Хороскоп за Дева – 2013

Муси Дачева

За родените под знака на Дева 2013 година обещава добро развитие на личните и служебни дела. Дори много добро, ако успеете да се настроите на подходящите планетни енергии и да уцелвате, както го умеете, времето и мястото.

Сатурн, който създава по-продължителният фон на астрологично влияние, се движи през Скорпион – зона, от която стимулира мисленето и ви насочва към цели, които са достижими към дадения момент. Не така се случва обаче с влиянието, което идва от Юпитер. Движейки се през Близнаци, до есента на 2012 -та, той успя да стигне 16-я градус, преди да тръгне назад. Така заставайки в квадрат към рождените слънца на тези от първата половина на Дева, експанзивният и безпардонен понякога господар на Олимп, успя да внесе раздвижване, а някъде и голям хаос, в подредения живот на мнозина от групата. Някои се облагодетелстваха с по-високи служебни постове, други се сдобиха с наследници, а трети късметът отведе по чужди краища. Квадратурите на Юпитер не са толкова тежки и коварни като тези на Сатурн.

Влиянието на Юпитер върху Девата може да се раздели на два периода- преди навлизането в Рак, и след това. До края на месец юни Юпитер се движи през Близнаци, като до края на месец януари това става назад, ретроградно, връщайки се до 6-я градус и заставайки в квадрат на рождени слънца в първата декада на Дева. В съчетание и с други астрологични влияния това определя месец януари като противоречив, тегав и неясен в професионално отношение. В личния живот обаче Венера от земния Козирог внася топлина и сигурност в емоционалните връзки.

През февруари, когато Юпитер тръгне устремно напред, а Меркурий и Марс се срещнат с Нептун в противоположния ви знак Риби, работната среда ще стане като „в кошер“, много движение, но без особена цел и посока. До средата на месец март ще ви бъде трудно да си планирате ежедневието и да спазвате стриктно този план, особено в дните между 23 февруари и 17 март, когато Меркурий е ретрограден. В дните на мартенското пълнолуние е вероятно да давате отчет някому, затова подредете си документите отрано.

В средата на април настъпва благоприятен период за вашия знак. Навлизате в юпитеровата зона на личната си година, обхващаща и месец май, когато от вас се очаква повече инициатива и активно включване в социалния живот. Динамиката на ежедневието може да ви отведе на нови и интересни места. Майското новолуние, съчетано със слънчево затъмнение, може да даде старт на много от вашите идеи, да ви отвори вратите към един по-различен от досегашния начин на живот.

Месеците май и юни са изцяло ориентирани към това какво се случва на работното място. В професионалната среда мнозина ще имат шанс за развитие и растеж. През юни ще ви се наложи да бъдете по-организирани и предприемчиви, защото и конкуренцията ви е добре подготвена, което значи,че без борба и отстояване на позиции няма да има успех.

На 26 юни Юпитер преминава в Рак, което бележи началото на втория и различен по влияние период. По това време Меркурий навлиза за пореден път в ретроградната си фаза, която продължава до 20 юли. Така месеците юни и юли ви дават възможност за ретроспекция, за обръщане поглед към вече изпробвани неща, модели на поведение и реакции, които са били ефективни преди. Някои стари връзки и приятелства ще ви бъдат „добре дошли“ за пореден път. Ще си създадете и нови контакти, нови приятелства, нова среда, в която да се чувствате удобно и най-важното полезни. Последната седмица на юли може да се окаже твърде неспокойна.

До средата на месец август, когато Венера се движи през вашия знак, разумът и емоциите ще бъдат в противоречие, надпреварвайки се да ви дават съвети как да постъпвате в една или в друга ситуация. Всичко това на фона на Големия воден тригон предопределя избора. Ще ви бъде трудно през летните месеци да бъдете себе си, но в първата седмица на месец август ще имате добрия шанс по време на тригона на Слънцето и Уран. Обръщайте внимание на сънища, видения, съвпадения и „случайни“ срещи.

Дните на пълнолунието през август са неблагоприятни във финансово отношение. Избягвайте спекула и хазарт, не инвестирайте в рискови начинания до края на месеца. Септемврийското новолуние е обещаващо, стига нещо скрито от очите да не „сложи прът в колелата“. Старата техника ще иска обновяване или поне сериозен ремонт, за да може да ви служи и занапред. Пълнолунието през септември ще ви натовари с грижи, ако не сте били достатъчно предвидливи и прагматични. В последната седмица на септември стойте настрана от интриги и заговорничене, нещо което може да ви донесе негативи след време.

В материално отношение месец октомври носи добри доходи, особено през втората половина, след октомврийското пълнолуние. Слънчевото затъмнение в началото на ноември вероятно ще постави на проверка някои ваши идеи, ще провокира взаимоотношенията в приятелската среда. И не само. През ноември навлизате в силно емоционален период, когато вашата осъзнатост, отзивчивост и готовност за обвързване, ще насочат връзката ви в желаната посока. До края на годината личните взаимоотношения, обстоятелствата в дома ви, ангажиментите с близки хора, ще бъдат в центъра на вниманието.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

1 коментар so far »

  1. противопожарни врати каза,

    Писа на януари 2, 2014 @ 19:23

    Има няколко приятели,които са с тази зодия и определено не са лесни хора, това, че …’ Ще ви бъде трудно през летните месеци да бъдете себе си, но в първата седмица на месец август ще имате добрия шанс по време на тригона на Слънцето и Уран. Обръщайте внимание на сънища, видения, съвпадения и „случайни“ срещи……” ми се струва странно,понеже точно преди няколко дни си говорихме за сънищата и това че те действително ни казват нещо,но просто не сме се научили да ги разпознаваме.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии