Седмичен хороскоп 16-22 септември 2019 година

es19 от 18 септември

Юпитер и Нептун в квадрат на 21-ви

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Намираме се в първата седмица след пълнолунието, и при намаляваща Луна. Най-важното астрологично събитие за следващите дни до неделя е безспорно обръщането на Сатурн. Планетата гигант, с пръстените, е в средата на пътуването си през собствения знак- Козирог. В сряда тя излиза от ретроградната си фаза,която започна на 30 април от 20 градуса Козирог. Тази е втората ретроградност изцяло в кардиналния земен знак. Следващата, последна от серията, ще започне през май 2020 година в началото на Водолей, и ще завърши след 4,5 месеца в 25Козирог.

В тазгодишната ретроградност, между 30 април и 18 септември, планетата Господар на кармата се придвижи назад от 20-я до 13-я градус на Козирог. Началото бе белязано от тройния съвпад на Сатурн-ЮЛВ в 20-я градус, в компанията на Плутон от 23-я. В края на фазата Сатурн и ЮЛВ отново са в съвпад,сега в 14-я градус, връзка,която се поддържаше през цялото време на ретроградност на планетата, и при близост на Плутон. През целия период на ретроградност на Сатурн, Плутон също бе ретрограден, и е до 3 октомври. По тази тема писах в седмичния хороскоп 29 април-5 май. „…Кое е интересното сега в този цикличен процес, в който в една календарна година Сатурн е пет месеца в ретроградна фаза и седем месеца извън нея. От една страна връзката му с ретроградната фаза на Плутон. Двете планети се движат едновременно в Козирог от края на 2017 година. Разликата в дължината на ретроградните фази е около един месец в полза на тази на Плутон, който е шест месеца ретрограден и шест месеца директен. И както се случва при цикличните процеси между повече обекти, настъпва момент на сближаване, на съвместяване, на синхроничност, или такъв на раздалечаване, разместване, асинхрон. Сега сме в период на сближаване и съвместяване на ретро фазите на двете планети.

Всяка година ретроградната фаза на Сатурн започва с около 13 дни по-късно от предходната. Средно толкова градуси изминава планетата за една година. При Плутон е същото. Той напредва за една година с около 2 градуса. С два дни по-късно започва ретроградната му фаза всяка година в сравнение с предходната.

В период сме на синхрон между ретроградните фази на Сатурн и Плутон. Това става очевидно през 2018 година, когато двете планети почти едновременно, само с разлика от 4 дни, започват обратното си движение. Сатурн става ретрограден на 18.04.2018, а Плутон от 22.04.2018 година. А от тази година започна съвместяването на фазите.

Плутон стана ретрограден на 24.04.2019 година от 23°Козирог, а Сатурн тръгва назад на 30.04.2019 г от 20°Козирог. Двете планети ще се движат едновременно назад до 18 септември, когато Сатурн се изправя от 13Козирог, последван от Плутон на 3 октомври, обръщащ се на 20-я градус на земния знак.

Съвместяването на ретроградните фази на Сатурн и Плутон ще се случи в две поредни години – 2019 и 2020. От следващата година ретроградните фази започват процес на изместване.

Докато ретроградните фази на Сатурн и Плутон се съвместяват, влизат една в друга като период от време, през тази и следващата година ще преминем през две важни астрологични събития. През тази година Сатурн и Плутон ще се движат назад в компанията на ЮЛВ. Тъй като лунните възли се движат обратно на движението на планетите, то тройката астрологични обекти ще танцува заедно в ритъм през цялата дълга ретроградна фаза на Плутон като най-голямото разстояние между тях ще бъде от 6 градуса, с което се запазва взаимното, общо влияние като планетна двойка. Нещо повече, за този период Сатурн ще направи три пъти съвпад с ЮЛВ, веднъж на 30 април в 20Козирог, втори път на 3 юли, при пълно слънчево затъмнение, в 17 Козирог, и трети път, вече директен -на 27 септември в 14 Козирог.

Сатурн и Плутон в знака на властта Козирог, едновременно ретроградни, изискват много дълбоки промени, фундаментални трансформации, осъзнаване на най-важното, с много разум и смисленост. Включването на ЮЛВ, който е събирателен образ на всичко старо, изживяно, на всичките предразсъдъци и стари модели, които са работили в миналото, но вече нямаме нужда от тях, защото сме се изкачили на друго стъпало. Изискванията към нас са други, в по-горен клас сме и житейските ни задачи са по-сложни. Трупане на пари, на имоти, злоупотреба с власт, съзнателното изкривяване на истината, неуважение към другите, манипулацията, насилието над по-слабите, егоизмът, пренебрегването на обществените норми, правила и закони, живеенето за днес без мисъл за утре, за последиците от това, което правим днес, и ред други, това са стари, изживяни вече форми. Трябва да излезем от тях. Ако не го направим съзнателно, с разбиране, ще ни принудят външни фактори. И това се случва сега, в настоящето. Процесите на разпад, разрушаване на старото, гнилото и разложеното, ще стават все по-дълбоки и видими. Тройката Юпитер-Сатурн-Плутон ще бъдат едновременно ретроградни от 30 април до 11 август, поставяйки голямата лупа върху законите и тяхното прилагане, законността, морала, честността, истината…“

Процесите, задействани в ретроградните фази на двете, мощни по своето влияние върху големи маси хора, планети, предстоят да се развият по време на техните директни фази, в периода октомври 2019- април 2020 година, когато Плутон е първият, който влиза в ретроградност.

Отношенията между Сатурн и Плутон са много сложни. Сатурн е владетел на знака, той е законът и най-вече неговото прилагане. Сатурн е „буквата на закона“, рамката на правомощията на всички, и на елита и на простосмъртните. Плутон в Козирог е властта, авторитарната власт, но и манипулациите, задкулисието, трансформациите, с които властта може да бъде задържана, контролът над всички и всичко. Това е тъмната страна на планетата, има и светла, но за това друг път.

Докато Сатурн навестява своя знак през около 30 години, то Плутон е бил в Козирог за последно преди около 250 години, далеч преди да бъде открит от астрономията, което става през 1933 година. Съвпад на Сатурн и Плутон в Козирог не е имало нито тогава – в 18 век, нито при предишното преминаване през 16-ти век, а едва през 13-ти, в годината 1284, преди 735 години. Затова настоящото сближаване на двете планети, и синхрона на ретроградните им фази, през 2019-2020 година, бележи много значим времеви период, с важни за целия свят събития.

Ролята на ЮЛВ, който е в близост до двойката до края на октомври 2019 година, е да катализира кармичното изчистване, да доведе до осъзнаването при много хора на потребността от освобождаване от стария начин на мислене.

Другият акцент на седмицата е квадратът на Юпитер и Нептун, третият – последен за този период. Точният аспект е в събота-21 септември. За този важен квадрат, който се случва в голям период от време, писах в Годишния хороскоп. „Така месец септември ще бъде период на активности,свързани с вярата, но още повече с образованието. Във фокуса на общественото внимание ще бъдат наболелите теми за образованието, за отношенията учители-ученици-родители, които ще предизвикат остри полемики в медиите и социалните мрежи.“

Директният Сатурн дава добра среда за реализация на мащабни проекти,спомага по разумен начин да се излезе от заплетени ситуации, да се стъпи на здрави основи, и да се излезе от временни заблуждения.

Юпитер и Нептун са свързани с човешките убеждения, с вярата, с традициите и с базовите нагласи за възпитание, етика и морал, и най-вече с накърненото чувство за сраведливост. И двете планети създават идеалисти. Квадратурите провокират към изразяване на недоволство, съмнения и разногласия, на натрупаната дисхармония. Те предизвикват човешкото търпение. Целта е изправяне срещу проблема и неговото решаване, за да се постигне отново хармония. Силата на тази квадратура е много голяма, тъй като планетите са в собствените си знаци- Юпитер е в Стрелец, а Нептун в Риби. Кадратурата им прави хората да излязат извън идеалистичните си представи за света, извън утопиите и заблужденията.

Ако в началото на седмицата и до четвъртък астрологичната картина е относително спокойна, заради тригоните между Марс и Плутон, и този на Слънцето и Луната, то оттам нататък облаците се сгъстяват и идва буря. В сектора на кардиналните знаци от миналата седмица има нови участници. С навлизането на Меркурий и Венера във Везни, най-социалният знак, в обществените отно-шения безпокойството се засили. Авторитарните подходи излизат на показ. Меркурий от Везни е голям провокатор и отивайки към квадрати с лунните възли, със Сатурн и Плутон, поощряван от Хирон в Овен, ще раздуха въглените на не един тлеещ пожар.

В края на седмицата, в събота, се оформя Голям квадрат от планети в подвижните знаци. Тук активатор се явява Луната в Близнаци. Участват още Юпитер от Стрелец, Марс от Дева, Нептун и Лилит от Риби. Агресивно говорене, агресивни действия, всичко бързо и неочаквано за някои хора. В конфликти и напрегнати ситуации са въвлечени подвижните и кардинални знаци, което подсказва бързина и сила на случващото се. Процесиет се развиват и през следващата седмица, когато Луната, след квадрат със Слънцето, преминава от подвижните Близнаци в кардиналния Рак.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен. Имате чувството, че водите хорото, че хора ви чуват и следват. Меркурий и Венера са в съвпад, в началото на срещуположния знак Везни. Това е добър ориентир за вас за настроенията на другите, за съгласуване с нечие становище, или посока на действие. Опозицията на техния съвпад с Хирон от вашия знак го прави чувствителен към неискреност и корист,нещо което ще ви се върне като информация, или ситуация в края на седмицата. Сатурн, който се движи при вас в зоната на кариерата, става директен от 18-ти. Ще бъде стационарен известно време, затова на неговата подкрепа можете да разчитате от следващата седмица нататък. Вашата мотивираност, амбиция и трудолюбие ще бъдат забелязани и оценени. Квадратът на Юпитер и Нептун влияе върху отношенията ви с хора отдалеч, но също така за обстоятелства в и от чужбина. За някои заблуди са ви се отворили очите, а за други предстои това да стане.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Овен. Хармонично е влиянието и към всички, но още повече към родените в средата на зодията, към които Юпитер сега е много благосклонен. Другият гигант на слънчевата система е в зоната на обръщане, когато става директен и това се случва в сряда на 18 септември. Някои ваши умения точно сега се оказват оценени и ще бъдат в основата на по-голям интерес към вас, следван от конкретни предложения. Необходима ви е по-добра организация на времето и на работното пространство, за което ще получите подкрепата на тригона Марс-Плутон в земните знаци. Юпитер се отнася с бащинска грижовност към вашия знак, но през тази седмица е квадратът му с Нептун, за радост -последния. Сдържайте поривите си за привличане на вниманието по неадекватен начин, или за разполагане със средства, които нямате.Отнасяйте се с резерви към твърде щедри обещания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционална седмица. Луната в Овен склонява към директен изказ и откровени разговори, с които в едни случаи ще печелите доверие, а в други ще си създадете неприятели. Присъщият на зодията ви стремеж за придържане към истината в последните две седмици, но най-вече в тази, при точния квадрат на Юпитер и Нептун, е подложен на изпитание. Както и чувството за справедливост. Съвпадът на Меркурий и Венера във Везни ви дава приятелска подкрепа и усещането за съпричастност. Тригонът на Марс и Плутон както и обръщането на Сатурн правят финансовата сфера по-свободна зона, в която да разгърнете възможностите си за планиране и стратегически подход. В края на седмицата бъдете пестеливи на обещания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Във водовъртежа на бурните страсти попадате още от понеделник, когато Луната е в директния Овен. Като неподвижен знак ви тряба повече време, за да се организирате за действие. Но не разполагате с него,защото процесите са бързи и искат навременна намеса. Тригонът на Марс и Плутон в земните знаци е чудесна подкрепа да получите нужното ви съдействие от важни за вас хора. Сряда и четвъртък са дни, в които можете да движите нещата в избраната от вас посока. Опирайте се на собствените умения и личния опит. Убедете се,че сте избрали правилната посока и смислената цел, тогава и Сатурн ще ви помага в директния си ход.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична седмица. Съвпадът на Меркурий и Венера задава приповдигнат тон на началото и. Засегната е финансовата сфера. Като земен знак сте подкрепени от хармоничната връзка на Марс от вашия знак и Плутон. Тя ви прави мотивирани и много активни по въпроси, които лично ви засягат. Това което е било под забрана, или задържано от някакви обстоятелства, с изправянате но Сатурн в сряда, ще получи добра среда за развитие и реализация. До края на седмицата и Слънцето от вашия знак е в подкрепа на личните планове и амбиции. За неща, които касаят дом, устрйване на бита, семейни отношения и такива,свързани с общи планове, имайте търпение и отлагайте за следващата седмица, и нататък.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Овен. Тя поставя акцент на домашната среда и близките, около които имате ангажименти. Земната стихия е все още в силата си. Тригонът Марс-Плутон носи добър енергиен заряд за реализация на личните ви планове. В средата на седмицата той се разраства до Голям земен тригон с участието на Луната в Телец, която носи изненади и награди. Най-важното астрологично събитие през тази седмица е обръщането на Сатурн. Директното движение на планетния управител започва в сряда и ще продължи пет месеца. Това е добър период да потръгнат нещата ви, да се раздвижат някои застояли проекти, да се ориентирате по-добре в случващото се около вас и да се определите, както подхожда на кардинален знак. Намирате се в юпитеровия период на личната година, време за професионален възход.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Началото е оцветено от съвпада на Меркурий и Венера в сродния по стихия въздушен знак Везни. Той ви захранва с много идеи, прави ви енергични и действени, като особено добре повлиява родените в началото на зодията. Тригонът на Марс и Плутон активира интереса към имоти и притежания, създавайки някои добри условия за промени в тази област. Подкрепа идва и от Сатурн, който се обръща в сряда. Партньорските дела получават допълнителен импулс, мислете за общи инвестиции, за разгръщане на бизнеса си. Юпитер от Стрелец ви дава повече контакти и възможности за нови партньорства, но не бързайте, нека премине влиянието на квадрата му с Нептун. В края на седмицата се очаква по-голяма активност от ваша страна и адекватна включеност в ситуациите.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в срещуположния знак – Овен. Напрегнато начало, с много предизвикателства към вашата стремяща се към хармония и баланс природа. Съвпадът на Меркурий и Венера в началото на вашия знак придава жизненост и лекота, с които да преминете през препятствията в кардиналния кръст. Земният тригон Марс-Плутон ще ви помогне по-бързо да внесете ред в среда. Обръщането на Сатурн в тази зона е добра предпоставка да градите планове за собствен дом, или по-добър от сгашния, или да се преместите на място, където да се чувствате по-сигурни за себе си и за близките си. Обмисляйте добре решенията, които водят до кардинални промени,намирате се в сатурновия период на личната година. От следващата седмица Слънцето идва във вашия знак и съответно нализате в новата астрологична година.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Стягайте куфарите за път. Във въздушната стихия има раздвижване. Съвпадът на Меркурий и Венера подканя към нови попризонти, към промени и предизвикателства. Въздушен, но неподвижен знак, противореиво съчетание, чийто ефект изпитвате цял живот. То ще бъде поставено на изпитание във вторник, когато Луната ще направи ежемесечното си преминаване през позицията на Уран в Телец. Промени в дома назряват, или сред най-близките ви хора. С обръщането на Сатурн в средата на седмицата някои неясноти и задръжки ще отпаднат, и още толкова, когато и Плутон се изправи през октомври. Бъдете внимтелни през тази седмица към планове и предложения за инвестиране. Проучвайте добре условията и участниците.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак – Овен. Това задава неспокойно начало, обвързано с много емоции около близки хора и партньори. Конкуренцията между работните ангажименти и семейните задължения ще продължава през цялата седмица. Обръщането на Сатурн в сряда, в зоната на партньорските отношения, ще ви съдейства за изясняване на някои проблемни моменти. Намесата на роднина ще играе ролята на провокатор, но и повод да се изправите с лице към нещо, от което сте странели, или отлагали като решение. Разглеждайте с внимание предложения, които получавате, дори да сте убедени, че сега не е момента. Той ще настъпи в рамките на придвижването на Сатурн в зоната на партньорството.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои напрегната, но успешна седмица. Подкрепа за това дава тригонът между управителите на знака – Марс и Плутон. Той се случва в земните знаци Дева-Козирог и влияе почти през цялата седмица. Макар да бъдете претоварени с ангажименти, в средата на седмицата големият земен тригон с тяхно участие, и с това на Луната, ще ви носи рдост от общуването с околните и удовлетворение от добре свършена работа. Към решаването на финансови въпроси се отнасяйте с повече внимние през втората половина на седмицата, особено в почивните дни, когато е най-силното влияние на квадрата Юпитер-Нептун.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък и петък.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на новите възможности. Слънцето все още се движи в зоната на партньорството. Марс от срещуположния знак Дева в поставя в конкурентна среда откакто се е настанил там, от средата на месец август. Но сега на него дължите добри възможности за интеграция в нова среда, сред нов колектив. Промяната сега идва от тригона му с Плутон от Козирог като улеснение до средата на седмицата. Но също така има и напрегнатия аспект- опозицията с Нептун-Лилит от вашия знак, който ви включва в противоборства с други хора в края на седмицата. Преминавате през урок отнасящ се до това до колко разбирате хората, и доколко можете да оцените тяхната коректност и морални качества. И съответно да се определите- приемате, или отхвърляте.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития

На 18.09.2019 / 11:45/ Сатурн директен от 13°Козирог

Марс тригон с Плутон на 19.09.2019/ 18:54

Юпитер квадрат с Нептун на 21.09.2019 /19:43

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Рак, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

16.09.2019 /19:03 – 17.09.2019 /13:31

19.09.2019/ 16:57 – 19.09.2019 /23:58

22.09.2019 / 5:41 – 22.09.2019/ 7:50

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

2 коментара so far »

 1. Василева каза,

  Писа на септември 16, 2019 @ 9:49

  Благодаря ви г-жо Дачева, с общата част ме разплакахте! За пореден път се убеждавам, че Астрала и ние сме едно цяло!И да си призная, когато четох хороскопите в началото на годината- сториха ми се странички и аз непрогледнала нямах и представа, че ще се реализират така силно. Коя съм аз , че да се съмнявам?
  Ще помоля е частност ( имайки предвид хорскопа ма Бълхатия), да дадете повече информация за нас, българския етнос и българския народ.
  И дано Сатурн напред ни помага!
  Благодаря!

 2. Весела Кулева каза,

  Писа на септември 22, 2019 @ 15:14

  Здравейте !Удачна ли е смяна на работа през идната седмица за зодия Стрелец?

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни