Хороскоп за Овен – 2013

Муси Дачева

Родените под знака на Овен навлизат в нов период на житейския си път. Преминалата сатурнова криза на кардиналните знаци ви даде възможност да направите някои промени в живота си, да осъзнаете силните и слабите си страни и да добиете повече увереност в себе си. Част от тези промени бяха провокирани и от Уран, който навлезе във вашия знак през март 2011 година. През 2013-та Уран ще се придвижи от 4-я до 8-я градус на Овен, като по този начин ще „сръчква“ най-вече родените през март представители на зодията.

В предстоящата година има интересни астрологични периоди, които ще ви посочат нови посоки на развитие и реализация на плановете. Още в новогодишната нощ и дните след нея някои от вас ще получат интересни предложения. Януари се очертава да бъде натоварен и динамичен. Ще трябва да мислите бързо, да преценявате разумно и да действате адекватно, това е начинът да постигнете успех, да направите кардинална промяна, възползвайки се от хармоничните аспекти на бисекстила Слънце-Юпитер-Уран в края на месеца.

През февруари, особено около новолунието, бъдете внимателни към предлаганата подкрепа от „приятели“. Не подценявайте хората, които предполагате, че не ви харесват. Някои услуги могат да ви излязат по-скъпо от очакваното, затова внимавайте към кого се обръщате за помощ.

В началото на месец март шансът е на ваша страна, някои обстоятелства, скрити от очите ви, ще работят във ваша полза. На 12 март 2013 г Марс, управителят на знака, си идва у дома. До 20 април,когато преминава в следващия знак, той ще бъде на ваша страна, ще укрепва волята и амбициите ви, ще ви подкрепя в начинанията и ще ви вдъхва кураж в трудни моменти, особено тогава, когато трябва да доказвате, че „ и сам войнът е войн“.

Марс може да бъде и лош съветник, когато се включи в група с други „малфактори“. Такава ситуация се очаква в дните около 22 март 2013 г,когато прави съвпад с Уран и „включва“ за пореден път квадратурата Уран-Плутон. Периодът до края на месеца предполага конфликтност, импулсивност и оттам – погрешност при взимането на решения, нещо което можете да избегнете, ако се доверите на балансиращата противоречията Венера, която на 23-ти идва на ваша територия и ще ви гостува до средата на април.

Априлското новолуние ще внесе в живота ви определеност и яснота,особено за тези от първите две декади на знака,с рождено слънце до 20-я градус на Овен. До слънчевото затъмнение през май, ще трябва да отхвърлите много мисловна работа, да поработите добре върху плановете си, да изчистите ненужният баласт и да сте наясно с основните си приоритети. Важно е да се съсредоточите върху проекти, които изискват сериозно финансиране и там да приложите обоснована и нещадяща чистка на излишното и ненужното.

Месец май, особено втората половина е благоприятна за всичко, свързано с образованието – учене, подаване на документи, явяване на изпити. Това е слънчевият период на личната ви година, когато усилията, вложени в реклама и подобряване на имиджа дават най-добри резултати. През май,юни и юли се развива Голям тригон във водните знаци,който ще окаже влияние и върху вас.

В края на месец юни,по-точно на 26-ти, Юпитер преминава в знака Рак и ще остане там около година, до юли месец 2014-та. По този начин планетата, наричана „голямото щастие“,придвижвайки се в кардиналния Рак, ще ви подтиква да навлезете в дълбоките води на материалните грижи, и то най-вече тези свързани с придобиването на собствен дом. Влиянието на Юпитер ще бъде на приливи и отливи в зависимост от аспектите, които той сключва с останалите планети, и още по-важно с планетите от вашата рождена астрологична карта.

Големият тригон във водните знаци ще ви донесе някои улеснения при устройване на дома, при търсене на финансова подкрепа и намиране на подходящите партньори за съвместна работа. През месец юли мнозина ще имат поводи за радост в семейството, материални придобивки,зачеване или раждане на дете са част от тях.

През месец август домът, семейството и близките ще продължават да бъдат във фокуса на вниманието. Конкуренция ще им бъдат личните планове и амбиции,които в първата половина на месеца ще вземат връх. Това е благодатно време за нови начинания, независимо от отпускарския период и нагласата за почивка. Планирайте почивката си за втората половина на август, но не прекъсвайте изцяло връзката си с колегите, защото около августовското пълнолуние са възможни някои служебни рокади.

Септември обещава хармония и добро подреждане на делата ви стига да отчитате помощта на тези, с които споделяте работно място или дом. В дните около октомврийското новолуние отново ще ви се наложи да „кръстосате шпаги“ с противници или конкуренти и съответно да доказвате собствената си правота. От това как се представите, зависи успехът ви в следващите дни, особено около лунното затъмнение на 19-ти. Периодът е добър за пътуване за екскурзии или обмяна на опит, за обогатяващи, в духовен аспект, контакти с ерудирани хора. Обръщайте внимание на документалната отчетност, приведете си книжата в ред, особено ако имате претенции към държавната хазна.

Последните два месеца на годината са време за много работа и малко почивка. Слънчевото затъмнение на 3 ноември е показателно за нивото на вашата финансова образованост. Периодът е подходящ да увеличите спестяванията си или да вложите повече ресурси в нови проекти, които да разработвате през следващата година. Периодът е добър за закупуване на имот, но не правете това в дните около ноемврийското пълнолуние и до края на месеца, защото вероятността за измама е достатъчно голяма. Декември идва с нови възможности, върху които е добре да помислите повече, преди да пристъпите към конкретни дела. Постарайте се да приключите работата си в седмицата преди тази, в която попада Коледа. Нова година-нов късмет!

 

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии