Съвпад на Сатурн, СЛВ и Венера

Муси Дачева

На 17 и 18 септември 2013 година предстои троен съвпад на Сатурн, Северен Лунен възел и Венера в 8-ия градус на Скорпион.

и Лунните възли са кармични маркери, те са знаци на Съдбата, които са заложени в програмата на всеки човек и сега съвпадът им ги активира, прави ги да се открояват, да привличат вниманието и да насочват житейския ни път.

Както вече писах в хороскопа за предишната седмица, съвпадът Сатурн-СЛВ се случва веднъж на 11 години. На някои може да им изглежда странна тази закономерност, тъй като Сатурн има период на въртене около 29, 5 години. Но Лунните възли се въртят в посока обратна на движението на планетите, включая Сатурн, с период на въртене 19 години. Всeки на Сатурн със СЛВ е в различен знак, което придава различен тон, различно звучене на всяка тяхна среща.

Сатурн е планета на структурата, рамката, коловозът, строгата форма, определеността, конкретиката, правилата, закона, нещо повече – спазването на буквата на закона, и все в тоя дух. Сатурн е владетел на времето, той ни подтиква да правим нещата, защото времето е определено, часовникът е включен. Сатурн изисква резултати от положени усилия.

Северният лунен възел от своя страна е темата зададена в този живот, или групата теми, новата опитност, целта, посоката, всичко онова ново, непознато, ненаучено, предстоящо за научаване. Това са също така новите хора, новата среда, новата работа, новите приоритети.

Срещата на СЛВ с всяка планета дава знак за нещо важно, което предстои да се случи и което е под влияние на тази планета. Домовете, които управлява Сатурн във вашия , ще бъдат задействани в настоящия момент. А той управлява два дома от хороскопа ви. Единият е този, зает от Козирог и следващия, зает от Водолей, върху който Сатурн споделя владението с Уран.

Средата, атмосферата на зодиакалния знак Скорпион създава условия за сериозност, задълбоченост, потъване, задълбаване, стигане до дъното на ситуацията, на проблема, на задачата, и търсенето на фундаментално решение. Но също така негъвкавост и задържане, защото Скорпион е неподвижен знак.

Средата на Скорпиона не позволява измъкване, тук нещата могат да бъдат поставени толкова сериозно, че изборът да бъде живот или смърт. Разбира се това не бива да се приема буквално, но Сатурн в Скорпион е наистина сериозен и взискателен, нещо което може да бъде омекотено от включването на .

Венера винаги придава известен чар, блясък, но и романтика. Венера носи усещане за красота, финес, но също така на пари, лукс и придобивки. В Скорпион тя се проявява по един по-драматичен, емоционално интензивен начин.

Така от тройното участие могат да се очакват емоционални вариации на любов и омраза, ревност, вричане за цял живот, поемане на отговорности и задължения непосилни за човека и за момента. Любовта като кармично изпитание, изживяване на връзка с партньор, с когото сте били заедно в предишни животи, учене на уроци, посредством взаимоотношенията. Всичко това предстои да се случи в рамките на няколко месеца.

На материално ниво Скорпион е свързан с големите пари, паричните потоци и тяхното насочване и управление. Сатурн в Скорпион изисква сериозно отношение към финансовите дела, когато са засегнати интересите на много хора, когато става дума за крупни суми, общи инвестиции, общи сметки, данъци, застраховки, пенсии, наследствени пари и ценности, наследствени имоти и произтичащите от това задължения и обвързаности, съвместната собственост.

Съвпадът на Сатурн със СЛВ всъщност е аспект с нодалната ос, и Сатурн прави в този момент опозиция към Южния Лунен възел в Телец. Оста Скорпион-Телец е силно свързана с материалните неща – доходи, спестявания, инвестиции, кредити, материални задължения.

Тройният съвпад Сатурн-СЛВ-Венера може да внесе раздвижване в проекти, които са в точката на замръзване поради недостиг на финансови средства. В някои случаи е възможен външен тласък, упражнен натиск отстрани, за да се приведат в движение делата. Възможно е да стигнете до решение да се освободите от ненужна собственост и/или да придобиете такава, която ви е необходима в настоящия момент.

Най-силно ще бъде усетено влиянието от тези, които имат рожден съвпад на Сатурн и Венера в Скорпион, съвпад на Сатурн и СЛВ, лични планети в зоната около 8-ия градус на Скорпион, или ако съвпадът се случва в кардинален дом – Първи, Четвърти, Седми или Десети.

Тройният съвпад Сатурн, СЛВ и Венера изисква поемане на риск, убеденост в посоката, в която тръгвате и освобождаване от съпътстващите промяната страхове.

12 септември 2013 г.

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , ,

28 коментара so far »

  1. Missjey каза,

    Писа на септември 16, 2013 @ 10:45

    А сега де! Уран ми е в 10 дом в Скорпион, който пък се шири и в 11 дом….Започва да ми се изправя косата с този съвпад! 10 дом – кариера, 11 – приятели – най-общо казано де. Какво добро може да очаква душичката ми с тази нова компания там….?

  2. valentina каза,

    Писа на септември 16, 2013 @ 11:31

    Здравейте Муси,много хубава статия!Доколкото знам моя северен лунен възел е в скорпион,род.14.09.76г,12ч.видин,какво би могло да се очаква при мен и в момента имам ли такъв съвпад?

  3. moon_in_taurus каза,

    Писа на септември 16, 2013 @ 18:38

    Мерси Муси,уважила си желанието ми :)

  4. moon_in_taurus каза,

    Писа на септември 16, 2013 @ 18:45

    Муси,при мен съвпадът е през четвърти дом,в широка опозиция с натална венера/13гр телец/.
    Венера управлява 4ти и 11 дом,а сатурн 6,7 и 8ми домове.
    При мен ще има ли събития?

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 16, 2013 @ 19:51

    Missjey,
    изглежда обнадеждаващо. Съвпадът в 10 дом може да освети една възможност за по-добра служебна позиция. Проблемен период може да има когато Сатурн прави квадрати към хоризонта и дано съвпадът да не е точно в тази точка. Но при всички случаи нещо ново тропа на служебната порта. :)

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 16, 2013 @ 20:15

    moon_in_taurus,
    докато Марс се движи през 1- ви дом,каквото се случва ще е в резултат на лична инициатива и активно участие.
    По време на квадрата му към Венера ще трябва повече настойчивост,за да се реши някакъв домашен въпрос.

  7. valentina каза,

    Писа на септември 16, 2013 @ 20:26

    Муси а при мен какво ще става?!?

  8. moon_in_taurus каза,

    Писа на септември 16, 2013 @ 21:30

    Мерси Муси,
    ама нали те питам за транзитния съвпад? А не за марс?

  9. Missjey каза,

    Писа на септември 16, 2013 @ 23:41

    Муси, хвърлих му око на този ти ми хоризонт, колкото аз разбирам…. Иде реч за МЦ и ИЦ, нали така? Ок, ама МЦ ми е във Везни, пак в 10 дом – 51′ 31″, а Уран, в Скорпион – пак 10 дом – 01 38′ 20″. Това – все в 10 дом с МЦ, не ми звучи добре нещо….Иначе ти благодаря от сърце за позитивния отговор :)

    Има ли значение и положението на планетите от съвпада в хороскопа, по принцип – както ми е Сатурн в Рак – 7 дом, Венера в Козирог – 1 дом, СЛВ – 12 дом – Стрелец?

    И да не забравя – Хубава вечер от мен :))))))

  10. Любов каза,

    Писа на септември 17, 2013 @ 8:21

    Страхотна статия,г-жо Муси Дачева!
    Като в вода гледате,като пишете,че настъпва период,когато става дума за живот или смърт.Имали измъкване?
    Какво означава любовта като кармично изпитание,изживяване на връзка с партньор,с когото сте били заедно в предишните животи?
    Това е мой рождения хороскоп и край на септември влизам в 9 лична година,ако доживея.
    Слънце в Везни 6°35′ Асцендент в СКОРПИОН
    Луна в Телец 2°08′ Меркурий в Везни 2°23′
    Венера в Дева 25°43′ Марс в Близнаци 1°47′
    Юпитер в Скорпион 4°26′ Сатурн в Стрелец 20°11′
    Уран в Лъв 15°07′ Нептун в Скорпион 3°29′
    Плутон в Дева 3°09′ Хирон в Водолей 18°03′
    Много Ви уважавам и надявам се на отговор.

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 17, 2013 @ 9:27

    moon_in_taurus,
    да, ама те играят заедно. Марс е диригентът :)

  12. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 17, 2013 @ 9:28

    Missjey,
    Хоризонтът е АС-ДС. :)

  13. Missjey каза,

    Писа на септември 17, 2013 @ 10:39

    хахахаха Прости ми невежеството, Муси, моля те! :) Срам, срам, но ето че научих още нещо :))))))))))))
    Ок, АС ми е в Стрелец – 12 дом, заедно с Марс, Горен лунен възел, Нептун. Прескочих ли го този ти ми хоризонт? Абе дано да е на хубаво съвпадът, че явно ще засегне работата ми, а аз сама съм си я създала и ми е мило….

  14. РЕЙХАН каза,

    Писа на септември 17, 2013 @ 14:51

    Муси здравей
    Впечатлен съм от статията ти и моля да ми помогнеш и да разтълкуваш
    позициите на планетите и този троен съвпад в моята карта.
    Ето и планетите

    Натална Венера 3, 52, 01 в Скорпион
    Натално Слънце 6, 20, 39 в Скорпион
    Asc 13, 12, 56 в Скорпион
    Натален Нептун 21, 19, 47 в Скорпион
    Натален Меркурий 29, 55, 48 в Скорпион
    СЛВ 16, 08, 35 в Телец
    Луна 15, 30, 08 в Телец
    Натален Сатурн 23, 33, 46 в Риби
    Във Козирог и Водолей нямам планети в Наталната карта
    Натален Юпитер 3, 41, 09 в Лъв

  15. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 17, 2013 @ 20:40

    Любов,
    навлизате в лична година 9, но това не значи край на живота. Досега сте преживели поне 5 лични години 9.Не се паникьосвайте от това, което ви се е случило или си мислите,че се е случило. Сатурн и СЛВ при вас са в 10 дом на годишния хороскоп и това значи здравословни промени.Сатурн транзитира 1 натален дом и ви прави по-устойчива на бурите на живота. Вземете се в ръце! Не си привличайте сама проблемите. Няма нищо фатално в прогностиката ви.

  16. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 17, 2013 @ 21:05

    РЕЙХАН,
    това не става тук “на крак” както знаеш. Астрологичният анализ си има изисквания.
    Но все пак. Интересното е,че тройният съвпад е в близост до Слънцето ти и в 12 дом, което подсилва кармичният момент.
    Може да бъде засегната връзка,защото имаш Венера в Скорпион в 12 дом и тя го управлява, а също така отношенията с възрастни хора.
    Обърни внимание на периода, когато Сатурн ще пресече асцендента и в същото време СЛВ транзитира Слънцето, това ще бъде след около месец.
    Сатурн също така е родителите, той при теб управлява и 4 натален дом.
    При теб има тенденция към освобождаване от товар, грижа,тежест, било емоционална или физическа, приключване, затваряне на страница.

  17. РЕЙХАН каза,

    Писа на септември 17, 2013 @ 21:48

    Муси много ти благодаря
    Тя моята е тежка :-)
    Със транзитен Сатурн в съвпад със натално слънце,
    Транзитен Марс в Лъв в съвпад с натален Юпитер и квадратура с натално Слънце,Луна, Меркурий, Венера, Нептун и Първи дом

    IV дом в квадратура със същите натални

    Само транзитните Юпитер и Лилит в Рак, и транзитен Нептун в Риби, където са ми наталните Лилит и Сатурн, и Транзитен Плутон в Кози рог аспектират с тригони и секстили планетите ми в Скорпион

    Сложна е тя моята, но Бог е голям и вярвам че ще ми помогне.

    Знам че не става така на крак. Уважавам Астрологията и Астролозите и статията Ви ме провокира с този Венерин възврат и троен съвпад но съм АДЖЕМИЯ любител с повърхностни познания и така.
    Ще се радвам да посъбеседваме върху моята карта някой ден.
    С искрени поздрави Рейхан

  18. Христина П каза,

    Писа на септември 18, 2013 @ 18:29

    Муси, аз имам рожден съвпад на Сатурн със СЛВ(в 1 дом, Сатурн У 5,6), и тези два маркера при мен показват значими събития. През април тази година, когато СЛВ мина през рождения ми Уран в 3 дом – брат ми се сгоди :) На предния съвпад на Сатурн и СЛВ (2002 година) при мен направи напрегнат аспект с управителя на 7 дом и прекратих дългогодишна връзка. Сега очаквам хубави неща, защото тройния съвпад Сатурн СЛВ Венера прави добри аспекти към рождените ми Луна, Венера, Сатурн и възли. Ще ви дам инфо в бъдеще. :)

  19. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 18, 2013 @ 20:24

    Христина П,
    желая ти успех!
    И ще чакам обратна информация :)

  20. Ani каза,

    Писа на септември 19, 2013 @ 9:57

    Муси и аз благодаря за статията!Интересна и най-вече полезна!

  21. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 19, 2013 @ 14:47

    На мен пък какво ми донесе този съвпад. Рано сутринта сънувах сън, който беше странен и се чудех какво ми казва. Следвах нишката на съня и пуснах ключови думи в Гугъл. Както очаквах, поредния крадец на материали. Сайт, в който си качват статии от различни други сайтове. Освен моите има и доста други. Даже е преведен на италиански. С помощта на колеги стигнахме до източника.
    Та ето го сайта, може да сте ползвали услугите му. Занимават се с ангелотерапия, каквото и да значи това. Но кражбата си е кражба и съвсем не е от ангелски произход. http://astrobg.hpage.co.in/t_68807715.html
    Следва продължение…

  22. Missjey каза,

    Писа на септември 19, 2013 @ 17:43

    Хм….не съм попадала на този сайт. Кражбата на лични, авторски материали, не е никак приятна. Веднъж са ми крали нещо мое – стихотворение, което моя позната представила за нейно на едно събиране и обрала овации…Друго такова, обаче, не можа да напише :))))) Спомням си, че се почуствах ужасно…Аз пък, преди съвпада, сънувах земетресение, Муси. Порових се в гугъл и прочетох тълкувания, колкото и положителни, толкова и отрицателни :) Важното е, че на сън оцелях и накрая, докато земята се тресеше, аз стъпвах по здрави и нетресящи се камъни :))))) За съвпада, моите наблюдения до тук – няма работа в офиса, но пък един отдавна говорен проект се размърда и май нещо ще се роди. Ако си спомняш, съвпада ми беше точно в 10 дом. А крадците, ако има как, ги закови здраво!!!!!

  23. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 20, 2013 @ 10:44

    Чорапчето се разплете. С помощта на колеги и приятели истината за сайта-менте и неговата собственичка и самозванка излезе наяве. След “любезни” постове и разговори материалите ми са махнати от него. Хората са предупредени. Поуката: Доверявайте се на сънищата си! Аз поне го правя и както се вижда -резултатът е налице. Слънчев и радостен петък от мен!

  24. Missjey каза,

    Писа на септември 20, 2013 @ 12:06

    Много се радвам, Муси!!! И един въпрос, ако позволиш – защо не блокираш копирането на материали от сайта ти. Знам че съществува такава функция, но някой опитен IT, ако има такъв, който отговаря за сайта ти, ще знае най-добре. Така няма да си много “удобна”, на подобни крадци!

    Много слънце и на теб :)

  25. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 20, 2013 @ 12:37

    Няма ефективни начини за блокиране. Може да се качват материалите в pdf но това е много трудоемко.Аз всъщност нямам против да се взимат материалите за лично ползване. Нали затова ги пиша, за да бъдат четени и ползвани, но не за комерсиална цел. За препубликуване изрично съм поставила под всеки материал указание как става. Много хора, от различни сайтове, са ми писали и съм давала съгласие за препубликация, но това да става по коректен начин.
    Проблемът при хора като въпросната г-жа Първанова, собственик на сайта е, че прави комерсиален сайт по безогледен начин. И за съжаление има доста такива като нея. Целта е да се продават астрологични услуги. Напълва се с материали взети оттук-оттам, по много теми, сменят се заглавия, махат се автори. Най-важното е публикуваната ценова листа. Цените съответно са много ниски,за да привличат.
    Никъде в сайта няма име. Вероятно госпожата има и друго занимание и не иска да показва името си. Крие се зад “група астролози”, което е смешно при условие, че никой от колегите астролози не знаеше коя е.
    Ако има имена на астролози към материалите, хората ще ги търсят тях. Затова се ползва и анонимна форма за контакт,в която има само имейли. Между впрочем точно по имейлите и телефона я засякохме коя е, имаме имена дори рождена дата. Няма скрито покрито. Ние сме малка страна и всеки може да бъде разпознат много бързо. Жал ми е за такива хора. За мен това е инфантилно поведение,да не си даваш сметка какво следва от постъпките ти. А закона ни дава право да я съдим. И съм сигурна,че в някакъв момент това ще се случи,защото границата на търпимост отдавна е премината.

  26. Роси каза,

    Писа на септември 20, 2013 @ 15:08

    Здравей, Муси!

    Благодаря и поздравления за прекрасната статия!

    Размишлявах аз върху следното: като се разглежда положението на настоящата констелация (съвпада на Венера, Сатурн и СЛВ), само нейните съвпади и опозиции към рождени точки ли имат тежест, или можем да отчитаме и другите мажорни аспекти? Например: рождени Луна и Меркурий в Риби, 8*-10* – в случая аспектът е тригон, и т.н. А какъв би бил орбисът тук? Моето рождено Слънце, например, е в 6*41′ в Телец, и тройният съвпад е в опозиция, но дали тя е прекалено широка, или все пак ще действа активно?

    Много ще се радвам да чуя твоето компетентно мнение, ако имаш време и възможност, разбира се!

    Благодаря още веднъж за всичко, което споделяш с читателите си!
    Поздрави, Росица.

  27. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 20, 2013 @ 18:57

    Роси,
    разбира се,че всеки аспект би бил показателен сега.
    Тригоните и секстилите ще дадат по-добри възможности за водните и земните знаци от първата декада.
    Един тригон на тройката Сатурн-СЛВ-Венера към Слънце в Рак при съдействието на Юпитер в Рак,може да даде силен импулс човек да се захване с нещо по-мащабно, изискващо повече усилия (Сатурн),но и много удовлетворително, или свързано с изкуството, или с правото, които са под влияние на Венера. Орбисът на силното влияние е около 5 градуса тъй като това е все пак транзит.Така че 6-тия градус е в периметъра на действие :)

  28. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 25, 2013 @ 23:29

    Една чудесна илюстрация на тройния съвпад Сатурн-СЛВ-Венера и пълнолунието в Риби:
    “Подводна пирамида е открита току-що в района на Азорския архипелаг!

    На 19 септември 2013 подводна пирамидална структура е идентифицирана на дълбочина 40 метра близо до брега на остров Терсейра от Азорския архипелаг.

    Структурата с перфектна квадратна основа е открита от Диоклециано Силва, собственик на лична яхта.

    Според приблизителна оценка, пирамидата е висока 60 метра. Структурата е сканирана с GPS технология.

    “Структурата е перфектно оформена и е очевидно ориентирана спрямо основните географски посоки” – споделил Силва пред местния вестник Diário Insular.

    През последните 2 години археолози от Португалската Асоциация за Археологични проучвания са идентифицирали археологични доказателства на Азорския архипелаг, които потвърждават тяхното мнение, че Азорските острови са били населявани от хора много хиляди години преди идването на португалците там, може би от цивилизацията на атлантите…

    “Project AM47” пише от 2007 г. за това, че Азорските острови са Точка от Алхимичната Земя в глобална психо-космическа структура на сакрална геометрия … и сега новооткритата пирамида се явява като потвърждение на това…

    Азорските острови се намират в Атлантическия океан, на 1500 км от Лисабон и на около 3900 км от източния бряг на Северна Америка. Те са териториално владение на Португалия.

    Снимката е направена от откривателя на пирамидата Диоклециано Силва с GPS технология.

    Източници:

    http://aquariusparadigm.com/2013/09/21/an-undersea-pyramid-has-just-been-discovered-in-the-azores-archipelago-heavy-synchronicity-with-am47/

    http://alterman47.org/2013/09/20/an-underwater-pyramid-has-just-been-discovered-in-the-azores-archipelago-heavy-synchronicity-with-am47/

    http://portuguese-american-journal.com/terceira-subaquatic-pyramidal-shaped-structure-found-azores/

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201087170993795&set=a.1527603182397.2072530.1004206573&type=3&theater

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии