Седмичен хороскоп 4-10 март 2019

Retr-Merk16 от 5 март

Уран в Телец от 6 март

Новолуние в Риби в сряда

Слънце и Нептун в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази мартенска седмица е много разнообразна. Ще имаме ретроградна планета, планета в ингресия, новолуние и значим съвпад.

Хронологически първото събитие е ретроградността на Меркурий. На 5 март започва първата за годината ретроградна фаза на планетата на комуникациите, и ще продължи до 28 март. За това време Меркурий ще измине назад разстоянието от 29 до 16 градуса Риби. В средата на този период ще бъде долния съвпад на Меркурий и Слънцето.

Началото на седмицата, времето преди новолунието, са неподходящо време за начало на каквото и да е. Стационарен Меркурий, в последния градус на Риби, в съвпад с Хирон, и при разпад на Луната са сериозно изпитание за немислещите, импулсивни и агресивни хора.

Ретроградните фази на Меркурий ни носят понякога големи главоболия. Чувстваме се разконцентрирани и отнесени, нещо което в зоната на Риби сега ще бъде по-силно изразено. Ретроградните фази на Меркурий са периоди от време на учене на някои уроци, които ни се струват маловажни, но които всъщност имат своето място в цялостния учебен процес, в който сме вкарани на земята. Ние сме винаги на училище, искаме или не. Един от тези уроци, меркуриево-нептуниански, е да различаваме илюзията от реалността, да си свалим розовите очила и очакването,че нещата се случват добре за нас, защото сме много умни, красиви и заслужили. Затова в периода на движение назад Меркурий ще ни изправи пред истината за някои неща от реалния ни живот. Директният изказ ще бъде рядкост, или неистинен, думите ще прикриват делата,

В този дух е новолунието в Риби, което се случва на 6 март, сряда, в 18:04 ч бг време. Новолунието попада в една много емоционална среда на доминиране на водната енергия. Новата Луна в Риби, а впоследствие в Овен, ще подтиква много хора към импулсивни, необмислени постъпки, начинания и действия, за които после ще съжаляват. Новолунието е съпътствано от стелиум в Риби, участващ в бисекстил с тригона между Марс и Сатурн, което дава своята подкрепа за земните и водни знаци.

В най-духовния знак на зодиака се случва и още едно астрологично събитие през тази седмица – срещата на Слънцето и Нептун. Съвпадът се случва в четвъртък, 7 март. Слънцето прави съвпад с Нептун всяка година, а откакто последният е в Риби, това се случва във водния знак. Особеното през тази година е, че срещата всъщност включва Слънцето в секстила Нептун – Сатурн. Хармоничният аспект между мощните далечни планети бе точен на 1 февруари. Но сега е все още в силата си и включването на Слънцето добавя голяма доза позитивна енергия. Този духовен по своето значение двоен аспект ще се усети от определена група хора. Той може да даде силен тласък в духовното развитие на тези, при които има благоприятни условия за това. Някои ще го усетят като творческо вдъхновение, като поетична муза разтворила криле над тях, или като силен порив да правят добро. Благост, доброта, опрощение, вселенска мъдрост, прозрение и личностно осъзнаване – всекиму според потребностите.

Най-значимото астрологично събитие на седмицата е навлизането на Уран в Телец. Този път окончателно, за времето до юли 2025 година,когато планетата-реформатор ще стъпи на прага на Близнаци.

Телец е зоната на ценностите – морални и материални. Уран в Телец ще ни накара да преосмислим представата си за това кое е морално и кое не. Кое е според човешките разбирания, и кое е извън тях. Ролята на Уран е и в това да размества полюсите, и да разбърква баланса, така че едно нещо да тежи повече от друго нещо, в даден период, и после обратно. Неговият подтик за развитие на душите е в експериментирането. За разлика от Сатурн, който ни учи на системност, търпение, трудолюбие, упоритост, Уран ни кара да прескачаме рамките, за да видим какво има извън тях. Дали ще ни хареса, остава наш избор.

Така ще правим експерименти със себе си и с другите, с това, което имаме, и това което нямаме, с реалните неща, но и с виртуалните/имагинерните такива. Ще печелим, и ще губим. Или по-точно – едни ще печелят за сметка на други, както е от началото на човешката история. Новите технологии ще носят печалба и удовлетворение, също така умението да се вижда напред във времето, и да се рискува.

Уран ще „разиграва коня си“ до момента, в който Сатурн не му „сложи юздите“, когато навлезе във Водолей през 2021 година.

В края на седмицата двойният секстил/бисекстил се консолидира с точните аспекти между Слънце-Сатурн в събота, и Марс-Нептун в неделя. Така планетната конфигурация влияе мощно и задвижва през тази и през следващата седмица редица значими социални процеси, които са задържани, отлагани или досега отхвърляни за разглеждане.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои мистична седмица. Меркурий става ретрограден от вторник, 5 март, и цялата фаза на движение назад се разполага в най-скритата, мистична, духовна зона на слънчевия хороскоп. През март ще се раздвижат някои изоставени проекти, ще припомнят присъствие хора отдалеч. Активността на подсъзнанието ще ви прави по-чувствителни към емоциите, мислите и действията на околните, заради новолунието в Риби, и съвпада Слънце-Нептун в тази зона, но също така и заради аспекта с управителя на вашия знак. Марс е в Телец и в хармонични аспекти с останалите планети, което ви дава много предимства, да се движите по интуиция, и в същото време по правилния начин. Още повече от петък нататък, когато Луната дойде във вашия знак. В сряда Уран ви напуска. За седем години планетата реформатор внесе разнообразие в живота ви, разбърка застоялите зони, въведе ви в ситуации на предизвикателства към силата на вашия характер. От 6 март, Уран е в Телец. Зоната на притежанията ще бъде арена на неговите действия в следващите години.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на тайните. Някои ще излязат на открито, а други ще потънат още по-дълбоко. Ретроградният Меркурий в Риби, между 5 и 28 март, ще ви дава информация за размисъл, и повод за преразглеждане на отношенията с партньора, както във финансовата сфера, така и във всички аспекти на интимните отношения. Новолунието в Риби е чудесен повод да намерите своята формула за възстановяване на доверието, а също така да се откачите деликатно от онези нездравословни нишки/вериги, които ви привързват към определен човек. Преминаването на Уран в Телец на 6 март, бележи началото на много важен период, който ви се случва веднъж в живота. Трансформиращата роля на планетата – анархист и реформатор ще усетите най-силно, когато прави точен квадрат с рожденото Слънце, и/или когато застане в точни квадрати към хоризонта на рождествения хороскоп, линията асцендент-десцендент. Уран ще внесе повече амбиция в социалния живот, повече желание за изява и постижения, за по-голяма самостоятелност и свобода на действие. Поставяйте си високи цели, следвайте новите технологии, и всичко прогресивно, което води до професионален, и социален растеж.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на новолуние в другия подвижен знак Риби. То активира зоната на дома, семейството, близките хора, корените, рода, и не само. Новолунието е време за нови неща, за планирани начинания, за значими промени. Но през тази седмица то се развива на фона на ретрограден Меркурий. Планетата на комуникациите ще се движи назад от 5 до 29 март, и това е време, в което ще ви се налагат ревизии и преразглеждане. Вашата широко скроена натура ще бъде принудена към дребнавост, и възстановяване на справедливостта. Някои ангажименти ще се появят като необходимост от преработка, допълване, надграждане или довършване работата на друг. Не са препоръчителни ремонти в дома, нито наемане на работници за такива, докато тече ретроградната фаза на планетата на договорите. Навлизането на Уран в Телец бележи време на сериозно отношение към здравето. Прилагайте през тази и следващите години нови, съвременни методи на профилактика и лечение, както и алтернативни медицински практики, за да поддържате тялото и духа в кондиция. В работната среда имате нужда от промяна, повече свободно време, привличане на сътрудници, или отказ от дейности, на които им е дошло времето да напуснете.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. Навлизането на Уран във вашия знак е значимо астрологично събитие. Под влияние на планетата реформатор ще се променят редица обстоятелства в живота ви. За вашия неподвижен знак това не е радостна новина, но ще ви се наложи да приемете неговото присъствие и да се настроите на изискванията му. Най-силно и трансформиращо ще бъде влиянието на Уран, когато преминава през позицията на Слънцето, и/или когато пресече асцендента в рождения хороскоп. Ретроградността на Меркурий между 5 и 28 март ще раздвижи зоната на приятелите и подкрепата от сродните души. Някои стари приятелства ще бъдат подложени на изпитания, ще се появят хора отпреди, които ще търсят внимание и доверие. Проблеми с техниката ще ви кара да сменяте софтуер, телефони, лаптопи. Новолунието в Риби задава начало на нови приятелства, нови екипни проекти и нова среда за изява. Обръщайте внимание на сънища, прозрения и нови контакти в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на меркуриева ретроградност. Планетният управител тръгва назад във вторник, 5 март от 29-я, като ще се върне на 28 март до 16 градус на Риби. В срещуположния знак Меркурий ви прави чувствителни към всичко, което се случва на партньора/партньорите ви,в личните и служебни взаимоотношения. Думите ще бъдат много провокативен елемент за свързване с другите. За да бъдете правилно разбирани, внимавайте в думите. Новолунието в зоната на партньорството е чудесен период на личната година, в който да помислите за промяна в трудовия договор, или в социалния си статус. Но не бързайте да предприемате важни промени докато Меркурий не тръгна напред. Навлизането на Уран в другия земен знак Телец е изключителен момент от житейския ви път, тъй като се случва веднъж. Преминаването на планетата през най-динамичната зона на слънчевия хороскоп е свързано с много промени, но най-вече с отпадане на някои ограничения и задръжки. Всеки порив към свобода, пътешествия, опознаване на нови територии, нови хора и култури, са подкрепени от Уран в Телец. Разбира се всичко трябва да има и практическо приложение. Учене не просто така, а с прилагане в практиката. Уран вдъхновява за новости, разширяване на обхвата, преминаване на граници и много смели постъпки.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Планетата на комуникациите става ретроградна във вторник в зоната на комуникациите в слънчевия хороскоп. Така ретроградната фаза на Меркурий,между 5 и 28 март, бележи много динамичен период за зодията. В следващите три седмици приемането, и обработката на информация, работата с документи, вербалните и писмени комуникации, ще изискват повече внимание и съсредоточеност, за да не изпадате в зоната на „разваления телефон“. Новолунието в Риби в сряда дава старт на начинания в сфери като проектиране, посредничество, консултации, транспорт, преподаване, организиране на мероприятия, и други подобни. Всичко, което е краткотрайно, близко като време, с бързо развитие, с участие на малко хора, ще търпи подкрепа. Сериозни начинания, с отправени големи очаквания, отлагайте, не им е сега времето. Акцент на седмицата е преминаването на Уран в другия земен знак Телец, окончателно -много важно събитие, случващо се веднъж в живота. В зоната на любовта, творчеството и децата, планетата реформатор има много идеи за реализация,целящи излизане от рамките и коловоза, в който се движите дълго време.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей. Зоната на кариерата, професионалната изява, социалната интеграция, разбирателството с другия пол, е силно активирана през тази седмица. Основен фон задава ретроградността на Меркурий, която преминава изцяло в Риби, между 5 и 28 март. Така всичко свързано с външна активност, изява сред много хора, планове и намерения за растеж в кариерата, ще търпят корекция. Ще има преразглеждане, ревизия, пренастройване в нова посока. Много предстоящи промени предполага и новолунието в Риби, в сряда. Но, да си признаем, хаос ще има навсякъде, неяснота, подвеждане в очакванията, подводни пясъци и нищо няма да е стабилно и сигурно през месец март. Съвпадът на Слънце и Нептун през тази седмица е добър лечител, успокоява излишния ентусиазъм или горчивите разочарования. Скритите неща, тайните планове, задкулисни машинации, могат да доведат до известна сигурност, но временно. Уран навлиза в Телец на 6 март, подлагайки на промени най-скритата зона на слънчевия хороскоп, подсъзнанието, вътрешните задвижващи механизми, духовното развитие. Уран ще внесе промени в отношението ви към вярата, повече разбиране, повече осъзнаване на вселенските закони,проектирани в конкретните ви условия на живот.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей. Романтично начало, подкрепено и от Венера във Водолей. Ретроградността на Меркурий започва във вторник, 5 март и продължава до 28-ми. Време през което планетата на комуникациите ще се движи през Риби, в зоната на здравето, и не само, на слънчевия хороскоп. Ретроградният Меркурий ще ви връща към стари, и изпитани с времето, методи на поддържане на добро здраве, или за по-бързо възстановяване. Ще са наложителни някои промени в ежедневния график. В работната среда обработката на документи ще изисква повече внимание и съсредоточеност, за да се избегнат грешки в отчети и статистически данни. Новолунието в Риби подсказва необходимост от промени, от нови хора, нов персонал, но който и да наемете сега, ще бъде за кратко. Уран ще ви провокира от Телец през следващите 7 години. Това е време на дълбока душевна трансформация, която преминава през различни по сила и значимост етапи. Планетата-анархист ще ви помогне да се освободите от вътрешните вериги, с които сте привързани към някого, или се чувствате зависими и подценени. Свободата в рамки, в обвързаност, в условия на ангажираност, макар и трудно, се постига, или води до разрушаване на връзката.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във Водолей. Във вторник обаче тя се включва във общия хор на планетите в Риби, фокусирайки вниманието върху финансовата сфера. Ретроградният Меркурий тук ще ви създава редица безпокойства през целия период, 5-28 март, докато се движи назад. Дръжте пари,ценности и притежания под поглед и строг контрол. Новолунието в Риби ви отваря очите за някои добри възможности, но бъдете критични и избирателни,защото „лесни пари, лесно се харчат“, а също така „откъдето идва-там отива“. Промяната на знака, в който се движи планетният управител, е най-важният астрологичен фактор през тази седмица. Уран в Телец за следващите седем години ще бъде като трън в петата, винаги ще ви държи в готовност за действие. Ще търсите свободата си, ще правите експерименти тук и там, ще се местите, ще ремонтирате и преустройвате така, че да ви е широко на душата и спокойно на ума. Периодите на най-значими промени ще бъдат, когато Уран застане в квадрат към рожденото Слънце, или към асцендента.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на новолуние в другия воден знак Риби. Чудесен период за нови начинания по принцип, но не и сега, когато Меркурий е ретрограден. От 5 до 28 март не започвайте работа по нови проекти, ако искате сигурност, дългосрочност и висока резултатност. Не наемайте нов персонал, не сключвайте нови договори за работа, или за доставки на стоки, и услуги. Работещите в туризма трябва да са много внимателни с резервации и клиенти, ако се стремят да запазят висок рейтинг. Периодът е добър за ревизия на всички нива, за инвентаризация и преразглеждане на договорености. Новолунието в Риби и образувалата се планетна конфигурация бисекстил са мощен стимул за търсещите себепознание. За някои сега е момента да преосмислят посоката, да сменят учебното заведение или школата, в която се обучават. В тази посока подкрепа ще имат и от Уран, който в сряда навлиза в Телец. От тази зона планетата силно влияеща на новите технологии, на новото знание, ще укрепва желанието да знаете повече, да се развивате, да търсите повече свобода и самостоятелност.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои семейно ориентирана седмица. Във вторник Луната включва другия воден знак Риби, за да бъде активен през цялата седмица, и дори след това. В същия знак Меркурий прави своята първа за годината ретроградност, между 5 и 28 март. Ретроградната планета в зоната на личните отношения е много коварна позиция,но си има и някои предимства. Бивши партньори могат да дадат признаци на живот и активно изискване на внимание. При други, недовършени неща по раздяла с партньора, ще изискват отново разглеждане и приключване. По новите си планове работете, но отлагайте въвеждане за времето след края на март. Новолунието в Риби ще ви подтиква в тази посока. Ангажирайте се с краткотрайни неща,бърза работа, от днес за утре, и с обезателно с капаро. Навлизате в много важен етап от живота си, белязан от навлизането на Уран в Телец. В срещуположната зона на зодиака планетата ще се движи през следващите седем години, а после в другата зона свързана с партньорството-Близнаци. Така през следващите две десетилетия ще имате голяма потребност от свобода и малко време за взимане на решения. Най-силно ще бъде влиянието, когато Уран е в точна опозиция с рожденото Слънце, или когато пресича десцендента.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, четвъртък и петък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои забележителна седмица. Важни събития се случват на ваша територия. Меркурий става ретрограден от 5 до 28 март, като ще се върне от 29-я до 16 градус на знака ви. Така по-голямата част на месец март се оказва неспокойна. Ретроградната планета на комуникациите ви поставя в трудни условия, когато трябва да внимавате много за това какво говорите, как се държите. Често усилията ви ще бъдат напразни и околните няма да ви разбират, или ще ви разбират погрешно. Новолунието във вашия знак бележи време за лични промени, които могат да подобрят комуникацията с хората наоколо. По-значимите оставете за времето след като Меркурий тръгне в права посока. През март си дайте почивка и възможност да се вгледате в себе си, да направите планове, да подготвяте условия. Навлизането на Уран окончателно в Телец за следващите седем години бележи важен житейски период. Предстоят ви промени в средата на общуване, в отношението към учене, пътувания, придвижване, и техника за това, както и подобряване на уменията за боравене с тях.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития

На 5.03.2019 / 20:17/Меркурий става ретрограден от 29°Риби

На 6.03.2019/10:26/ Уран преминава в Телец

На 6.03.2019/18:03/ Новолуние в 15°47’Риби

Слънце в съвпад с Нептун на 7.03.2019/3:00

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Водолей и Телец, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

5.03.2019/ 10:05 – 5.03.2019 /10:11

7.03.2019 21:08 – 7.03.2019 /22:27

9.03.2019 19:14 – 10.03.2019 /9:10

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. Vera каза,

    Писа на март 7, 2019 @ 8:56

    Здравейте,от седмичния хороскоп разбирам, че настъпват големи промени.Аз съм Скорпион, с асцедент Дева,как би ми се отразило това новолуние в Риби и преместването на Уран в Телец?Нямам връзка към момента,повечето отношения са ми работни.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии