Седмичен хороскоп 16-22 септември 2019 година

es19 от 18 септември

Юпитер и Нептун в квадрат на 21-ви

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Намираме се в първата седмица след пълнолунието, и при намаляваща Луна. Най-важното астрологично събитие за следващите дни до неделя е безспорно обръщането на Сатурн. Планетата гигант, с пръстените, е в средата на пътуването си през собствения знак- Козирог. В сряда тя излиза от ретроградната си фаза,която започна на 30 април от 20 градуса Козирог. Тази е втората ретроградност изцяло в кардиналния земен знак. Следващата, последна от серията, ще започне през май 2020 година в началото на Водолей, и ще завърши след 4,5 месеца в 25Козирог.

В тазгодишната ретроградност, между 30 април и 18 септември, планетата Господар на кармата се придвижи назад от 20-я до 13-я градус на Козирог. Началото бе белязано от тройния съвпад на Сатурн-ЮЛВ в 20-я градус, в компанията на Плутон от 23-я. В края на фазата Сатурн и ЮЛВ отново са в съвпад,сега в 14-я градус, връзка,която се поддържаше през цялото време на ретроградност на планетата, и при близост на Плутон. През целия период на ретроградност на Сатурн, Плутон също бе ретрограден, и е до 3 октомври. По тази тема писах в седмичния хороскоп 29 април-5 май. „…Кое е интересното сега в този цикличен процес, в който в една календарна година Сатурн е пет месеца в ретроградна фаза и седем месеца извън нея. От една страна връзката му с ретроградната фаза на Плутон. Двете планети се движат едновременно в Козирог от края на 2017 година. Разликата в дължината на ретроградните фази е около един месец в полза на тази на Плутон, който е шест месеца ретрограден и шест месеца директен. И както се случва при цикличните процеси между повече обекти, настъпва момент на сближаване, на съвместяване, на синхроничност, или такъв на раздалечаване, разместване, асинхрон. Сега сме в период на сближаване и съвместяване на ретро фазите на двете планети.

Всяка година ретроградната фаза на Сатурн започва с около 13 дни по-късно от предходната. Средно толкова градуси изминава планетата за една година. При Плутон е същото. Той напредва за една година с около 2 градуса. С два дни по-късно започва ретроградната му фаза всяка година в сравнение с предходната.

В период сме на синхрон между ретроградните фази на Сатурн и Плутон. Това става очевидно през 2018 година, когато двете планети почти едновременно, само с разлика от 4 дни, започват обратното си движение. Сатурн става ретрограден на 18.04.2018, а Плутон от 22.04.2018 година. А от тази година започна съвместяването на фазите.

Плутон стана ретрограден на 24.04.2019 година от 23°Козирог, а Сатурн тръгва назад на 30.04.2019 г от 20°Козирог. Двете планети ще се движат едновременно назад до 18 септември, когато Сатурн се изправя от 13Козирог, последван от Плутон на 3 октомври, обръщащ се на 20-я градус на земния знак.

Съвместяването на ретроградните фази на Сатурн и Плутон ще се случи в две поредни години – 2019 и 2020. От следващата година ретроградните фази започват процес на изместване.

Докато ретроградните фази на Сатурн и Плутон се съвместяват, влизат една в друга като период от време, през тази и следващата година ще преминем през две важни астрологични събития. През тази година Сатурн и Плутон ще се движат назад в компанията на ЮЛВ. Тъй като лунните възли се движат обратно на движението на планетите, то тройката астрологични обекти ще танцува заедно в ритъм през цялата дълга ретроградна фаза на Плутон като най-голямото разстояние между тях ще бъде от 6 градуса, с което се запазва взаимното, общо влияние като планетна двойка. Нещо повече, за този период Сатурн ще направи три пъти съвпад с ЮЛВ, веднъж на 30 април в 20Козирог, втори път на 3 юли, при пълно слънчево затъмнение, в 17 Козирог, и трети път, вече директен -на 27 септември в 14 Козирог.

Сатурн и Плутон в знака на властта Козирог, едновременно ретроградни, изискват много дълбоки промени, фундаментални трансформации, осъзнаване на най-важното, с много разум и смисленост. Включването на ЮЛВ, който е събирателен образ на всичко старо, изживяно, на всичките предразсъдъци и стари модели, които са работили в миналото, но вече нямаме нужда от тях, защото сме се изкачили на друго стъпало. Изискванията към нас са други, в по-горен клас сме и житейските ни задачи са по-сложни. Трупане на пари, на имоти, злоупотреба с власт, съзнателното изкривяване на истината, неуважение към другите, манипулацията, насилието над по-слабите, егоизмът, пренебрегването на обществените норми, правила и закони, живеенето за днес без мисъл за утре, за последиците от това, което правим днес, и ред други, това са стари, изживяни вече форми. Трябва да излезем от тях. Ако не го направим съзнателно, с разбиране, ще ни принудят външни фактори. И това се случва сега, в настоящето. Процесите на разпад, разрушаване на старото, гнилото и разложеното, ще стават все по-дълбоки и видими. Тройката Юпитер-Сатурн-Плутон ще бъдат едновременно ретроградни от 30 април до 11 август, поставяйки голямата лупа върху законите и тяхното прилагане, законността, морала, честността, истината…“

Процесите, задействани в ретроградните фази на двете, мощни по своето влияние върху големи маси хора, планети, предстоят да се развият по време на техните директни фази, в периода октомври 2019- април 2020 година, когато Плутон е първият, който влиза в ретроградност.

Отношенията между Сатурн и Плутон са много сложни. Сатурн е владетел на знака, той е законът и най-вече неговото прилагане. Сатурн е „буквата на закона“, рамката на правомощията на всички, и на елита и на простосмъртните. Плутон в Козирог е властта, авторитарната власт, но и манипулациите, задкулисието, трансформациите, с които властта може да бъде задържана, контролът над всички и всичко. Това е тъмната страна на планетата, има и светла, но за това друг път.

Докато Сатурн навестява своя знак през около 30 години, то Плутон е бил в Козирог за последно преди около 250 години, далеч преди да бъде открит от астрономията, което става през 1933 година. Съвпад на Сатурн и Плутон в Козирог не е имало нито тогава – в 18 век, нито при предишното преминаване през 16-ти век, а едва през 13-ти, в годината 1284, преди 735 години. Затова настоящото сближаване на двете планети, и синхрона на ретроградните им фази, през 2019-2020 година, бележи много значим времеви период, с важни за целия свят събития.

Ролята на ЮЛВ, който е в близост до двойката до края на октомври 2019 година, е да катализира кармичното изчистване, да доведе до осъзнаването при много хора на потребността от освобождаване от стария начин на мислене.

Другият акцент на седмицата е квадратът на Юпитер и Нептун, третият – последен за този период. Точният аспект е в събота-21 септември. За този важен квадрат, който се случва в голям период от време, писах в Годишния хороскоп. „Така месец септември ще бъде период на активности,свързани с вярата, но още повече с образованието. Във фокуса на общественото внимание ще бъдат наболелите теми за образованието, за отношенията учители-ученици-родители, които ще предизвикат остри полемики в медиите и социалните мрежи.“

Директният Сатурн дава добра среда за реализация на мащабни проекти,спомага по разумен начин да се излезе от заплетени ситуации, да се стъпи на здрави основи, и да се излезе от временни заблуждения.

Юпитер и Нептун са свързани с човешките убеждения, с вярата, с традициите и с базовите нагласи за възпитание, етика и морал, и най-вече с накърненото чувство за сраведливост. И двете планети създават идеалисти. Квадратурите провокират към изразяване на недоволство, съмнения и разногласия, на натрупаната дисхармония. Те предизвикват човешкото търпение. Целта е изправяне срещу проблема и неговото решаване, за да се постигне отново хармония. Силата на тази квадратура е много голяма, тъй като планетите са в собствените си знаци- Юпитер е в Стрелец, а Нептун в Риби. Кадратурата им прави хората да излязат извън идеалистичните си представи за света, извън утопиите и заблужденията.

Ако в началото на седмицата и до четвъртък астрологичната картина е относително спокойна, заради тригоните между Марс и Плутон, и този на Слънцето и Луната, то оттам нататък облаците се сгъстяват и идва буря. В сектора на кардиналните знаци от миналата седмица има нови участници. С навлизането на Меркурий и Венера във Везни, най-социалният знак, в обществените отно-шения безпокойството се засили. Авторитарните подходи излизат на показ. Меркурий от Везни е голям провокатор и отивайки към квадрати с лунните възли, със Сатурн и Плутон, поощряван от Хирон в Овен, ще раздуха въглените на не един тлеещ пожар.

В края на седмицата, в събота, се оформя Голям квадрат от планети в подвижните знаци. Тук активатор се явява Луната в Близнаци. Участват още Юпитер от Стрелец, Марс от Дева, Нептун и Лилит от Риби. Агресивно говорене, агресивни действия, всичко бързо и неочаквано за някои хора. В конфликти и напрегнати ситуации са въвлечени подвижните и кардинални знаци, което подсказва бързина и сила на случващото се. Процесиет се развиват и през следващата седмица, когато Луната, след квадрат със Слънцето, преминава от подвижните Близнаци в кардиналния Рак.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен. Имате чувството, че водите хорото, че хора ви чуват и следват. Меркурий и Венера са в съвпад, в началото на срещуположния знак Везни. Това е добър ориентир за вас за настроенията на другите, за съгласуване с нечие становище, или посока на действие. Опозицията на техния съвпад с Хирон от вашия знак го прави чувствителен към неискреност и корист,нещо което ще ви се върне като информация, или ситуация в края на седмицата. Сатурн, който се движи при вас в зоната на кариерата, става директен от 18-ти. Ще бъде стационарен известно време, затова на неговата подкрепа можете да разчитате от следващата седмица нататък. Вашата мотивираност, амбиция и трудолюбие ще бъдат забелязани и оценени. Квадратът на Юпитер и Нептун влияе върху отношенията ви с хора отдалеч, но също така за обстоятелства в и от чужбина. За някои заблуди са ви се отворили очите, а за други предстои това да стане.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Овен. Хармонично е влиянието и към всички, но още повече към родените в средата на зодията, към които Юпитер сега е много благосклонен. Другият гигант на слънчевата система е в зоната на обръщане, когато става директен и това се случва в сряда на 18 септември. Някои ваши умения точно сега се оказват оценени и ще бъдат в основата на по-голям интерес към вас, следван от конкретни предложения. Необходима ви е по-добра организация на времето и на работното пространство, за което ще получите подкрепата на тригона Марс-Плутон в земните знаци. Юпитер се отнася с бащинска грижовност към вашия знак, но през тази седмица е квадратът му с Нептун, за радост -последния. Сдържайте поривите си за привличане на вниманието по неадекватен начин, или за разполагане със средства, които нямате.Отнасяйте се с резерви към твърде щедри обещания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционална седмица. Луната в Овен склонява към директен изказ и откровени разговори, с които в едни случаи ще печелите доверие, а в други ще си създадете неприятели. Присъщият на зодията ви стремеж за придържане към истината в последните две седмици, но най-вече в тази, при точния квадрат на Юпитер и Нептун, е подложен на изпитание. Както и чувството за справедливост. Съвпадът на Меркурий и Венера във Везни ви дава приятелска подкрепа и усещането за съпричастност. Тригонът на Марс и Плутон както и обръщането на Сатурн правят финансовата сфера по-свободна зона, в която да разгърнете възможностите си за планиране и стратегически подход. В края на седмицата бъдете пестеливи на обещания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Във водовъртежа на бурните страсти попадате още от понеделник, когато Луната е в директния Овен. Като неподвижен знак ви тряба повече време, за да се организирате за действие. Но не разполагате с него,защото процесите са бързи и искат навременна намеса. Тригонът на Марс и Плутон в земните знаци е чудесна подкрепа да получите нужното ви съдействие от важни за вас хора. Сряда и четвъртък са дни, в които можете да движите нещата в избраната от вас посока. Опирайте се на собствените умения и личния опит. Убедете се,че сте избрали правилната посока и смислената цел, тогава и Сатурн ще ви помага в директния си ход.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична седмица. Съвпадът на Меркурий и Венера задава приповдигнат тон на началото и. Засегната е финансовата сфера. Като земен знак сте подкрепени от хармоничната връзка на Марс от вашия знак и Плутон. Тя ви прави мотивирани и много активни по въпроси, които лично ви засягат. Това което е било под забрана, или задържано от някакви обстоятелства, с изправянате но Сатурн в сряда, ще получи добра среда за развитие и реализация. До края на седмицата и Слънцето от вашия знак е в подкрепа на личните планове и амбиции. За неща, които касаят дом, устрйване на бита, семейни отношения и такива,свързани с общи планове, имайте търпение и отлагайте за следващата седмица, и нататък.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Овен. Тя поставя акцент на домашната среда и близките, около които имате ангажименти. Земната стихия е все още в силата си. Тригонът Марс-Плутон носи добър енергиен заряд за реализация на личните ви планове. В средата на седмицата той се разраства до Голям земен тригон с участието на Луната в Телец, която носи изненади и награди. Най-важното астрологично събитие през тази седмица е обръщането на Сатурн. Директното движение на планетния управител започва в сряда и ще продължи пет месеца. Това е добър период да потръгнат нещата ви, да се раздвижат някои застояли проекти, да се ориентирате по-добре в случващото се около вас и да се определите, както подхожда на кардинален знак. Намирате се в юпитеровия период на личната година, време за професионален възход.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Началото е оцветено от съвпада на Меркурий и Венера в сродния по стихия въздушен знак Везни. Той ви захранва с много идеи, прави ви енергични и действени, като особено добре повлиява родените в началото на зодията. Тригонът на Марс и Плутон активира интереса към имоти и притежания, създавайки някои добри условия за промени в тази област. Подкрепа идва и от Сатурн, който се обръща в сряда. Партньорските дела получават допълнителен импулс, мислете за общи инвестиции, за разгръщане на бизнеса си. Юпитер от Стрелец ви дава повече контакти и възможности за нови партньорства, но не бързайте, нека премине влиянието на квадрата му с Нептун. В края на седмицата се очаква по-голяма активност от ваша страна и адекватна включеност в ситуациите.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в срещуположния знак – Овен. Напрегнато начало, с много предизвикателства към вашата стремяща се към хармония и баланс природа. Съвпадът на Меркурий и Венера в началото на вашия знак придава жизненост и лекота, с които да преминете през препятствията в кардиналния кръст. Земният тригон Марс-Плутон ще ви помогне по-бързо да внесете ред в среда. Обръщането на Сатурн в тази зона е добра предпоставка да градите планове за собствен дом, или по-добър от сгашния, или да се преместите на място, където да се чувствате по-сигурни за себе си и за близките си. Обмисляйте добре решенията, които водят до кардинални промени,намирате се в сатурновия период на личната година. От следващата седмица Слънцето идва във вашия знак и съответно нализате в новата астрологична година.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Стягайте куфарите за път. Във въздушната стихия има раздвижване. Съвпадът на Меркурий и Венера подканя към нови попризонти, към промени и предизвикателства. Въздушен, но неподвижен знак, противореиво съчетание, чийто ефект изпитвате цял живот. То ще бъде поставено на изпитание във вторник, когато Луната ще направи ежемесечното си преминаване през позицията на Уран в Телец. Промени в дома назряват, или сред най-близките ви хора. С обръщането на Сатурн в средата на седмицата някои неясноти и задръжки ще отпаднат, и още толкова, когато и Плутон се изправи през октомври. Бъдете внимтелни през тази седмица към планове и предложения за инвестиране. Проучвайте добре условията и участниците.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак – Овен. Това задава неспокойно начало, обвързано с много емоции около близки хора и партньори. Конкуренцията между работните ангажименти и семейните задължения ще продължава през цялата седмица. Обръщането на Сатурн в сряда, в зоната на партньорските отношения, ще ви съдейства за изясняване на някои проблемни моменти. Намесата на роднина ще играе ролята на провокатор, но и повод да се изправите с лице към нещо, от което сте странели, или отлагали като решение. Разглеждайте с внимание предложения, които получавате, дори да сте убедени, че сега не е момента. Той ще настъпи в рамките на придвижването на Сатурн в зоната на партньорството.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои напрегната, но успешна седмица. Подкрепа за това дава тригонът между управителите на знака – Марс и Плутон. Той се случва в земните знаци Дева-Козирог и влияе почти през цялата седмица. Макар да бъдете претоварени с ангажименти, в средата на седмицата големият земен тригон с тяхно участие, и с това на Луната, ще ви носи рдост от общуването с околните и удовлетворение от добре свършена работа. Към решаването на финансови въпроси се отнасяйте с повече внимние през втората половина на седмицата, особено в почивните дни, когато е най-силното влияние на квадрата Юпитер-Нептун.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък и петък.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на новите възможности. Слънцето все още се движи в зоната на партньорството. Марс от срещуположния знак Дева в поставя в конкурентна среда откакто се е настанил там, от средата на месец август. Но сега на него дължите добри възможности за интеграция в нова среда, сред нов колектив. Промяната сега идва от тригона му с Плутон от Козирог като улеснение до средата на седмицата. Но също така има и напрегнатия аспект- опозицията с Нептун-Лилит от вашия знак, който ви включва в противоборства с други хора в края на седмицата. Преминавате през урок отнасящ се до това до колко разбирате хората, и доколко можете да оцените тяхната коректност и морални качества. И съответно да се определите- приемате, или отхвърляте.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития

На 18.09.2019 / 11:45/ Сатурн директен от 13°Козирог

Марс тригон с Плутон на 19.09.2019/ 18:54

Юпитер квадрат с Нептун на 21.09.2019 /19:43

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Рак, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

16.09.2019 /19:03 – 17.09.2019 /13:31

19.09.2019/ 16:57 – 19.09.2019 /23:58

22.09.2019 / 5:41 – 22.09.2019/ 7:50

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Василева каза,

    Писа на септември 16, 2019 @ 9:49

    Благодаря ви г-жо Дачева, с общата част ме разплакахте! За пореден път се убеждавам, че Астрала и ние сме едно цяло!И да си призная, когато четох хороскопите в началото на годината- сториха ми се странички и аз непрогледнала нямах и представа, че ще се реализират така силно. Коя съм аз , че да се съмнявам?
    Ще помоля е частност ( имайки предвид хорскопа ма Бълхатия), да дадете повече информация за нас, българския етнос и българския народ.
    И дано Сатурн напред ни помага!
    Благодаря!

  2. Весела Кулева каза,

    Писа на септември 22, 2019 @ 15:14

    Здравейте !Удачна ли е смяна на работа през идната седмица за зодия Стрелец?

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии