Хороскоп 2017 за Водолей

Vo12Хороскоп 2017 за Водолей

Муси Дачева

За родените под знака на Водолей астрологичната картина през 2017 година предлага движение и промени. Липсата на напрегнати аспекти в зоната на неподвижния кръст, към който принадлежи вашия знак, създава илюзорната представа за лекота и безпроблемие.

Двойката планети Юпитер и Уран ще се погрижи да не лежите на стари лаври, да търсите и се променяте, преминавайки през вътрешни противоречия и несигурност, както и през външни предизвикателства.

Меркурий е ретрограден до 8 януари в кардиналния земен знак Козирог. В сатурновия период на личната година, време за себеанализ и равносметка Меркурий прави ума по-задълбочен и критичен. А когато в края на януари, вече в слънчевия период на личната година се включи в двойната квадратура Плутон -Юпитер-Уран, най-важните изводи -ще бъдат вече направени.

Новата Луна в началото на февруари ще ви тонизира за действие. На 11 февруари в 22 градуса Лъв е първото затъмнение за годината – лунното, а на 26 февруари – второто, слънчево затъмнение в Риби. Лунното затъмнение в срещуположния знак Лъв ще бъде време на бликащи емоции и дори преекспонирани, което може да доведе до някои усложнения в партньорските взаимоотношения, основани на погрешни заключения.

Юпитер и през тази година е активно влияещ на живота ви. През 2017 година се движи през втората половина на Везни до месец октомври. И тази зона не е безопасна, заради напрегнатите аспекти, които прави с Уран и Плутон – опозиция и квадрат.

Точна опозиция Юпитер и Уран има два пъти през годината, веднъж когато той е ретрограден през пролетта, и втори път, вече директен – през есента. Точните опозиции между двете планети са на 3 март и на 28 септември 2017 година. Квадратурите между Плутон и Юпитер стават точни на 30 март, при ретрограден Юпитер, и на 4 август 2017-та, при директен, но ретрограден Плутон.

Така, при оформила се сложна конфигурация двоен (тао) квадрат между Юпитер-Уран-Плутон, задействат зоните на движение, пътувания и промени във вашия слънчев хороскоп. Така преместване, смяна на местоживеене, промени в образованието – започване или завършване, пътувания наблизо или надалеч стават приоритетни в периодите на напрегнатите аспекти, през месеците февруари-март и август-септември, защото изискват активна позиция и правене на важни избори.

Юпитер влезе в сродния по стихия въздушен знак Везни през есента на предходната година, и ще остане там до есента. До тогава Юпитер ще продължава да ви подкрепя в стремежите ви да се образовате, да постигате все повече и повече в полето на знанието, да добивате по-висока квалификация, да ставате по-добри специалисти и експерти, да разширявате кръгозора си, да знаете правата си, и да търсите справедливост. Юпитеровото влияние от Везни ви прави по-толерантни и приемащи различното и нестандартното. Но по време на напрегнатите аспекти, посочени по горе, вътрешната съпротива за това ще бъде по-голяма.

На 6 февруари планетата-гигант навлиза в ретроградната си фаза от 23 градуса Везни. Ще се движи назад до 9 юни, стигайки до 13-я градус. Ретроградната фаза продължава около 4 месеца. Това е време, в което плановете за пътешествия ще изискват корекции, общуването с хора отдалеч може да бъде затруднено или преустановено. Воденето на съдебни дела в този период е с неясен резултат, зависещ от много задкулисни фактори.

Ретроградната фаза на Юпитер, не е добър период за сключване на граждански брак. Още повече в дните на включената в нея ретроградност на Венера, между 4 март и 15 април, и меркуриевата – от 10 април до 3 май.

На 9 май става смяна на знаците, в които се движат лунните възли. Това се случва през 18 месеца. От Риби, където бе досега, южният лунен възел, преминава на ваша територия. Сега, за 18 месеца напред, ЮЛВ ще ви подтиква да се отърсвате от миналото, да променяте това, което е остаряло и за което имате вече натрупан опит. Някои кармични изчиствания в периода на преминаване на „опашката на дракона“ в зоната на рожденото Слънце, могат да бъдат болезнени, но оздравяващи.

Сатурн също играе важна роля на астрологичната сцена през годината. Сатурн от Стрелец ще продължава да ви прави критични към неформалните връзки. Под лупа ще слагате всички приятели, и реални, и виртуални, номерата на някои ще станат съвсем прозрачни за вас и това може да е основание за раздяла.

Неформалните лични взаимоотношения, тези необвързани с брачна клетва, също подлежат на преоценка, особено в периода на ретроградност на планетата, между 6 април и 25 август. От някои приятелства обаче могат да произлязат сериозни и трайни връзки в периодите май-юни и октомври-ноември.

Повече активност от ваша страна ще доведе до желан резултат с подкрепата на Марс, когато планетата се движи през зоната на любовта и творчеството през месец май.

Месеците юни и юли са най-благоприятни за вашата романтична въздушна природа. През юни Слънцето и Меркурий са в сродния по стихия въздушен знак Близнаци, а през юли Венера се движи там,което дава тонус на личния живот и радостните преживявания с близки на сърцето ви хора.

През август е втората двойка затъмнения, на 7 е партньорските взаимоотношения. Може да ярко да бъдат осветени проблеми, които досега са били в сянка.

През август е третата ретроградност на Меркурий, между 13 август и 5 септември,като част от нея преминава в срещуположния знак Лъв. Освен Меркурий, през август са ретроградни още 4 планети, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Периодът е добър за ретроспекция и преразглеждане на партньорски взаимоотношения, съдружия, брачни връзки. Не е добър за сключване на трудови договори и брак.

Месец октомври е благоприятен, въздушната стихия е доминираща. Слънцето и Венера са в другия въздушен знак – Везни, в юпитеровия период на личната година сте, време за професионални предизвикателства.

От 10 октомври Юпитер напуска въздушния знак Везни, за да премине във водния Скорпион. Навлизате в едногодишен период, в който да направите много за професионалната си реализация, да разширите влиянието си, да се сдобиете с по-голям авторитет, да спечелите уважението на колеги и шефове.

През декември е четвъртата, последна ретроградност на Меркурий, която преминава изцяло в Стрелец, между 3 и 23 декември. Някои планове да групови тържества и пътувания в края на годината могат да бъдат променени.

15 декември 2016

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии