Хороскоп 2012 за Козирог

Муси Дачева
За родените под знака на Козирог през 2012 продължават някои от основните тенденции на предходната година. Развива се квадратът на Плутон движещ се през вашия знак и на Уран, който навлезе в Овен. Както през изминалата година, така и в новата, този напрегнат аспект ще ви принуждава да обръщате внимание на някои страни от живота, които не са достатъчно сигурни и обезпечени.

До есента Сатурн ще продължава да се движи през Везни като ще отправя предизвикателства към родените в третата декада на знака ви. Както вече сте се убедили, управителят на вашия знак от тази позиция ви подкрепя по свой специфичен начин като ви кара да бъдете по-предприемчиви и смели в начинанията, да сте търпеливи, трудолюбиви и постоянни в стремежите си. Сатурн ще ви подтиква към кардинални промени в организацията на работа, към повече ефективност на вложените усилия.

Почти през целия месец януари ще имате съдействие да привеждате в изпълнение планираното. От 7 февруари Сатурн тръгва в обратна посока, като ретроградната му фаза обхваща и март, април, май, и до 25 юни. В този период ще трябва да се хванете здраво за работа, да се връщате многократно ако е необходимо към започнати и недовършени проекти, да вложите всичко от себе и да стигнете до успешен финал. При някои ретроградният Сатурн може да отвори незараснали рани, да разчопли ситуации и отношения, които имат нужда от изясняване и изчистване.

Юпитер, придвижвайки се през сродния по стихия земен Телец, ще продължава да ви дава своята благословия и през 2012 година. В много по-голяма степен и по-щедро това ще се случва през първата половина на годината, до средата на месец юни, когато ще премине в Близнаци, в зоната на въздуха. Така през първото шестмесечие, особено през февруари, март и месец май, ще имате възможност да подобрите материалното си състояние като увеличите доходите, като се включите в изгодни начинания и направите удачни инвестиции,а някои вероятно ще бъдат сюрпризирани от неочаквани печалби и придобивки.

Юпитер влияе позитивно на личните взаимоотношения и подкрепя планове за създаване на семейство и раждане на дете.
Март ще бъде за Козирог един от най-романтичните месеци през годината. Венера се движи през Телец и заедно с Юпитер ви подтикват да отделяте повече време за забавления, да се включите към празненства организирани от вас, от роднини или приятели. Необвързаните ще бъдат по-активни и някои ще попаднат на подходящия човек.

През следващите месеци на годината, от юни до декември, Юпитер няма да ви изостави, но ще прехвърли своята огнена енергия върху ежедневните занимания, може да ви прави  по-разхвърляни и неорганизирани в работата, да ви кара да искате по-добри условия за мястото, където прекарвате голяма част от времето си.

През април ще имате поводи да изкажете своето недоволство от пропуските на тези, с които работите. Семейните ангажименти ще ви карат да се чувствате разпънати между дома и работата, непредвиден ремонт или спешна нужда да направите промени в жилището си, ще бъдат в основата на напрежение в семейството. Претоварването може да се отрази неблагоприятно на здравето.

През месец май част от вашите творчески идеи и голямото количество вложен труд ще бъдат оценени, ще намерят добър прием, ще ви хвалят и подкрепят. Слънчевото затъмнение на 21 май ще подтикне, част от вашата група, да бъдат по-активни и да приведат в изпълнение намерението си да решат жилищен проблем като закупят готов апартамент или къща, или земя за строеж. Бъдете внимателни, ако ви се налага взимането на заем от хора или теглене на кредит от банка.

През втората половина на юни и през юли астрологичната обстановка става сложна и непредсказуема. Многото напрегнати аспекти са неблагоприятен фон за взимане на разумни решения и за предприемане на адекватни действия.

Между 15 юли и 8 август е втората ретроградност на Меркурий, когато може да ви хрумнат интересни идеи как да излезете от сложна финансова ситуация. В този период ще ви се удава решаването на технически въпроси, макар че движещия се назад Меркурий ще ви създава всякакви проблеми, най-вече с апарати и електроника. Не е препоръчително да подписвате договори, да поемате ангажименти за дълъг период от време.

През август ще бъде провокирана емоционалната ви природа, може да се окажете в ситуация, когато трябва да направите нещо необичайно, неприсъщо на природата ви.

През септември, в юпитеровия период на личната година, страстите се успокояват и с удоволствие можете да се отдадете на любимо занимание, да попътувате, да се включите в някакъв вид обучение.

На 5 октомври, Сатурн сменя знака си, като преминава от кардиналните въздушни Везни в неподвижния воден Скорпион. През следващите две-три години от тази зона на зодиака Сатурн ще ви кара да се отнасяте по различен начин към приятелите, към хората, с които споделяте общи възгледи, да бъдете по-критични и взискателни. На проверка ще бъдат подложени старите приятелства, с някои хора ще се разделите, но пък ще намерите добър прием и подкрепа при други.

Ноември може да бъде много активен за тези от вас, които се занимават с обществена дейност. Слънчевото затъмнение в средата на месеца е отправна точка за политически амбиции, създаване на партии и включване в обществени формации. През декември тази тема ще продължи да занимава мнозина, но повече внимание ще и отделяте през следващата година.

 

Препубликация в интернет е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможете да поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии