Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024

2024 2 24Слънце в Риби

Меркурий в Риби

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата започва с Луна в Рак, усмихваща се приветливо от собствения си знак, към Слънцето. А то влиза в Риби рано,рано сутринта на 19 февруари. Тригонът Луна-Слънце във водните знаци е балансиращ, успокояващ, и приспиващ. Рязко събуждане идва в края на деня, когато СЛВ среща Хирон. Учителят на боговете, знаете, че преподава чрез болката. Срещата му със северния лунен възел ни отправя към нови опитности, придобивани по пътя на „пипни гореща печка, за да се убедиш, че пари“. Когато съвпадите стават в Овен, те задават начало на цикъл, в случая на дългия цикъл Хирон-СЛВ, който е кратен един път с Хирон на 57 години, и втори път на СЛВ, който е 19 години. Начало назад във времето, на 14 февруари 1969 година Хирон и СЛВ са били в съвпад в първия градус на Овен, а сега сме в подножието на новия дълъг цикъл от около 57 години.

Слънцето в Риби ще ни пренася често в света на емоциите, на споделените чувства, емпатията, състраданието и грижата за другите. За хората на изкуството настава благоприятен период от четири седмици. Повече прогностични сънища, повече видения и прозрения при интуитивните. Грижата за слабите и изпадналите в нужда по-често ще привличат вниманието ни.

Венера, която в края на миналата седмица се включи в стелиума, се озова между Марс и Плутон, в клещи. Между двете планети-лоши момчета нейната енергия е парирана, ограничена, докато не излезе от обсега на стелиума. След като на 17 февруари направи съвпад с Плутон, сега на 22 февруари предстои съвпада и с Марс. Женският и мъжкия принцип са в сложни отношения през цялата седмица.

На 23 февруари,петък, Меркурий влиза в Риби. В Риби планетата на ума го приспива, но събужда въображението. Лесно се предават мисли и внушения. Настъпва царско време за медиите с трите космични тела в Риби. Започнаха и реалитита по телевизиите, които ще фокусират вниманието в екрана. Критичното мислене и обективността остават а заден план, докато Меркурий не напусне мистичната зона на Риби и не навлезе в Овен на 10 март.

Пълнолуние очакваме в събота, на 24 февруари. Датата 24 02 2024 е интересна също така с това, че е огледална. В събота Луната застава в 5 градуса Дева срещу Слънцето в 5Риби. И не само срещу него. Докато в мъжкия знак Водолей се разпада стелиумът от три планети, в женския знак Риби се оформя нов. С влизането си във водния знак, Меркурий прави голям съвпад (стелиум) със Слънцето и Сатурн. Срещу този стелиум застава Луната в дните на пълнолунието в Дева. Прехвърляне на задължения и отговорности, на успехи и неуспехи, като в понг-понг среща ще ни заливат отвсякъде. С тази активност в Риби предстоят и зимно-пролетни напоителни дъждове.

В средата на юристи, адвокати, съдии, в цялата правораздавателна система предстоят сблъсъци през втората половина на седмицата. В неделя, на 25 февруари е точният квадратна Венера и Юпитер, който ще провокира чувството за справедливост у мнозина.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, грижата за близките ще бъде на първо място. В понеделник, на 19 февруари, Слънцето влиза в Риби и в най-скритата зона на слънчевия хороскоп. Оттам активира притеснения и страхове, но в същото време ви свързва с вашата втора природа, тази на интуицията и прозорливостта. Още по-чувствителни ставате, когато и Меркурий се присъедини към Слънцето и Сатурн в Риби. Благодатен период за творческите натури. В средата на седмицата, противоречие с приятел/и, може да доведе до сериозно обтягане на отношенията. Пълнолунието в Дева в края на седмицата ще бъде като студен душ за едни, а за други като приспивна песен.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, Луната в Рак от началото на седмицата ще засили усещането, че обстоятелствата са срещу вас. Стелиумът от планети в срещуположния знак Водолей ще действа и през тази седмица, макар и разпадайки се, заради съвпадът на Венера и Марс. Той ще се разпадне в края на следващата седмица. Така противоречията с партньор/и ще бъдат активни през цялата текуща седмица. В митичната зона на слънчевия хороскоп, която е под влияние на Риби се настаняват Слънцето и Меркурий. Повишената активност там ви прави чувствителни към всичко, което споделяте с други хора, това са материални активи, съсобствености, отговорности за инвестиции и спестявания, наследства и издръжка, застраховки. Те сана дневен ред в дните на пълнолунието в Дева. В края на седмицата ще ви вълнува темата за предателството.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои мистична седмица. Обръщайте внимание на сънищата си и на съдбовните знаци, които се появяват. Слънцето влиза в полето на дома и най-близките в понеделник. В петък там се настанява и Меркурий. Заедно със Сатурн и Нептун в нея, тази зона става доминираща, задържа вниманието и енергията ви в нея. Пълнолунието в Дева прави професионалната сфера много динамична и ангажираща. Някои ще получат похвали и признание, които не са очаквали. Отношенията със значим човек ще преминат на ново ниво.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица с много промени. В професионалната сфера силно влияние оказва стелиумът, в който влиза и планетният управител. Той е поле на противоречия,които за някои от групата ще донесат позитиви, а за други повод за търсене на нови пътища за реализация. В зоната на подкрепата влизат Слънцето, на 19 февруари, и Меркурий на 23-ти. Добавяйки се към Сатурн, образуват обединение, което ви дава подкрепа и гаранции за дълъг период от време. Пълнолунието в другия земен знак Дева, в събота, ще ви разкрие по-пълно картината, и ще ви ориентира в каква посока да насочите енергията си.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на пълнолуние в Дева. Отношенията с приятели, поддръжници, симпатизанти, фенове, през тази седмица ще бъдат много важни. Слънцето навлиза в противоположния знак Риби в първите часове на понеделник. В меркуриевия период на личната година промените ви следват по петите. Егото е на заден план, изразяването е чрез другите. Не играйте соло, а в екип, тим, група, отбор, колектив и др.подобни. В дните на пълнолунието във вашия знак ще усетите разминаването между вашите цели, амбиции и планове с тези на партньор/и. Трудно ще бъде да постигате своето. Освен Слънцето и Меркурий,вашият планетен управител, и Сатурн е отсреща.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Рак. Съобразявайте се с мнението на другите. Доминирането на земната стихия отслабва, тази на водната нараства. Затова е важно пълнолунието в другия земен знак Дева, което се случва вкрая на седмицата. Слънцето и Меркурий преминават на водна територия. Доминирането на водната енергия е благоприятно за вашия земен знак. Изпълва ви с въодушевление и творчески ентусиазъм, омекотявайки проявленията на кардиналната ви природа. Пълнолунието в Дева ви кани на път. Потегляйте, събирайте впечатления и приятелства.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на защитата на собствените активи, и принципи. На тези от първата половина на знака Сатурн „диша във врата“ и подтиква към действие. С влизането на Слънцето в понеделник и на Меркурий в петък, натискът става все по-силен. В края на седмицата, в дните на пълнолунието в Дева, ще се наложи да спрете люшкането между различни възможности и да се определите, взимайки окончателно решение. Една от линиите на противоречие и разделение противопоставя семейните ангажименти на тези от професионален характер. Предстои неспокойна неделя.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, астрологичната картина изисква повече внимание към професионалните ангажименти и служебните задължения. Бъдете стриктни, спазвайте графика. Слънцето и Меркурий се настаняват в полето на работните отношения. Това което се случва на работното място е и предизвикателно, и градивно. Изисква се повече търпение и постоянство. Обърнете внимание на здравето си. Вслушвайте се повече в тялото си и отговаряйте на нуждите му . Тялото е храм на душата ви, имате отговорност към него да го поддържате в кондиция. Пълнолунието в Дева може да ви подскаже начините и средствата.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, през тази седмица ще сменяте обекта на грижите. Обгрижването на други, малки или големи, близки или хора от служебния кръг, ще ви държи в активност през цялата седмица. Слънцето и Меркурий, с няколко дни разлика, влизат в полето на личните доходи и притежания. Четири планети в тази зона привличат внимание към ресурсите, личните доходи и притежания, това за което носите отговорност. Стелиумът Плутон-Венера-Марс във вашия знак, който ви изпълва с решимост, се разпада вредата на седмицата, но съвпадът на планетите на страстта Венера и Марс продължава до началото на месец март. С него, през втората половина на седмицата ще доказвате своята твърдост и решителност.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Най-сетне идва моментът да хванете кормилото и да поведете живота си в желаната посока. Дори само за няколко дни. В полето на перспективите и новите цели влизат Слънцето, в понеделник и Меркурий, в Петък. Така през тази седмица тази зона на растежа формира подемна вълна. Въодушевлението е голямо, очакванията още повече. Както си трябва има и противодействие, което ще се прояви в края на седмицата, в дните около пълнолунието в Дева. В неделя чувството за справедливост ще бъде подложено на изпитание.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия воден знак Рак. Душата ви тегли на път. Тръгвайте, ако не надалеч, поне наблизо, но да сте в движение и в нова среда. Полето на сърдечните дела, творчеството, децата, ще се пръсне по шевовете. Освен Сатурн, през седмицата там се настаняват Слънцето и Меркурий. Няма да ви бъде скучно в следващите дни. Пълнолунието в Дева е в зоната на приятелството и подкрепата от близки по кауза хора. Възможни са чести срещи със стари приятели и появата на нови.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва впечатляващо. Слънцето стъпва на прага ви и с Луната застават във воден тригон, най-подкрепящата за вашия знак космична фигура. В петък на гости ви идва и Меркурий. По този начин слънчевият период на вашата лична година протича при доминиране на водната енергия. Време за активност и забележителни постижения. Сдържащата роля на Сатурн ще ви насочва към смислени и дълготрайни начинания. В събота, 24 февруари, предстои пълнолуние в срещуположния знак Дева. Време за изпълнение на желания и планове. Време за разбиране на другите, за грижа и съпричастност.

Дати на някои астрологични събития

На 19.02.2024 г в 6:13 Слънцето е в Риби

Венера 0 Марс на 22.02.2024 г в 9:15 ч

На 23.02.2024 г в 9:29 ч Меркурий в Риби

На 24.02.2024 г в 14:30 ч пълнолуние в 5°Дева

Венера 90 Юпитер на 25.02.2024 г в 6:06 ч

Луната е без курс на:

19.02.2024 6:20 – 19.02.2024 6:25

21.02.2024 9:38 – 21.02.2024 16:40

23.02.2024 7:18 – 24.02.2024 4:37

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

2 коментара so far »

  1. Наталия каза,

    Писа на февруари 19, 2024 @ 18:56

    Здравейте, днес съм Рожденик.Асц. ми е Рак,луната в Стрелец.Каква година ми готвят планетите?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 20, 2024 @ 16:53

    За лични хороскопи ми пишете на е-поща.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии