Седмичен хороскоп 6-12май 2013 г.

Слънчево затъмнение в петък

Стелиум в Телец

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Седмицата предлага богата гама от астрологични събития, на фона на които се развива най-важното обществено събитие за годината – парламентарните избори 2013.

Астрологичният акцент на седмицата е слънчевото затъмнение в петък, в 19 градуса Телец. При слънчево затъмнение, съвпадът на Слънцето и Луната става в близост до някой от Лунните възли. Сега срещата на светилата е близо до Южния лунен възел, който се намира в 16 -я градус на Телец. Особеното при това пролетно слънчево затъмнение е Стелиумът от планети, формиран в тесен зодиакален участък от няколко градуса, между 14-я и 20-я градус на Телец.

Слънчевото затъмнение в петък е от типа пръстенообразно. Луната и Слънцето ще застанат на една линия, центрирани, 3:28 ч., бг.време, на 10.05.2013г., в петък. Скриването на диска на Слънцето ще може да се наблюдава от екваториалните и тропическите ширини на северното полукълбо в рамките на 6 минути и 3 секунди. Лунната сянка преминава над Австралия и Тихия океан, и това ще е територия, белязана като зона на климатични ексцесии, силни земетресения, инцидентност и социални вълнения в следващите 6 месеца..

Слънчевото затъмнение в Телец, подсилено от участието на Меркурий и Марс, ще окаже стресиращо влияние върху финансовия аспект на живота както на отделния човек, така също на държави и на обединения от държави. Възможни са съществени преобразувания, трансформации, обрати във финансовите институции, старт на драстични реформи в монетарната система, качествено ново отношение към парите, обезпеченията, кредитите, лихвите, натрупването на капитала и движението на паричните потоци.

Освен с финансите, Телецът има отношение и към ценностната система и личният морален кодекс. По тази причина Слънчевото затъмнение в Телец дава възможност за едно ново отношение към етиката и морала както на отделната личност, така и на обществото като цяло. Слънчевото затъмнение в близост до Южния лунен възел придава сила най-вече на Слънчевия принцип, заредено е с трансформираща енергия в посока на позитивните и градивни енергии, на осъзнатите стремежи за развитие към по-добро.

Телецът е неподвижен (фиксиран знак), което придава силен инерционен момент на процесите – трудно начало, бавно задвижване, но в същото време с голяма, нарастваща сила, разтеглено във времето и неподдаващо се на промени и връщане назад. Промените, каквито и колкото да са, ще стават бавно и ще изискват много усилия.

Стелиумът от Слънце-Луна-Марс-Меркурий в Телец в следващите дни прави опозиция с Прозерпина, и квадрат с Юнона, което поставя на изпитание и под въпрос отношения, връзки, съюзи, обвързаности и поети ангажименти, дадената дума, честта, морала, отговорността към другите и почтеността в намеренията.

Напрежението, което съпровожда струпването на планети на едно място в зодиака, чрез Стелиума, и концентрирането на енергия в тази зона, оказва неблагоприятно влияние върху хората родени със Слънце, Луна, Асцендент, МС, Марс и Венера във втората декада на неподвижните знаци – Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Новолунието със слънчево затъмнение в първата, светлата седмица след ВЕЛИКДЕН, може да възпрепятства негативните тенденции и даде силен позитивен импулс на всичко добро и светло, на благородните намерения, на чистите пориви и искрени стремежи.

В навечерието на слънчевото затъмнение Венера преминава в Близнаци. Така, заедно с диспозитора си Меркурий,който участва в бисекстил с Хирон и Плутон, те ще внесат онази капка благоразумие, достатъчна, за да нормализира човешките взаимоотношения,там където това е необходимо.

Спокойна седмица и пъстроцветно пролетно настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Във вторник и сряда Луната е във вашия знак, което ви дава пълномощия да „водите хорото“. Ако искате нещо да бъде свършено, не го оставяйте в ръцете на друг човек, а си го свършете сами. Дните преди новолунието използвайте да приключите важни дела, особено такива, свързани с финансите. Разчистете си задълженията, разплатете се с тези,които са работили за вас, не оставяйте дългове, които имате възможност да изчистите. Към инвестиране в нови начинания подхождайте внимателно и след подробно проучване. Предстоят ви сериозни разходи в следващите месеци, затова съсредоточете вниманието си върху приходната част на бюджета си. Новолунието в Телец дава също така и шанс за увеличаване на доходите.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата на слънчевото затъмнение в Телец може да се окаже много напрегната. Концентрирането на много енергия в неподвижния кръст, към който принадлежи Лъв, предявява към вас големи изисквания. Вашата работа, участието или неучастието някъде, в нещо, ще ви постави в трудна ситуация на избор и взимане на важно решение. Професионалните изяви ще бъдат оценявани прецизно и много критично. Мнението на шефа ще изиграе голяма роля в изкачване нагоре по служебната йерархия или обратно за загубата на позиция. Не бързайте да отказвате допълнителна работа или по-голямо натоварване. Обещанията за повишаване на възнаграждението могат да си останат само обещания. Периодът обаче е критичен за кариерата ви, затова премисляйте добре всяка своя стъпка. В емоционалната сфера също трябва да бъдете внимателни и толерантни към мнението на другата страна.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои ангажирана седмица. Натрупала се е работа, която не търпи отлагане, а имате да свършите и неща, които не са особено приятни. Ще са ви нужни добър план за действие и стриктно спазване на уточнения график. Новолунието в петък може да бъде златен шанс за креативната ви природа, да ви насочи към нови занимания, да ви донесе изгодни ангажименти, да ви свърже с подходящите хора и обстоятелства. Не отказвайте покани за социално значими активности, включвайте се навсякъде, където ви е приятно и полезно. Периодът е подходящ да насочите вниманието си към профилактика на здравето, за подобряване на жизнения тонус и регулиране на теглото. Към прилагането на диети подхождайте внимателно, правете собствени проучвания за безвредност и ефективност, движете се, препоръчително е да спортувате,за да бъдете в добра кондиция.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата е уникална заради слънчевото затъмнение в Телец, в петък. Но, още повече, заради стелиумът в знака, който от своя страна придава изключителен акцент на момента, а също така и на това, което предстои да се случи в следващите месеци. Намирате се във важен етап от живота си и в зависимост от личната година, в която сте, или предстои да навлезете, такава ще бъде посоката на вашето развитие в следващите месеци и години. Настройте се на новото, което се заформя около вас, отворете сетивата и съзнанието си за промените, към които предстои да се приспособите и на които да дадете „зелена светлина“. Много от това,което идва, зависи от вас самите, от изборите,които правите, от вашите стремежи, от желание да се откъснете от ограниченията на миналото и да работите за бъдещето. Сами можете да си бъдете приятел или враг. Дните на новолунието – от четвъртък до събота, могат да бъдат много напрегнати и да повлияят неблагоприятно здравето.

 

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата на слънчевото затъмнение в сродния по стихия знак Телец е забележителна. Новолунието привлича на ваша страна добри енергии, които ще ви подкрепят в начинанията и в стремежа да развиете, и изведете на по-високо ниво способностите си. В следващите седмици може да бъде даден старт на планове свързани с чужбина – пътешествия, командировки, обучение, специализация, участия в представителни мероприятия, изложби, ревюта, забавни програми. Животът ви може да поеме съвсем нова посока, по-добра и пълноценна, а обстоятелствата да ви накарат да потърсите и да намерите ново поприще, в което да се чувствате „на своето място“, призвани за занимание, което да ви носи голямо удовлетворение. Към новите запознанства обаче тръгвайте с повишено внимание, придържайте се към вече усвоени модели и гарантирани начини за справяне.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Съвпадът на Слънцето и Луната в сродния ви по стихия знак Телец, е отправна точка за сериозни начинания, които ще се радват и на подкрепа от близките ви. Ще постигате много повече и с по-голяма лекота, ако съгласувате намеренията и действия си с партньора. Можете да обедините усилията си в името на обща цел и това ще е достатъчно условие за успех. Опирайте се на вече усвоени практики, на добре познатото старо, на знания,трупани от години. Тази седмица може да се окаже много важна, Новата Луна да ви отвори път към нещо съвсем ново, смислено и интересно. Особено силно повлияна ще бъде сферата на емоционалния живот при необвързаните. Нова връзка, нова любов, съдбовно привлечен към вас човек, ще задържа вниманието ви в следващите месеци.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата на слънчевото затъмнение в Телец е време на преоценка, преразглеждане и пренастройване на нова вълна. Намирате се в сатурновия период на личната си година – период на изкристализиране на визията за важното и същественото в живота ви, това на което си заслужава да отдадете силите си. Възможно е да ви изпълват противоречиви желания. От една страна – да се включвате активно, да бъдете в центъра на събитията, да сте главно действащо лице, от друга – да се откъснете, дистанцирате, да застанете отстрани като наблюдател и коментатор на случващото се. В момента не виждате пълната картина, много от това, което ви касае са процеси, развиващи се „скрито от очите“. В края на седмицата двойката Меркурий-Венера навлиза в период на подкрепа към вас, който ще продължи до лятото, и в който ще се чувствате значително по-балансирани, хармонични и самоуверени.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. До новолунието в петък направете необходимото, за да се освободите от ангажименти, задължения, отговорности, особено към юридически субекти, към институция и държавна администрация. Въведете ред във фирмени и особено в счетоводните документи, за да сте спокойни при евентуална проверка от контролни органи през следващите седмици. Астрологичната обстановка е благоприятна за привличане на спонсори, на инвеститори и подкрепа от всякакво естество на ваша идея, проект, разработка, която отдавна очаква своя шанс. През тази седмица Венера, управителката на знака, напуска своята обител и навлиза в непостоянните въздушни владения на Меркурий-в сродния по стихия знак- Близнаци. Така в рамките на близо месец се увеличават възможностите за комуникация, за разширяване кръга на социалните ви контакти, за интересни запознанства и вероятност за успешно професионално сътрудничество. В емоционално отношение влиянието подкрепя нова връзка, или при съществуваща такава-годеж и брак.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстоящата седмица предлага редица предизвикателства. Новолунието, съчетано със слънчево затъмнение, ви поставя в ситуация да направите важен за вас и за близките ви избор. Част от астрологичната ситуация изисква приключване на стари дела, отказване от някои неща, освобождаване от ангажименти и изчистване на задължения до петък. Освободете се от страха и предубежденията, направете нужните размествания, реорганизация, пренастройка и прегрупиране навреме. Запазете това,което ви кара да се чувствате спокойни и на мястото си. Новата Луна ще ви помогне да намерите решение на някои семейни проблеми, особено такива свързани със собственост, с устройване на жилище, купуване или продаване на имот. За необвързаните периодът в края на седмицата е емоционално наситен, очакват ви нови запознанства, интересни преживявания, вероятна сериозна връзка.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата на слънчево затъмнение носи напрежение. Разпадащата се Луна ще ви настройва носталгично и към по-голяма предпазливост. Но, астрологичната картина като цяло е изпълнена с очаквания за раздвижване, за нови възможности и развитие по главните житейски посоки на очаквания и сбъдване на желания.Новолунието в петък ви помага да постигнете съпричастност към идея и удовлетвореност посредством другите, като част група, от екип, колектив или партия, независимо дали сте водач или редови член. Вашите цели са в синхрон с тези на повече хора. Настъпва момент на осъзнаване на важни неща, на движещи механизми, на истини, които са били скривани досега. Седмицата е благоприятна във финансово отношение, можете да постигнете договаряне за цена, за, количества и видове стоки, според собствените си изисквания,да приключите успешно сделка, да изпълните договор, да отхвърлите важен ангажимент.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на слънчево затъмнение в срещуположния знак. Особената астрологична обстановка с акцент в неподвижния кръст, към който принадлежи и Скорпион, създава известно напрежение както в семейната, така и в професионалната среда. Имайте готовност да приемете предизвикателства, да бъдете подложени на оценка, да доказвате своята компетентност, своите правомощия, права върху нещо или върху някого. Може да бъдете поставени в конкурентна среда, при опозиция и откровени предизвикателства, на изпитателен срок или дори да получите отказ. Отчитайте мнението, претенциите, изискванията на отсрещната страна, ако искате да постигнете успех, да приведете в изпълнение свой проект, или да сключите изгоден договор. Новата Луна ще ви подкрепя да намерите нужния партньор, за финансово обезпечение на идеите ви, но е важно да подхождате с уважение, добронамереност и коректност.

 


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои динамична седмица. Новолунието в Телец ви кара да подхождате прагматично към информацията, която достига до вас по различните канали на социалните контакти. Вашите знания и мъдрост са привлекателен обект за определен кръг от хора и ще бъдете търсени като съветник и консултант. Необходима ви е добра организация и деловитост, за да откликнете на всички покани,очаквания и претенции. Новата Луна ви дава нова посока, ясна перспектива и финансова обезпеченост. Моментът е добър за навлизане в непозната област на знанието, включете се в подходящата форма за обучение. Периодът е добър за пътувания, за промени в някои планове касаещи близки родственици. В домашната среда някои ангажименти към възрастни хора могат да изискват повече време и усилия.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Марс в тригон с Плутон на 6.05.2013 г.

Слънце в съвпад с ЮЛВ на 7.05.2013 г.

Меркурий в тригон с Плутон на 7.05.2013 г.

Меркурий в съвпад с Марс на 8.05.2013 г.

На 9.05.2013 г., в 18:03 ч. Венера преминава в Близнаци.

Меркурий в съвпад с ЮЛВ на 9.05.2013 г.

Новолуние и слънчево затъмнение, Слънце в съвпад с Луната на 10.05.2013г.,в 3:28 ч.

Слънце в съвпад с Меркурий на 12.05.2013 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Риби и Близнаци, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

5.05.2013 г., в 19:00 ч. – 6.05.2013 г., в 4:03 ч.

7.05.2013 г., в 15:40 ч. – 8.05.2013 г., в 13:09 ч.

10.05.2013 г., в 3:28 ч. – 11.05.2013 г., в 0:21 ч.

12.05.2013 г., в 16:32 ч. – 13.05.2013 г., в 12:57 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Етикети:

24 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на май 7, 2013 @ 5:51

    Здравей Муси,Христос Воскресе!!!
    Искам да те питам нещо.
    Ще бъдат ли засегнати сферите в моя живот,при положение ,че имам венера на 14 гр телец,както и луна и марс на 24гр телец?
    Т.е орбис от 5градуса ще повлияе ли при мен, за да има събития?

    Благодаря ти!

  2. moon_in_taurus каза,

    Писа на май 7, 2013 @ 5:52

    Затъмнението се случва в 10тия ми дом.

  3. Снежа каза,

    Писа на май 7, 2013 @ 9:01

    Здравей Муси,
    при мен ще бъде в съвпад с натален ЮЛВ в 6 дом.
    След като имам възврат на ЮЛВ и там попада затъмнението, има ли предпоставки за нова работа или болести?
    Нали 6 дом е свързан с работа и със здравето.

    Успешен ден!

  4. Камелия каза,

    Писа на май 7, 2013 @ 15:28

    Здравейте г-жо Дачева, моля да бъда извинена ,че пак ви задавам този въпрос, но кога се очаква да има силен период за зодия рак в сферата на интимните отношения ?
    п.с. Мисля , че бяхте споменала , че ще е около това новолуние в Телец.

  5. valentina каза,

    Писа на май 7, 2013 @ 16:04

    Здравейте Муси ,Христос Возкресе!Затъмнението при мен в кой дом се пада, и какво може да се очаква,родена съм на 14.09.76г в 12ч. Видин.
    Предварително Ви благодаря!:)))

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на май 7, 2013 @ 17:21

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на май 7, 2013 @ 17:24

    Камелия,
    “п.с. Мисля , че бяхте споменала , че ще е около това новолуние в Телец.”
    Ако е така,въпросът ви е риторичен :)

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на май 7, 2013 @ 17:28

    Снежа,
    да, възможни са и двете. Може и придобиване на ново умение,да усетите потребност от това или да ви бъде наложено от конкретните обстоятелства.
    За проблеми със здравето, само ако има индикации в наталната карта и напрегнати аспекти от прогностичните динамични карти в настоящия момент.

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на май 7, 2013 @ 18:05

    moon_in_taurus,
    “Ще бъдат ли засегнати сферите в моя живот,”
    Кои сфери?
    Професионалната с голяма степен на вероятност, финансовата също, новото би трябвало да дойде по линия на управлението на Слънцето,защото слънчевият принцип е по-силен заради новолунието при ЮЛВ. Също така зоната, която управлява Венера, тъй като имате венерино възвръщане.

  10. moon_in_taurus каза,

    Писа на май 7, 2013 @ 19:20

    Мерси Муси,
    ставаше въпрос дали ще има влияние при орбис 5 градуса.
    Самото затъмнение се случва между венера -управлява 4ти и 11дом и марс и луна.Марс управлява 10ти и 5ти дом, а луна 12ти дом.
    Та имах предвид,че явно много сфери в живота ми ще бъдат засегнати.Символизирани от 4,5,10,11 и 12 дом.

    А слънцето
    имаш предвид кой дом управлява ли? При мен управлява 1ви,а се намира в 9ти.

  11. Нели каза,

    Писа на май 7, 2013 @ 22:18

    Христос ВОЗКРЕСЕ!
    Г-жо,Дачева много ми е интересно да Ви чета,но за съжаление съм много-боса в тази наука“Искам да питам ,но незнам как да питам,много неща не са ми ясни.
    Вмомента имам много проблени,както лични така и здравословни,как да се свържа с Вас?

  12. Муси Дачева каза,

    Писа на май 7, 2013 @ 22:47

    moon_in_taurus,
    да, в случая орбисата на влияние е по-голяма заради Стелиума, Марс е на 14Телец.

  13. moon_in_taurus каза,

    Писа на май 8, 2013 @ 6:12

    Не. Марс и луна са на 24гр телец, а венера е на 14градуса.

  14. E. каза,

    Писа на май 8, 2013 @ 8:49

    Здравейте,Муси! Имам Слънце в Телец и Асцендент в Риби. Коя прогноза да чета -за Телеца или Риби? Ако трябва да чета и двете,а има противоречия в прогнозите за двата знака,как да постъпвам?

  15. Муси Дачева каза,

    Писа на май 8, 2013 @ 9:44

    moon_in_taurus,
    да, Марс е на 14Телец в транзита. :)

  16. Муси Дачева каза,

    Писа на май 8, 2013 @ 9:52

    E.,
    много вероятно е да има разлики, но не взимайте всичко буквално. Настройвайте се на по-добрата прогноза :)

  17. moon_in_taurus каза,

    Писа на май 8, 2013 @ 15:16

    Благодаря ти Муси,
    голяма аспектация има при мен в деня на затъмнението:))))
    Транзитен марс върху венера,а транзитна венера върху сатурн.Хм…..какво според теб ще ми донесе??

  18. sun_in_taurus каза,

    Писа на май 9, 2013 @ 8:27

    Здравейте г-жо Дачева, нат.слънце в Телец 10 дом(малка закачка в името, извинете) – 19 35’40”, тр.марс точно в/у МЦ, целия стелиум мисля попада в 1 дом на солара – моля за кратко напътствие, а и това затъмнение!? За мен е важен личен момент. Навлизам в година 3!? Благодаря! :)

  19. iva_v каза,

    Писа на май 10, 2013 @ 11:04

    Здравейте!В момента съм в лична година 4 ,зодия Телец. Каква посока на развитие се очертава в следващите месеци и години?Новостите ,които предстоят за Телеца- положителни или отрицателни ще са ?

  20. Муси Дачева каза,

    Писа на май 10, 2013 @ 22:56

    sun_in_taurus,
    много важна година ви предстои, подгответе се както за нови възможности,така и за поемане на големи отговорности. Ако Сатурн е в 7 дом на солара, бъдете внимателна в партньорските взаимоотношения. Лична година 3 е силна и успешна, но сте в сатурнова криза и това изисква повече търпение,много работа, малко очаквания и огромна вяра в себе си. Желая ви успех! :)

  21. Муси Дачева каза,

    Писа на май 10, 2013 @ 22:58

    moon_in_taurus,
    любовна авантюра на работното място, нови идеи и вдъхновение, много ангажименти, и дай Боже сериозни покровители.

  22. Муси Дачева каза,

    Писа на май 10, 2013 @ 23:00

    iva_v,
    “Каква посока на развитие се очертава в следващите месеци и години?”
    четете годишния хороскоп за Телец и седмичните хороскопи :)

  23. moon_in_taurus каза,

    Писа на май 11, 2013 @ 6:56

    Благодаря Муси,
    винаги си била много отзивчива!!!
    :)

  24. sun_in_taurus каза,

    Писа на май 12, 2013 @ 9:30

    Благодаря ви! Вие винаги казвате да сме позитивни – така, че ще гледам повече към Юпитер (сега точно в/у нат Сатурн)и на есен секстил със слънце. Здраве и успех!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии