Земетресения и астропрогнози

zemia5Муси Дачева

През 2009 -та месец април се оказа месец на земетресенията, нещо което се очакваше заради аспектите, които правят малфакторите Марс, Сатурн, и Плутон. През този месец се срещат в един градус на Зодиака Марс и , а десетина дена по-късно Марс прави квадрат с Плутон, в кардиналните знаци, на фона на противостоенето по оста Дева-Риби на Сатурн и .

На 6 април рано сутринта градчето Акуиля   бе разтърсено от най-разрушителното земетресение в последните 30 години в Италия. В този ден Марс прави точна опозиция със Сатурн.

В следващите дни,когато Марс се движи към съвпада с Уран на територията на централна Италия са регистрирани близо 10000 вторични труса като два от тях на 9-ти и 14-ти април бяха с мощност около 5 по скалата на Рихтер. През този период леки земетресения бяха отбелязани у нас в Кърджалийско и в столицата на Португалия-Лисабон.

Тазгодишният се оказа драматичен за жителите на град Хасково. Тъй като избягвам да чета вестници нямах представа за какво става дума докато във вторник – 14 април не се беше получило това запитване в сайта:

“Lina, април 14, 2009,9:37 ·
Здравейте, Муси!
Изключително разтревожена от някои публикации в пресата и изразявайки всеобщото притеснение на хората около мен, се обръщам към Вас с молба да ни разясните ситуацията иколо 19 април в гр.Хасково. Тук хората са на ръба на паниката. Пубкликуваната от Емил Лещански в пресата прогноза за разрушително земетресение от 6,5 по скалата на Рихтер, за сриване на града из основи и за “черен Великден” за жителите кара всички нас да се притесняваме и плашим. Човекът се опира на астрологически изчисления, цитира съвпада на Марс и Уран, Вие самата в общата характеристика за седмицата говорите за “неприятни изненади на Уран, провокирани от Марс”. Тук хората наистина са изплашени. Моя съседка с малко бебе сподели, че майки масово вадят копия на актове за раждане на децата си в случай на разрушения, търсят се по магазините под дърво и камък фенерчета, разгововорите се въртят само около тази тема.
Моля Ви, бихте ли разсяснили малко повече тази шокираща новина. Да, знаем, че никой не е по-силен майката-природа и че всичко е в Божиите ръце, но ако няма потвърждаващи научни и астрологически данни за очаквания ад в Хасково, то тогава кой има правото да експериментира с емоциите и психиката на хората. Ако ли пък наистина ни грози тази опасност, не трябвали да бъдем предупредени всички ние, живеещите в града по съответния официален начин….”

Бях меко казано изненадана от такава прогноза, в която се фиксира населено място, ден, час, последователност на трусовете, сила на земетресението. И също така много, много разтревожена представяйки си притеснението и дори ужаса на родители, на стари и болни хора, и на такива, които са в невъзможност да отидат където и да е.  Интересувам се от земетресенията и тяхната връзка с планетните конфигурации, имам и неголяма статистика за последните години, затова възможно най-бързо отговорих на Lina от Хасково:

“ април 14, 2009, 10:55 ·
Lina,
астрологичната обстановка е непредсказуема, заради включването на Уран през месец април.
На 15 април Марс и Уран са в съвпад. Проблемът е, че опасността нараства в следващите дни, когато Марс пренася енергия от Уран към Плутон посредством квадрата, който прави с него на 27-ми април. Така периодът от 15 до 27 април е вероятен за земетресения, но ПО ЦЯЛАТА .
На Балканите има няколко земетръсни зони, а Южна България е една от тях.
Възможно е в този период от 15 -ти до края на април, да има земетресение у нас или в Гърция, или в Турция.
Вероятно това е имал предвид г-н Лещански и надявам се да е имал добри намерения, обявявайки прогнозата си.
Не е етично обаче да се прави локализация на земетресение и да се всява паника у хората от определен регион.
Знаете, че сеизмолозите винаги предупреждават, че земетресенията не могат да се предсказват поради намесването на различни по характер фактори.
Същото е и в астрологията. Предсказването на драматично събитие за конкретно място и неговото сбъдване е изключение. Още повече, че по астрологичен път не може да се предскаже, с голяма степен на вероятност, мястото и силата на труса, което е от по-голямо значение.
Възможно е г-н Лещански да има освен астрологичните си разчети и ясновидска визия за нещо, което ще се случи на 19-ти. Но каквито и да са основанията, не е това начинът.
Аз не се присъединявам към такава прогноза!”

Опровержение в следващите дни направи и уважаваната от мен Алена и част от напрежението у хората спадна. Впоследствие  прочетох доста коментари за това колко са лоши астролозите и всякакви там гадатели, към които ни приравняват.  Прокуратурата се самосезира и вероятно ще има граждански дела по този случай. Имаше дискусии в различни предавания, в които деянието на “колегата” бе разнищвано от социологическа и психологическа гледна точка. Говореше се за това какви щети нанася масовата психоза и колко са податливи хората на внушение, особено във времена на криза и как някои се възползват от това. Аз също съм безкрайно възмутена от такава, бих я нарекла “хазартна прогноза”, и все още не мога да намеря разумно обяснение на случилото се.

Но Земята продължава да се тресе.
Един ден след като Марс се срещна с Уран, съвпадът бе на 15 април – на 16 април, бяха регистрирани две мощни земетресения – 6 и 6,6 по Рихтер в един от най-сеизмично активните райони на Земята- индонезийския архипелаг.

На 17 април земята се разлюлява с магнитуд 6,3 по Рихтер по крайбрежието на Чили.

Сутринта на 19 април земетресение с магнитуд 5,5 е регистрирано в района на островите Фиджи, а вечерта  земята се разлюлява отново под краката на живеещите в Италия- близо до град Торино. Пак на 19-ти април земетресение със сила 5,5 по Рихтер, за кой ли вече път, удря Китай.

На 21 април са регистрирани 5 земетресения в различни части на света със сила над 4 по Рихтер. Едното от тях бе в Гърция- 4,5 по Рихтер.

Сутринта на 23 април бе поредното силно земетресение в Китай- с магнитуд 5 по Рихтер.

А вчера, в събота на 25-ти вечерта, се разлюля отново Вранча и хората от Северна България изкараха една неспокойна нощ, припомняйки си ужаса отпреди 32 години.
Тогава става така нареченото Свищовско земетресение – на 4 март 1977г. в 21:20 местно време . Земетресението е с магнитуд 7,4 по скалата на Рихтер, а епицентърът му е в Източните Карпати.

Спомням си много добре как тичахме тогава по люлеещото се стълбище в студентското общежитие в София, а какво е ставало на север разбрахме много по-късно.
В този ден астрологичната обстановка е красноречива и може да се види на картата, която прилагам по-долу. Сатурн и Уран са в точен квадрат в 11 градус на Лъв-Скорпион, а Марс прави квадрат с Юпитер.Всичко това на фона на Плутон в кардиналните Везни.

През цялата 2009 година астрологичната обстановка е сложна и натоварена с множество напрегнати аспекти, нещо което  не го казваме за пръв път, а присъства като очакване в годишните прогнози. През август и септември 2009г, когато Марс  тръгне през Рака и застане срещу Плутон, а Сатурн и Уран отново са в опозиция, вероятността за силни земетресения по Земята нараства.

Възможно е силно земетресение да засегне и нас. Не искам да всявам паника, но си мисля, че не трябва да си заравяме главата в пясъка, а да погледнем истината в очите. Земетресения ще има. Спомняйки си наводненията в предишни години обаче се питам, а ако у нас стане силно земетресение, ще има ли както в Италия и кой да изкара хиляди палатки за нуждаещите се, да раздава топла храна и дрехи?

zemetresenie-77

26 април 2009 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 коментара so far »

  1. Венета каза,

    Писа на април 28, 2009 @ 13:56

    Имам главоболие от вчера и ми е някак криво и потиснато. Сега прочетох че е станало отново силно земетресение нищо че е на другиа край на света в Мексико.Това пише в соъбщението:

    Земетресение с магнитуд 6 разтърси столицата на Мексико – Мексико сити, съобщи Геоложкият институт на САЩ, цитиран от Ройтерс.

    Епицентърът е бил на около 240 км южно от столицата на 40 км дълбочина.

    Трусът е регистриран в 11.46 часа местно време и е усетен най-силно по високите сгради в Мексико сити.

    Няма сведения за жертви, но има нанесени материални щети.

    Земетресението ужаси населението, което и без това е в паника заради огнището на “свински грип” в страната

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на април 29, 2009 @ 10:40

    Да, и аз се чувствах дискомфортно в тоя ден и с главоболие, а и други около мен. :)
    Много хора, с изострени сетива, усещат земетресенията.При някои е главоболие, при други болки в крайниците. У нас има доста такива хора, които много точно могат да определят в коя географска посока ще бъде трусът и дали ще е силен. Нашето лично електромагнитно поле реагира на промените в земното електромагнитно поле, които са предизвикани от сеизмичните процеси и оттам влияе на настроението ни и на централната нервна система.
    Трябва да свикваме, защото това ще се случва все по-често, колкото и да не ни е приятно.

  3. Росен каза,

    Писа на май 8, 2009 @ 15:10

    Здравйе те :)
    Първо искам да предупредя,че съм неграмотен и ви моля да обърнете внимание на това което пиша,а не на граматиката . хехехе
    Казвам това щот вече ми писна хората да се заяждат заради правописа ми :) :)
    Та да си дойдем на темата :)
    Вени,откога чувстваш тези “земетресения”? ..и само чрез главоболия ли ги усещаш.?
    Питам те понеже аз също ги усещам,но при мен е малко по различно.
    Понякога също имам главоболие,но те са рядкост и си го обяснявам с факта
    че или съм настинал или нещо ми е развалило настроението,но както казах това са рядкост.В повечето случаи усещам раздвиждането на земните маси чрез виене на свят,все едно има има земетресение,но само аз го усещам,а човека до мен не -в общи линии е това.
    Даже бях си направил моя скала за измерване и винаги моята скала беше близо до тази която обявяват,плюс минус една скала.Дет се вика голям праз :) дали ще е 5-та или 6-та по рихтер,страха си е налице :)
    А..забравих да кажя,че започнах да обръщам внимание на тези усещания за земетресения преди 6-7 години.
    И Вени,ако наистена това ти пречи,дето усещаш раздвиждането на земните маси,можеш да го изключиш по този начин като си казваш ;
    “Сега не ми трябва тази информаци.Когато ми потрябва,тогава ще я търсия.Сега не ми е нужна.”Тези изречения или подобни и по-добре е,ти да си измислиш Твои изречения,защото те ща са твоя ключ за спирането на тази информаци която в такива случаи е ненужна,трябва да си ги повтаряш всеки път когато почувстваш някакво раздвиждане.Но тука има една уловка.Когато си повтаряш Твои те думи,трябва така си ги повтаряш
    че да накараш подсъзнанието и то да ги повтаря и по този начин ще се изключат.
    В общи линии е това.Това което ти казвам е от мои личен опит,но от там нататък ти трябва да си намериш правилните думи-ключ с които да ги изключиш. Всичко опира до Подсъзнанието,а подсъзнанието за мен,го определям като Душата на човек.

    до др. път :)

  4. Светла каза,

    Писа на юни 10, 2009 @ 20:33

    Странното е ,че аз отскоро имам някакви такива усещания,като Росен,само че придружени с някакви трептения във въздуха и започнах да си мисля,че съм нещо побъркана или по скоро ми трябва преглед,знам ли,страшничко и плашещо си ми е!Сега малко се поуспокоявам:)

  5. Росен каза,

    Писа на юни 11, 2009 @ 7:31

    Светле :) споко Душата,нема от ко да се плашеш.Всичко това ще се Проясни в близко бъдеще.Толкова близко,че даже неподозираме :)

    Прегледай статията за 2012г от този сайт.Там имам достата коментари и съм посочил други сайтове за четене.
    Прочетеш ли тази информация още по Спокойна ще станеш :)

    можеш да погледнеш долу на страницата кадето има колонка за последни коментари.Там по-бързо ще намериш статията за 2012г :)

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на март 15, 2011 @ 20:27

    Дали могат да се предсказват земетресенията? Може би има различни начини, които съчетават науката и усещанията на хора и животни. Но няма за сега надежден метод, който да дава гаранция ,достатъчна за да бъдат предупреждавани хората и евакуирани от мястото, където се предполага че то ще се случи. Доказателство за това е последното и рекордно по своята сила земетресение, от близо 9-та степен по скалата на Рихтер, в Япония на 11 март, предшествано от две по-слаби от 6,3 и 7,3 стапен, два дни по-рано.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии