Седмичен хороскоп 30 май- 5 юни 2011 г.

в Близнаци и слънчево затъмнение

Муси Дачева

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен предстои изпълнена със събития седмица. В събота Юпитер напуска вашата територия и преминава в съседния знак Телец. Възползвайте се от оставащите няколко дни, за да си приключите ангажименти,които са плод на вашата инициатива и с активно ваше участие. Новолунието в четвъртък е особено,защото е съчетано със и то ще бъде в Близнаци. Това за вас означава нови контакти, нови възможности за полезно сътрудничество, начало на промени, които могат да се отнасят към работното място, средата на обитаване или местоживеенето. Навлизате в период на ремонти, разместване в дома или офиса, ще имате и повече налични средства, с които да разполагате, и да обезпечите нарасналите лични и семейни потребности.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв предстоящата седмица изисква добра лична мобилизация. Преди поредното новолуние,което ще бъде много рано в четвъртък, имате да вършите много, и в голяма степен отговорни неща. Слънцето е в хармонична връзка със Сатурн в тези дни,което дава отличен шанс да укрепите позициите си в средата,в която прекарвате повечето от времето си. Бъдете премерени и коректни в действията си, изпълнете докрай това, което сте обещали някому, разочаровани ще има, но нека да са по-малко. Предстоящите работни дни не са добри за нови начинания, за сключване на договори и подписване на важни документи, отложете тези неща за следващата седмица. Но за оглеждане, обмисляне, планиране и проектиране, да, сега е добър момент, а също така да търсите морална и материална подкрепа за идеите и разработките си.

Родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец навлизат в благоприятен в материално отношение период. В дните до новолунието можете да разчитате на добри приходи, за свършена работа, а на нова Луна, от четвъртък нататък астрологичната обстановка е още по-подкрепяща. Управителят на знака ви – Юпитер,в събота, ще премине в зоната на земния Телец, което накланя везните към материалната страна на живота ви. Време е да си купите жилище, нова кола или нови мебели за дома. Новолунието в Близнаци може да напрегне дните до сряда, включително, при родените в началото на декември. Договаряне за съвместна работа,сдружаване, общи начинания, отлагайте за дните след четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец предстои силна и резултатна седмица, разбира се при условие, че са се потрудили за целта. На ваша територия навлиза най-благодатната планета – Юпитер, готова да ви дари с оптимизъм и късмет в делата. Това ще стане в края на седмицата – в събота. Понеделник и вторник са силните ви дни. До сряда обаче се постарайте да изчистите задълженията към другите, да приключите поетите ангажименти,защото новолунието ще бъде и момент на разплащане, на получаване на заслуженото като възнаграждение или под друга форма, според уговореното. Периодът е добър да искате повишение, но предявяването на претенции оставете за следващата седмица.

Родените под знака на Дева или с асцендент в Дева през тази седмица навлизат във важен житейски период. Юпитер,в събота, преминава в сродния ви по стихия знак Телец. От тази зона той ще отправя към вас позитивна енергия,която ще се засилва с приближаване до точката на тригон с намиращия се в Козирог -Плутон,което ще се случи в началото на месец юли. Сега обаче, в следващите дни, ще трябва да преминете през новолунието в Близнаци, съчетано със слънчево затъмнение, което за родените в средата на зодията ви, може да се окаже сериозно предизвикателство, най-вече в професионалната сфера. Сряда е труден ден, но четвъртък и петък ще ви донесат радост и удовлетворение.

Родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог продължават да се греят на топлите лъчи на Слънцето, в буквален и в преносен смисъл. През тази седмица се развива тригона между Слънцето и управителят на знака ви- Сатурн. В сродната по стихия зона на Телеца е все така населено, дори нещо повече в събота там се настанява Юпитер. А от него могат да се очакват много интересни и полезни неща в следващите месеци. Ще имате все по-малко поводи да сте в лошо настроение,напротив, Меркурий отива в Близнаци и оттам,поне две седмици, ще ви помага да вкарате в порядък мястото, където работите и също така да организирате по-добре хората си. Сряда е труден и подвеждащ, но понеделник и вторник са силните ви дни през тази седмица.

ВЪЗДУШНИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци предстои забележителна седмица. Поредното за годината новолуние сега се случва във вашия знак – в 11 -я градус. Съчетано е със слънчево затъмнение,което му придава още по-важно значение, като при някои може да се отрази позитивно, а при други – не. Доброто влияние на затъмнението във вашия знак може да ви донесе сериозна и положителна житейска промяна. В четвъртък вашата управляваща планета Меркурий навлиза в своята обител- Близнаци и оттам ще подкрепя мисленето и делата ви през следващите две седмици. Новата Луна,от своя страна може да даде тласък на кариерата ви, да внесе раздвижване в емоционалния живот, да ви зарадва с придобивки или с решаване на важен семеен проблем.

За родените под знака на Везни или с асцендент във Везни седмицата обещава новости и изненади. Новолунието е в Близнаци и това за вас дава шанс на всички проекти,свързани с образование и пътешествия. Меркурий също навлиза в Близнаци,откъдето ще ви помага с находчивост и бързи реакции. През следващите дни Слънцето и Сатурн,който е във вашия знак, работят задружно във ваша полза. Търсете рационалното зърно във всяка ситуация, бъдете целенасочени и активни както, когато приключвате проект или фаза от такъв, така и когато започвате нов. В събота Юпитер излиза от опозиционната зона на Овена и навлиза в практичния и настъпателен Телец. Оттам,заедно с Венера, ще ви помага във финансовото обезпечаване на плановете ви.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстоящата седмица носи предизвикателства. Най-яркото разбира се е новолунието в Близнаци,съчетано със слънчево затъмнение, което може да сложи траен отпечатък в живота на родените в края на януари и тези в началото на февруари. Тригонът на Слънцето и Сатурн дава шанс на сериозните намерения, на старите връзки и изпитаните във времето взаимоотношения. Новолунието обаче може да даде шанс и на нови запознанства като ви подтикне да бъдете по-активни, любознателни, изобретателни и последователни, освобождавайки се от предразсъдъци и задържащи мисловни нагласи. В помощ ви идва Меркурий,който се прехвърля в неговия знак- Близнаци. Сряда и четвъртък са силните ви дни.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак и с асцендент в Рак седмицата носи много задължения, и те в голямата си част обслужват потребностите на другите – на приятели и близки, на деца и родители. Дните пред новолунието, което е в първите минути на четвъртък, за мнозина от вас могат да създават дискомфорт, потиснатост и безпричинно раздразнение,както обикновено, и дори малко в повече,заради слънчевото затъмнение. В петък може да спечелите много от това да вземете инициативата в свои ръце, но се допитайте до интуицията си, преди да предприемете каквото и да било. В събота Юпитер преминава в Телец,една зона много по-благоприятна за вас. Оттам ще ви подтиква към нови приятелства, някои от които могат да преминат в здрави лични или семейни трайни връзки.

Родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион през тази седмица имат да решават важни въпроси,най-вече в професионалната сфера,където назряват промени. Новолунието в Близнаци,съчетано със слънчево затъмнение, може да създаде известни главоболия по обезпечаване на вземания, плащане на кредит или разправии с некоректни длъжници. При някои от вас обаче втората половина на седмица и по-нататък, в дните на растяща Луна, шансът може да кацне на рамото и да донесе нужните средства за разширяване на бизнеса, за начало на нова дейност или за важни семейни събития. Силните ви дни са петък и събота.

За родените в зодиакалния знак Риби или с асцендент в Риби предстоящата седмица носи противоречиви тенденции. Двамата управители на знака – Нептун и Юпитер са в хармонична връзка (секстил),която ще продължи и следващата седмица, а това е знак за успешност, за справяне с всяка ситуация, в която ви постави ежедневието. От петък обаче Нептун навлиза в ретроградната си фаза и ви вкарва в период на известна неувереност, и възпроизвеждане на неподходящите модели на поведение. Новолунието в Близнаци, обременено от слънчевото затъмнение, може да опъне нервите ви и да ви направи по-сприхави, но пък навлизането на Юпитер в Телец е указание за нови тенденции, които да придадат определена форма на идеите ви, и да осребрят повечето от тях.

Най-интересното през тази астрологична седмица

На 2.06.2011 г., в0:02 ч. Новолуние в 11°Близнаци, съчетано с частично слънчево затъмнение.

На 2.06.2011 г., в 23:02 ч. Меркурий навлиза в Близнаци.

На 3.06.2011 г., в 10:27 ч. Нептун от 0°55′ Риби навлиза в ретроградна фаза.

На 4.06.2011 г., в 16:56: ч. Юпитер навлиза в Телец.

Луната през тази седмица се движи между знацитe Телец и Лъв, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курсна:

3.06.2011 г., в 11:08 ч.- 3.06.2011 г., в 11:36 ч.

5.06.2011 г., в 8:33 ч.- 5.06.2011 г., в 18:03 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , ,

8 коментара so far »

 1. natalia каза,

  Писа на май 30, 2011 @ 11:03

  Здравейте,искам да Ви попитам как предстоящето затъмнение би се отразило,при условие,че е в точна опозиция на наталната ми луна в стрелец по остта 6/12 дом.Леко ме притеснява тъй като луната ми е управител на АСЦ и на 2 дом.Какво да очаквам?

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на май 30, 2011 @ 22:01

  natalia,
  ако Луната ви не е включена в квадратури с други планети, вероятно само ще имате натиск върху настроението, по-ярки емоции например. Ако новолунието е в 12 дом може да имате интересни сънища, или прозрение за нещо как да направите,да излезете от някаква ситуация. Интуицията ви трябва да е по-активна в тези дни. Ако пък новолунието е в 6 дом, то може да ви се прииска да усвоите някакво умение, или да си вземете някакво животинче за домашен любимец. Не се настройвайте за нещо драматично :) все пак случката става в Близнаци, един много рационален знак.

 3. natalia каза,

  Писа на май 31, 2011 @ 7:00

  Благодаря за коментара,новолунието при мен е в 12 дом,а наталната луна не прави квадрати с други планети.Леко се притесних заради предстоящи хирургични интервенции през юли.

 4. Оги каза,

  Писа на юни 2, 2011 @ 7:16

  Има ли значение дали затъмнението е пълно или не е като това днес.Кое влиее повеече.

 5. Мария каза,

  Писа на юни 2, 2011 @ 7:23

  Доколкото разбирам от една ваша статия когато новолунието и затъмнението са близо до южния лунен възел по силно значение има Слънцето защото Луната е пасивна. Това значи ли че трябва да очеквам събития които са свързани с дом който управлява слънцето в натала ми? Или това ще бъде по дома където ми е слънцето. При мен слънцето ми е в 6 дом но акцендента ми е лъв.Благодаря за вниманието.

 6. Муси Дачева каза,

  Писа на юни 2, 2011 @ 11:03

  Оги, силата на влияние зависи от това колко време продължава пиковата част на затъмнението.Когато е пълно луната закрива изцяло слъцето за няколко минути. При пръстеновидните затъмнения също има голяма сила момента на центриране на трите космични тела Земя-Луна-Слънце. Затова може да се каже че те оказват по-голямо влияние въпху земята и хората. Частичните затъмнения, каквото е днешното имат по-слабо влияние, но пък по-разтеглено във времето.

 7. Муси Дачева каза,

  Писа на юни 2, 2011 @ 11:09

  Мария, предполагам имате предвид това “В случаите ,когато слънчевото затъмнение и новолунието са в близост до Южния възел, то доминираща е ролята на слънчевия принцип.
  В този период,в зависимост от знака на новолунието, човек се чувства по-мотивиран да утвърди себе си като индивид,част от средата, в която живее. Ако слънчевото затъмнение е последвано от лунно,след две седмици може да се очаква емоционална реакция на това,което е предприето в дните на последното новолуние.”

  Да, южният лунен възел е низходящ, и в тази зона Луната е в пасивна позиция.
  При новолуние,и по-специално при слънчево затъмнение до този възел,защото то става в близост до лунните възли, слънчевите фактори в хороскопа взимат превес.
  В случая при вас трябва да има промяна в работните условия.Ако изпитвате неудовлетворение от работата си, като място или като среда, сега е момента да търсите нещо ново.

 8. Tina каза,

  Писа на август 23, 2011 @ 15:32

  Е то какво открих в един сайт:
  Не четете отговорите преди да отговорите на въпросите, иначе няма да ви е интересно 1.Напиши името на човек от срещуположния пол. 2.Кой е любимият ти цвят от тези:жълт,черен,червен,син или зелен? 3.Първият ти инициал:А-К,Л-Р,С-Я. 4.Месецът ти на раждане. 5.Кой цвят харесваш повече,черно или бяло? 6.Напиши името на човек от същия пол като теб. 7.любимото ти число? 8.Калифорния или Флорида? 9.Кое харесваш повече:Езерото или океанът? 10.Напиши желание. . . Отговорите: 1.това е името на човекът,в който си истински влюбен. 2.Ако си избрал: Червено-Ти си жив и изпълнене с любов Черен-Ти си скромен и агресивен Зелен-Твоята душа е щастлива и излъчваш спокойствие Син-ти си човек със спонтанен характер Жълто-ти си щастлив човек и даваш добри съвети на другите хора 3.Ако инициалът ти е: А-К-имаш много приятели и любов в живота Л-Р-Опитваш се да се насладиш на живота и любовта ти скоро ще разцъфне С-Я-Обичаш да помагаш и бъдещето ти изглежда добро 4.Ако си роден в: Януари-Март-Годината ще е много добра и ще разбереш че си се влюбил в този който не си очаквал Април-Юни-Ще имаш силна връзка,но тя няма да трае дълго Юли-Септември-Ще имаш незабравима година с много промени Октомври-Декември-Годината няма да е от най-добрите,но ще откриеш сродна душа 5.Ако избереш… Черно:Живота ти ще тръгне в различна посока,ще има много промени и ще се радваш на тях Бяло:Ще намериш приятел който ще ти се доверява и ще направи всичко това,номоже и да не го разбереш 6.Това е най-добрият ти приятел 7.това са броят на близките приятели,които ще имаш в живота си 8.Ако избереш… Калифорния-обичаш приключенията Флорида-романтична душа си 9.Ако избереш… Езерото-верен си на приятелите си и си малко резервиран океан-ти си спонтанен и обичаш местата с много хора 10.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  2. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни