Седмичен хороскоп 30 май- 5 юни 2011 г.

в Близнаци и слънчево затъмнение

Муси Дачева

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен предстои изпълнена със събития седмица. В събота Юпитер напуска вашата територия и преминава в съседния знак Телец. Възползвайте се от оставащите няколко дни, за да си приключите ангажименти,които са плод на вашата инициатива и с активно ваше участие. Новолунието в четвъртък е особено,защото е съчетано със и то ще бъде в Близнаци. Това за вас означава нови контакти, нови възможности за полезно сътрудничество, начало на промени, които могат да се отнасят към работното място, средата на обитаване или местоживеенето. Навлизате в период на ремонти, разместване в дома или офиса, ще имате и повече налични средства, с които да разполагате, и да обезпечите нарасналите лични и семейни потребности.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв предстоящата седмица изисква добра лична мобилизация. Преди поредното новолуние,което ще бъде много рано в четвъртък, имате да вършите много, и в голяма степен отговорни неща. Слънцето е в хармонична връзка със Сатурн в тези дни,което дава отличен шанс да укрепите позициите си в средата,в която прекарвате повечето от времето си. Бъдете премерени и коректни в действията си, изпълнете докрай това, което сте обещали някому, разочаровани ще има, но нека да са по-малко. Предстоящите работни дни не са добри за нови начинания, за сключване на договори и подписване на важни документи, отложете тези неща за следващата седмица. Но за оглеждане, обмисляне, планиране и проектиране, да, сега е добър момент, а също така да търсите морална и материална подкрепа за идеите и разработките си.

Родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец навлизат в благоприятен в материално отношение период. В дните до новолунието можете да разчитате на добри приходи, за свършена работа, а на нова Луна, от четвъртък нататък астрологичната обстановка е още по-подкрепяща. Управителят на знака ви – Юпитер,в събота, ще премине в зоната на земния Телец, което накланя везните към материалната страна на живота ви. Време е да си купите жилище, нова кола или нови мебели за дома. Новолунието в Близнаци може да напрегне дните до сряда, включително, при родените в началото на декември. Договаряне за съвместна работа,сдружаване, общи начинания, отлагайте за дните след четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец предстои силна и резултатна седмица, разбира се при условие, че са се потрудили за целта. На ваша територия навлиза най-благодатната планета – Юпитер, готова да ви дари с оптимизъм и късмет в делата. Това ще стане в края на седмицата – в събота. Понеделник и вторник са силните ви дни. До сряда обаче се постарайте да изчистите задълженията към другите, да приключите поетите ангажименти,защото новолунието ще бъде и момент на разплащане, на получаване на заслуженото като възнаграждение или под друга форма, според уговореното. Периодът е добър да искате повишение, но предявяването на претенции оставете за следващата седмица.

Родените под знака на Дева или с асцендент в Дева през тази седмица навлизат във важен житейски период. Юпитер,в събота, преминава в сродния ви по стихия знак Телец. От тази зона той ще отправя към вас позитивна енергия,която ще се засилва с приближаване до точката на тригон с намиращия се в Козирог -Плутон,което ще се случи в началото на месец юли. Сега обаче, в следващите дни, ще трябва да преминете през новолунието в Близнаци, съчетано със слънчево затъмнение, което за родените в средата на зодията ви, може да се окаже сериозно предизвикателство, най-вече в професионалната сфера. Сряда е труден ден, но четвъртък и петък ще ви донесат радост и удовлетворение.

Родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог продължават да се греят на топлите лъчи на Слънцето, в буквален и в преносен смисъл. През тази седмица се развива тригона между Слънцето и управителят на знака ви- Сатурн. В сродната по стихия зона на Телеца е все така населено, дори нещо повече в събота там се настанява Юпитер. А от него могат да се очакват много интересни и полезни неща в следващите месеци. Ще имате все по-малко поводи да сте в лошо настроение,напротив, Меркурий отива в Близнаци и оттам,поне две седмици, ще ви помага да вкарате в порядък мястото, където работите и също така да организирате по-добре хората си. Сряда е труден и подвеждащ, но понеделник и вторник са силните ви дни през тази седмица.

ВЪЗДУШНИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци предстои забележителна седмица. Поредното за годината новолуние сега се случва във вашия знак – в 11 -я градус. Съчетано е със слънчево затъмнение,което му придава още по-важно значение, като при някои може да се отрази позитивно, а при други – не. Доброто влияние на затъмнението във вашия знак може да ви донесе сериозна и положителна житейска промяна. В четвъртък вашата управляваща планета Меркурий навлиза в своята обител- Близнаци и оттам ще подкрепя мисленето и делата ви през следващите две седмици. Новата Луна,от своя страна може да даде тласък на кариерата ви, да внесе раздвижване в емоционалния живот, да ви зарадва с придобивки или с решаване на важен семеен проблем.

За родените под знака на Везни или с асцендент във Везни седмицата обещава новости и изненади. Новолунието е в Близнаци и това за вас дава шанс на всички проекти,свързани с образование и пътешествия. Меркурий също навлиза в Близнаци,откъдето ще ви помага с находчивост и бързи реакции. През следващите дни Слънцето и Сатурн,който е във вашия знак, работят задружно във ваша полза. Търсете рационалното зърно във всяка ситуация, бъдете целенасочени и активни както, когато приключвате проект или фаза от такъв, така и когато започвате нов. В събота Юпитер излиза от опозиционната зона на Овена и навлиза в практичния и настъпателен Телец. Оттам,заедно с Венера, ще ви помага във финансовото обезпечаване на плановете ви.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстоящата седмица носи предизвикателства. Най-яркото разбира се е новолунието в Близнаци,съчетано със слънчево затъмнение, което може да сложи траен отпечатък в живота на родените в края на януари и тези в началото на февруари. Тригонът на Слънцето и Сатурн дава шанс на сериозните намерения, на старите връзки и изпитаните във времето взаимоотношения. Новолунието обаче може да даде шанс и на нови запознанства като ви подтикне да бъдете по-активни, любознателни, изобретателни и последователни, освобождавайки се от предразсъдъци и задържащи мисловни нагласи. В помощ ви идва Меркурий,който се прехвърля в неговия знак- Близнаци. Сряда и четвъртък са силните ви дни.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак и с асцендент в Рак седмицата носи много задължения, и те в голямата си част обслужват потребностите на другите – на приятели и близки, на деца и родители. Дните пред новолунието, което е в първите минути на четвъртък, за мнозина от вас могат да създават дискомфорт, потиснатост и безпричинно раздразнение,както обикновено, и дори малко в повече,заради слънчевото затъмнение. В петък може да спечелите много от това да вземете инициативата в свои ръце, но се допитайте до интуицията си, преди да предприемете каквото и да било. В събота Юпитер преминава в Телец,една зона много по-благоприятна за вас. Оттам ще ви подтиква към нови приятелства, някои от които могат да преминат в здрави лични или семейни трайни връзки.

Родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион през тази седмица имат да решават важни въпроси,най-вече в професионалната сфера,където назряват промени. Новолунието в Близнаци,съчетано със слънчево затъмнение, може да създаде известни главоболия по обезпечаване на вземания, плащане на кредит или разправии с некоректни длъжници. При някои от вас обаче втората половина на седмица и по-нататък, в дните на растяща Луна, шансът може да кацне на рамото и да донесе нужните средства за разширяване на бизнеса, за начало на нова дейност или за важни семейни събития. Силните ви дни са петък и събота.

За родените в зодиакалния знак Риби или с асцендент в Риби предстоящата седмица носи противоречиви тенденции. Двамата управители на знака – Нептун и Юпитер са в хармонична връзка (секстил),която ще продължи и следващата седмица, а това е знак за успешност, за справяне с всяка ситуация, в която ви постави ежедневието. От петък обаче Нептун навлиза в ретроградната си фаза и ви вкарва в период на известна неувереност, и възпроизвеждане на неподходящите модели на поведение. Новолунието в Близнаци, обременено от слънчевото затъмнение, може да опъне нервите ви и да ви направи по-сприхави, но пък навлизането на Юпитер в Телец е указание за нови тенденции, които да придадат определена форма на идеите ви, и да осребрят повечето от тях.

Най-интересното през тази астрологична седмица

На 2.06.2011 г., в0:02 ч. Новолуние в 11°Близнаци, съчетано с частично слънчево затъмнение.

На 2.06.2011 г., в 23:02 ч. Меркурий навлиза в Близнаци.

На 3.06.2011 г., в 10:27 ч. Нептун от 0°55′ Риби навлиза в ретроградна фаза.

На 4.06.2011 г., в 16:56: ч. Юпитер навлиза в Телец.

Луната през тази седмица се движи между знацитe Телец и Лъв, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курсна:

3.06.2011 г., в 11:08 ч.- 3.06.2011 г., в 11:36 ч.

5.06.2011 г., в 8:33 ч.- 5.06.2011 г., в 18:03 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , ,

8 коментара so far »

  1. natalia каза,

    Писа на май 30, 2011 @ 11:03

    Здравейте,искам да Ви попитам как предстоящето затъмнение би се отразило,при условие,че е в точна опозиция на наталната ми луна в стрелец по остта 6/12 дом.Леко ме притеснява тъй като луната ми е управител на АСЦ и на 2 дом.Какво да очаквам?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на май 30, 2011 @ 22:01

    natalia,
    ако Луната ви не е включена в квадратури с други планети, вероятно само ще имате натиск върху настроението, по-ярки емоции например. Ако новолунието е в 12 дом може да имате интересни сънища, или прозрение за нещо как да направите,да излезете от някаква ситуация. Интуицията ви трябва да е по-активна в тези дни. Ако пък новолунието е в 6 дом, то може да ви се прииска да усвоите някакво умение, или да си вземете някакво животинче за домашен любимец. Не се настройвайте за нещо драматично :) все пак случката става в Близнаци, един много рационален знак.

  3. natalia каза,

    Писа на май 31, 2011 @ 7:00

    Благодаря за коментара,новолунието при мен е в 12 дом,а наталната луна не прави квадрати с други планети.Леко се притесних заради предстоящи хирургични интервенции през юли.

  4. Оги каза,

    Писа на юни 2, 2011 @ 7:16

    Има ли значение дали затъмнението е пълно или не е като това днес.Кое влиее повеече.

  5. Мария каза,

    Писа на юни 2, 2011 @ 7:23

    Доколкото разбирам от една ваша статия когато новолунието и затъмнението са близо до южния лунен възел по силно значение има Слънцето защото Луната е пасивна. Това значи ли че трябва да очеквам събития които са свързани с дом който управлява слънцето в натала ми? Или това ще бъде по дома където ми е слънцето. При мен слънцето ми е в 6 дом но акцендента ми е лъв.Благодаря за вниманието.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 2, 2011 @ 11:03

    Оги, силата на влияние зависи от това колко време продължава пиковата част на затъмнението.Когато е пълно луната закрива изцяло слъцето за няколко минути. При пръстеновидните затъмнения също има голяма сила момента на центриране на трите космични тела Земя-Луна-Слънце. Затова може да се каже че те оказват по-голямо влияние въпху земята и хората. Частичните затъмнения, каквото е днешното имат по-слабо влияние, но пък по-разтеглено във времето.

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 2, 2011 @ 11:09

    Мария, предполагам имате предвид това “В случаите ,когато слънчевото затъмнение и новолунието са в близост до Южния възел, то доминираща е ролята на слънчевия принцип.
    В този период,в зависимост от знака на новолунието, човек се чувства по-мотивиран да утвърди себе си като индивид,част от средата, в която живее. Ако слънчевото затъмнение е последвано от лунно,след две седмици може да се очаква емоционална реакция на това,което е предприето в дните на последното новолуние.”

    Да, южният лунен възел е низходящ, и в тази зона Луната е в пасивна позиция.
    При новолуние,и по-специално при слънчево затъмнение до този възел,защото то става в близост до лунните възли, слънчевите фактори в хороскопа взимат превес.
    В случая при вас трябва да има промяна в работните условия.Ако изпитвате неудовлетворение от работата си, като място или като среда, сега е момента да търсите нещо ново.

  8. Tina каза,

    Писа на август 23, 2011 @ 15:32

    Е то какво открих в един сайт:
    Не четете отговорите преди да отговорите на въпросите, иначе няма да ви е интересно 1.Напиши името на човек от срещуположния пол. 2.Кой е любимият ти цвят от тези:жълт,черен,червен,син или зелен? 3.Първият ти инициал:А-К,Л-Р,С-Я. 4.Месецът ти на раждане. 5.Кой цвят харесваш повече,черно или бяло? 6.Напиши името на човек от същия пол като теб. 7.любимото ти число? 8.Калифорния или Флорида? 9.Кое харесваш повече:Езерото или океанът? 10.Напиши желание. . . Отговорите: 1.това е името на човекът,в който си истински влюбен. 2.Ако си избрал: Червено-Ти си жив и изпълнене с любов Черен-Ти си скромен и агресивен Зелен-Твоята душа е щастлива и излъчваш спокойствие Син-ти си човек със спонтанен характер Жълто-ти си щастлив човек и даваш добри съвети на другите хора 3.Ако инициалът ти е: А-К-имаш много приятели и любов в живота Л-Р-Опитваш се да се насладиш на живота и любовта ти скоро ще разцъфне С-Я-Обичаш да помагаш и бъдещето ти изглежда добро 4.Ако си роден в: Януари-Март-Годината ще е много добра и ще разбереш че си се влюбил в този който не си очаквал Април-Юни-Ще имаш силна връзка,но тя няма да трае дълго Юли-Септември-Ще имаш незабравима година с много промени Октомври-Декември-Годината няма да е от най-добрите,но ще откриеш сродна душа 5.Ако избереш… Черно:Живота ти ще тръгне в различна посока,ще има много промени и ще се радваш на тях Бяло:Ще намериш приятел който ще ти се доверява и ще направи всичко това,номоже и да не го разбереш 6.Това е най-добрият ти приятел 7.това са броят на близките приятели,които ще имаш в живота си 8.Ако избереш… Калифорния-обичаш приключенията Флорида-романтична душа си 9.Ако избереш… Езерото-верен си на приятелите си и си малко резервиран океан-ти си спонтанен и обичаш местата с много хора 10.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии