Хороскоп 2017 за Близнаци

Bl12Хороскоп 2017 за Близнаци

Муси Дачева

За родените под знака на Близнаци астрологичната картина през 2017 година предлага движение и промени, както в професионалната сфера, така и в личния живот. Липсата на напрегнати аспекти в зоната на подвижния кръст, към който принадлежи вашия знак, дава основание за леко преминаване през проблемните периоди. Напрегнатите аспекти между Нептун от Риби с Юпитер от Дева през 2015-та, и със Сатурн от Стрелец през 2016 -та се разпаднаха, а тези които ще се случат през 2017 -а са краткотрайни. Сатурновата криза за вашата зодия е в третата, последна година. Сатурн ще се движи в третата декада на Стрелец, като в началото на годината е заварен в 21-я. Така най-чувствителни към неговото влияние ще бъдат родените след 10 юни.

Напрегнатите аспекти в кардиналния кръст между Юпитер от Везни и Уран-Плутон в Овен-Козирог, ще поддържат висок градуса на емоциите определени сфери, най-вече интимния живот, груповите дейности и финансовите ангажименти с други хора.

Меркурий е ретрограден до 8 януари в срещуположния знак Стрелец. В края на меркуриевия период на личната година Меркурий прави ума по-задълбочен и критичен. Когато в деня на пълнолунието на 12 януари премине в кардиналния Козирог, вашата самоувереност ще бъде достатъчна,за да заемете определена позиция по въпроси свързани с общи дела с партньора/партньорите.

Новолунието във сродния по стихия въздушен знак Водолей, на 28-ми, може да стане подходящото време за начало на събиране, или разделяне. Новата Луна в началото на февруари ще ви мотивира за действие.

През месец февруари 2017 година са първите две затъмнения. Частичното, лунно, на 11 февруари в 22 градуса Лъв е първото, а на 26 февруари – второто, слънчево затъмнение в Риби. Новолунието в съчетание с пълно слънчево затъмнение, в зоната на професионалната реализация, е важен момент, когато се дава възможност да определите собствените си предпочитания, да си изясните целите и приоритетите.

Юпитер и през тази година активно влияе на процесите около вас. През 2017 година той се движи през втората половина на другия въздушен знак- Везни до месец октомври. И тази зона не е безопасна, заради напрегнатите аспекти, които прави с Уран и Плутон – опозиция и квадрат. Точна опозиция между Юпитер и Уран има два пъти през годината- веднъж, когато той е ретрограден през пролетта, и втори път, когато е вече директен – през есента. Точните опозиции са на 3 март и на 28 септември 2017 година. Квадратурите между Плутон и Юпитер стават точни на 30 март, при , и на 4 август 2017-та, при директен, но ретрограден Плутон.

По този начин при оформила се сложна планетна формация двоен (тао) квадрат между Юпитер-Уран-Плутон, се задействат зоните на любовта, интимния живот, зачеването и раждане на деца, споделените собствености, общите инвестиции, работата в екип и всичко, което зависи от отношенията ви с други хора. Ще ви бъде трудно да действате самостоятелно, без да се опирате на подкрепата на други хора. Вашето его остава на заден план. Това е един от уроците, които имате да учите с помощта на Сатурн от срещуположния знак Стрелец, да бъдете част от екип и да споделяте полагащата ви се отговорност. Това може да бъде двойката ви,независимо дали имате брак, или не, или екипът, в който работите.

На 6 февруари планетата-гигант навлиза в ретроградната си фаза от 23 градуса Везни. Ще се движи назад до 9 юни, стигайки до 13-я градус. Ретроградната фаза продължава около 4 месеца. Това е време, в което творческият процес може да навлезе в нова фаза, да задълбочите търсенията, да намерите нови форми на изразяване, да се върнете към някои стари идеи, които да разработите по нов начин. Ретроградната фаза на Юпитер, не е добър период за сключване на граждански брак. Още повече в дните на включената в нея ретроградност на Венера, между 4 март и 15 април, и меркуриевата – от 10 април до 3 май.

На 9 май става смяна на знаците, в които се движат лунните възли. Това се случва периодично през 18 месеца. От оста Дева – Риби, където бяха досега, лунните възли, преминават в знаците Лъв-Водолей. Сега, за 18 месеца напред, те активират зоната на пътуванията, наблизо и далеч. Ежедневието ви става по-динамично, вероятно ще ви се налага да работите в съседния град, или на разстояние по-далече от една спирка.

През месец май Марс ще ви подаде ръка. От 21 април до 4 юни планетата-воин е във вашия знак. Присъствието на Марс е подкрепящо и мотивиращо, прави ви по-амбициозни и напористи, по-активни и включени в събитията около вас. На 20 май и Слънцето ви идва на гости, бележейки началото на новата слънчева година за зодията. На 25 май е новолунието в 4 градуса Близнаци, време за отправяне на желания към вселената, последвани от очаквания за сбъдване през следващите пълнолуния.

До 21 юни Слънцето и Меркурий се движат през вашия знак, в слънчевия период на личната година, и това е време на добро самочувствие и вдъхновение за себеизява. Юпитер е вече директен, от 9 юни се движи в права посока във въздушните Везни, бележейки добър период за личните дела, особено в периода 5-31 юли, когато Венера, планетата на любовта е във вашия знак.

През август е втората двойка затъмнения, на 7 е лунното в 15 градуса Водолей, а на 21 август е пълното слънчево в 28 градуса Лъв. Пълнолунието във въздушния знак Водолей е период на реализация и сбъдване на желания.

През август е третата ретроградност на Меркурий, между 13 август и 5 септември, като част от нея преминава в другия подвижен знак – Дева. Освен Меркурий, през август са ретроградни още 4 планети, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Периодът е добър за рестартиране на някои планове за преустройство на дома, или преместване, което е отлагано. Новите начинания ще се придвижват трудно. Не е добър период за договаряне и сключване на сделки. Повече енергия за това ще имате, когато Марс се придвижва през тази зона, между 5 септември и 22 октомври.

Месец октомври е благоприятен, въздушната стихия е доминираща. Слънцето, Меркурий и Венера са в другия въздушен знак – Везни, в марсовия период на личната година сте, време за много работа и големи постижения. На 19 октомври е новолунието в 26 градуса Везни, носещо романтика и динамика в личния живот. В тази посока е и подкрепата на Марс, който се прехвърля във Везни за достатъчно дълъг период, от 22 октомври до 10 декември.

От 10 октомври Юпитер напуска въздушния знак Везни, за да премине във водния Скорпион. Навлизате в едногодишен период, в който планетата на изобилието ще ви подкрепя в пряката работа, така че да разширявате бизнеса си, да наемате подходящи хора, да подобрявате условията на труд, за да бъде той по-резултатен.

През декември е четвъртата, последна ретроградност на Меркурий, която преминава изцяло в срещуположния знак Стрелец, между 3 и 23 декември. Планирайте отрано времето по празниците, за да няма изненади. На 20 декември Сатурн напуска зоната на подвижния кръст, и с това формално се освобождавате от неговото задържащо влияние.

15 декември 2016

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , , , , ,

1 коментар so far »

  1. Мария Вергова каза,

    Писа на януари 8, 2017 @ 14:33

    Сърдечно благодаря !

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии