Хороскоп 2017 за Телец

Te12Хороскоп 2017 за Телец

Муси Дачева

За родените под знака на Телец 2017 година започва с емоционална приповдигнатост и нагласа за почивка. Полага ви се след натоварените последни месеци на изминалата година. Но не разчитайте на дълга почивка. Намирате се в юпитеровия период на личната година, време на активна работа и професионални предизвикателства.

Меркурий, който се движи в сродния по стихия знак Козирог до 7 февруари, е ретрограден до 8 януари, връщайки се за известно време в Стрелец. В началото на януари, на 7-ми,Слънцето, а в края на януари, на 29-ти, Меркурий ще направят съвпади с Плутон, който е също в Козирог. Така трите космични тела ще ви дават импулс и мотивация за промени в някои сфери от живота.

Периодът, след 8 януари и до 6 февруари, е добър за смяна на работа, на жилище, на учебно заведение, или дисциплина. Стартов момент може да бъде януарското новолуние на 28-ми, когато съвпадът на Слънцето и Луната е в 8 градуса Водолей.

През месеците февруари и август са тазгодишните затъмнения, и за мнозина от групата те ще бележат важни събития.

През февруари 2017 година има две затъмнения, частичното, лунно, на 11 февруари в 22 градуса Лъв, последвано от слънчево затъмнение в 8 градуса Риби – на 26 февруари. Отношенията в семейството, но също така и в работната среда могат да станат твърде емоционални. В този период Юпитер навлиза в своята ретроградност, между 6 февруари и 9 юни, време през което някои задължения могат да изискват повече време и усилия, от очакваното.

Юпитер от Везни влияе благоприятно върху вашите работни взаимоотношения, подкрепя разширяването на екипа от хора, привлича подходящите, дава ви насоки за подобряване на работната среда. Но в същото време влияе дезорганизиращо. Ще ви бъде по-трудно да спазвате графика си, да бъдете в крак с времето за ангажименти, в които това е важно, ще разпилявате енергия в много дейности, със слаба ефективност. Всичко това подсилено в ретроградната му фаза и особено в периодите,когато е в напрегнати аспекти с Уран и Плутон. Точна опозиция с Уран планетата има два пъти, заради ретроградната си фаза – на 3 март и на 28 септември 2017 година. Квадратурите с Плутон стават точни на 30 март и на 4 август 2017-та. По тази причина месеците февруари-март и август-септември се очертават като неспокойни за работните взаимоотношения.

В рамките на юпитеровата ретроградност са също така тази на Венера, между 4 март и 15 април, и на Меркурий10 април-3 май, което задава вероятност от некоректно отношение на партньори, контрагенти, хора на които разчитате. Някои договори могат да се развалят в този период, някои връзки да се разпаднат. Ретроградната фаза на Юпитер, не е добър период за сключване на граждански брак.

Марс влиза във вашия знак за времето от 10 март до 21 април. Планетата – воин ви идва на гости веднъж на две години. За период от няколко месеца, не само докато е във вашия знак, а и в следващите два, до лятото, ще ви прави по-мотивирани, по-предприемчиви и безстрашни.

През май планетата на волята и амбицията ще ви подкрепя да търсите изгодните за вас решения на финансови въпроси. През юни, тези които учат, ще имат подкрепата на планетата да се справят успешно с изпити и с предизвикателството на преподаването, писането и издателската дейност.

На 26 април е новолунието във вашия знак, в 6 градуса Телец. Случва се при ретрограден Меркурий и , затова импулсът за нови начинания ще трябва да задържите за месец май и юни.

На 9 май става смяна на знаците, в които се движат лунните възли. Това се случва през 18 месеца. От Дева, където бе досега, северният лунен възел, преминава в Лъв. През последната година и половина от зоната на Дева, „главата на дракона“- СЛВ ви мотивираше за активност, творчество, ангажираност с деца, с нови проекти, с неща, които ви карат да заблестите, в буквален и преносен смисъл, да се откроите от средата, да направите нещо забележително и запомнящо се.

Сега, за 18 месеца напред, СЛВ ще ви подтиква да трупате опитности в зоната на стабилността на близката среда, семейството, собствения дом, родители и роднини, в уреждане на наследствени проблеми, в осигуряване на защитени условия на живот.

Вашият планетен управител през 2017 година има ретроградност. Венера се движи назад между 4 март и 15 април, най-напред в предходния знак -Овен. във вашия знак, до 3 април, когато се връща в Риби. Ретроградността на Венера е изпитание за отношенията ви с околните, правейки ви подозрителни и негативни, взискателни и претенциозни, податливи на външни внушения и интриги. Като планета на любовта, парите, личните притежания, чувството за красота и хармония, през тази година Венера ще ви радва с присъствие през месец юни, по -точно от 6 юни до 5 юли, внасяйки хубаво настроение и позитивизъм в началото на лятото.

Месец юли за вас е изпълнен с надежди и реализация на желания, особено по времето на пълнолунието в Козирог на 9 юли. Планирайте си почивката за времето преди 20 юли. Тогава Марс влиза в Лъв, в зоната на семейните взаимоотношения. Марсовата енергия е преекспонирана в зоната на влияние на новолунието в Лъв на 23 юли, тъй като предстои съвпадът им на 26 юли. Чудесен период за активна работа по дома, за ремонти, разширения, подобряване на бита, макар във всички тези дейности да има заложен конфликтен момент, то усилията ще дадат очаквания резултат и в повече.

През август е втората двойка затъмнения. На 7 август - лунното в 15 градуса Водолей, а на 21 август е пълното слънчево в 28 градуса Лъв. През август е третата ретроградност на Меркурий,между 13 август и 5 септември. Подобно на Меркурий, през август са ретроградни още 4 планети – Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Астрологичната картина предполага активна комуникация със семейството и родствениците. Грижите по някои от тях може да ангажират повече време и внимание.

На 26 август Венера влиза в Лъв, с подкрепа за семейството и подобряване на материалното състояние. По това време и Сатурн от Стрелец излиза от ретроградност, което дава възможност през септември да получите нужната ви финансова подкрепа за своите проекти, или тези на семейството в един от най-активните периоди на личната година-марсовия.

През есента Юпитер сменя знака. На 10 октомври благодатната планета преминава в срещуположния знак Скорпион, където ще се движи до октомври в следващата година. От тази зона Юпитер ще ви помага да подобрите партньорските си взаимоотношения, да разширите социалните си контакти, да създадете връзки полезни за вас и вашия бизнес. На 26 октомври Слънцето и Юпитер правят съвпад в зоната на дългите връзки, което бележи месеците октомври и ноември благоприятни за брака, партньорството и съдружията.

През декември е четвъртата, последна, ретроградност на Меркурий, която преминава изцяло в Стрелец. В последния месец на годината ще трябва да се занимавате повече с финансовите си дела, да разчиствате задължения, да поправяте грешки, свои или чужди, затова не оставяйте за този период важните си дела за решаване. В края на годината, на 20 декември, Сатурн влиза в Козирог и започва две-три годишен период на вашия сатурнов подем.

15 декември 2016

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , , , , ,

7 коментара so far »

  1. Нели Коларова каза,

    Писа на януари 3, 2017 @ 14:26

    За много години, г-жо Дачева! Желая Ви много здраве и Любов!
    Благодаря Ви, чета Ви с голям интерес и любопитство, и макар астрологията да е голяма мъгла за мен, искрено вярвам в нея.
    Ако позволите въпрос – за първи път срещам понятието Сатурнов подем. Ако сте писали, моля да ме насочите към материала.
    Благодаря Ви и Успешна Нова 2017 Година!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 5, 2017 @ 21:40

    Нели Коларова,
    за сатурновия подем съм писала в “Номерологичен календар”, изданието от 2001 година. Ще кача материали оттам в близко бъдеще.:)
    С две думи, когато Сатурн прави тригон към рожденото слънце. Това също е цикличен процес със свои особености.

  3. Нели Коларова каза,

    Писа на януари 9, 2017 @ 14:35

    Здравейте, г-жо Дачева,
    Чак сега поглеждам. Много благодаря. Ще следя. Обаче, тригон значи телците да очакват нещо хубаво!!!
    Пак благодаря и успешна седмица!

    Нели

  4. Petya Kovacheva каза,

    Писа на февруари 22, 2017 @ 12:10

    Г- жо Дачева , Сатурновият подем положително събитие ли е ?
    Благодаря предварително !
    С уважение …
    Петя

  5. Petya Kovacheva каза,

    Писа на февруари 22, 2017 @ 12:12

    Извинявайте ! Не прочетох предните коментари . Вече сте отговорила :)))

  6. Р-Роси каза,

    Писа на април 19, 2017 @ 10:34

    Г- жо Дачева, кое е най- най- характерно за съвпада на новолунието с рожденно слънце?

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на април 20, 2017 @ 12:47

    Ако новолунието е малко след, а не преди, рожденото Слънце, то това е силен импулс за самочувствието и амбицията да се докажеш.
    Разбира се зависи в кой дом се случва, но на личностно ниво е уникален момент.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии