Седмичен хороскоп 28 януари-3 февруари 2013 г.

Юпитер директен

 

Муси Дачева

 

Обща характеристика на седмицата

За разлика от миналата седмица, в следващите дни точните аспекти между планетите са малко. Ако изключим аспектите на светилата, то през тази седмица ще бъдем под влиянието само на един точен аспект- квадратът на Слънцето и Сатурн в 11-я градус на Водолей и Скорпион. Той става точен в първия час на четвъртък, но влиянието му ще се усеща през цялата седмица. Квадратите на Слънцето и Сатурн се случват два пъти всяка година, като последният беше на 15 юли 2012 г., в 23-я градус на Рак и Везни.

Неблагоприятният аспект Слънце-Сатурн в социален план извежда на повърхността проблеми на властта, прилагането на законите, работата на изпълнителната власт, активността на силовите структури, изискванията за свобода и необходимостта от спазването на законите. Неговото влияние е по-силно, когато се съчетава и с други напрегнати аспекти. Такова е положението през тази седмица,особено в четвъртък, когато Луната преминавайки през Везни, активира квадрата Уран-Плутон. В добавка са квадратите на Марс-Нептун-Хирон към Юпитер и Меркурий,който застава в средната точка на лунните възли. По този начин втората половина на седмицата се очертава по-напрегната като основните предизвикателства са към кардиналните и неподвижните знаци.

В личен план напрегнатият аспект между Слънце и Сатурн може да създаде неудобства в професионалните и в личните отношения, проблеми със здравето на родените в неподвижните знаци Скорпион, Водолей, Телец и Лъв и то близо до 11-я градус на съответния зодиакален знак, и също така Козирог, и всеки който има в тази зона Асцендент, Луна, Марс, Венера, МС.

В сряда Юпитер излиза от ретроградната си фаза. Макар в първите дни това да не се усеща значимо заради относително бавната скорост на планетата, и заради квадратът  му с Нептун и Марс, то в следващите седмици мнозина, най-вече от средите на въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей, ще почувстват облекчение при решаването на материалните си дела, при работа с институциите и търсене на правата си по официален път.

В края на седмицата две планети сменят знаците си. В събота Марс преминава на трудната за него зона на водния знак Риби, което вкарва марсовите хора в проблемни ситуации и неясни отношения, а също така и всички от подвижния кръст – Риби, Дева, Стрелец и Близнаци.

Венера и тя отива на ново място, но в хармоничните въздушни селения на Водолея,от където ще вдъхновява и подтиква към изява тези, които имат много въздух в рождените карти.

И през тази седмица продължава фоновото влияние на секстила на Сатурн в Скорпион и Плутон в Козирог, съчетаващ в едно мъдростта и силата, гарантирайки, че на всеки проблем може да бъде намерено правилното решение, ако към него се подхожда с по-малко емоции, с повече мисъл и вяра.

Нека мислите ни бъдат изпълнени с много любов, радост, щастие, уравновесеност и покой!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, началото на седмица е напрегнато. Опозицията на Луната с Марс ще провокира вашата импулсивност, ще ви държи в напрежение и готовност за съпротива и борба за нещо, което лично ви засяга. Отнасяйте се сериозно към задълженията си и към поетите вече ангажименти. Можете да печелите подкрепа, но не го правете на всяка цена, особено ако за нея трябва да плащате в голямо количество финикийски знаци. Ползвайте надеждна информация и не бързайте с окончателни становища. Периодът не е добър за инвестиции. Четвъртък е напрегнат ден, отложете важните си дела за петък или по възможност за събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната седмица. Още в понеделник, когато Луната е във вашия знак, ще усетите тежестта на лидерските отговорности. Към вас ще бъдат отправени очаквания и претенции както от близките, така и от тези,с които или за които работите. Във вторник и сряда мнозина от групата ще имат добри приходи, а също така възможност да договорят нова работа или дългосрочен ангажимент. Вашата настоятелност и неотстъпчивост може да бъде „нож с две остриета“, бъдете разумни, мислете стратегически, а не за деня. Четвъртък е противоречив и дори рисков, бъдете внимателни ако пътувате. Можете да постигнете успех, но на висока цена. Избягвайте конфликти с близки в почивните дни.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстоящата седмица предлага много възможности за изява. Препоръката е да подхождате с внимание и да не се поддавате на провокации, предхождани от користно ласкателство. През тази седмица Юпитер и Нептун са все още в напрегнатия аспект-квадрат, а това е нестабилна основа за вашето самолюбие. От сряда Юпитер се измъква от ретроградната зона и напредвайки в Близнаци ще ви подкрепя в импулса за нови знания, за разширяване на кръга на общуване и придобиване на специални умения. Към близките си се отнасяйте с повече разбиране и готовност за отстъпки. Пазете се от травми на крайниците в четвъртък. В петък получавате подкрепа от приятел, а в почивните дни някой отдалеч ще ви напомни за себе си.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои противоречива седмица. За част от това, което сте планирали има добри условия за реализация, възможности да се докажете отново и да подхраните самолюбието си. Но в средата на седмицата на небосклона ви се събират облаци, затова бъдете внимателни в приказки и дела. Отношенията ви с хора,облечени във власт или такива претендиращи да са шефове, са подложени на изпитание. Ако ви е невъзможно да отстъпите от позицията си, отложете срещи обещаващи конфликти за по-спокойни дни, като тези от четвъртък нататък. Старайте се да вършите работата си без пропуски и грешки, бъдете сръчни и умели, ако не, работете по въпроса и се усъвършенствайте. В неделя срещата със стар приятел ще ви донесе спокойствие и увереност.

Към родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, препоръката за тази седмица е за повече предпазливост. Не се предоверявайте на случайни хора, дори към познатите си подхождайте с резерви. Не се доверявайте изцяло и на сетивата си, защото могат да ви подведат в напрегната ситуация на пътя, на работното място или у дома. Ако работите с документи, внимавайте за грешки и неточности, особено във вторник и сряда, когато изцяло може да ви бъде прехвърлена отговорността за проблем или недоразумение. Периодът не е добър за важни срещи и разговори, от които очаквате много. Проявявайте търпимост към старите приятели в почивните дни.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои натоварена с ангажименти седмица. „Тежката артилерия“ е квадратът на управителя на знака – Сатурн със Слънцето, аспект който отправя предизвикателства към спокойната ви и разумна природа. В центъра на вниманието са финансовите въпроси, приходите основно и поне един сериозен разход,който трябва да „огледате“ внимателно. Възможно е да ви притискат срокове или изисквания на други хора, но не бързайте с окончателно решение до четвъртък. Важните дела отлагайте за следващата седмица,когато ще имате повече свобода на действие.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на предизвикателствата. Колкото сте по-социално активни, работите с повече хора, имате повече отговорности, толкова по-напрегнати за вас ще са следващите дни. Периодът не е благоприятен за взимане на важни решения, поне до четвъртък, когато е точният квадрат на Слънцето и Сатурн, а и Меркурий, управителят на знака ви, не е добре поставен. Проявявайте въздържаност в обещанията и коректност в работните взаимоотношения. Добрата новина идва от Юпитер, който се движи през вашия знак, и който става директен от сряда. Предстои да отпаднат някои формалности, пречещи ви да придвижите, идея или план напред и да му вдъхнете живот.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои емоционална седмица. Жизненият ви тонус е на високо ниво, което ви помага да приемате предизвикателствата и да ги обръщате във ваша полза. Имате подкрепа за идеите и начинанията си. До средата на седмицата обстановката около вас може да е по-остра и напрегната, да се налага да бъдете категорични и неотстъпчиви, там където друго не помага. Във вторник не се поддавайте на манипулация. В четвъртък избягвайте решения и стъпки, свързани с големи разходи, или спекулативни намерения. В петък и в почивните дни дайте воля на импулса си за забавления, заредете се с позитивна енергия, която ще ви бъде нужна в следващите дни.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои напрегната седмица. Имайте готовност още в понеделник да посрещнете предизвикателствата на ежедневието. Острата реакция може само да влоши ситуацията и допълнително да ви натовари с негативни емоции. Спокойствие и мъдрост ще са ви нужни и във вторник, особено що се отнася до паричните дела, плащане на сметки и задължения, разправии с чиновници или проверяващи. До края на седмицата, с някои изключения в четвъртък, петък и събота, ще сте под натиска на квадрата Сатурн-Слънце, което ще засегне най-вече тези, които имат рожден ден през тази седмица. Подхождайте с повече мекота в отношенията си с околните, бъдете търпеливи и разумно отстъпчиви.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои успешна седмица. Можете да извлечете полза, да постигнете своето, да получите добро възнаграждение или да получите заслужени похвали. Ако си направите добре разчетите, и не говорите прекалено много за „бъдещите си творчески планове“ ще си подсигурите добра финансова подкрепа за в бъдеще. Не планирайте сериозни дела за четвъртък, но в петък,макар и с цената на повече усилия, ще можете да отбележите точки във ваша полза. Не отказвайте приятелски покани за почивните дни. Радвайте се на вниманието на околните, вашата отзивчивост и добронамереност са необходимо и достатъчно условие за доброто настроение на близките ви.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои активна седмица. Към вас са отправени очаквания и претенции, които ви поставят в ситуация да правите важен избор, да взимате важно решение, което засяга и други хора. В помощ може да ви бъдат разумът и трезвата оценка на всички обстоятелства. Не позволявайте да бъдете подвеждани по повърхностни и ненадеждни знаци, вглеждайте се в мотивите на хората, които заявяват подкрепа. Някои ще бъдат изправени пред дилемата дали да продължат или да прекратят било то връзка, участие, работен ангажимент, започнато обучение, важен проект или др. подобно. До четвъртък периодът не е подходящ за взимане на категорично решение. Ако това е неизбежно, ще трябва да направите сериозни отстъпки. В почивните дни избягвайте конфликти с близките.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои напрегната седмица. Чувството на умора и нежелание за активност, характерни за сатурновия период на личната ви година, вероятно ще се засилват. Както и усещането за притиснатост от обстоятелствата и невъзможност за свободно взимане на решения, за действия по собствено усмотрение. Още малко търпение ви е нужно, в сряда Юпитер става директен, а това води със себе си редица възможности, подобряване на домашната атмосфера, повече разбирателство и синхрон с околните в следващите седмици и месеци. Почивните дни ви носят радост, утеха и новини отдалеч.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 30.01.2013 г., Юпитер от 6°Близнаци завършва ретроградната си фаза.

Слънце в квадрат със Сатурн на 31.01.2013 г.

На 2.02.2013 г., в 3:53 ч. Марс преминава в Риби.

На 2.02.2013 г., в 4:46 ч. Венера преминава във Водолей.

Луната през тази седмица се движи между знаците Лъв и Скорпион, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

28.01.2013 г., в 18:59 ч. – 29.01.2013 г., в 1:27 ч.

31.01.2013 г., в 3:59 ч. – 31.01.2013 г., в 8:36 ч.

2.02.2013 г., в 3:03 ч. – 2.02.2013 г., в 14:02 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

От 1 ноември 2012 г до 31 януари 2013 г.

Новогодишна ПРОМОЦИЯ!

Комплект

от

Номерологичен календар

и

2 броя Лични календари за 5 години

можете да си закупите на цена 20 лв.

+ Доставната такса на ЕКОНТ.

 

Заявка направете във  формата за поръчка  on line.

*********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

 

Няма етикети.

6 коментара so far »

  1. Николай каза,

    Писа на януари 28, 2013 @ 4:01

    Благодаря за прекрасните съвети! В четвъртък 31.01 имам рожден ден, да си дам ли 1-2 дни почивка, имайки предвид че работата ми е доста напрегната?

  2. Варта каза,

    Писа на януари 28, 2013 @ 8:31

    Скъпа Муси, благодаря за безценните съвети за цялата следваща седмица и за днес, като се възползвам от случая да ти пожелая една ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЛАГОДАТНА СЕДМИЦА, още повече, че през нея сменяме и месеца и така – лека-полека наближаваме …Пролетта!

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 28, 2013 @ 12:43

    Николай,
    да, ако имате възможност, направете го.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 28, 2013 @ 13:21

    Варта,
    всички чакаме пролетта, но трябва да преминем през Малък сечко :)

  5. Стефка Тодорова каза,

    Писа на януари 28, 2013 @ 17:59

    Здравейте! Прочетох прогнозата ви за тази седмица. Аз съм Козирог с Асцендент-Лъв, предстои ми сключване на договор и закупуване на кола, момента може би не е от най-подходящите тази седмица, но другия месец, май е още по-лоша :) Покупката е планирана евентуално за сряда, може ли да ми дадете някакъв съвет? Поне луната не е без курс тогава ;)
    Предварително благодаря!

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 28, 2013 @ 19:38

    Стефка Тодорова,
    да, моментът не е лош, даже в сряда Луната е в Дева и можете да договорите добра цена, или да смъкнете от вече договорената.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии