Седмичен хороскоп 9-15 септември 2019 година

ПЛ  9 9 2019 в събота

Меркурий и Венера във Везни от събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Началото на седмицата е под влияние на предимно хармонични аспекти. Те са продължение на тригона на Слънцето и Луната от неделя, преминал в поредица от тригони между двата земни стелиума в Дева и Козирог. Поради събирането на разнородни енергии стелиумите имат важно значение в транзитната картина както като позиция по знак, така и с аспектите които правят, и често са продължителни като влияние.

Докато стелиум в Козирог е ориентиран към позитивния спектър от хармоничните аспекти с планетите от Дева от една страна, от друга – идва подкрепата на Нептун от Риби. Благоприятно влияние за тези, които имат сила в Козирог- Слънце, Луна, Асцендент, МС, ИС, ДС, и други рождени планети. То ще продължи до края на седмицата,заради изначално активната земна енергия. В края на седмицата сатурновото влияние се променя. Сатурн предстои да излезе от ретроградната си фаза и съответно забавя ход. Това влияе на реализацията на проекти, които изискват голяма подкрепа от значими фактори.

При другият стелиум ситуацията е по-сложна. Той получава противоречиви влияния- участва едновременно в тао квадрат с Юпитер и Нептун, и в тригон със Съвпада Плутон-Сатурн който в неделя и понеделник става стелиум с участието на Луната. И тъй като е в подвижния знак Дева, ситуациите, върху които оказва влияние, се променят лесно от дребни на пръв поглед неща. Стелиумът в Дева по средата на седмицата се разделя на два съвпада, Слънце- Марс, и Меркурий-Венера. Слънцето и Марс продължават да частват активно във връзките в тао квадрата с Юпитер и Нептун, както и в тригона със Сатурн и Плутон.

Особено активен е Марс, който се движи по-бавно и точните му аспекти се проточват като ехо и през следващата седмица. Противоречивото влияние ще усетят тези със сила в знака Дева. Марс в Дева прави хората неотстъпчиви. Опозицията Марс -Нептун, която става точна в събота, е носител на риск за аварии във водопреносни системи, както и за инциденти във водна среда. Злоупотребата с напитки и/или медикаменти е много рискова през тази седмица. А съпътстващия квадрат с Юпитер е коварен и подвежда към прекаляване.

Слънцето, и да е на различно мнение, проявява съпричастност, защото е вързано в съвпада. На Слънцето ще се развържат ръцете след като премине плнолунието, в което време ще бъде в опозиция с Нептун, и след като премине третия последен квадрат на Юпитер-Нептун, при вече директен Сатурн, което значи след 21 септември.

Другият съвпад от стелиума (обединението) в Дева, този между Меркурий и Венера постепенно се изнася към Везни и заема неутрална позиция. Везни е зоната на компромисите и в нея Меркурий и Венера влизат едновременно, при пълнолуние в Риби в събота. Тук на 23-ти идва Слънцето, а на 4 октомври-Марс.

В петък, преди да прекрачат прага на Везни, и преди пълнолунието, двете вътрешни планети правят съвпад. По същото време, Слънцето и Плутон са в тригон, което подсигурява онова притихване преди буря.

С преминаването си във Везни, след точната опозиция на светилата, Меркурий и Венера задават по-успешна комуникация, по-добра работа с информацията и насочването и за решаване на противоречия. Отслабването на силния тао квадрат в подвижните знаци, който кара хората да говорят и действат без да отчитат участието на околните, променя начина на общуване.

Пълнолунието в 21Риби в събота, при съучастие на господаря на Риби- Нептун,ретрограден, но и на Лилит, изисква много сдържаност и разбиране, потискане, или преобразуване на ниските страсти, издигане над дребнавото и малозначимото, с две думи поне направата на малка крачка към съзнателен растеж. А който може голяма, ще бъде в полза на околните, колкото повдигайки себе си, още повече онова ядро, на което се явява център.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак – Козирог. Така началото на седмицата се очертава да бъде динамично, изпълнено с предизвикателства най-вече в професионалната сфера. Имате добри перспективи. Особено тези от средата на зодията, към които Юпитер от Стрелец отправя своята щедра подкрепа. Предстоящо е и обръщането на Сатурн в Козирог, през следващата седмица ще се случи, което също носи очакване за повече стабилност. Лунните възли са в крдиналните знаци, както знаете, и всеки има своята роля в живота ви. Припомням, че СЛВ в Рак изисква да търсите повече стабилност в близката среда, да изграждате отношения на взаимно доверие, вярност и лоялност. Пълнолунието в предходния знак, в събота, е време на разръчкване на блатото. Ще трябва да се изправите пред някои проблеми, които не търпят отлагане. След месец идва пълнолуние във вашия знак. Меркурий и Венера от зоната на партньорството ще ви помагат да наредите пъзела.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстоящата седмица предлага динамично ежедневие и много ангажименти. Стелиумът в зоната на доходите и притежания продъжава да се влияе и в следващите дни. Някои опасения свързани с тази тема, могат да се окажат реалност в края на седмицата. Пълнолунието в Риби носи безпокойство за финансовите дела. Но също така ще ви насочи към начини за справяне. В края на седмицата Венера и Меркурий преминават във Везни, във вашата зона на активно общуване. Това благоприятства всичко свързано с обмен на идеи, знания, и информация.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои напрегната седмица. И няма как да е иначе с аспектите, които прави Юпитер от вашия знак. Тао квадратът е в силата си. Вярно е, че не така както в предходната седмица, тъй като Меркурий и Венера се отдръпват от стелиума в Дева. След точния квадрат Слънце-Юпитер в неделя, на 8-ми, следва точен квадрат на Марс към Юпитер в четвъртък, 12 септември, при фонова квадратура с Нептун, която ще стане точна на 21-ви. Някои задръжки в комуникацията, и взаимното разбиране с околните, ще отпаднат. Понеделник е ден, в който на някои от групата ще се удаде чудесна възможност за справяне с финансов проблем. Пълнолунието носи букет от радостни преживявания в домашната среда. Разведряването продължава и през следващата седмица, когато вътрешните планети ще се движат в зоната на приятелството и подкрепата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия земен знак Козирог. Стелиумът в тази най-прогресивна зона на слънчевия хороскоп е указание за чудесни перспективи и нови възможности за развитие. Сатурн, който я упралява, е на път да излезе от ретрограната фаза, което ви прави по-амбициозни и целенасочени. Предстоящото пълнолуние в Риби ще ви помогне да разплетете някои възли като се ориентирате по-добре в приятелската среда. Там поляризацията ще се усили и ще изкара на повърхността тези, на които можете да разчитате. Преминаването на планетния управител във въздушните Везни, а с него и планетата на комуникациите, намалява доминирането на земната стихия и оттам може да внесе известни колебания за правотата на позицията, или избраната посока. Все пак Уран е в знака ви, а обратите с негово участие са винаги неочаквани. Слънцето и Марс, и през тази седмица продължават да се движат в зоната на любовта и силните страсти и да ви затрупват с емоционални предизвикателства.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в другия земен знак – Козирог. В понеделник тя е в се още в тригонална връзка със Слънцето от вашия знак, което задава добро начало на седмицата. Стелиумът разположен на ваша територия ви прави много активни, лично включени във всичко ставащо около вас. Имате и подкрепа, и предизвикателства. В средата на седмицата Меркурий под ръка с Венера се отделя от групата, оставяйки Слънцето и Марс да подклаждат у вас честолюбиви амбиции. На прицел са партньорските отношения и домашната среда. В дните на пълнолунието, в края на седмицата, картината ще ви се открие с по-голяма яснота. Тогава и планетният управител, заедно с планетата на любовта, преминава в зоната на доходите и притежанията, насочвайки вниманието към някои финансови проблеми за решаване.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в Козирог. Чудесно начало с тригон на светилата. Обещанито е за успешни дни с апогей на пълнолунието в края на седмицата. Периодът е добър за късна почивка, ранна есенна, ако сте пропуснали лятото. Бъдете внимателни при пътувания по вода, преходи по реки, плуване в непознати водни басейни. Обърнете внимание на водопроводната инсталация в дома си. Течове може да имате не само от воден, но и от информационен поток. В края на седмицата Венера и Меркурий след съвпад навлизат в зоната на кариерата. Така до 3 октомври двете вътрешни планети ще ви организират ежедневието, за да не скучаете, и за да имате запомнящи се преживявания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои напрегната седмица. Пълнолунието в другия подвижен знак Риби дава развитие по проблеми, формирани от значимата конфигурация двоен квадрат между Юпитер, Нептун и стелиумът в Дева от Слънце, Марс, Меркурий и Венера. Силното му влияние е през цялата седмица, отправяйки предизвикателства към въздушната и подвижна природа на вашия знак. Доминирането на земните знаци отслабва едва в края на седмицата, когато Меркурий и Венера преминават във Везни. Най-силно влияние има тао квадрата върху втората декада на знака. Намесата на Лилит в Риби,в близост до ретроградния Нептун, прави зоната на професионалната изява много хлъзгава и нестабилна. Марс от Дева и в квадрат с Юпитер може да подкопае доверието в някои хора от близкото обкръжение. Доколкото пълнолунието осветява тъмните кътчета, то в края на седмицата картината ще стане по-контрастна.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак – Козирог. През следващите дни тя пренася своята емоционална енергия през зоната на любовта, творчеството, децата и всичко, което ви носи ярки преживявания. Земната енергия е все още силна, и често ще се чувствате като да са ви „вързани ръцете“. Пълнолунието в Риби обаче помага за развързване на някои възли и разкриване на истини, които ще дадат нова посока на физическа и ментална активност. С пълнолунието вътрешните планети идват на ваша територия. Разнообразно и цветно ще ви бъде в есенните дни. Обръщайте внимание на здравето си, не прекалявайте с диети и очистващи процедури. В почивните дни, особено в неделя, избягвайте конфликти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с важно прозрение. Намирате отговор на въпрос, който си задавате от много време, прозирате истината или някой ви казва неща, които не знаете. Не, че това е възможно, нещо да не знаете, но как беше: свят голям, спасение дебне отвсякъде. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак, и силата и амбицията да наложите своето. Пълнолунието в Риби слага акцент на финансовата сфера, на личните доходи, затова е възможно да направите пробив и да си издействате по-добро заплащане. С нализането на Меркурий и Венера във въздушните Везни се отварят добри възможности като тенденцията се засилва с очакваното пълнолуние през октомври. Периодът е добър за есенни пътешествия, срещи с нови хора, за участие в изложби, конгреси и договаряния.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Козирог. Динамично начало окобено по отношене контакти с околните, общуване с хората от работната среда, решаване на въпроси в движение, или такива свързани с придвижване, и транспорт на стоки. Пълнолунието в Риби предлага разнообразие от събития и в голяма степен задоволство от добре свършена работа. Възможни са обаче разминавания в предварително уговорени дейности свързани с пътувания на хора или покупко-продажба на стоки и услуги в дните на пълнолунието, петък и събота най-вече. Проявявайте гъвкавост и отстъпчивост, там където това е възможно.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. Предстоящото пълнолуние е в зоната на сродния по стихия воден знак Риби. Така акцента му пада върху реализацията на идеи, в които имате голямо участие. Подкрепата, която получавате от новолунието в Дева, от зоната на съмишлениците, до пълната Луна в зоната на блясъка и славата ще ви радва и съответно мотивира. Но влиянията са смесени, както писах, и наред с ръкоплясканията ще имате и предизвикателство, заради квадрата на Юпитер от зоната на финансовите ангажименти. Лоялността на някои може да се окаже под въпрос с преминаване на Меркурий и Венера в търсещите баланс и справедливост Везни. Очакванията свързани с млади хора, или деца, изискват повече търпение и разбиране.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, четвъртък и петък.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на пълнолуние в Риби. В понеделник срещате приятелско отношение и отзивчивост. Във вторник и сряда избягвайте срещи лице в лице, бъдете дискретни за намеренията си. От четвъртък след обяд Луната е във вашия знак и ви поставя центъра на събитията. И на отговорността. Пълнолунието във вашия знак е съпътстван от двоен квадрат с участие на планетния уравител- Нептун. Напрегнатите аспекти провокират и искат включване в събития, особено конфликтни, но добрата страна е, че водят до разрешаване на проблемите по един или друг начин. Така че няма страшно да сте в битката, само дръжте си главата над водата.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в опозиция с Нептун на 10.09.2019 /10:24

Марс в квадрат с Юпитер на 12.09.2019/ 12:06

Меркурий в съвпад с Венера на 13.09.2019/ 18:11

На 14.09.2019 / 7:32/ Пълнолуние в 21°Риби

На 14.09.2019 Меркурий и Венера преминават във Везни

Марс в опозиция с Нептун на 14.09.2019 / 8:25

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Козирог и Овен, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

9.09.2019/ 11:30 – 10.09.2019 / 0:24

11.09.2019/ 8:22 – 12.09.2019 /12:51

14.09.2019/ 7:33 – 15.09.2019 / 1:32

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

1 коментар so far »

  1. Вера каза,

    Писа на септември 8, 2019 @ 22:57

    Здравейте Муси!Добре завърнала се!Като наполовина Дева,с асцедент в знака, съм малко обезпокоена от астрологичните тенденции от началото на септември.Като какво могат да се изразят те в личните отношения,свързани ли са с някакъв вид измама?Как може да се проявят едновременно положителните аспекти и отрицателните?

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии