Астрофактори на стерилитета и плодовитостта

LOVE2Муси Дачева

В рождената карта на всеки човек е заложено огромно количество информация. Част от нея е свързана с това дали и кога той ще има потомство. При някои хора жизнената дава изобилие от възможности да имат деца и както е в природата –  можем да ги наречем плодовити. При други обаче това не е така и за съжаление техният брой в последните години нараства.

По тази интересна, но и много болезнена тема, бях подготвила доклад за една астрологична конференция преди една година, но по различни причини не успях да го изнеса. Затова пък продължих работата и докладът прерастна в книга, която надявам се в следващите месеци да види бял свят.

В разговора на живо, който е на записа от предаването “Каталог” от 7 май 2009г., нахвърляме някои от основните теми, залегнали в книгата ми.

Астрофактори на стерилитета (бездетието) са най-напред  далечните планети , , Уран,, а също така и Хирон. Те създават неблагоприятен астрологичен фон с позицията си по знак, взаимните си аспекти и аспектите към светилата и другите планети в наталните карти както на жените, така и на мъжете от близка възрастова група.

Друга група астрофактори са свързани с разположението по знак и дом, и взаимните връзки на Слънцето, Луната и другите лични планети в рождения хороскоп. Те дават указание както за личния репродуктивен потенциал, така и за това какво човек унаследява от предците си, дали носи родова карма или сам е предизвикал задръжки в тази тема от развитието си.

На едно много лично ниво, в зависимост от часа на раждане, наталната карта разграничава различни степени на стерилитет – от проблеми, които могат да бъдат лесно преодолени, през такива, за които е нужно повече време, до най-тежкият случай, когато зачеването е невъзможно. Затова, едни хора, родени на определена дата може да имат проблеми със зачеването, износването и раждането на здраво дете, а други, родени на същата дата,но в друг час и минути, не.

Трудностите в зачеването понякога се дължат и на спецификата на плодовитите ритми (Астрофертилните цикли) на жената и мъжа, за синхронизирането на които е нужно известно време. В тази връзка съм качила няколко статии,които можете да намерите в категория ЗАЧЕВАНЕ.

В това предавне става дума за земетресенията, които бяха по-нагъсто през месец април и за свинския грип, който се очакваше да прерасне в пандемия.
Всички права запазени.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.Посочен е авторът
3. Даден е активен линк към сайта www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

15 коментара so far »

 1. Анелия каза,

  Писа на май 30, 2009 @ 12:21

  Много ми хареса това предаване и аз искам да ви кажа че много добре ми подействахте като ви слушах като че ли в гласа ви има нещо оспокояващо. Ще се свържа с вас защото имам да ви питам много неща просто исках тук да ви благодаря :)

 2. Маринета Д.З. каза,

  Писа на май 31, 2009 @ 19:26

  Муси много се радвам че си гокачила това предаване защото не успях да го гледам а ми казаха, че е било много интересво.Имам дъщеря с таков поблем и се чуда че по наше време нямаше толкова бездетни семействеа.Но те времената се менят всичко се променя и ние и децата.Такъв е живота и трябва да го приемаме.Жива и здрава да си!

 3. Маринета Д.З. каза,

  Писа на май 31, 2009 @ 19:33

  Още ли си на Скопие?

 4. Наташа каза,

  Писа на юни 2, 2009 @ 12:29

  Муси, предаването много ми хареса и това че водиш разговор за стерилитета с бременна водеща е едно чудесно обещание за всички млади жени които имат проблем с забременяването. Радвам се че те има :)

 5. Муси Дачева каза,

  Писа на юни 3, 2009 @ 10:29

  Маринета Д.З.,
  да :) там съм си – на ул.Скопие 14

 6. Мая Иванова каза,

  Писа на август 29, 2010 @ 13:16

  Здравейте, Муси!
  Поздравления за темата и достъпния начин, който поднасяте информация с такъв характер.Ако трябва да съм изкрена малко се притесних след като изгледах предаването.Искам да ви попитам задължително ли е ако 5 и 8 дом са празни жената да има проблем със забременяването, да има опасност от аборт и бездетие.Възможно ли е ако въпреки че в 5 и 8 дом няма планети, а Луната и Слънцето са в добри аспекти да няма никакви проблеми със зачеването и раждането. И също така дали при изследването на брачна двойка се взима предвид и това дали има планети в 5 и 8 от картата на мъжа.Възможно ли е ако жената няма там планети, а мъжа има да нямат проблем с раждането на дете.И последно кога още имаме ранено Слънце освен когато имаме Слънце в квадрант с Плутон има ли и други случаи.
  Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите, въпреки че ви засипах с непрофесионално формулирани въпроси.Но тъй като нямам планети в тези домове, а планирам да имам деца се надявам че не е толко безнадеждно положението.
  Хиляди благодарности,
  Мая

 7. Муси Дачева каза,

  Писа на август 29, 2010 @ 14:29

  Мая Иванова,
  домовете са 12, а планетите – 10, затова дори при равномерно разпределение, винаги има празни домове. По този начин празният дом не е достатъчен като основание за предположение, че може да има проблем със зачеването както при жената, така и при мъжа. Анализът е доста по-сложен и в него се взимат предвид много фактори,част от тях са свързани с 5 и 8 дом, други не.
  Доброто взаимно разположение на светилата е положителен знак и за двете натални карти.
  Раняване на Слънцето значи напрегнати аспекти с малфактор, т.е. съвпад, квадрат или опозиция с Марс, Сатурн, Уран, Плутон. Негативни аспекти с Юпитер и Нептун също понякога могат да дадат ефект, който влияе върху зачеването.

 8. Мая Иванова каза,

  Писа на август 31, 2010 @ 20:31

  Много ви благодаря за отговора!

 9. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 22, 2010 @ 11:09

  МОЛЯ,ЗАПИТВАНИЯТА СИ ЗА АФЦ ОТПРАВЯЙТЕ НА
  mussydacheva@abv.bg

 10. Denica каза,

  Писа на март 10, 2011 @ 13:05

  Муси, може ли от солара да се каже дали през годината ще има бременост?

 11. Муси Дачева каза,

  Писа на март 11, 2011 @ 12:35

  Denica,
  да, от солара може да се предположи,че годината е добра за забременяване.
  Някои от индикаторите са Луна в 5 дом, господар на асцендента или на 5 дом,или в Рак.

 12. Татяна Пашова каза,

  Писа на март 12, 2011 @ 8:44

  Здравейте Муси само на електронната ви поща мога да ви потърся. прдаването е чудесно което сте качили дано повече хора са го гледали.поздравявам ви благодаря

 13. Муси Дачева каза,

  Писа на март 15, 2011 @ 20:18

  По повод предсказването на земетресения по астрологичен път, ето мнението на Михаил Левин в едно интервю:
  При нас има случай, в който астролог отиде на съд, защото направи прогноза за земетресение и хвърли в паника цял град…

  – И аз бих го съдил. Занимавал съм се с въпросите на сеизмологията от астрологична гледна точка. Тази наука не притежава средства да предсказва земетресения.

  Можем да говорим за някаква степен на вероятност и на предположение, но не можем да указваме място и време на земетресението. Няма метод в съвременната астрология за това.

  Нека подчертая обаче – редно е този човек да бъде съден не като астролог, а за шарлатанство.

  Но ако той твърди, че е получил предупреждение свише, тогава е друго. Хората са му повярвали, събрали са си вещите и са се изнесли на палатки. Тогава обаче за какво го съдят? Нали участват две страни – човек, казал нещо, и жители, които са му повярвали. Нека и те си помислят на кого се сърдят.

 14. Veny каза,

  Писа на април 18, 2011 @ 4:32

  Здравейте Муси,
  съвсем скоро загубих бебето си, в деветия месец,
  в наталната си карта имам празни 2, 4, 5 и 12 домове,
  възможно ли да ми е писано, че няма да имам деца?
  Асцендента ми е овен.
  Благодаря Ви!

 15. Муси Дачева каза,

  Писа на април 18, 2011 @ 14:52

  Veny,
  “възможно ли да ми е писано, че няма да имам деца?”
  не може да се направи такова заключение по липса на планети в домове.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  2. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни