Седмичен хороскоп 4-10 февруари 2013 г.

Стелиум в Риби

Новолуние във Водолей в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

За разлика от миналата седмица, в следващите дни ще преминем през богата палитра от аспекти между планетите. Най-важният момент в астрологичната картина на седмицата е стелиумът  от планети в първата декада на Риби.  Марс, който миналата седмица премина в този воден знак, прави съвпад с Нептун през нощта на понеделник срещу вторник. Така още в началото на седмицата отново ще се усеща квадрата на Нептун и Юпитер, в първите градуси на подвижните знаци Риби-Близнаци. А това е свързано, както вече писах в предишни седмични хороскопи, с манипулации, особено в средствата за масова информация, с неискреност във взаимоотношенията, с подвеждане, измами и кражби. Ще има засилване на активността при хора с лабилна психика, агресия и автоагресия, неспазване на закона, пренебрегване правата на другите и саморазправа. Тази тенденция ще се усилва през следващите дни заради добавяне на енергията на Меркурий, който във вторник преминава в Риби.

За някои хора ще бъде трудно да се ориентират в ситуациите, в които попадат, поради размиване на границата между истина и лъжа, поради предубеждения и заблуди,собствени или на средата, в която живеят. Други ще бъдат изправени пред необходимостта да приемат горчива истина, изправяйки се „лице в лице“ с фактите и действителността такава, каквато е. Пазете се от фалшиви продавачи и купувачи на стоки и услуги.

През тази седмица полиция и охранители ще имат много работа, а в дните преди новолунието някои хора, престъпили закона, ще дават обяснения и храна на медиите.

Най-засегнати от напрегнатите аспекти на групата Меркурий-Марс-Нептун към Юпитер ще бъдат родените със Слънце, Луна, Меркурий, Марс, в първата декада на подвижните знаци Риби, Близнаци, Стрелец и Дева, и /или с точки от наталната карта, свързани със собствеността- недвижимо и движимо имущество. Възможни са инциденти с вода, с пара, с вряла вода, течове на кранове и наводнения.

Има и добри новини. Те идват от двете добротворни планети Венера и Юпитер, които в следващите дни застават една спрямо друга в хармоничния аспект тригон и ще носят късмет на въздушните знаци. До петък заедно с Уран двете планети, наричани „малкото (Венера) и голямото (Юпитер) щастие ще образуват чудесната затворена фигура – бисекстил. Бисекстилът (двойният секстил) е хармонична конфигурация и през тази седмица той в голяма степен ще балансира негативите, произтичащи от квадрата на стелиума в Риби и Юпитер в Близнаци. Добронамереност, толерантност, отзивчивост и желание за подкрепа, на основата на етиката и запазване на добрия тон са постъпки и състояния, които ще ви помагат да излизате от трудни ситуации. Най-добре повлияни ще са родените в огнените и въздушните зодии, или тези със сила там.

За финал на седмицата идва новолунието в 21-я градус на Водолей.

Нова Луна-нов късмет!

Започва Новата година според азиатския календар, годината на  водната Змия.

Нека Венера и Юпитер ви носят късмет и радост!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои противоречива седмица. Вашата отзивчивост и директност могат да ви вкарат в сложна ситуация. Бъдете внимателни в приказки и още повече при даване на обещания. Всяка прибързаност и необмисленост на думи и постъпки ще има последици, и ще трябва да изразходите много енергия, за да избегнете усложнения. Пазете си тила, „дръжте приятелите си близо, а враговете още по-близо“. Сдържайте емоциите си в четвъртък. С новите начинания бъдете внимателни, разплатете си задълженията по заеми и кредитни карти. Едно ново приятелство може да се окаже много перспективно за в бъдеще. Благоприятни дни през тази седмица -вторник, сряда и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. Ще ви се наложи да се съобразявате с хората и със ситуациите, да обуздавате бързо реактивната си природа и да избягвате капаните на съдбата. Бъдете внимателни при боравене с „чужди пари“ и с общи сметки. В четвъртък ви очакват интересни предложения. Новолунието в неделя се случва в противоположния ви знак Водолей. Това насочва фокуса на вниманието ви в края на седмицата върху интимния партньор. Препоръчително е да погледнете с неговите очи на проблемите ви, да се съобразите с мнението и претенциите му (и). Новата Луна ви дава шанс да поставите личните си отношения на нова основа, да търсите и да намерите най-доброто решение и да набележите общи планове за бъдещето. Навлизате в период на промени в работната и в социалната среда. Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и петък.

На пътя на родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, през тази седмица има знак „Внимание път с предимство“. Затова успокойте юпитеровата си енергия и се придвижвайте напред внимателно. Стелиумът от планети в първата декада на Риби, който застава в квадрат към управителя на знака-Юпитер, може да ви създаде редица главоболия. Недоразумения в речено и направено, опозиция на ваше намерение или план, съзнателно или несъзнателно подвеждане и дори откровена измама можете да очаквате в следващите дни. Във вторник и сряда отстъпете инициативата на някой друг. В четвъртък и петък бъдете внимателни, ако ви се налага да водите преговори, бъдете тактични, коректни и търпеливи. Новолунието във Водолей е чудесен момент да разширите знанията си по дадена тема, да научите нови неща, да помислите върху някои промени, свързани с образованието-вашето или на други хора,с които сте свързани. Към храненето подхождайте с внимание, а също така проверявайте крановете на чешмите, има вероятност за наводнение.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои една относително добра седмица. Основания за това дава Венера, управителката на знака,която е в хармонична връзка с Юпитер и Уран, нещо което може да ви донесе добри приходи, или дивиденти от изтеклата вече финансова година. Точно във финансовата сфера настоящата астрологична картина е противоречива, има плюсове и минуси, и в зависимост от личния ви подход,принос и заслуги, везните ще се наклонят в едната или в другата посока. Някои могат да бъдат подведени в очакванията си и да получат по-малко от заслуженото. В дните на новолунието-събота и неделя, избягвайте конфликти с близки и с шефове, ако са работни дни за вас. Възможно е да имате предложения за нова работа или нов ангажимент. Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои напрегната седмица. Някои от проблемите възникнали с автомобили и техника в почивните дни, сега търпят развитие. Това ще ви ангажира в голяма степен, и при неблагоприятната ситуация около управителят Меркурий препоръката е за повече внимание към детайлите. Взаимоотношенията, особено финансови, с майстори, с хора, на които разчитате за поправка на уреди, апарати, личен автомобил, могат да бъдат доста обтегнати през втората половина на седмицата. Новолунието в неделя поставя пред вас за разрешаване проблеми свързани с условията на работа, отношенията с колеги, ефективността на труда и разпределението на ангажиментите. Обърнете внимание на здравето си, особено на превенцията, на засилването на имунната система и бързото справяне с настинките. Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, през тази седмица в центъра на вниманието са финансовите дела. Приходи, разходи, данъчни декларации, разплащане с клиенти, погасяване на задължения и други от този род са най-важни сега. Може да се чувствате претоварени и уморени, да нямате достатъчно време за близките си през първата половина на седмицата. Дайте си възможност да обмислите на спокойствие някои идеи, защото моментът е добър да направите промени в начина си на общуване с околните. Към купуване на нова техника обаче подхождайте с голямо внимание, възможно е да ви подведат и да ви пробутат фалшификат или неработещо устройство. Една истина,свързана с близък човек, или със съсед, ще излезе наяве.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои особена седмица. Вашата изпълнителност, точност и коректност ще бъдат подложени на изпитание. Към вас ще бъдат отправени искания, претенции, очаквания да правите или да казвате нещо, с което не сте съгласни. Затова е много важно да бъдете точни, прецизни, коректни и конкретни, да казвате убедително както „да“, така и „не“. Намирате се в силен период от личната си година – юпитеровият. Новата Луна ще ви даде възможност да напреднете в професионалната среда, да получите подкрепа на идеите си, да разширите знанията си, кръга от приятели и съмишленици, да намерите своето място и призванието си. Благоприятни дни през тази седмица – сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои страстна седмица. Чувственият заряд в нея идва от няколко посоки. С положителни емоции ще ви зареждат Венера и Слънцето от сродния ви по стихия знак Водолей, а също така късмет в делата ще ви носи директният вече Юпитер от Близнаци. Това е свързано с голям прилив на физическа и емоционална енергия, въодушевление и амбиция за изява, много нови планове и търсене на подкрепа за тях. Намирайки се в марсовия период на личната си година, успех ще имате в повечето от начинанията си. Вашето въодушевление обаче може да дойде в повече на хората, с които работите, затова наложете си известна сдържаност и такт към колегите. Новолунието в неделя е обещание за позитивни промени в личния живот. Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и събота.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстоящата седмица е забележителна с новолунието в 21-я градус на знака. Съвпадът на светилата е в неделя, и той ще зададе основната тема на личната година, според начина, по който се показва в годишния ви хороскоп. Особената астрологична обстановка сега препоръчва обръщане на сериозно внимание на взаимоотношенията с околните. Там може да се натъкнете на прикритост, неяснота и манипулации. От значение са собствената ви позиция, реакции и послания, които отправяте към другите. Венера, която се движи през вашия знак, в хармонична връзка с Юпитер и с помощта и на Уран, ще ви подкрепят да намерите нужния ви баланс, яснота и правилност в постъпките.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои динамична седмица. Още в понеделник ще завалят ангажименти към вас, което ще ви натовари и изнерви, но пък ще имате много поводи за радост и удовлетворение от добре свършената работа. Последната четвърт на Луната изисква разчистване на задълженията, те са свързани предимно с финансовата сфера. Общите сметки и инвестициите в съвместни проекти ще бъдат приоритетни и ще изискват най-много време и внимание. Заредени сте с нови идеи и планове, имате мотивация и енергия, достатъчни да се справите с всичко. Бъдете внимателни с храна и напитки, гледайте датата на годност на продуктите, и не прекалявайте с нищо. В четвъртък някои ще имат добри предложения, върху които си заслужава да се помисли. Отложете окончателният отговор за следващата седмица.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмица започва устремно. Луната е във вашия знак и това хем ви мотивира да бъдете активни и предприемчиви, хем ви прави остро реактивни и гневливи. Предстоящото новолуние поставя пред вас важни задачи. Те са свързани най-вече с близките, с хората, с които споделяте общ дом, там предстоят важни промени, реорганизация, преустройство, купуване, продаване на жилище. Всичко, което правите има за цел вие и близките ви да се чувствате по-добре, по-сигурни и стабилни. Необходимо е да се разделите с нещо,което ви прави неуверени. На помощ ви идва Марс, който премина в сродния ви по стихия знак Риби и оттам ще зарежда с енергия личните взаимоотношения. През тази седмица и Меркурий добавя разнообразие и повече свобода в общуването с любим човек. За свободните идват нови възможности, срещи, запознанства, раздвижване в емоционалната сфера.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои трудна седмица. Квадратът на управителите на знака-Юпитер и Нептун, отново е активен и този път много масирано от включването на Марс и Меркурий в него. Ще ви е нужен кураж да се изправите „лице в лице“ с проблем, който за вас има важно значение. Възможно е да не сте го осъзнавали като важен или да сте отлагали неговото решаване „за по-нататък“, но моментът е назрял. Марс ви зарежда с енергия и воля да се справите, да направите важната крачка, а Меркурий, който във вторник ви идва на гости, ще ви подскаже идеи и начини. Пазете се от самозаблуди по отношение други хора, не прибързвайте в приказки и особено в оценки на чуждото поведение. В дните на новолунието може да имате интересни, запомнящи се и ценни със символиката си сънища. Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Марс в съвпад с Нептун на 4.02.2013 г.

На 5.02.2013г., в 16:55 ч. Меркурий преминава в Риби.

Венера в секстил с Уран на 6.02.2013 г.

Меркурий в съвпад с Нептун на 7.02.2013 г.

Венера в тригон с Юпитер на 7.02.2013 г.

Меркурий в съвпад с Марс на 8.02.2013 г.

Меркурий в квадрат с Юпитер на 9.02.2013 г.

Новолуние, съвпад на Слънце и Луна на 10.02.2013 г., в 9:20 ч.

Марс в квадрат с Юпитер на 10.02.2013 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Скорпион и Водолей, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

4.02.2013 г., в 14:31 ч. – 4.02.2013 г., в 17:45 ч.

5.02.2013 г., в 22:42 ч. – 6.02.2013 г., в 19:55 ч.

7.02.2013 г., в 14:44 ч. – 8.02.2013 г., в 21:17 ч.

10.02.2013 г., в 9:20 ч. – 10.02.2013 г., в 23:19 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

 

Няма етикети.

7 коментара so far »

  1. Нели Б. каза,

    Писа на февруари 6, 2013 @ 0:16

    Здравейте Муси,

    Моля Ви да споделите как да тълкувам съвпада на транзитиращите
    Нептун/Марс и по късно + Меркурий, ако те се случват над
    рожденния Сатурн (края на 9 дом),който е в съвпад с МС?
    Благодаря предварително…
    Нели

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 6, 2013 @ 18:45

    Нели Б.,
    това е скрита картинка,влиянието може да бъде в много посоки.
    При всички случаи има отношение към професионална реализация, там може да има някои моменти, които предстои да се изясняват.
    Но преди това ще стане голяма каша.
    Когато Слънцето премине през МС нещата ще се прояснят

  3. veronka каза,

    Писа на февруари 6, 2013 @ 20:15

    Здравейте, Муси!
    Стелиумът в Риби при мен попада в седми дом.Пак ли говорим за “каша”, както описвате на Нели Б.?Какво ще повлияе при мен заедно с хубави аспекти към моите Слънце и Меркурий в трети дом и лоши към Марс и Нептун в четвърти?
    Благодаря

  4. Нели Б. каза,

    Писа на февруари 7, 2013 @ 0:04

    Сърдечно Ви благодаря!

    А това че транзитният Уран е в съвпад със Слънцето ми(11дом)
    пречи или помага?
    Да очаквам ли проблеми от “близки приятели”…

    Нели

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 8, 2013 @ 14:05

    veronka,
    не може да се слага знак за равенство в никакъв случай. Различни натални карти, различни домове се транзитират.
    При вас по-вероятно е да повлияе партньорството и нещата да се проявят през брачен партньор, ако имате такъв. И то ако има точни аспекти.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 8, 2013 @ 14:14

    Нели Б.,
    Уран прави дълги транзити, понякога траят 2-3години. Дори, когато е в точен съвпад със Слънцето не значи, че ще има някаква драматична ситуация, освен ако не се съчетава с друг по-бърз точен аспект на друга планета.
    Тук по-скоро се намесва Плутон,който е в квадрат с Уран и съответно към вашето Слънце,и от там може да има някои напрегнати моменти с приятели, с хора от една общност, фондация, гражданско сдружение, клуб по интереси или друго,където се събирате с други хора. Но това е по-вероятно като време да стане в края на март и началото на април.

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 8, 2013 @ 16:00

    Цитат от седмичния хороскоп: “Ще има засилване на активността при хора с лабилна психика, агресия и автоагресия, неспазване на закона, пренебрегване правата на другите и саморазправа.”

    Много психопати с оръжие в тази държава.

    “Уволнен полицай държи на нокти служителите на реда в Лос Анджелис

    8 февруари 2013 08:13
    Уволнен полицай държи на нокти служителите на реда в Лос Анджелис
    Сив Nissan Titan, за който се предполага, че принадлежи на Кристофър Дорнър © снимки: Reuters

    Обиден заради уволнението си полицай държи на нокти служители на реда в Лос Анджелис вече пети ден. 33-годишният Кристофър Дорнър (на снимката долу) е твърдо решен да избие всички свои бивши колеги, които смята за отговорни за уволнението си от полицията през 2008 година.

    Дорнър е уволнен за неверни изявления по адрес на един от неговите началници. Полицията на Ел Ей уточни, че е поставила под засилена охрана повече от 40 души, посочени поименно в списък на Дорнър, качен в интернет.

    Бившият полицай започна да изпълнява заплахите си в неделя, като застреля семейството на дъщерята на офицер, когото Дорнър обвинява за уволнението си. Полицията в Ел Ей все още не знае къде се крие бившият служител на реда.”
    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1037314

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии