Хороскоп 2017 за Овен

Ov12Хороскоп 2017 за Овен

Муси Дачева

За родените под знака на Овен 2017 година ще бъде изпълнена с много предизвикателства към огнената им природа. Те започват още през първия месец на годината. Меркурий е ретрограден до 8 януари в другия кардинален знак – Козирог. Преминавайки през зоната на кариерата, ретрограден, а до 7 февруари директен, Меркурий ще срещне тук Плутон. Така в най-активния в професионално отношение, юпитеров период на личната година, мнозина ще имат шанс да направят някои промени в професионалната сфера, така че да напреднат и да заемат по-добра позиция. В дните на пълнолунието в Рак на 12 януари някои цели могат да се окажат достатъчно близко, и напълно постижими.

Сатурн ще се движи през Стрелец до края на годината като периодично, посредством аспектите с другите планети, ще ви кара отново и отново да проверявате дали се движите в правилната посока, тази на вече избраната цел. И да не се разпилявате по пътя, разсейвайки вниманието си с дребни неща. Учете, самообразовайте се, предавайте знания и умения на другите, това е един от уроците на Сатурн, който усвоявате за тази трета година от транзита му през Стрелец.

Сатурн е благосклонен към родените през втората и третата декада на Овен, които през 2017 година се намират в сатурнов подем. В даден момент от годината, той ще направи точен тригон към рожденото им Слънце, и това е чудесен период на растеж и отваряне на повече възможности в професионалната сфера. Към промените ви води дълъг период на натрупване, но през тази година, тяхното изразяване може да стане по много неочакван начин.

От своя страна, другата социална планета – Юпитер се движи през сходна зона на слънчевия хороскоп, също свързана с работа, работни условия, отношения с колеги и работодатели. Юпитер влезе във Везни през есента на предходната година, и ще се задържи там до 10 октомври. По този начин до есента планетата на щастието и късмета ще ви улеснява в желанието да подобрите социалните си умения, да разширите кръга от хора, които да ви гласуват доверие.

Юпитер е много важен за вашата зодия през 2017 година, тъй като се движи през втората половина на срещуположния знак Везни, и то през зоната, в която е атакуван от Уран и Плутон с напрегнати аспекти. Точна опозиция с Уран има на 3 март и на 28 септември 2017 година. Квадратурите с Плутон стават точни на 30 март и на 4 август 2017-та. Така месеците февруари-март и август-септември се очертават като критични за партньорските отношения, както лични, така и служебни.

В тези периоди ще срещате съпротива както заради личните си качества, така и поради обективни причини, Не обещавайте неща, които не можете да изпълните, за да не разочаровате околните. И не очаквайте от другите повече, отколкото те са в състояние да ви дадат,за да не бъдете разочаровани.

На 6 февруари Юпитер навлиза в ретроградната си фаза от 23 градуса Везни. Ще се движи назад до 9 юни, стигайки до 13-я градус. Ретроградната фаза продължава около 4 месеца, време през което партньорските взаимоотношения ще придобият по-важно значение в живота ви. Ще ви се налага да преразглеждане някои обстоятелства на личния си живот, да изяснявате отношения, да пренареждате плановете за съвместен живот, за общо жилище, за увеличаване на семейството. Ретроградната фаза на Юпитер, още повече, че е във Везни, не е добър период за сключване на граждански брак. В рамките на юпитеровата ретроградност е венерината, между 4 март и 15 април, и меркуриевата – април-май, което допълнително подсилва неблагоприятният ефект.

На 3 февруари Венера навлиза във вашия знак. Планетата на любовта ще ви радва с присъствието си три месеца, с едномесечно прекъсване, до 6 юни. За това време тя ще премине през ретроградната си фаза, която се случва не всяка година, а още по-рядко във вашия знак. Последната ретроградност на Венера в Овен е била преди осем години, през март 2009 година.

Венера е планета на любовта, парите, личните притежания, чувството за красота и хармония, на всичко, което е ценно за нас. Ретроградната Венера ще ви подтиква да преосмислите връзката си, да се вгледате по-добре в човека, или хората, които харесвате, да пренаредите приоритетите в личния си живот. Тя е катализатор да промените вътрешния фокус, така че да можете едновременно да сте вътре в ситуацията, да имате интензивни преживявания, но също така и да бъдете външен наблюдател, който може да направи обективна оценка. Ретроспекцията на взаимоотношенията ще ви даде яснота за проблемите и ще ви помогне при тяхното решаване.

През месец февруари 2017 година има две затъмнения, като частичното, лунно, на 11 февруари в 22 градуса Лъв е първото, а на 26 февруари – второто, слънчево затъмнение в Риби. Тъй като Луната е в близост до северния лунен възел по време на лунното затъмнение, то тя има надмощие и емоционалният елемент е силно подчертан. Оста на противопоставяне на светилата е в зоната на личните взаимоотношения, тези които са законни, и тези които са необвързани с брачна клетва. В това отношение прибързано могат да се правят погрешни заключения, да се действа под влияние на емоциите, изключвайки разумните доводи.

Усложнение идва от Марс, който се движи през вашия знак за периода 28 януари-10 март. Марс ви дава енергия да отстоявате себе си, да задвижвате своите проекти, да бъдете смели и предприемчиви. Но и неотстъпчиви. Това е “препъни камъче” за личните взаимоотношения и в зоната на затъмненията проблемите ще изкристализират през февруари и март, когато огнената енергия доминира.

Новолунието във вашия знак през тази година се случва на 28 март в 7 градуса Овен. Това е добър момент за лични пожелания, за формулиране на лични желания по един искрен и безкористен начин.

През април-май е втората ретроградност на Меркурий, част от която ви касае лично, защото се случва във вашия знак. Меркурий се движи назад между 10 април и 3 май. Тръгвайки от Телец, на 20 април той се връща при вас, обръща се на 3 май и на 16-ти ви напуска. В този период на ретроспекция подлежат личните проекти и начинания, които е добре да бъдат преразгледани и актуализирани.

На 20 април Плутон влиза в ретроградната си фаза, която продължава до 28 септември 2017 година. Влиянието на Плутон в зоната на професионалната реализация и утвърждаването в социалната среда, е важно през първата половина на годината, когато от април до юни се синхронизира с част от ретроградностите на Юпитер, Сатурн и Меркурий, но още повече през лятото.

Месец август може да се окаже твърде горещ за вашия огнен, кардинален знак. През август е втората двойка затъмнения, на 7 август е лунното в 15 градуса Водолей, а на 21 август е пълното слънчево в 28 градуса Лъв.

През август е третата ретроградност на Меркурий,между 13 август и 5 септември. Освен Меркурий, през август са ретроградни още 4 планети, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Ако сте на работното си място, ще ви трябва повече съсредоточеност в това, което правите и много мотивация, за да довеждате до край започнатото. Отново емоционалната ос на слънчевия хороскоп е активирана и личния живот заема основно място.

Венера се движи в зоната на семейните отношения, което дава основа за хармонизирането им. А планетният управител Марс от 20 юли до 5 септември е в другия огнен знак – Лъв и насища със страст личните взаимоотношения. Децата в този период са награда, благословия, или грижа за някои.

Месеците септември, октомври и ноември са благоприятни за вашия зодиакален знак. Обърнете внимание на здравето си, правете профилактика и пореден опит да се откажете от вреден навик. От 10 октомври Юпитер напуска срещуположния знак Везни. Навлизате в едногодишен период, в който можете да „осребрите“ направеното от него за вас. Да развиете новосъздадени връзки, да разширите започнат бизнес, да получите необходимата ви финансова подкрепа за образование или за бизнес начинания.

През декември е четвъртата, последна ретроградност на Меркурий, която преминава изцяло в Стрелец. Правете резервации за новогодишните празници отдалеч, и ги проследявайте, за да няма изненади. Те ви очакват от преминаването на Сатурн в кардиналния Козирог в края на месеца, за следващите три години, време за промени и стабилизация в професионалната сфера.

15 декември 2016

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии