Седмичен хороскоп 6-12 май 2019

sv Georgi от понеделник

Меркурий в съвпад с Уран в сряда

Слънце в тригон със Сатурн

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата започва с Гергьовден. Да са ни честити имениците!

Астрологичната картина изобилства от аспекти, значителна част от тях са още в първия ден- понеделник, като влиянието им сме усетили още в края на предходната седмица. Опозицията на Марс и Юпитер, която е точна в първите часове на понеделник е в тон с главното светско събитие. Марс срещу Юпитер, по оста Близнаци-Стрелец, разгаря религиозна полемика. Юпитер е свързан с религията, а Марс като опонент в Близнаци прави говоренето активно и нападателно. Марс е в опозиция с Юпитер през около две години. Показателна е тази опозиция точно в деня 6 май, който е 126-я ден в годината, редуциран е 9, марсова вибрация. 6 май е ден на храбростта и празник на българската армия. Църквата и религията под нейна опека са далеч от истинската духовност и това го разбира всеки мислещ човек. Но като институция тя продължава да се бори за място под слънцето.

Към планетно противопоставяне Марс-Юпитер се включва Венера от Овен с разнообразие от аспекти. След Меркурий от миналата седмица, сега планетата на любовните страсти, красотата и хармонията, е провокирана от квадратури с тройката ЮЛВ-Сатурн-Плутон от Козирог, които стават точни съответно в понеделник, вторник и четвъртък. Венера е в слаба позиция, в изгнание и в конфликтни аспекти, затова от нея не очакваме подтик към добронамереност и баланс, напротив. Очертава се неспокойна седмица на бурни страсти, показни амбиции и борби за надмощие. От сряда до петък, когато и нарастващата Луна се движи в кардинален знак- Рак, напрежението изкристализира в конкретни прояви, къде префинени по венериански, къде грубовати – по марсов модел.

Наред с напрегнатите аспекти през седмицата се развиват и значими хармонични аспекти. Част от планетите ще бъдат заети да внасят успокоение, разум и дори да насочват към извличане на практически ползи от конфронтиращите страни. „Двама се карат- трети печели“ дава добра представа за крайния резултат. Венера прави хармонични аспекти към опозицията Марс-Юпитер. А Слънцето и Нептун балансират нейните квадрати с ЮЛВ-Сатурн-Плутон. На назрелите и готови да се изразят противоречия има много хора и организации, заети с това да замазват и омаловажават. Целта е забавяне и отлагане, но циреят набира и идва момент, когато ще се спука.

Меркурий прави важна крачка, преминавайки в Телец в понеделник, като по този начин се разпада взаимната му рецепция с Марс, а оттам и добрият енергиен обмен между двете планети. В сряда  Меркурий е в съвпад с Уран. Двете планети на мисленето и интелекта са в съвпад в Телец за пръв път отпреди осем десетилетия. Много важен аспект, който ще доведе много хора до значими прозрения. Някои ще бъдат в полето на материята и използването на обстоятелствата за собствена изгода. Но други, малцина, ще бъдат в по-висшите ментални сфери, там където са истината и първопричината.

Съвпадът Меркурий-Уран получава силна подкрепа от два бисекстила, най-интелигентната планетна конфигурация, още по-силна, когато свързва Слънцето и далечни планети. Слънцето, Нептун и ЮЛВ-Сатурн-Плутон са свързани със секстили (60 градуса). Тези последните-на Нептун, тепърва ще се развиват, защото тройката обекти се движи синхронично назад и аспектите предстоят да станат точни.

В миналия говорих са уникалния синхрон между ретроградните фази на Сатурн и Плутон в Козирог. Сега сме в период на съвместяване на ретро фазите. Той продължава толкова, колкото е дължината на фазата на Сатурн, в двете поредни години – 2019 и 2020.

Преминаването на Плутон през Козирог оставя дълбоки следи в световната история. Вече писах за съвпада му с ЮЛВ в седмичния хороскоп от 1-7 април, който съвпад за последно се е случил през 1776 година, тази в която бе създадена държавата САЩ. В този предишен период на преминаване на Плутон през Козирог от 1762 до 1778 година, двете планети не са се срещали в кардиналния земен знак. Връщайки се назад още два-три века, в по-предишния период на Плутон в Козирог, от 1515 до 1532 година обаче попадаме на същата астрологична ситуация- съвместяване на ретро фазите между Сатурн и Плутон, когато последния се движи през Козирог. В този период Сатурн е в Козирог между 1517 и 1520 година. Докато Плутон преминава през Козирог в интервал от около 247 години, за време от около 17 години, то цикълът на Сатурн е 29,5 години, с транзит за около 3 години, но това не винаги става едновременно, както е в посочения случай, и срещите им са много редки.

През 1517 и 1518 година имаме последното, преди настоящото, съвместяване на ретроградните фази. Сатурн се движи в края на Стрелец, когато те започват обратно движение почти едновременно в съвпад от 4 градуса, на 27-ми Плутон, а на 29 март 1517 година Сатурн. При излизането, най-напред се обръща Сатурн на 18 август, а след него и Плутон на 3 септември 1517 година. На 3 януари 1518 година е съвпадът на Сатурн-Плутон в 4Козирог. Един съвпад, когато и двете планети са директни и начало на новия цикъл.Вторият етап през 1518 година е между 10 април и 30 август, когато ретро фазата на Сатурн е изцяло в тази на Плутон. Още две аналогии от онова време към настоящия момент. През 1517 година ЮЛВ също се движи през Козирог, като прави съвпад с Плутон на 28 септември, в 1 Козирог. И Уран е също в Телец.

Годината 1517-та се оказва съдбоносна за Европа. Това е година разделяща Средновековието от Новото време, година на начало на Реформацията. На 31 октомври 1517 г., Мартин Лутер, монах и преподавател в университет, заковава на вратите на Крепостната църква в гр. Витенберг, Германия, документ, известен като „95 тези“. В тях той осъжда злоупотребите на папската власт и търговията с индулгенции – опрощаване на греховете чрез заплащане. Един на пръв поглед незначителен акт, но с буреносни последици. Защото времето за промяна е настъпило. Това събитие слага начало на Реформацията – на отделянето на римокатолическата църква на голяма част от християните в Централна и Западна Европа и създаването на нова църква. Мартин Лутер отрича ролята на църквата като посредник между човека и Бог. Неговият бунт и съпротивата срещу папството, които намират широк отзвук, са израз на натрупаното недоволство срещу властта на църквата, която не само има претенции да владее душите на хората, но се оказва най-големият собственик на имоти и ценности, а това от своя страна я прави апетитна цел на светските владетели. Ретроградните фази са време за ревизия и преразглеждане, но и на повишаване на налягането от натрупана енергия, която се изразява при излизане от ретроградност. Бушонът гръмва, когато планетите поемат напред.

В петък хармоничната връзка между благодатните планети Венера и Юпитер е в силата си. Юпитер от Стрелец води парада, Венера му е в подкрепа. Ретроградността му дава възможност да се видят проблемите в дълбочина, да се отчетат старите грешки и да се насочи мощна съзидателна енергия към добри цели. Краят на седмицата и началото на следващата са под влияние на тригона на Слънцето към тройката ЮЛВ-Сатурн-Плутон. Точните аспекти са съответно в петък, събота и следващия вторник. Те създават добра среда за осмисляне, планиране и изграждане на програма за действие.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Началото поставя планетният управител. В първия час на понеделник Марс застава срещу Юпитер. Планетата покровител се движи през зоната на активната комуникация и обмен на информация. Ще ви се налага да отговаряте на трудни въпроси, да доказвате своята почтеност и добри намерения. Юпитер от собствения си знак ви търси сметка. Меркурий ви напуска, преминавайки в съседния знак Телец. В тази зона той ще провокира практичната ви природа, ще ви кара да бъдете по-целенасочени и търпеливи, без да разпилявате енергията си. Планетата се движи бързо, затова и очакванията към вас са да бъдете бързи и находчиви. Първото предизвикателство е съвпадът му с Уран в сряда. Тази експлозия на идеи силно свързана с доходи и финанси ще трябва да канализирате в смислена посока. В средата на седмицата Венера от вашия знак ви включва в битки за доминиране и власт. В края на седмицата получавате подкрепа от някой, който е наясно със ситуацията и знае какво да прави.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои неспокойна седмица. Противопоставянето на Марс и Юпитер по оста на личните отношения е провокатор на конфликти, изясняването на които може да отнеме много от позитивната ви енергия. Гневът, който задава този аспект е лош съветник, и добре ще бъде да не му се поддавате. Оставете си място за емоциите, които идват по линия на професионалната изява. Меркурий навлиза в тази зона, която за вас е в Телец. И още повече прави съвпад с Уран в сряда. Някои ще бъдат сюрпризирани от шефското съсловие в средата на седмицата. Очакванията са позитивни и в дългосрочен план. Венера създава известно напрежение с квадратите си към планетите в Козирог също в средата на седмицата. Макар те да са в кардиналните знаци и да не ви засегнат пряко, то грижите по някой близък могат да станат по интензивни по това време. Но Венера е в хармоничния на вашето слънце Овен и в края на седмицата се реваншира с добри новини и благоприятни условия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на предизвикателствата. Носител на които е Марс в срещуположния знак Близнаци. Опозицията му с Юпитер движещ се назад във вашия знак, става точна в понеделник, но оказва влияние както на предходната, така и на цялата тази седмица. Марс в зоната на другите е знак за неприемане на вас или това, с което се идентифицирате. Особено силно е значението на аспекта за родените в третата декада на знака. Навлизането на Меркурий в Телец и съвпадът му с Уран предлагат нова перспектива за ежедневната ви заетост. Промяната ще ви зареди с нови идеи, ще отвори нови възможности за съзидателната страна на личността ви. Нужно ви е да се справите с някои материални, но още повече морални задължения. В края на седмицата Венера ви зове за съпричастност към обща кауза и за подкрепа към близки на сърцето ви хора. Слънцето огрява зоната на здравето и там можете да се похвалите с постижения, които касаят вашето, или това на близък човек.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. Нарастващата Луна във вашия знак обещава добро начало. Меркурий ви идва на гости в понеделник, и ще остане до 21 май. Той добавя своята енергия към тези на Слънцето и Уран,с което ви дава сила и убеденост в собствената правота. В слънчевия период на личната година това е ценна подкрепа и стимул за личностно изразяване. Имате избор дали да бъдете активно включени в събитията, които стават около вас, или да стоите настрана и да коментирате участниците. Управителката Венера е в слаба позиция в средата на седмицата. Съвпадът на Меркурий и Уран, първият за този транзит през вашия знак на далечната планета, носи просветляване на мислите. Ако успеете да се оттласнете от материалистичната жилка на това обединение, ще се радвате на дълбоки прозрения, нови идеи и детайлна визия за бъдещето си. В края на седмицата Слънцето от вашия знак прави хармонична връзка със Сатурн от Козирог, търсете мъдри хора за съветници, и се вслушвайте в тях.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои ангажирана седмица. Опозицията Марс -Юпитер става точна в първия час на първия ден на седмицата, но ще оказва влияние до края и. В подвижния кръст противопоставянето на Марс и ретроградния Юпитер може да мине като бърза ретроспекция на противоречия с партньора или с шефа. Импулсивността на марсовото влияние може да ви вкара в много остри ситуации, наслагващи неудовлетворение и гняв. Планетният управител се включва с промени, които ви носят повече разнообразие и задаване на нови цели. Меркурий навлиза в Телец в понеделник, а в сряда е в съвпад с Уран. Това е удачен момент за пътешествия, за откъсване от ежедневието и разтоварване от тревогите. За някои моментът е добър за нова гледна точка към професионалната реализация, смяна на перспективата, на целта, на посоката, съвсем нов поглед към това, с което се занимавате ежедневно. Венера ви носи безпокойство с нейните напрегнати аспекти, но в края на седмицата всичко си идва по местата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на гениалните хрумвания. Марс от Близнаци активира умствената дейност и дори опозицията му с Юпитер действа стимулиращо, вдъхвайки ви повече самоувереност. Но истинският активатор е Меркурий. Планетата на интелекта навлиза в нов знак и прави съвпад със своята по-висока октава- Уран. Това събитие преживявахте в последните години, когато Уран се движеше в Овен. За пръв път от много десетилетия насам срещата става в Телец, в зоната на творчеството и великите идеи. Постарайте се да бъдете на нивото на изискванията на този съвпад с чиста мисъл и добри намерения, и тогава успехът няма да закъснее. Пречки от дома ще ви създава с недоверието си Венера, слаба, мрънкаща и изтощена от квадратите с тройката от вашия знак. Тя е носител на всички съмнения, които ви пречат и задържат. В края на седмицата имате шанс да се освободите от тези задръжки и да поемете въздух с пълни дробове. И Слънцето ще ви подкрепи с хармоничните си аспекти към планетите от вашия знак.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои напрегната седмица. Началото полага планетата воин, която се движи през вашия знак. Марс застава срещу Юпитер в понеделник, което ви поставя в условия на полагане на изпит. Има отправени изисквания към вас и очаквания, на които трябва да отговорите. В понеделник преди обяд нарастващата Луна влиза в знака ви, което е добра подкрепа. Не е проблем за вашия меркуриев знак да се отдумате във всяка сложна ситуация, но също в понеделник планетният управител сменя знака и заема защитна позиция. Меркурий от Телец е като трън в петата,карайки ви да взимате отношение навсякъде и за всичко. А съвпадът му с Уран в средата на седмицата подтиква към странно поведение, което може да учуди и най-равнодушните. Проверка на приятелството предлага Венера от Овен. Пробният камък,както често се случва са парите. В края на седмицата получавате доказателства за искреност и лоялност.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. В понеделник опозицията на Марс и Юпитер ви прави мишена на хорските коментари. Стойте настрани, ако не искате да попадате в конфликтни ситуации. Планетният управител е в напрегнати аспекти през тази седмица. От отсрещния знак Овен Венера е много ядосана и това се отразява както на семейните отношения така и на служените партньорски. Меркурий от своя страна, навлизайки в Телец в понеделник, е в първия си съвпад с Уран и това поставя зоната на тайните в деликатно положение. Не коментирайте неща, които не са ви ясни, не заемайте позиция, за която не сте подготвени. Бъдете дискетни по отношение намеренията и плановете си. Обект сте на наблюдение и контрол. В края на седмицата много грижи отпадат с хармоничните аспекти на Слънцето и Сатурн, както и на Венера и Юпитер.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои емоционална седмица. Тон задава Марс от зоната на Близнаци, с което активира въздушната ви природа. Опозицията му с Юпитер може да ви изправи в остра полемика с човек/хора с противоположни убеждения. В понеделник и планетата на мисленето и комуникациите внася своя дан като оттегля подкрепата си по линия на взаимната рецепция с планетата – воин. Меркурий ще се вихри в семейната среда. В сряда е първият му съвпад с Уран в тази зона. Този ментален изблик използвайте за решаване на проблеми в семейната среда или в близките отношения. Можете да стигнете до невероятни идеи и решения за оформяне на жилищното пространство, или за промяна на местоживеенето. Венера от Овен може да ви изнерви с проблеми с придвижването, с хора от близкия кръг, или съседи. Но в средата на седмицата, защото от петък нататък нейното влияние е по-различно, позитивно и подкрепящо. Слънцето огрява домашната среда в края на седмицата, носи успокоение на страстите и полезни срещи с разумни хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои социално ориентирана седмица. Всичко,което се случва във вашето обкръжение, ангажира вниманието мислите и поведението ви. Приливи на силни емоции, включващи голяма доза негодувание идва от напрегнатия аспект между Марс и Юпитер в първите часове на понеделник. Тези,които не мислят като вас, са много активни, но не го заявяват открито, поне в началото на седмицата. Меркурий от Телец, от понеделник до 21 май, ще ви помага да намерите съмишленици, подкрепа, соята среда, своите хора. Дори можете да бъдете изненадани от подкрепата, която получавате,когато Меркурий в средата на седмицата направи съвпад с Уран в Телец. Тогава могат да ви дойдат и някои чудесни идеи как да използвате социалните мрежи за своите цели. Но нищо не става лесно сега, заради напрегнатите аспекти в кардиналните знаци. Ще ви се налага да преодолявате много интриги, противоречия и провокации. Известно успокоение настъпва от петък нататък, резултат на няколко хармонични аспекти, когато идва времето на разума, мъдрата мисъл и прозорливостта.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична седмица. Бързият ритъм задава Марс от Близнаци, който е в опозиция на Юпитер от Стрелец. Имате ограничено време да се справите със свое, или партньорско задължение. В понеделник Меркурий навлиза в срещуположния знак и в зоната на партньорството става много оживено. В меркуриевия период на личната си година сте, време за промени и бързи действия. И взимане на бързи решения. Към това ви подтиква първият съвпад на Меркурий и Уран в зоната на трудовите договори. Предложение за нова работа чака вашето съгласие. За някои това е свързано с път надалеч. Дилемата е налице, трябва да прецените много за и против. До разумно решение ще стигнете в края на седмицата, когато се сдобиете с повече информация и имате повече яснота.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои семейно ориентирана седмица. Професионалните ангажименти могат да се окажат препъни камък в отношенията с най-близките в първите дни на седмицата. Меркурий, който навлиза в Телец в понеделник, прави съвпад с Уран в зоната на активната комуникация. Обединете умствените си усилия с други хора, така ще постигнете повече. Някои идеи търсят точният човек, за да навлязат в масовото съзнание, може вие да сте изразител на такива идеи. Бъдете с отворени сетива и съответната мисловна нагласа. В следата на седмицата при някои финансовите проблеми, могат да доведат до промяна в плановете. Движете се, пътувайте, през тази седмица, особено в последните дни, когато Слънцето и Сатурн си подават ръка в името на важна цел.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Марс в опозиция с Юпитер на 6.05.2019 / 0:57

На 6.05.2019/20:04/Меркурий навлиза в Телец

Венера в квадрат към л.възли на 6.05.2019 /21:10

Венера в квадрат със Сатурн на 7.05.2019/ 16:26

Меркурий в съвпад с Уран на 8.05.2019/17:23

Венера в тригон с Юпитер на 9.05.2019/ 19:56

Венера в квадрат с Плутон на 9.05.2019 /20:20

Слънце в тригон със Сатурн на 11.05.2019 /12:19

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Телец и Дева, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

8.05.2019 / 1:50 – 8.05.2019 /11:06

10.05.2019 / 4:06 – 10.05.2019 /15:14

12.05.2019 /14:24 – 12.05.2019 /18:22

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. Радост каза,

    Писа на май 8, 2019 @ 8:49

    Благодаря Ви! Както винаги точна до милиметър!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии