Седмичен хороскоп 20-26 май 2024

2024 5 23Слънце в Близнаци

Венера в Близнаци

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през богата на астрологични събития седмица. Седмица, в която планетната енергия ще се прелее от земната стихия във въздушната. От понеделник до неделя Слънцето в понеделник, Венера в сряда и Юпитер в неделя ще напуснат Телец, започвайки пътешествието си през Близнаци.

Огнен старт на седмицата дава Марс. Планетата воин пресича нодалната ос през възходящата и точка, правейки съвпад със СЛВ в понеделник, 20 май, при изгрева на Слънцето. Цикълът на Марс е близо две годишен, но СЛВ минава през Овен веднъж на около 19 години. Последната среща на планетата воин с възходящия лунен възел е била на 9 юли 2005 година. Тогава е положено началото на нов цикъл, когато Марс е започнал прехода си през възходящата половина на лунната орбита, и той приключва сега. Преди 10 години, през лятото на 2014 година Марс отново срещна СЛВ, но в противоположния знак Везни, знакът на договорите. На сключените тогава договори сега предстои ревизия и преоценка.

Това което сега започне на огнения и летящ старт Марс-СЛВ ще бъде оценявано и коригирано след 9 години, когато Марс отново срещне СЛВ, но във Везни. Този сложен на пръв поглед цикъл добива яснота и конкретност, когато се разглежда в личните транзитни карти. Активността на Марс в кардинален знак, особено в Овен можем да оприличим на челен удар на овен в стена, или на камък хвърлен в застояла вода, предизвиква рязко раздвижване в процеси, които продължават твърде бавно и твърде дълго.

Съвпадът на Марс и СЛВ в кардиналния огнен знак Овен при все още доминираща земна стихия, може да доведе до по-голяма сеизмична активност.

На 20 май, в понеделник, в 14:59 ч., Слънцето влиза в Близнаци. Започва астрологичната година на първия въздушен знак. Силата на въздушната енергия раздвижва социалната активност. Повишава се комуникацията на къси пасове,в малките групи хора, сближени по живеене, територия или пристрастия. Плутон от Водолей разширява обсега на влияние, ангажира повече хора и ресурси с тригона на Слънцето към него в сряда.

Стелиумът от планети, който се оформи в края на предходната седмица продължава да действа до края на тази като планетите само променят местата си и водачеството. Съвпадите, а още повече стелиумите са време за обединение на хора, и държави.

В юпитеровия ден на седмицата се случват три важни астрологични събития. Хронологически първото е съвпадът на Венера и Юпитер, който ще се случи в последния градус на Телец. Последните градуси имат свойството да усилват енергията на това, което се случва, с характеристиките на съответния знак. В знака на фокусиране в ценности от всякакъв порядък- материален и нематериален, съвпадът на двете силни планети ще се усети по колоритен начин. Позитивната страна е в привличане на успех и значими придобивки. Някъде може да е достатъчно, но другаде може да дойде в повече, като съд, който се пълни и прелива. Преливането, излизането извън рамки и ограничения е в проявлението на юпитеровото влияние. Много юпитерианско става в средата на седмицата.

Също в четвъртък е пълнолунието в Стрелец. На 23 май 2024 година, в 16:53 ч Луната застава срещу Слънцето в 2 градуса Стрелец. Пълната Луна в Стрелец кара хората да следват и най-недостижимите на пръв поглед мечти. Едни ще правят грандиозни планове за пътешествия, други ще са вече потеглили на дълъг и вълнуващ преход в планината или круиз по море. Всичко голямо и грандиозно сега изглежда достъпно.

Венера, добила криле от съвпада си с Юпитер смело се впуска във въздушните течения на Близнаци в края на този тъй вълнуващ четвъртък, 23 май. Освен интересни и бързи нещата трябва и да са красиви. В събота Плутон дава своята благословия и на Венера.

Помпозен завършек на тази бурна седмица прави Юпитер в неделя, когато преминава в Близнаци. Тъй като цикълът на Юпитер е 12 годишен, всяка година той преминава в следващ знак. От 16 май 2023 година се движи в земния практичен Телец. Във въздушния и променлив знак планетата на богатството и успеха ще бъде до юни 2025 година. В Близнаци, срещуположния знак на Стрелец, Юпитер не се проявява с най-добрите си качества. Той има склонност да надува балона на очакванията, а в Близнаци това ще бъде съпроводено с много приказки и показни действия. Политиката е удачно поле за изява на комуникативния дар на Близнаци, затова най-зрелищните изпълнения ще очакваме в следващите месеци от тази сцена.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен предстои неспокойна седмица. В понеделник Марс прави този забележителен съвпад със СЛВ,който ориентира много енергия в бъдещето, в неща, които предстоят да бъдат започнати и развити. Наложително е да скъсате с част от миналото. Да загърбите някои удобства и движението по утъпкан коловоз. Предстоят ви нови пътища и нови опитности за усвояване. Значителна част от тях ще бъдат свързани със собствения дом и най-близките хора. Пълнолунието в другия огнен знак Стрелец е покана за полет на големи мечти и далечни планове, и за пътешествия. Активността в Близнаци с транзита на Слънце, Венера и Юпитер през тях ви поставя в активно общуване със съседи, родственици, приятели от детството, съученици и състуденти. Животът е училище и ученето е непрекъснат процес, но сега ви се предлага да взимате по няколко класа наведнъж, без право на отказ.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв предстои седмица на пълнолуние в другия огнен знак Стрелец. Новият цикъл на Марс спрямо нодалната ос , в огнения Овен задава силен старт още от понеделник. Преформулировка на целите и влагане на много енергия в това, което планирате, в този начален период от няколко месеца. Струпването на планети в Близнаци изпълва полето на социалната комуникация с нови възможности. Екипната работа носи успехи, разширявате кръга от контакти и активности в реалния и виртуалния кръг от хора и групи по интереси. Навлизате в период на капитализиране на усилията вложени в кариерата. Пълнолунието в Стрелец изпълва дните с много емоции и силни преживявания с близки на сърцето ви хора.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец предстои седмица с пълнолуние в Стрелец. В понеделник обаче е важно да се отчете съвпадът на Марс със СЛВ в другия огнен знак Овен. Новият цикъл на Марс задава нови условия в отношенията ви с близки на сърцето ви хора. В полето на творчеството, любовта, децата, този аспект е силен позитивен импулс, който преодолява всякакви пречки. В най променливия период на личната година, меркуриевият, в полето на партньорството влизат един след друг три подкрепящи космични тела- Слънце, Венера и Юпитер. Време за равносметка и смяна на посоката, ако се налага. В средата на седмицата пълната Луна е срещу стелиума от планети в Близнаци. Вашата истина се изправя срещу тази на други. Едногодишният транзит на Юпитер през зоната на партньорството ви прави привлекателни за връзка, съвместна работа и съдружия.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец предстои успешна седмица. В понеделник, четвъртък и неделя Слънце, Венера и Юпитер ви напускат, за да започнат транзита си през следващия знак Близнаци. В полето на ценностите и притежанията се съсредоточава позитивна планетарна енергия. Потенциалът на финансовите възможности нараства. Отварят се врати, на които сте разчитали, и то точно по време на пълнолунието в Стрелец в зоната на материалната подкрепа. За да има баланс обаче отнякъде се появяват и неизчистени задължения. Венера и Юпитер, двете най-благодатни планети в полето на приходите е нещо, което се случва веднъж на 12 години. Възползвайте се от позитивите до 17 юни, докато двете планети за заедно в Близнаци.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева предстои динамична седмица. Марс повишава нивото на адреналина с обстоятелства от финансов характер. Ще ви с наложи да промените подхода си към финансови запаси, спестявания, кредити, застраховки, обезщетения, вземания, издръжка и др.от този порядък, където са намесени общи средства, фирмени сметки, съвместни инвестиции. Идването на Слънцето, Венера и Юпитер в зоната на кариерата дават ясен знак за растеж и нови възможности. Юпитер ще се движи там една година, разширявайки контактите ви в професионалната сфера и откривайки нови сфери за кариерна изява. Пълнолунието в Стрелец в четвъртък, 23 май, фокусира енергия в домашната среда.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог предстои динамична в професионално отношение седмица. Началото е под влияние на започващия нов цикъл на Марс, започващ от съвпада му със СЛВ в понеделник. В кардиналния Овен той намагнетизира зоната на дома и семейните отношения. Важна промяна настъпва в това поле, откъдето идва силна подкрепа и опора в трудни периоди. Промяна идва и в работната среда съпроводена с транзита на Слънце, Венера и Юпитер през Близнаци. Активната въздушна енергия ще помага за по-бързата адаптация към нови условия, нов екип или начин на работа. Юпитер ще се движи в Близнаци една година и това е свързано с подобряване на условията на работа и живот, както и със значими придобивки.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци предстои празнична седмица. На ваша територия идват три благодатни космични тела. В понеделник Слънцето първо прекрачва прага ви, в четвъртък Венера, а в неделя е Юпитер. Този невероятен стелиум се случва през голям интервал от време и е свързан с важни житейски ситуации. Седмицата започва обаче с друго също толкова рядко случващо се астрологично събитие – съвпад на Марс със СЛВ. В полето на подкрепата и екипната работа, на отношенията с приятели и ментори, на контактите в социалните мрежи, това преминаване на Марс през нодалната ос в нейната възходяща точка означава нов житейски етап, рязка промяна, разваляне на едни и създаване на нови отношения или промяна на качествено ново ниво на стари такива. Напомпването с премного енергия може да ви постави в необичайни условия и да изисква от вас проявата на нови лични качества.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни седмицата започва с луна във Везни. На отсрещната страна на зодиака, в Овен, Марс започва новия си цикъл с нодалната ос, правейки съвпад със СЛВ. Влиянието засяга партньорството, лично и служебно, отношенията с работодатели, съдружията, връзките в социалната среда. Както при всеки цикъл началото е най-силно проявено,затова сега и в следващите месеци при мнозина от групата ще има важни промени касаещо връзките с други хора. В сродния по стихия въздушен знак Близнаци влиза отбор от три благодатни планети, Слънце, Венера, Юпитер. Първите две са за кратко за близо месец, но Юпитер ще се задържи една година там. Доминирането на въздушната стихия ще усетите по постепенно подобряващия се жизнен тонус и еуфорията на новите очаквания.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Везни. Марс от срещуположния знак Овен е в началото на новия си цикъл и навлиза във възходящата му фаза. В полето на ученето, комуникацията, мобилността това начало изисква нов подход, изоставяне на старото и приключено и започване на нещо ново и непознато, което да усвоите в рамките на цикъла, през следващите 19 години. Въздушната стихия увеличава своята сила с навлизането на Слънце, Венера и Юпитер в Близнаци през тази седмица. Сега те ще дадат подкрепата си на тези от първата декада. А Юпитер ще бъде благосклонен към всички в продължение на цяла година. Движейки се в зоната на любовта, творчеството и децата, планетите ви подават ръка за всичко, което правите от сърце и с голямо желание.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак предстои седмица преизпълнена с преживявания. В сатурновия период на личната година, в задния двор на слънчевия хороскоп става пренаселено. На желанието да се отдръпнете и да наблюдавате повече, отколкото да участвате, противостои активната астрологична картина, която създава поредица от безпокойства. Марс е главен участник с прехода си в нов цикъл спрямо нодалната ос, с необходимост от повече време за професионален растеж и голяма социална активност. Очаква се да имате промяна в социалната си роля, да заявявате по-често и по-ярко себе си и това, с което се занимавате. Всичко това на фона на динамичен духовен прогрес белязан от транзита на Юпитер през Близнаци в следващите 12 месеца и сатурновия подем,в който се намирате докато Сатурн се движи през другия воден знак Риби.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион началото на седмицата изисква налагане на дистанция и спокойствие след преживените емоции от предходната седмица. Марс пресичащ оста на лунните възли направи своето в полето на здравето и усвояване на нов опит. Необходимо е да промените подхода си към начин на хранене, ритъм на ежедневието, редуване на натоварване и почивка, подбиране на подходяща и стимулираща среда. Темата собственост също е включена. Тя ще се развива с активирането на зоната на Близнаци и навлизането там на Слънцето, Венера и Юпитер. В рамките на около месец докато първите две са там ще се изясняват обстоятелства около ваша лична, или съвместна собственост. Юпитер ще влияе по-дълго време, една година. На него може да се разчита за подобряване на условия и възможности в това отношение. Пълнолунието в Стрелец дава шанс за растеж на личните доходи.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби предстои неспокойна седмица. Марсовата активност засяга оста на финансите в слънчевия хороскоп. По отношение лични доходи и приходи от дейност ще ви се наложи да промените подхода си. Повишаването им зависи от количеството енергия, което вложите в дадено начинание. Добре е да потърсите съвет и специализирана информация. Фокусът на вниманието се премества в домашните дела и отношенията с най-близките. Струпването на благотворни планети е чудесно обещание са просперитет. Сега можете да осребрите знанията и уменията, които вече сте придобили. Слънцето осветява новите възможности за подобрения и стабилизиране, Венера внася капка разкош, а Юпитер идва с голям кош дарове, които ще вади през следващите 12 месеца. Нови хора в домашната среда и радостни преживявания предстоят. Пълнолунието в Стрелец ще радва с професионални постижения.

Дати на някои астрологични събития

Марс 0 СЛВ на 20.05.2024 г в 5:59 ч

На 20.05.2024 г в 14:59 Слънцето е в Близнаци

На 23.05.2024 г в 16:53 ч пълнолуние в 2°Близнаци

На 23.05.2024 г в 22:30 Венера влиза в Близнаци

На 26.05.2024 г в 1:15 Юпитер е в Близнаци

Луната е без курс на:

19.05.2024 18:48 – 21.05.2024 1:34

23.05.2024 10:28 – 23.05.2024 11:24

25.05.2024 17:47 – 25.05.2024 18:36

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Алекс каза,

    Писа на май 24, 2024 @ 12:11

    Здравейте! Много много се извинявам, че Ви притеснявам. Аз ходих при една жена да ми гледа на таро и тя ми каза, че имам любовна карма от страна на майка ми и всичките ми връзки ще се развалят, без причина. После потърсих астрологично и ми казаха, че имам 100 % указатели за безбрачие и кратки отношения, които ще приключат. Много съм притеснена. Аз съм родена на 27.07.2004, 05:25 сутринта, в гр. Русе. Ако имате някаква възможност да погледнете дали има нещо такова, наистина ще бъда благодарна. Просто съм много притеснена.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на май 24, 2024 @ 16:06

    Алекс,
    след бърз поглед върху наталната ви карта не намирам толкова драматични обстоятелства около връзките ви.
    За обстоен преглед на рождените ви данни по тази тема си поръчайте лична консултация като ми пишете на имейл.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Калоян за Астрознаци при подписване на брак
    2. gravatar Муси Дачева за Астрознаци при подписване на брак
    3. gravatar Калоян за Астрознаци при подписване на брак
    4. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 20-26 май 2024
    5. gravatar Алекс за Седмичен хороскоп 20-26 май 2024