Астрофактори на стерилитета и плодовитостта

LOVE2Муси Дачева

В рождената карта на всеки човек е заложено огромно количество информация. Част от нея е свързана с това дали и кога той ще има потомство. При някои хора жизнената програма дава изобилие от възможности да имат деца и както е в природата –  можем да ги наречем плодовити. При други обаче това не е така и за съжаление техният брой в последните години нараства.

По тази интересна, но и много болезнена тема, бях подготвила доклад за една астрологична конференция преди една година, но по различни причини не успях да го изнеса. Затова пък продължих работата и докладът прерастна в книга, която надявам се в следващите месеци да види бял свят.

В разговора на живо, който е на записа от предаването “Каталог” от 7 май 2009г., нахвърляме някои от основните теми, залегнали в книгата ми.

Астрофактори на стерилитета (бездетието) са най-напред  далечните , Нептун, Уран,Сатурн, а също така и Хирон. Те създават неблагоприятен астрологичен фон с позицията си по знак, взаимните си аспекти и аспектите към светилата и другите в наталните карти както на жените, така и на мъжете от близка възрастова група.

Друга група астрофактори са свързани с разположението по знак и дом, и взаимните връзки на Слънцето, Луната и другите лични планети в рождения хороскоп. Те дават указание както за личния репродуктивен потенциал, така и за това какво човек унаследява от предците си, дали носи родова карма или сам е предизвикал задръжки в тази тема от развитието си.

На едно много лично ниво, в зависимост от часа на раждане, наталната карта разграничава различни степени на стерилитет – от проблеми, които могат да бъдат лесно преодолени, през такива, за които е нужно повече време, до най-тежкият случай, когато зачеването е невъзможно. Затова, едни хора, родени на определена дата може да имат проблеми със зачеването, износването и раждането на здраво дете, а други, родени на същата дата,но в друг час и минути, не.

Трудностите в зачеването понякога се дължат и на спецификата на плодовитите ритми (Астрофертилните цикли) на жената и мъжа, за синхронизирането на които е нужно известно време. В тази връзка съм качила няколко статии,които можете да намерите в категория ЗАЧЕВАНЕ.

В това предавне става дума за земетресенията, които бяха по-нагъсто през месец април и за свинския грип, който се очакваше да прерасне в пандемия.
Всички права запазени.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.Посочен е авторът
3. Даден е активен линк към сайта www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

15 коментара so far »

 1. Анелия каза,

  Писа на май 30, 2009 @ 12:21

  Много ми хареса това предаване и аз искам да ви кажа че много добре ми подействахте като ви слушах като че ли в гласа ви има нещо оспокояващо. Ще се свържа с вас защото имам да ви питам много неща просто исках тук да ви благодаря :)

 2. Маринета Д.З. каза,

  Писа на май 31, 2009 @ 19:26

  Муси много се радвам че си гокачила това предаване защото не успях да го гледам а ми казаха, че е било много интересво.Имам дъщеря с таков поблем и се чуда че по наше време нямаше толкова бездетни семействеа.Но те времената се менят всичко се променя и ние и децата.Такъв е живота и трябва да го приемаме.Жива и здрава да си!

 3. Маринета Д.З. каза,

  Писа на май 31, 2009 @ 19:33

  Още ли си на Скопие?

 4. Наташа каза,

  Писа на юни 2, 2009 @ 12:29

  Муси, предаването много ми хареса и това че водиш разговор за стерилитета с бременна водеща е едно чудесно обещание за всички млади жени които имат проблем с забременяването. Радвам се че те има :)

 5. Муси Дачева каза,

  Писа на юни 3, 2009 @ 10:29

  Маринета Д.З.,
  да :) там съм си – на ул.Скопие 14

 6. Мая Иванова каза,

  Писа на август 29, 2010 @ 13:16

  Здравейте, Муси!
  Поздравления за темата и достъпния начин, който поднасяте информация с такъв характер.Ако трябва да съм изкрена малко се притесних след като изгледах предаването.Искам да ви попитам задължително ли е ако 5 и 8 дом са празни жената да има проблем със забременяването, да има опасност от аборт и бездетие.Възможно ли е ако въпреки че в 5 и 8 дом няма планети, а Луната и Слънцето са в добри аспекти да няма никакви проблеми със зачеването и раждането. И също така дали при изследването на брачна двойка се взима предвид и това дали има планети в 5 и 8 от картата на мъжа.Възможно ли е ако жената няма там планети, а мъжа има да нямат проблем с раждането на дете.И последно кога още имаме ранено Слънце освен когато имаме Слънце в квадрант с Плутон има ли и други случаи.
  Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите, въпреки че ви засипах с непрофесионално формулирани въпроси.Но тъй като нямам планети в тези домове, а планирам да имам деца се надявам че не е толко безнадеждно положението.
  Хиляди благодарности,
  Мая

 7. Муси Дачева каза,

  Писа на август 29, 2010 @ 14:29

  Мая Иванова,
  домовете са 12, а планетите – 10, затова дори при равномерно разпределение, винаги има празни домове. По този начин празният дом не е достатъчен като основание за предположение, че може да има проблем със зачеването както при жената, така и при мъжа. Анализът е доста по-сложен и в него се взимат предвид много фактори,част от тях са свързани с 5 и 8 дом, други не.
  Доброто взаимно разположение на светилата е положителен знак и за двете натални карти.
  Раняване на Слънцето значи напрегнати аспекти с малфактор, т.е. съвпад, квадрат или опозиция с Марс, Сатурн, Уран, Плутон. Негативни аспекти с Юпитер и Нептун също понякога могат да дадат ефект, който влияе върху зачеването.

 8. Мая Иванова каза,

  Писа на август 31, 2010 @ 20:31

  Много ви благодаря за отговора!

 9. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 22, 2010 @ 11:09

  МОЛЯ,ЗАПИТВАНИЯТА СИ ЗА АФЦ ОТПРАВЯЙТЕ НА
  mussydacheva@abv.bg

 10. Denica каза,

  Писа на март 10, 2011 @ 13:05

  Муси, може ли от солара да се каже дали през годината ще има бременост?

 11. Муси Дачева каза,

  Писа на март 11, 2011 @ 12:35

  Denica,
  да, от солара може да се предположи,че годината е добра за забременяване.
  Някои от индикаторите са Луна в 5 дом, господар на асцендента или на 5 дом,или в Рак.

 12. Татяна Пашова каза,

  Писа на март 12, 2011 @ 8:44

  Здравейте Муси само на електронната ви поща мога да ви потърся. прдаването е чудесно което сте качили дано повече хора са го гледали.поздравявам ви благодаря

 13. Муси Дачева каза,

  Писа на март 15, 2011 @ 20:18

  По повод предсказването на земетресения по астрологичен път, ето мнението на Михаил Левин в едно интервю:
  При нас има случай, в който астролог отиде на съд, защото направи прогноза за земетресение и хвърли в паника цял град…

  – И аз бих го съдил. Занимавал съм се с въпросите на сеизмологията от астрологична гледна точка. Тази наука не притежава средства да предсказва земетресения.

  Можем да говорим за някаква степен на вероятност и на предположение, но не можем да указваме място и време на земетресението. Няма метод в съвременната астрология за това.

  Нека подчертая обаче – редно е този човек да бъде съден не като астролог, а за шарлатанство.

  Но ако той твърди, че е получил предупреждение свише, тогава е друго. Хората са му повярвали, събрали са си вещите и са се изнесли на палатки. Тогава обаче за какво го съдят? Нали участват две страни – човек, казал нещо, и жители, които са му повярвали. Нека и те си помислят на кого се сърдят.

 14. Veny каза,

  Писа на април 18, 2011 @ 4:32

  Здравейте Муси,
  съвсем скоро загубих бебето си, в деветия месец,
  в наталната си карта имам празни 2, 4, 5 и 12 домове,
  възможно ли да ми е писано, че няма да имам деца?
  Асцендента ми е овен.
  Благодаря Ви!

 15. Муси Дачева каза,

  Писа на април 18, 2011 @ 14:52

  Veny,
  “възможно ли да ми е писано, че няма да имам деца?”
  не може да се направи такова заключение по липса на планети в домове.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  2. gravatar Деси за Летен хороскоп 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  4. gravatar Р- Роси за Летен хороскоп 2021
  5. gravatar Муси Дачева за Планирано секцио и консултация с астролог