Седмичен хороскоп 9-15 юни 2014 година

Ретрограден Нептун от понеделник

Пълнолуние в Стрелец в петък

Петък 13-ти

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Навлизаме в мистична седмица, която започва с хармоничния аспект между Венера и Плутон. Тригонът на планетите става точен рано сутринта в понеделник и това до известна степен пренася балансиращи енергии от предходната седмица към тази. Но всичко ще премине много бързо, защото се задава буря, гръмотевична буря в кардиналния кръст. Тя ще бъде предизвикана от преминаването на Марс, който отново „включва“ квадрата Уран-Плутон.

Началото на седмицата е белязано и от едно друго важно астрологично събитие – началото на ежегодната ретроградна фаза на Нептун. Тя започва от 9 юни вечерта и свършва на 16 ноември 2014 г..През това време Нептун ще се придвижи назад от 7 -я до 4-я градус на Риби.

Тао квадратурата Марс-Уран-Плутон се случва за втори път в рамките на половин година. На 30 декември 2013 г. Марс бе включен в напрегнатата астрологична конфигурация – Голям квадрат, в която освен Уран и Плутон, участваше и Юпитер. За мнозина, родени в кардинален зодиакален знак – Рак, Овен, Везни и Козирог зимата и пролетта бяха тежки.

Сега, в съпровод с ретрограден Меркурий също в кардиналния знак – Рак, някои ситуации ще бъдат възпроизведени по нов начин, с включване на нови хора в тях, или с промяна на позициите. Пред много хора, родени със сила в кардинални знаци, ще бъдат поставени за решаване важни въпроси, свързани с дом, с партньорските взаимоотношения, и с кариерата. И това е така, защото квадратът Уран-Плутон ще бъде „активен“ до края на месец юни, като на 25-ти юни Марс, все още в квадрат с Плутон, ще направи точната си опозиция с Уран.

Точните квадрати на Марс с Уран и Плутон са в 12-я и 15-я градус на кардиналния кръст, което оказва влияние на тези,които имат важни астроточки – Слънце, Асцендент, Луна, МС, Марс, Венера и др., между 7-я и 20-я градус на Везни, Овен, Козирог и Рак. Те ще бъдат предизвикани да взимат важни решения. Някои могат да се чувстват пренапрегнати и раздразнителни, други – хиперкинетични. Ретроградните Меркурий и Нептун могат да заблудят всеки, който се „взима твърде на сериозно“, да пренаредят предварително раздадените карти и да разместят „твърдите позиции“, да изненадат някои хора, всичко може да бъде обърнато „с хастара навън“ сега и в следващите седмици.

Допълнително „масло в огъня“, през втората половина на седмицата, ще налива пълната Луна в Стрелец, включвайки по този начин и участници от подвижния кръст, съставен от знаците – Близнаци, Риби, Стрелец и Дева. Точната опозиция на Слънцето и Луната е в 22 -я градус, по оста Близнаци – Стрелец, и в петък -13 ти.

Подкрепата, на която се радваха в последните месеци водните знаци, сега при едновременното влияние на трите ретроградни планети Меркурий в Рак, Нептун в Риби и Сатурн в Скорпион, може да придобие други измерения – от хаос и объркване в предварителните планове, до случване на странни и неочаквани обрати в текуща ситуация.

За „разчистването на стари сметки“ през тази седмица ще допринесе и Венера, която макар да е в зоната на своята обител- Телец, застава в точна опозиция със Сатурн,който е в 17-я градус на Скорпион, в събота. Активирането на тези два най-страстни зодиакални знака, през цялата седмица ще произвежда скандали и медиен шум по наболели социални проблеми.

В събота Луната ще премине през позицията на Плутон, като по този начин ще усили въздействието на тао- квадрата Марс-Уран-Плутон. Освен социални трусове и такива в международните взаимоотношения, възможни са и реални земетръси от висока степен.

Следващата седмица обещава по-спокойна астрологична обстановка.

Добро настроение и леко преминаване през „трънливите зони“!

И специално за ElmUS.biZ , които редовно “пазаруват” в temura.net . Не постъпвайте така с другите, както не бихте искали с вас да постъпват!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Причините за това са няколко, но основната е в особената ситуация, в която попада управителят на знака – Марс. В следващите дни Марс се устремява към зоната на битки, в която ще бъде в остри отношения с Уран и Плутон за няколко седмици. Марс в срещуположния ви знак Везни е като „шило в торба“, ще внася безпокойство по различни поводи, като най-често негов източник ще бъде партньорът. Напрегнатата ситуация в кардиналния кръст може да ви създаде проблеми с работодател и колеги, с хора, на които разчитате или такива, с които ви свързват уточнени вече уговорки. Пълнолунието в сродния по стихия знак Стрелец, в петък, е подходящо време за изява,за демонстрация на умения, които могат да ви поставят в изгодна професионална позиция. Не пропускайте създалите се възможности, но бъдете резервирани към поемането сега на дългосрочни ангажименти. Родените в първата половина на месец април са най-уязвими към влиянието на напрегнатите аспекти в кардиналния кръст, бъдете внимателни през втората половина на седмицата, спазвайте техника на безопасността, когато работите в опасна среда или с остри пособия.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на пълнолуние. Противопоставянето на Слънцето, управителя на знака, и Луната винаги е съпроводено с повече и по-ярки емоционални преживявания. Сега това се случва в зона, която допълнително увеличава прилива на чувства и цветни емоции, свързани с децата и най-близките на сърцето ви хора. За мнозина връщането към корените, ангажираността с проблеми около родния дом, родителите, наследството, ще бъдат акцента на седмицата. Двете ретроградни планети -Меркурий и Нептун ще ви връщат към спомени и забравени ситуации от детството. Предстои ви разчистване на старото в пряк и преносен смисъл,независимо възникналите пречки. Това ще ви даде чувството за свобода и устременост към новото. Във фокуса на вниманието ви през следващите дни ще бъдат децата, организация на празненства или почивки, като доброто планиране и строгото следване на изготвения график, ще ви помогнат да намерите достатъчно време за всички и за всеки.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. Пълнолунието във вашия знак се случва един път годишно и поставя важни въпроси. Един от тях е за границите на обвързаност с близките, и доколко грижата за родственик не преминава във взаимна зависимост, което отнема голяма част от личната ви свобода. До средата на седмицата някои обстоятелства могат да ви изкарат от равновесие и да ви принудят да се отдръпнете от активна комуникация с околните. Това ще ви даде възможност да анализирате ситуацията на спокойствие, да я видите, ако е необходимо, от друга гледна точка, за да си съставите една по-обективна и точна картина. Друг важен въпрос е да съумеете да балансирате личните си желания с възможностите, вашите лични и тези на средата ви.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 17 лв.

+ доставната такса до адрес или удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои нелека седмица. В понеделник до обяд Венера,управителката на знака, която ви е на гости, е все още под магнетичното влияние на Плутон и това може да подхрани надежди за благоприятно развитие на някои ваши планове. Луната, която обаче влиза в понеделник срещуположния знак – Скорпион, ще бъде провокатор на претенции и изисквания, отправени към вас, които могат да ви се сторят преувеличени и не на място. Ретроградните Меркурий и особено навлизащият в своята ретроградност Нептун ще подкопават доверието към приятели, ще ви карат да търсите изход от неприятни ситуации с цената на много отстъпки и компромиси. Може да се чувствате неоснователно обременени от неща, които някой друг е направил. На дневен ред ще излезе финансовото обезпечаване на ваш проект. В следващите дни ще трябва да се изправите „лице в лице“ със свой страх, с „призраци от миналото“, със стар проблем, или с такъв, в който са намесени възрастни хора.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, събота и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва романтично. Венера замечтано, от сродния ви по стихия знак -Телец, си прехвърля емоции с Плутон от Козирог и това ви поставя в особена ситуация в понеделник, когато не сте в състояние да казвате „не“. Но отрезвяването идва бързо, защото предстои пълнолуние в Стрелец, което съсредоточава вниманието в домашните условия и във всичко онова, което е недовършено, недооправено, непостроено, неподредено. Вашият критичен начин на възприемане на близката среда е подсилен от ретроградния Меркурий в Рак, който ще ви кара да се вглеждате в грешките при съставяне на документи, да се придържате към формалностите дори с риск да предизвикате неприятни емоции у други хора,да ви обвинят за дребнави и нетолерантни. Опазването на личното пространство може да ви създаде,или да възобнови, конфликт със съседи.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, събота и неделя.

Родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, са отново „във вихъра на танца“. Темпото на музиката задава Марс, който се включва в астрологичен спор с далечните Уран в Овен и Плутон в Козирог. Избягвайте включване в служебен конфликт, или ако това е неизбежно, се постарайте да заемете позиция, от която да виждате по-ясно ситуацията. Много е важно да търсите коренът на проблема, да видите причинно следствените връзки, за да намерите своя път за действие. Пълнолунието в Стрелец ви подтиква към съзерцателност и пасивност, към изчакване на подходящия момент за активно включване. Имате подкрепа, която ще ви бъде дадена,ако и когато това е необходимо. В личния живот, след романтиката на предходната седмица, провокирана от Венера в Телец, сега настъпва значимо охлаждане и връщане към разумния и прагматичен сатурнов подход.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Пълнолунието в противоположния знак -Стрелец ще ви подтиква да търсите и в крайна сметка да намерите по най-бързия начин баланс между собствените си виждания и потребности, и тези на другите. Напрегнатата астрологична картина в кардиналния кръст, в следващите дни, обаче ще ви създава пречки в тази посока и ще ви кара да бъдете по-изобретателни. Намалете критичността си по отношение партньора, обръщайте внимание на това, което ви сближава, за сметка на това, което ви разделя. Нептун, който навлиза в зоната на ретроградност, до петък е стационарен, което значи пасивен и по-слабо влияещ на кариерните условия. По този начин имате възможност до пълнолунието да направите нещата така, както искате, по ваш маниер и виждане,да привлечете хора, с които можете да си сътрудничите занапред, да изградите здрави връзки и дълготрайни взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Марс, който се движи през вашия знак, отново навлиза в критичната зона на кардиналния кръст, в която се разполагат Уран и Плутон. Марс ви води към конфликти с околните и ако се поддадете на неговото влияние, може да си създадете поредица от главоболия и да се поставите в конфузна ситуация. Финансовата тема отново е в центъра на вниманието и очаква един по-разумен подход от ваша страна през първата половина на седмицата. Пълнолунието в Стрелец може да стане отправна точка за нов вид знание, в което да се задълбочите в следващия период от годината, и след това. Нептун, който предстои да тръгне назад, може да ви подкрепи в такъв род начинания, с които да обогатите духовния си потенциал, да направите нещо полезно за себе си и за околните.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. Астрологичната обстановка ви прави много чувствителни към настроенията на околните и ви подтиква да се включвате в общности, където правата на другите са основен ангажимент и обект на защита. Отношенията ви с някои приятели сега ще бъдат подложени на критична оценка. В някакъв аспект може да се чувствате застрашени и сами да имате необходимост от покровителство и защита. Търсете подкрепата на знаещи хора, консултации и съвети от специалисти по интересуващите ви въпроси. В домашната среда,или по въпроси, касаещи семейните отношения или близките хора, е вероятно да настъпи разминаване между желания и възможности. Пълнолунието в Стрелец фокусира вниманието върху резултатите от колективен труд, нещо с което ще можете да се похвалите и от което да изпитате голямо удовлетворение.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, сряда и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, сантиментите от предходната седмица се прехвърлят отчасти и в тази. Поне в понеделник, който е под влияние на хармоничния аспект на Венера и Плутон. На желанието ви за освобождаване от грижи и ангажименти все още е дадена „зелена светлина“, и това ще стане по лесен начин, ако подхождате коректно с хората, с които имате лични и служебни взаимоотношения, но също така ако бъдете честни спрямо себе си. Обстановката в кардиналния кръст отново е напрегната и това включва в ход защитните ви механизми, част от които е непризнаване на собствените грешки. Периодът е добър да се откажете от някои вредни навици, да преминете към друг режим на работа и хранене, включващ повече движение и по-малко емоционално и психическо натоварване. За някои ще е полезно да си припомнят уроци от миналото. Днешното състояние на нещата много напомня на нещо, което вече сте преживели.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои материална седмица. Духовната страна на съществуването отстъпва пред решаването на належащи въпроси, свързани с бита и оцеляването. До сряда,когато Луната се движи във вашия знак, вие сте основната движеща фигура и от активността ви зависи всичко. Пълнолунието в Стрелец ви поставя пред дилемата показност или практичност, както и ви припомня закона за даването и получаването. Стремежът ви за договаряне с партньора ще среща съпротивата на опозицията Венера-Сатурн, с която някои насрещни романтични планове и мечти ще се наложи да приземявате,заради реалните ви възможности в този момент. Ретроградният Меркурий в Рак ще ви принуждава да променяте плановете си в движение, или да имате под ръка резервен план, да оптимизирате разходите, за да успеете все пак и да се забавлявате. В личния живот, един стар пламък може да се разгори отново.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои мистична седмица. Нептун, управителят на знака, който е на ваша територия отпреди две години, навлиза в зоната на своята ежегодна ретроградност. Само по себе си това има значение и засяга различни аспекти на живота ви. Но сега влиянието е по-силно, заради съчетаната ретроградност с другите две планети движещи се във водните знаци – Меркурий в Рак и Сатурн в Скорпион. Обръщането към някои скрити, или потиснати, страни на вашата личност ще бъде разковничето за решаване на важен въпрос, касаещ финансовата страна на живота, както и някои обстоятелства около децата, или ценен творчески проект. Пълнолунието в Стрелец ще ви постави в ситуация да избирате между професионален ангажимент и семеен такъв. В същото време това е важен момент, в който ще получите признание и похвали.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Венера в трагон с Плутон на 9.06.2014 г.,в 4:40 ч.

На 9.06.2014 г.,в 22:48 ч., Нептун от 7°Риби навлиза в ретроградната си фаза. Тя ще продължи до 16 ноември 2014 година.

Венера в опозиция със Сатурн 13.06.2014 г. ,в 7:09 ч.

На 13.06.2014 г.,в 7:11 ч., пълнолуние в 22°Стрелец.

Марс в квадрат с Плутон на 14.06.2014 г. ,в 15:43 ч.

Луната през тази седмица се движи между знаците Везни и Водолей, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

8.06.2014 г., в 22:47 ч. – 9.06.2014 г., в 13:38 ч.

11.06.2014 г., в 5:21 ч.- 11.06.2014 г., в 18:23 ч.

13.06.2014 г., в 7:11 ч. – 13.06.2014 г., в 20:04 ч.

15.06.2014 г., в 9:35 ч.- 15.06.2014 г., в 20:27 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

2 коментара so far »

  1. tedi123 каза,

    Писа на юни 12, 2014 @ 13:35

    Здравей Муси !
    Може ли да се търси успушно нова работа /в смисъл на разговори, срещи, без подписване на договор/ в периода на ретрограден Меркурий?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 12, 2014 @ 21:33

    tedi123,
    естествено, ретроградният Меркурий не пречи на това да се уговарят условия за бъдеща работа.
    Единственото, впоследствие дали това, което сега е обещано, ще бъде изпълнено. Затова при подписване на договор трябва да се внимава.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии