Седмичен хороскоп 26 ноември-2 декември 2012 г.

Лунно затъмнение в сряда

Меркурий директен

 

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстои забележителна, в астрологично отношение, седмица. Най-важното е пълнолунието в сряда, съчетано с лунно затъмнение. Слънцето и Луната застават в опозиция по оста Стрелец-Близнаци, в 6-я градус на знаците. Пълнолунието е време на противостояние, на разгръщане на енергията в противоположни посоки, като всяка от двете полярности придърпва сила към себе си. Лунното затъмнение от своя страна свива фокуса на вниманието в зона, която се нуждае от промяна. Опозицията на светилата конфронтира съзнателната воля и подсъзнателните мотиви, а времето на пълнолуние провокира неразумно поведение и неадекватни реакции. Към опозицията на Слънцето и Луната, сега е включен и ретроградния Юпитер в Близнаци, което извежда в полезрението на хората дадени обещания и ангажименти, поети от управляващите. На тях през тази седмица ще бъде отделено значително обществено внимание.

Предстоящото пълнолуние, съчетано с лунно затъмнение, протича при една усложнена астрологична обстановка. От миналата седмица продължителният квадрат на Уран и Плутон отново е активиран, заради навлизането на войнствения Марс в Козирог и съвпадът му с Плутон. Точната среща на Марс и Плутон е във вторник вечерта, на 27-ми, но този твърде напрегнат съвпад простира своето влияние върху дълъг период от време и задава началото на нов Марсово-Плутонов цикъл с продължителност около две години. Най-силно ще усетят негативният ефект на обединеното влияние на Уран-Марс-Плутон, родените в кардинални знаци, особено тези от първата декада на Овен, Козирог, Везни и Рак.

Седмицата ще премине под силното влияние на един хармоничен аспект, на който е отредена ролята на умиротворител. Това е тригонът на Слънцето и Уран, в 4-я градус на огнените знаци Овен и Стрелец, който става точен в понеделник. Този позитивен и вдъхновяващ аспект, случващ се два пъти в годината, подкрепя човеколюбието, духовността и чистите стремежи. Паралелно с него в следващите дни ще действа и друг хармоничен аспект, секстила на Венера и Сатурн, в Скорпион, към съвпада Марс-Плутон, в Козирог, добавяйки разум и умереност в мислите и действията. Обединеното влияние на тези два хармонични аспекта, ще омекоти в голяма степен остротата на изразяване на квадратурата Уран и Плутон-Марс. В социален план, известна прозорливост и някои умели ходове на властимащите, могат да успокоят общественото недоволство от условията на живот и разочарованието от управлението им.

Вероятността за силни земетресения по сеизмично чувствителните зони на Земята, включая и района на Балканите, продължава да е висока,особено в дните от вторник до петък, когато Луната се движи в Рак, в силно активирания кардинален кръст.

Обръщането на Меркурий в права посока, е другото важно астрологично събитие през тази седмица. Във вторник Меркурий излиза от ретроградната си фаза и тръгва в права посока от 18-я градус на Скорпион. Това в голяма степен ще позволи на повечето хора, повлияни от неблагоприятните аспекти, да бъдат съсредоточени в това, което правят и да допускат по-малко грешки, касаещи собственото им здраве и това на другите.

Вярвайте в себе си и в Доброто!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Много от това, което е било отлагано, по една или друга причина, сега застава във фокуса на вниманието ви и очаква вашето решение. Събитията ще се развиват бързо и няма да имате много време за мислене, по тази причина през някои ситуации ще преминавате „на автопилот“, разчитайки на късмета си. Съвпадът Марс-Плутон въвежда много енергия в професионалната сфера, което ви прави амбицирани да се докажете на всяка цена. Сега сте в юпитеровия период на личната си година и това поставя много „козове в ръцете“ ви. Тригонът на Слънцето и Уран, който се движи през вашия знак, ще ви помогне да намерите най-рационалното и навременно решение на всеки проблем. Избягвайте включването в конфликтни ситуации, бъдете внимателни при работа с остри или режещи инструменти, не се претоварвайте физически. Периодът предполага травми и наранявания. Вторник е добър за приходи,сряда и четвъртък за договаряне и сключване на сделки.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. Пълнолунието по оста на подвижните знаци задава раздвижване в някои сфери от живота ви, в които е имало забавяне или застой. Вашата самоувереност нараства, особено сега, когато преминавате през   марсовия период на личната си година, когато Марс и Плутон, двете планети свързани с волята и амбицията, са в съвпад. Чувствате се мотивирани да поемете по труден път, който изисква много усилия и издържливост. Търсите, и сте в състояние да намерите най-прекия път за разрешаването на важен за вас, или за някой от близките ви, проблем. Шансът през тази седмица е на страната на родените в първата декада на знака. Не са изключени обаче травми на работното място.

На родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на себеутвърждаването. Особено значимо е това за родените в първите градуси на знака. Пълнолунието съсредоточава вниманието ви в област, в която имате потребност от яснота и хармонизиране, като например брачните взаимоотношения. Балансът между вашите преживявания и потребности с тези на отсрещната страна, ще ви даде онова чувство за сигурност, към което се стремите. Развивайте старите си теми, влагайте енергия във вече започнали проекти, като им придавате все повече дълбочина и съдържание. Към новите начинания подхождайте с внимание и без прибързване. Благоприятни дни- понеделник, четвъртък, петък и почивните дни.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Към родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстоящата седмица отправя някои предизвикателства. В понеделник и вторник Луната се движи през вашия знак и това насочва вниманието на околните към вашата личност. Не всичко от това, което сте планирали, ще успеете да свършите, поради неразбиране или недоброжелателно отношение. Пълнолунието изисква „разкриване на картите“, което ви подканя за повече сериозност към дадени обещания и поети вече ангажименти. В това отношение втората половина на седмицата открива нови възможности за придвижване напред на някои ваши проекти. В партньорските взаимоотношения е важно да подхождате с нужното уважение и зачитане правата на отсрещната страна. Не отказвайте покани за приятно прекарване на почивните дни.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, в предстои динамична седмица. Пълнолунието в Близнаци извежда на повърхността някои обстоятелства в професионалната ви среда, които очакват своето изясняване. Желанието ви да постигнете яснота и стабилност, ви правят настойчиви и изобретателни. Вашата амбиция и мотивация за себедоказване са на високо ниво. Меркурий, управителят на знака, излиза от ретроградната си фаза във вторник и това ви освобождава от някои ограничения в инициативите. В домашната среда настъпва оживление, което ви ангажира емоционално и материално. Благоприятни дни през тази седмица- понеделник, вторник, петък и почивните дни.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои противоречива седмица. Активността в кардиналните знаци се отразява неблагоприятно на някои аспекти от живота. Финансовата сфера е един от тях, бъдете внимателни при разплащане на извършен труд. Някои дадени отпреди необмислени добре обещания сега могат да се окажат неизпълними, и това да ви постави в неудобна ситуация. Не налагайте на всяка цена собственото си мнение, отдавайте дължимото и на другите. По отношение здравето периодът крие някои рискове. Не се претоварвайте с физически упражнения или с еднообразен физически труд, натоварващ определена част от тялото. Анализирайте обективно резултатите от приложена диета или възстановителен режим, преди да продължите нататък. Благоприятни дни през тази седмица- понеделник, вторник и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои забележителна седмица. Пълната Луна във вашия знак изостря сетивата, прави ви активни, дори някои-хиперактивни, но и резултатни в начинанията в крайна сметка. Управителят на знака ви-Меркурий излиза от ретроградната си фаза, което дава „зелена светлина“ за сключване на окончателен договор, при спазване на всички нормативни изисквания. Бъдете коректни, придържайте се към дадените вече обещания. Моментът е добър да излезете от „омагьосания кръг“ на противоречиви интереси и бюрократични спънки. С някои ваши „приятели“ ще се наложи да уточнявате позициите си по отношение инвестиции или извършени вече плащания. Благоприятни дни през седмицата-петък и събота.

 

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои противоречива седмица. Пълнолунието в Близнаци ви вдъхновява да поемете по нов път, да тръгнете към нови хоризонти, да внесете съществени промени в себе си и в средата, в която живеете. Имайте готовност за повече разходи, значително повече от тези, които сте планирали. Приходи също ще имате, периодът е добър за подобряване на материалното състояние, стига да подходите сериозно и добре да обмисляте начинанията си. В партньорските взаимоотношения настъпват някои позитивни промени,които ще се развиват в следващите седмици. Благоприятни дни – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. Пълнолунието в сродния ви по стихия знак Близнаци извежда на преден план необходимостта от разтоварване и забавления. Вашите нестандартни хрумвания ще изненадат приятно любим човек. Моментът е подходящ да приведете в действие оставен настрани проект,за който досега не сте имали нужната подкрепа. Вашите оригинални идеи ще намерят радушен прием, стига да не са свързани с твърде големи разходи, и може да се стигне до сключване на нов договор, при нови условия. Децата ще предявят претенции и ще искат изпълнение на даденото обещание. Благоприятни дни-понеделник, сряда и четвъртък..

ВОДНИ ЗНАЦИ

На родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Пълнолунието поставя на изпитание способността ви за ясна преценка и адекватна реакция. Мнозина ще се чувстват пренапрегнати и изпълнени с гняв по различни поводи. Опозицията на светилата и квадратурата на малфакторите създават предпоставка за провокативно отношение към вас, което цели да ви изведе от равновесие и да ви накара да действате по несвойствен за вас начин. Избягвайте хората, които се опитват да ви включат в конфликтни ситуации и да ви прехвърлят собствените си проблеми. Ангажименти с деца могат да ви разтоварят от професионални проблеми и да ви отвлекат от неприятни мисли. Светъл лъч, към някои от групата, изпраща съвпадът на Венера и Сатурн в Скорпион. Той очертава седмица на съдбоносни срещи и сериозни запознанства. Бъдете внимателни при шофиране и при работа с техника, електричество и огън. Спазвайте щадящ хранителен режим.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Съвпадът на двамата управители на знака-Марс и Плутон, насища с енергия взаимоотношенията ви с околните. Вашето желание да доминирате среща съпротива и притеснение в отсрещната страна. Все по-ясно изпъква необходимостта да балансирате вашите желания и потребности с тези на другите, и с тяхното разбиране за комфорт. Пълнолунието в сряда ще постави на дневен ред финансовото обезпечаване на вашите планове. Някои нестандартни идеи, в този момент, могат да дадат отлично решение на проблем. Благоприятни дни-петък и събота.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои вълнуваща седмица. Лунното затъмнение при Пълна Луна в Близнаци задава фокус на внимание, съсредоточен в домашните условия. Отношенията с най-близките, с родителите, с тези ,с които обитавате едно жилище, са емоционално оцветени. Изпълняването на някои поети ангажименти ще ви коства повече усилия. Интуицията ви подсказва да търсите баланс между кариера и семейни задължения, като направите нужните компромиси и жертви. Бъдете внимателни в харченето на средства за представителни нужди. Очакват ви интересни и с тенденция към задълбочаване, контакти с чужбина. Благоприятни през тази седмица са понеделник, петък и почивните дни.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънцето в тригон с Уран на 26.11.2012 г., в 16:15 ч.

Венера в съвпад със Сатурн на 27.11.2012 г., в 3:19 ч.

Марс в съвпад с Плутон на 27.11.2012 г., в 22:17 ч.

Пълнолуние и лунно затъмнение, Слънце в опозиция с Луната на 28.11.2012 г.,в 16:46 ч.

Луната през тази седмица се движи между знаците Телец и Рак, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

24.11.2012 г., в 3:34 ч. – 25.11.2012 г., в 14:18 ч.

27.11.2012 г., в 2:57 ч. – 28.11.2012 г., в 2:58 ч.

29.11.2012 г., в 3:04 ч. – 30.11.2012 г., в 15:55 ч.

2.12.2012 г., в 8:55 ч. – 3.12.2012 г., в 3:57 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

От 1 ноември 2012 г.

Новогодишна ПРОМОЦИЯ!

Комплект

от

Номерологичен календар

и

2 броя Лични календари за 5 години

можете да си закупите на цена 20 лв.

+ Доставната такса на ЕКОНТ.

 

Заявка направете във  формата за поръчка  on line.

*********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

Няма етикети.

11 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на ноември 26, 2012 @ 7:36

    При мен лунното затъмнение ще е в 11 дом.
    В опозиция с нептун,управител на 9ти.
    Какво може да се очаква?

    Скъсване на приятелство ли?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 26, 2012 @ 12:32

    moon_in_taurus,
    по-скоро е сбъдване на желание!

  3. боби каза,

    Писа на ноември 26, 2012 @ 15:41

    Муси, кажете да очакваме ли чудеса по време на лунно затъмнение. И при мен затъмнението е в 11 дом.

  4. боби каза,

    Писа на ноември 26, 2012 @ 15:46

    Муси, а съвпадат на Венера със Сатурн в четвърти дом как го интерпретирате.

  5. moon_in_taurus каза,

    Писа на ноември 26, 2012 @ 19:52

    Боби, с теб явно имаме еднакви аспекти :D донякъде…

    И при мен транзита на венера и сатурн са през 4ти,а лунното затъмнение в 11ти.

    Чудя се,как ще се сбъдне желание,като пълнолунието нали е приключване…..край на нещо….де да знам.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 26, 2012 @ 21:38

    moon_in_taurus,
    пълнолунието е реализация, а не приключване.

  7. moon_in_taurus каза,

    Писа на ноември 26, 2012 @ 21:46

    Блаодаря ти Муси.
    Забелязала съм в моята карта,че лунациите са много показателни.Новолунията ги харесвам,защото ми носят нещо ново,което винаги е хубаво.А пълнолунията ме карат да приключвам.
    При последното преди месец,бе върху венерата ми на много широк орбис,но ме накара да скъсам с един любовен обект:DD
    Дни по-късно съжалих и ходих да оправям нещата.Да обяснавам…и благодарение на това нещата се оправиха.
    Сама го развалих и после сама го оправих.
    Та…от такава гледна точка казвам,че като че ли носят финал на нещо.
    То може да прерасне в нещо хубаво,но може и наистина да е финал.

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 26, 2012 @ 22:19

    moon_in_taurus,
    пълнолунието е разгара на Слънчево-Лунния цикъл. Приключване, завършване са в темата на последната четвърт,четвъртата фаза на Луната, особено предноволунието.
    Дните на новолуние са вододелни, приключване в стария цикъл и започване в новия.
    По пълнолуние също могат да се приключва, отношения например, но повече заради непремерени реакции,към което подтиква опозицията на светилата. А сегашното пълнолуние, е утежнено от лунното затъмнение и близостта на южния възел до Луната в Близнаци. Могат да бъдат казани думи,силни, истина или не, но засягащи някого и оттам да се скъсат отношения. В Близнаци Луната кара хората да приказват много,да бъдат по свой начин “искрени”, да преувеличават,да си измислят или откровено да лъжат, за да спечелят внимание или позиция.Лунното затъмнение подсилва това качество. :)

  9. moon_in_taurus каза,

    Писа на ноември 26, 2012 @ 22:39

    Ето,виж значи може да се скъса нещо.
    Та затова се зачудих,какво изпълнено желание ще ми донесе в 11ти дом.
    Да се изпълни желание е нещо хубаво.А да скъсаш – не.
    Е,ако се скъса с лош навик е чудесно,например ако се случи в 6ти дом.
    Но в 11 ти….освен да скъсам с приятел….друго не се сещам.
    Или ,някакво приятелство да се развие в по-добра посока,да се затвърди,да стане по-силно….да се изгладят нещата..

  10. Василка каза,

    Писа на ноември 27, 2012 @ 2:49

    Здр голям фен сьм ви и следя изкъсо всичко казано и написано от вас За съжеление в момента не съм в Бългрия но като се прибера непременно ще с свьржа с вас. Аз сьм зодия рак и ме интересува в какво се изразява марсово-плутоновия цикал и дали ще ме засегне Благодаря ви много. РОДЕНА СЪМ НА 30.06.973/ 05:45h

  11. боби каза,

    Писа на ноември 27, 2012 @ 9:25

    БЛагодаря и на двамата за изчерпателния отговор.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии