Хороскоп 2017 за Скорпион

Sk12Хороскоп 2017 за Скорпион

Муси Дачева

За родените под знака на Скорпион 2017 година астрологичната картина е противоречива. Много често ще ви се налага да проявявате състрадателност, съпричастност и готовност да помогнете на хора в нужда, било то ваши близки, или съвсем непознати.

През януари Марс се движи през другия воден знак Риби и това създава поредица от емоционални преживявания и от двата полюса.

Меркурий, който се движи в кардиналния знак Козирог до 7 февруари, е ретрограден до 8 януари, връщайки се за известно време в Стрелец. В началото на януари, на 7-ми,Слънцето, а в края на януари, на 29-ти, Меркурий ще направят съвпади с Плутон, който е също в Козирог. Така планетният управител – Плутон се оказва в компания, която задава още в началото на годината подвижност на ситуациите, и потребност от решителност на мислене и действие.

През първата половина на годината аспектите на Плутон ще играят важна роля в астрологичния спектакъл. Квадратът му с Уран отива към разпад още през пролетта, но включването на Юпитер от Везни удължава процеса почти до края на годината. Така трите планети са обединени в двойна квадратура, която действа компактно. Плутон се оказва във фокуса на опозицията Юпитер-Уран, правейки квадратури и с двете планети.

В дните на пълнолунието на 12 януари Луната в Рак включва голям кардинален квадрат с тройката Юпитер-Уран-Плутон, включая и Слънцето в Козирог, което е близо до Плутон. Така средата на месец януари се оказва изпълнена с предизвикателства към устойчивостта на вашия характер и способност да намирате решение в трудни ситуации. Периодът не е добър за далечни пътувания.

Всеки месец, когато Луната се движи през втората половина на Рак, тази конфигурация ще се активира, докато през лятото не се разпаднат напрегнатите аспекти между Юпитер, Уран и Плутон.

Точна опозиция на Юпитер и Уран има два пъти през годината, заради ретроградните фази на участницитена 3 март и на 28 септември 2017 година. Квадратурата на Плутон с Юпитер стават точни на 30 март и на 4 август 2017-та. По тази причина месеците февруари-март и август-септември се очертават като неспокойни и ангажирани. В тези периоди повече време и усилия ще изискват от вас близките роднини – братя, сестри, племенници, братовчеди, съседи, приятели от детството. Здравето на близък човек може да ви накара да пътувате повече, или да пребивавате в лечебни заведения. Работа с документи ще изисква повече прецизност, а в тази, която е свързана с посредничество, с комисионерство, извършване на услуги е много важно да бъдете коректни, и да спазвате поетите ангажименти.

През месец февруари 2017 година има две затъмнения, като частичното, лунно, на 11 февруари в 22 градуса Лъв е първото, а на 26 февруари – второто, слънчево затъмнение в Риби. Новолунието, съчетано със слънчево затъмнение на 26 февруари е в най-атрактивната зона на слънчевия хороскоп. Затъмнението в Риби може да стане активатор на вашата творческа природа, да ви подтикне към вдъхновение, експресивност, изява, привличане на вниманието към себе си, много повече отколкото е характерно за вас. Като катализатор на напредъка и може да послужи неочаквано събитие в работната среда, или случайна среща с подходящ човек.

В този период Юпитер навлиза в своята ретроградност, между 6 февруари и 9 юни. Ретроградната фаза на Юпитер е неподходящо време за пътуване и установяване надалеч от корените. Адаптацията към чужда среда изисква много повече съзнателни усилия. Социалната интеграция в чужбина е затруднена, особено ако сте в 2, или 6. По време на тази ретроградност, когато планетата се движи назад в предходния знак, ще се засили чувствителността към емоциите на околните. По-болезнено ще приемате и преживявате болката на близки хора. Възможно е обаче личната духовна работа да стане по-задълбочена и ефективна, връзката със своето свръх аз в определени периоди, ще бъде спонтанна и завладяваща.

В рамките на юпитеровата ретроградност са също така тази на Венера, между 4 март и 15 април, и на Меркурий10 април-3 май. Ретроградната фаза на Юпитер, не е добър период за сключване на граждански брак.

Марс влиза в срещуположния знак за времето от 10 март до 21 април. Планетата – воин в зоната на партньорството и дългите връзки ще насища с енергия на съперничество личните връзки и служебните взаимоотношения. Активната работа по търсене на сътрудничество и разширяване на контактите в много случаи ще дава добър резултат. Съдебни спорове и дела обаче са с негарантиран успех.

На 2 април е новолунието в Телец, в зоната на партньорството, на фона на ретрограден Меркурий и . Дори да се появят очаквани възможности за бизнес, и за сключване на сделки, отлагайте ги за месеците май и юни.

На 9 май става смяна на знаците, в които се движат лунните възли, нещо което се случва през 18 месеца. От Дева, където бе досега, северният лунен възел, преминава в Лъв, в зоната на кариерата. Придвижвайки се в най-високата част на слънчевия хороскоп СЛВ е катализатор на промени в професионалната сфера. От зоната на вашия социален статус и обществен престиж СЛВ ще привлича към вас вниманието на определени хора, които играят, или ще играят важна роля в живота ви през следващите 18 месеца.

Най-напред Меркурий, между 16 май и 7 юли, а след него Венера, между 6 юни и 5 юли, ще се придвижват в срещуположния знак. Така бележат период от време,в който връзките с другите ще станат по-динамични и съдържателни. На 23 юли е новолунието в Лъв, което бележи време подходящо за значими промени в професионалната сфера,чийто резултат може да се очаква още в дните на пълнолунието във Водолей на 7 август.

През август е втората двойка затъмнения. На 7 август - лунното в 15 градуса Водолей, а на 21 август е пълното слънчево в 28 градуса Лъв. През август е третата ретроградност на Меркурий,между 13 август и 5 септември. Подобно на Меркурий, през август са ретроградни още 4 планети – Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Астрологичната картина през август е напрегната и фокусирана в професионална сфера-домашна среда. В зависимост от умението за баланс и конкретните условия, могат да се намерят решения, които да уравновесят противоречията.

На 26 август Венера влиза в Лъв, и с нейна помощ можете да намерите нужната ви хармония между работа и семейство. По това време Сатурн от Стрелец излиза от ретроградност, което дава възможност през септември да стабилизирате доходите си и дори да намерите допълнителна финансова подкрепа.

През есента Юпитер сменя знака, което през тази година се оказва много важно за вашата зодия. На 10 октомври благодатната планета преминава във вашия знак. Това се случва веднъж на 12 години и бележи запомнящ се житейски период. Юпитер ви носи позитивизъм, самочувствие, желание да се живее живота пълноценно с всичките му радости, свободно, извън ограничения и условности, сред повече хора и активен обществен живот.

На 26 октомври Слънцето и Юпитер правят своя ежегоден съвпад в 3-я градус на вашия знак. За тези от първите градуси на Скорпион това е знак за късмет, любов и благоденствие.

През декември е четвъртата, последна, ретроградност на Меркурий, която преминава изцяло в съседния знак Стрелец. В последния месец на годината ще трябва да се занимавате повече с финансовите си дела, разчистете задълженията си, не ги оставяйте за следващата година.

15 декември 2016

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии