват ви нови приятелства,дори там където не сте предполагали, че ще срещнете.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица, в която мнозина ще усетят нужда от стабилна основа. Доверието в най-близкия кръг от роднини и приятели ще бъде водещо. Венера в съвпад с недоверчивата Лилит ще ви кара да правите тестове и да отсявате истинските от фалшивите. С някои хора е много вероятно да се разделите. Това ще става все по-належащо, когато Марс премине в Скорпион и активира зоната на партньорството. В дните на слънчевото затъмнение обаче можете да видите новите възможности в работните отношения. Нова работна среда би ви се отразила добре. Добър момент за набиране на нов персонал и обграждане с хора, на които имате доверие.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с идването на Венера във вашия знак. Планетата на красотата и любовта ви носи много позитиви,но сега, в началото на седмицата, съвпадът и с Лилит предизвиква повече антипатия и неприемане. В сряда, на 11 октомври, Плутон от другия земен знак Козирог става директен. Това внася повече яснота както в отношенията, така също в активности, които са лично ваше дело като в същото време повишава жизнения тонус и амбицията за успех. Новолунието – слънчево затъмнение попада в зоната на притежанията. Някои ще видят възможности за придобивки там, където другите подминават.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с важна новина, която пренасочва вниманието за дълг период от време. Венера идва в полето на новите възможности и далечните цели. Настъпва време за по-голяма активност и показност. Плутон от знака ви става директен в сряда, на 11 октомври. С него идват по-голямата сила и самоувереност. А те ще са ви нужни, за да посрещнете предизвикателствата на новолунието, слънчево затъмнение в края на седмицата. Слънчевото затъмнение, което за пръв път от девет години насам ще бъде във Везни, ще освети тъмните ъгли на полето на професионалната изява. Съперничество се появява в отношенията с приятел.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Някои ще пътуват неочаквано. Други ще се задържат у дома, където близък има нужда от внимание и подкрепа. Новолунието, пръстеновидно слънчево затъмнение, ще бъде взоната на сърдечните дела. Емоционалността, която носи съвпадът на Слънцето и Луната в знака на връзките, е свързана с истината, затова понякога сближава, а друг път – разделя. Някои стари взаимоотношения могат да бъдат подложени на преосмисляне.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, приятелството, подкрепата, доверието в екипа, в който работите ще бъдат много важни. Зад гърба ви ще се говори и сплетничи в повече, заради планетният управител,който се скрива в тайната зона на слънчевия хороскоп. Марс ви напуска и влива войнствената си енергия в полето на личните притежания, привличайки възможности и реални придобивки. В края на седмицата е първото от 2014 година слънчево затъмнение във вашия знак. Позитивната му страна е, че можете да направите важна житейска крачка, която тотално да обърне живота ви.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Лъв. Партньорските отношения изискват повече внимание. Някои финансови аспекти от съвместна дейност могат да предизвикат напрежение в отношенията. Марс влиза в зоната на професионалната изява и това ви прави по-самонадеяни и пробивни в кариерата. Новолунието в другия въздушен знак Везни е предизвикателство към способността ви да виждате перспективите, там където на другите това не се удава.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с решаването на въпроси от финансов характер. Темата пътуване получава някои ограничения и изисква промяна. Отношенията с приятели могат да станат по-остри и рискови. Изправянето на Плутон ще ви помогне да си изясните какво точно се случва в партньорските отношения. Марс влиза в зоната на любовта, сърдечните дела стават по-интензивни и ангажиращи. Новолунието, съчетано с пръстеновидно слънчево затъмнение, е в полето на домашните отношения. Нов поглед върху проблемите тук ще ви даде и нова посока на влагане на личната енергия и тази на родствениците. Някои ще получат прозрения за решаване на належащи домашни проблеми.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, професионалните ангажименти са в центъра на вниманието. В първите дни отношенията с някой от екипа могат да станат твърде сложни. Имате нужда от време да обмислите ситуацията. Сряда е подходящ ден за изясняване на отношения. Планетният управител става директен, а с влизането на Марс във вашия знак в четвъртък ставате още по-самоуверени. Марс ще ви дарява с подкрепата си, до 24 ноември. Слънчевото затъмнение в предходния знак Везни е време за осъзнаване на някои истини за себе си. След честен себеанализ можете да си дадете сметка за слабостите и пропуските, които имате, както и за начина, по който можете да ги изправите.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с влизането на Венера в полето на партньорството. Срещата и с Лилит в понеделник прави преувеличени някои неудачи в отношенията с другите, което провокира намесата на Сатурн от вашия знак с чувството за недоволство и отдръпване. Излизането на Плутон от ретроградната фаза внася повече яснота и зарежда с енергия някои приятелски отношения. Повече яснота по тревожещи ви въпроси идват с новолунието-слънчево затъмнение в края на седмицата.

Дати на някои астрологични събития

Марс 90 Плутон на 9.10.2023 в 3:05

Венера на 9.10.2023 в 3:10 влиза в Дева

На 11.10.2023 в 3:09 Плутон директен от 27°Козирог

На 12.10.2023 в 6:03 Марс влиза в Скорпион

На 14.10.2023 в 20:55 ч в 21°Везни,новолуние и пръстеновидно слънчево затъмнение

Луната е без курс на:

10.10.2023 12:36 – 10.10.2023 15:02

12.10.2023 23:10 – 13.10.2023 3:22

15.10.2023 10:01 – 15.10.2023 14:04

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

1 коментар so far »

  1. Юлия Бачева каза,

    Писа на октомври 9, 2023 @ 6:29

    Учебник по астрология са седмичните прогнози на Муси на сайта http://www.temura.net!Чета ги вече десет години с огромна благодарност към и уважение към времето, което Муси Дачева и подарява всяка неделя в полунощ!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии