Седмичен хороскоп 15-21 април 2019

ПЛ  19 4 2019Меркурий и Венера в Овен

на 19 април

Слънце в Телец от 20 април

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в променлив астрологичен период. Докато грее слънце, зададат се буреносни облаци, и после пак стане светло. Да се държим за светлото, и да се хванем за зеленото.

Седмицата започва с тригон на Луната и Слънцето, предхождан от хармоничния аспект между Юпитер и Слънцето в неделя. Така доброто настроение ще се поддържа не само от разцъфналата след пролетния дъжд природа, но и от доброто взаимно разположение на планетите.

Тонът бързо се променя в понеделник след обяд, когато влиза в действие напрегнатият аспект между Венера и Юпитер. Ретрограден Юпитер в квадрат с Венера, във вторник, ще донесе разочарование у много хора. Нечии обещания ще увиснат неуверено във въздуха, нечии очаквания няма да се оправдаят. Чувството ни за справедливост ще бъде провокирано, за кой ли път вече. Не бъдете доверчиви, или поне не повече от обикновено. Лековерните ще имат своите опитности.

В сряда, на 17 април, Меркурий преминава в Овен. И ще се движи там до 6 май. Планетата на комуникациите в кардиналния знак ще прави мисленето и словото ни по-динамично, откровено и предизвикателно. Меркурий е в така наречената взаимна рецепция с управителя на Овен- Марс, който се движи в меркуриевия знак Близнаци. Двете взаимно гостуващи си планети ще се стремят да изявят най-доброто от себе си. Меркурий освен това, преминава през съвпад с учителя на боговете – Хирон. По този начин през тази и следващите две седмици ще бъдем свидетели на ярко патетично слово и на смели, вдъхновени от идеали, постъпки.

Вече трета седмица Марс се движи в Близнаци без да прави аспекти с останалите планети, изключая тези с Луната. Това дава възможност на планетата -воин да се изразява на мисловното поле в своята правота, без чуждо влияние. И не можем да отречем, че много истини изплуваха на повърхността, и бяха казани в прав текст. Някой даже поиска чук, с който да руши покриви и тераси. Козирогът Емил Димитров пееше една весела песничка „Ах, да имах чук“, с който да раздава справедливост. На много хора ни се иска да имам този магически чук, с който да разчистим неправдите в живота си и да освободим земята от злото. В края на седмицата обаче Марс навлиза в зоната на квадрат с Нептун, който става точен на 27 май,но за това ще говорим през следващата седмица.

В петък, предстои пълнолуние във Везни. Второто за тази година, по изключение. Пълната Луна във Везни е чудесен момент да се стигне до баланс, до равнопоставеност, да се изгладят противоречията и да с стигне до единно мнение по важни въпроси. Това, което не е изяснено при предишното пълнолуние във Везни на 21 март, сега има шанс да бъде направено. Така е на теория. Но опозицията на светилата е в последния градус на знака. Луната във Везни задава напрегнати аспекти с лунните възли и двойката Сатурн-Плутон, което прави този ден изключително непригоден за договаряне и споразумения. Успех е, ако не се стига до разрив. На следващия ден Слънцето преминава в неподвижния знак Телец, насочвайки се към ежегодния съвпад с Уран, който за пръв път от повече от 80 години, се случва в земния знак. Малко след него Венера навлиза в Овен.

В събота започва синхроничния танц на Венера и Меркурий през Овен и после в Телец. През есента той ще продължи по-дълго време, когато през септември и октомври, двете планети ще си правят компания в Дева, Везни и Скорпион. Напориста прагматичност, показност и манипулативност ни очакват наред с добрите страни на тандема-бързина, упоритост, работливост и находчивост.

Включването на двете вътрешни планети в кардиналния знак засилва влиянието на кардиналния кръст и знаците, които го съставят. Родените в Овен, Рак, Везни и Козирог, и със сила в тях, ще бъдат по-активни, включени в събитията, и ще им се налага да носят товара на отговорността. Това най-отчетливо ще наблюдаваме в дните от седмицата, когато Луната се движи в кардинален знак, и прави напрегнати аспекти към двойките Меркурий-Венера или Сатурн-Плутон.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен,седмицата започва с Луна в другия огнен знак Лъв. Големият тригон, който прави със Слънцето от вашия знак и с Юпитер от Стрелец, задава чудесно начало на този седем дневен период. В сряда Меркурий ви идва на гости и ще остане до Гергьовден. След него Венера ще му прави компания и това за вашият знак е отличен повод да разгърнете всичко натрупано като идеи и потенциал. Намирате се в слънчевия период на личната си година-време за активно лъскане на имиджа, за себереклама и лично представяне. Пълнолунието в срещуположния знак Везни, което се случва по изключение за втори път тази година, дава път за реализация на нещо, което не сте успели да направите преди месец. В събота Слънцето ви напуска, за да влезе в следващия знак Телец. Навлизате в по-прагматичната зона на личната си година, когато ще бъдете достатъчно амбицирани да се справяте с административни проблеми и да следвате своя интерес.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. Макар и за кратко, тя прави понеделник до обяд изпълнен с позитивна енергия за вашия знак. Квадратурата Венера-Юпитер може да помрачи пролетното настроение само на онези, които са преминали лимита на харчовете си, или ас си позволили прекалено скъпи неща, които точно сега не им трябват. С преминаването на Меркурий в сряда, а Венера в събота, в другия огнен знак Овен, получавате нова порция възможности. Двете планети ще ви бъдат вдъхновителки за пренастройване към промените, за избирането на подходящата за вас цел, и фокусирането върху нея. Пълнолунието във Везни в петък дава нов шанс за проекти, в които се обвързвате с близки родственици, или съседи. Също така да промените към по-добро средствата си са комуникация и физическа мобилност. От събота Слънцето огрява зоната на кариерата, и професионалната изява. На прага сте на важна промяна в тази област, провокирана от предстоящия съвпад на Слънцето и Уран.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Лъв. И с напрегнатият аспект на Юпитер и Венера. Ретроградният планетен управител е в конфликт с планетата на хармонията и красотата. Юпитеровата взискателност за откровеност и истинност в изказ, и поведение, ще срещне с резерви венерината чувствителност в Риби, и склонността и за разводняване на проблемите и замазване на истината. Меркурий и Венера преминават през тази седмица в Овен, в сродния по стихия огнен знак, внасяйки много енергия и творческо вдъхновение през този и следващия месец. Второто пълнолуние във Везни ще ви направи важна част от група, екип, колектив по интереси, нещо което е било като идея преди месец, но сега става реалност. Слънцето се движи през марсовия период на личната година, правейки ви мотивирани и енергични. С навлизането му в Телец в събота се откриват добри възможности да осъществите на практика някои свои идеи, но също така да материализирате вложения досега труд в проекти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица ориентирана към най-близкия кръг от хора. Как ви приемат околните, имате ли тяхното доверие, и уважение, въпроси които поставя напрегнатият аспект на Венера и Юпитер. И двете планети са свързани с правото и справедливостта. Квадратът между тях ви поставя сложни въпроси, на които да търсите отговори. Някои от тях вероятно ще бъдат покрити с преминаването на Меркурий и Венера в задния двор на слънчевия до края на седмицата. Меркурий в сряда, а Венера в събота се преместват в Овен, за да ви създават безпокойство със сплетни и интриги по ваш адрес. Но в Събота Слънцето ви идва на гости, започва новата година на зодията. Запътвайки се към силно енергетизираната си среща с Уран, то ще ви бъде в подкрепа да разплитате тънките задкулисни кълбета и да прозирате истината през булото на заблуждението. Пълнолунието във Везни ви дава много сила да направите своята организация и да сложите в ред нещата си, за предстоящото великденско почистване.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои емоционална седмица. Венера и Юпитер в квадрат противопоставят две важни зони на слънчевия хороскоп, на партньорството и тази на дома и семейството. Ще ви се налага да правите избор, който е възможно да ощети някого. Дали да се впуснете в ново партньорство, служебно, лично, зависи от конкретната среда. Или да запазите това, което имате и да надграждате макар и по нов начин. Венера ви прави чувствителни към нуждите на партньора, но тя напуска Риби в края на седмицата, изпреварена от Меркурий. Така сте оставени на подкрепата на Нептун,който обаче не е надежден съветник, заради предстоящата му квадратура с Марс. А планетата воин от Близнаци е много свободна в поведението си през тази седмица. На нея можете да разчитате, ако имате среща с шеф. Благоприятен ден за това е сряда. Пълнолунието във Везни ви прави настойчиви по отношение доходи и обещания, свързани с тях, дадени преди повече от месец. Навлизате в благоприятния юпитеров период на личната година, когато в събота Слънцето премине в Телец

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, началото на седмицата ви поставя пред погледа на повече хора. Склонността ви да наблюдавате отстрани и да анализирате ще ви помага да си изградите отношение по важни за вас въпроси. Но квадратурата Юпитер-Венера в подвижните знаци Стрелец-Риби изисква повече обективност, казване на истината, но също така откритост. Нищо заметено под килима, защото бързо ще бъде извадено оттам. В сряда, когато Меркурий навлиза в Овен, противопоставянето на професия и личен живот може да стане твърде силно изразено и дори притеснително. Идването на Венера в тази зона, в събота, а също така пълнолунието във венериния знак Везни, ви дава възможност да балансирате противоречията. С преминаването на Слънцето в Телец в събота част от групата навлизат в марсовия период на личната си година. Наближаващата среща на Слънцето с Уран в тази зона, която ще преживеете веднъж в живота си, носи изненади, новости, обрати.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои ангажирана седмица. Двете планети свързани с правото и справедливостта в началото на седмицата са в квадратура. Напрегнатият аспект между Венера и Юпитер определя първата половина на седмицата като време за разчистване на натрупана неудовлетвореност между вас и партньора, или с хора, с които имате работни взаимоотношения. Дали вашата истина се възприема и от другите като такава е сложен въпрос. Но с оглед на предстоящото пълнолуние във Везни, е препоръчително да се вслушвате в чуждото мнение и да правите необходимите компромиси. Марс се движи през вашия знак необезпокояван от аспекти с другите планети. Дайте воля на личните си стремежи поне до събота, когато Слънцето влиза в предходния знак Телец. Съвпадът му с Уран през следващата седмица ви готви изненада.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на пълнолуние във Везни. В началото, Венера е много активна с аспекта, който прави с Юпитер. Ретроградната планета на истината е в квадрат с вашия планетен управител. Това отправя към вас изискване да се придържате към истината, и към това което ви е познато, за да не рискувате доверието към вас, което сте изградили у други хора. Бъдете почтени, без задни мисли и користни намерения. В меркуриевия период на личната си година сте, когато промените са буквално на всяка крачка. И те ще стават повече с навлизането на Меркурий в сряда, и на Венера в събота, в срещуположния знак Овен. Очакват ви много срещи, движение, нови познанства и приятелства. От сряда до петък Луната е във вашия знак и ви дава предимство в повечето ситуации от ежедневието. Пълнолунието във вашия знак е второ по изключение, но чудесен момент за реализация, и за изпълнение на планове, които са били задържани преди месец. От събота Слънцето навлиза в Телец, което насочва към сбъдване някои очаквания за финансова подкрепа, и разтоварване от материални ангажименти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Лъв. По обяд тя прави опозиция с Лилит от вашия знак, което в съчетание с квадрата на Венера и Юпитер, може да донесе някои разочарования на членове на групата. Венера от зоната на морала и етиката в квадрат с планетата на истината от зоната на груповата подкрепа, изискват голяма съгласуваност между вас и хората, на които разчитате за нещо. Неискреността се усеща винаги, а в днешно време на поляризация и изостряне на сетивата, това става мигновено. От сряда до събота Меркурий и Венера внасят важн промени в ежедневието ви като един след друг се настаняват в зоната на комуникациите, и обмена на информация. Това ви дава някои предимства, а още повече в дните на пълнолунието в другия въздушен знак Везни, през втората половина на седмицата. Слънцето, което навлиза в Телец, прави за пръв път от много години, съвпад с Уран, разбърквайки статуквото в зоната на дома и семейните отношения.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, тригонът на светилата в понеделник обещава добро начало на седмицата. Но в края и ви очаква пълнолуние. Както вашият знак е склонен към промени в настроението, така и седмицата, която предстои ще бъде в голяма степен променлива. В първите два дни се разгръща квадратът на Венера и Юпитер, който ви задава задачи за решаване от правно естество, или свързани с взаимоотношения с хора, на които дължите нещо. Активността в кардиналните знаци нараства с навлизането на Меркурий в сряда, и на Венера в събота, в огнения Овен. Така в професионалната сфера настъпва сериозно раздвижване. Преминаването на Слънцето в Телец в събота няма да я намали, а напротив ще увеличи интензитета поради предстоящия съвпад с Уран.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Напрегнатият аспект между Венера в Риби и Юпитер в Стрелец отправя към вас изискване да се придържате само и единствено към фактите. Не разводнявайте темите, в които сте въвлечени, дръжте правата линия, и не позволявайте да ви манипулират. Не заставайте зад неща, позиции, хора, в които не сте сигурни, че са на точното място и са истинни. С преминаването на Меркурий и Венера в Овен, ежедневието ви става много динамично, ангажирани сте с повече хора и занимания. Пълнолунието във Везни ще ви насочи как да раздвижите социалната си среда, кого да допуснете до себе си, кого да отдалечите. В събота Слънцето преминава в срещуположния знак Телец. Намирате се в средата на личната си година, в меркуриевия период, време за промени, някои неочаквани, заради съвпада на Слънцето с Уран, който предстои да стане точен през следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои напрегната седмица. Венера от вашия знак играе важна роля в планетния театър. В понеделник и вторник противопоставянето и с Юпитер ви вкарва в особени ситуации. Ще ви се налага да бъдете максимално честни и откровени, да не замазвате истината по рибешки, да отстоявате своята позиция с почтени средства. В противен случай губите опора, защото Марс от Близнаци е готов да реагира веднага. А и Меркурий и Венера ви напускат, което има своите минуси, но и плюсове. Двете вътрешни планети дружно от Овен ще ви насочват да се подсигурите с това, което ви кара да се чувствате сигурни през следващите два месеца. В материално отношение пълнолунието във Везни ще ви открие някои тайни, или нови възможности за финансиране, или за инвестиции. Слънцето навлиза в Телец в събота, отивайки към съвпад с Уран. Ще стават все по-малко нещата, които са скрити от вас, или които не умеете.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Венера в квадрат с Юпитер на 16.04.2019/ 2:15

На 17.04.2019 / 9:00 /Меркурий преминава в Овен

На 19.04.2019 /14:12/ Пълнолуние в 29°Везни

на 20.04.2019 / 11:55/Слънцето преминава в Телец

На 20.04.2019 /19:10 / Венера преминава в Овен

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Лъв и Стрелец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

15.04.2019 / 4:38 – 15.04.2019 /13:14

17.04.2019 / 7:29 – 17.04.2019 /14:22

19.04.2019 /14:12 – 19.04.2019 /15:40

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

2 коментара so far »

  1. Мартина каза,

    Писа на април 16, 2019 @ 9:49

    Здравейте Муси,

    Утре (17.04) имам телефонно интервю за дълго мечтана работа. Подадох документите на 7ми,на 11ти получих поканата. Утре луната ще е без курс и бих искала да Ви попитам как мога да минимизирам влиянието й и да подобря представянето си. Аз съм зодия риби с асцедент Риби
    Благодаря предварително

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на април 16, 2019 @ 17:48

    Мартина,
    Луната утре преди обяд се движи в края на Дева и няма тони аспекти до 14 22 ч.
    Но на практика тя е аспектирана, активно включена в тао квадрат с Меркурий, Венера, Хирон и с Юпитер.
    Интервюто все още не означава започване на работа.
    По-скоро има риск да не бъдете удовлетворена в темата заплащане.
    Луната в Дева носи очакване за получаване на нещо на по-ниска цена.
    Така че е възможно да ви предложат по-ниско заплащане, или вие да си поискате по-ниско
    отколкото заслужавате, или колкото е по възможностите на работодателя.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии