Хороскоп 2017 за Дева

De12Хороскоп 2017 за Дева

Муси Дачева

За родените под знака на Дева 2017 година, подобно на предходната, ще бъде фокусирана върху любовта и личните проекти. Това е така заради Плутон от Козирог, който продължава да се движи в зоната на споделените емоции, творчеството и децата. Като фокусна точка Плутон събира енергиите на другите две далечни планети-Юпитер и Уран, които са в противоположните знаци Овен и Везни, и които през голяма част от годината ще бъдат в, и близо до, точната опозиция. Да припомня, че Плутон влезе в Козирог през 2008 година, Уран премина в Овен през 2010 година, а Юпитер е във Везни от есента на 2016 -та.

През втората половина на февруари до края на април, и през август-септември сложната конфигурация от напрегнати аспекти между трите планети ще бъде в силата си. Влиянието е върху финансите и връзката им с вашите планове. Прекалената щедрост, многото средства вложени в някого или в нещо, сами по себе си няма да внесат хармония в личния живот. Не правете нищо самоцелно, или на принципа „целта оправдава средствата“, защото това ще ви носи разочарования.

Напрегнатата планетна формация има два, така наречени, планетни отвода, които помагат да се намалява деструктивната енергия на квадратите и опозицията. Те са Нептун от Риби и Сатурн от Стрелец. Нептун от Риби ви помага да виждате в партньорството реализация на вашата потребност да бъдете полезни, като изцяло и безрезервно се посветите на половинката си. Безкористната любов, която отдавате във връзката си, е целебна и пречистваща, и ако успее отсрещната страна да я оцени, това ще ви носи много радост и удовлетворение на двойката през тази година.

Влиянието на Сатурн е по-консервативно и строго. Началото на годината го сварва в 21 градус на Стрелец. Така на Господаря на кармата предстои да застане в предизвикателния аспект -квадрат към рождените слънца на родените през третата декада на Дева.

Придвижването на Сатурн през зоната на дома, рода, корените, отношенията с родителите, на всичко онова, което ви прави сигурни в себе си и стабилни, заземени. В тази зона Сатурн предизвиква промени – смяна на жилище, раздели с родители, напускане на родното място, проблеми с родственици, и с наследство. Създаване на собствен дом, закупуване на семейно жилище, неговото ремонтиране и благоустрояване също е свързано с много преки и забавяне. Негативното проявление на сатурновото влияние е по-силно по време на неговата ретроградна фаза. За тази година тя е във времето 6 април – 25 август.

Позитивната роля на Сатурн е в твърдостта, която придобивате, за да се справите с всички възникнали проблеми. Можете да станете стожер на семейството, да играете активна роля във всичко свързано с бита и устройването на дома ви, да разпределяте разумно предвидените за целта разходи, да сте този, който внушава стабилност и оправдава доверието на близки и роднини.

Меркурий, който се движи в сродния по стихия знак Козирог до 7 февруари, е ретрограден до 8 януари, връщайки се за известно време в Стрелец. В началото на януари, на 7-ми,Слънцето, а в края на януари, на 29-ти, Меркурий ще направят съвпади с Плутон от Козирог. Така, в началото на годината, в марсовия период, трите космични тела Меркурий-Слънце-Плутон, с активното участие на Венера от Риби, ще ви зареждат с енергия на ментално, емоционално и физическо ниво.

През месеците февруари и август са тазгодишните затъмнения, и за мнозина от групата те ще бележат важни събития. През февруари 2017 година са първите две затъмнения, частичното, лунно, на 11 февруари в 22 градуса Лъв, последвано от слънчево затъмнение в 8 градуса Риби – на 26 февруари. Отношенията в семейството, но също така и в работната среда са по-интензивни и емоционално приповдигнати. Слънчевото затъмнение на 26-ти може да изведе на светло нови възможности в партньорството, да ви подскаже удачната промяна на хората, за които работите или тези, с които сте в съдружие.

В този период Юпитер навлиза в своята ретроградност, между 6 февруари и 9 юни – време, през което финансите ще изискват повече внимание, за да бъде добре балансиран бюджетът ви.

Юпитер от Везни влияе благоприятно върху доходите. През февруари-март и август-септември обаче е възможно разходите да станат значително по-големи от приходите.

В рамките на юпитеровата ретроградност са също така тази на Венера, между 4 март и 15 април, и на Меркурий, между 10 април и 3 май. В тези периоди в работните взаимоотношения могат да настъпи временно неразбирателство, заради намесата на интриганти, или заради неуредици в работата на ваши колеги. Важно е да поддържате добро състояние на духа, за да влияе това добре на здравето ви.

Ретроградната фаза на Юпитер, не е добър период за сключване на граждански брак.

Марс влиза в сродния по стихия знак Телец за времето от 10 март до 21 април. Планетата – воин дава импулс за промени, движение, пътувания, за повишаване на квалификацията, за да станете по-конкурентноспособни на пазара на труда. Ще ви прави по-предприемчиви в бизнеса и в справянето с административни пречки, които в този период пораждат ретроградните планети. През месец май планетата на волята и амбицията ще се движи през зоната на кариерата, което има противоречив ефект. Марс ви подкрепя да бъдете предприемчиви и отдадени на работата си, понякога настъпвайки някого „по мазола“. Това води до служебни конфликти и неразбирателство с колеги, или началници, но също е възможно да повлияе и семейните взаимоотношения през втората половина на май.

На 26 април е новолунието в 6 градуса Телец. Случва се при ретрограден Меркурий и , затова импулсът за нови начинания вложете в подготовката им, а началото за след 9 юни.

През май става смяна на знаците, в които се движат лунните възли. Това се случва през 18 месеца. Северният лунен възел се движи през вашия знак от 12 ноември 2015 година, а на 9 май 2017-та преминава в Лъв. През последната година и половина „главата на дракона“- СЛВ ви мотивираше за лична активност, творчество, самостоятелност, лидерство, поемане на отговорност за други хора, придвижване на собствени проекти и въвеждането им в практиката. В Лъв, през следващата година и половина, СЛВ ще ви дава възможност да натрупате други опитности, да разберете много неща за себе си, да развиете интуицията си и да създадете по-дълбока връзка с дълбоките нива на душата си.

Венера, планетата на любовта, парите, личните притежания, чувството за красота и хармония, през тази година ще ви подкрепя и помага в сърдечните дела през месеците юни, август, септември и октомври. По време на нейната ретроградност между 4 март и 15 април, можете да направите някои неща за външния си вид и добро самочувствие.

Месец юли е подходящо време за летния отдих.

През август е втората двойка затъмнения, на 7 август е лунното в 15 градуса Водолей, а на 21 август е пълното слънчево затъмнение в 28 градуса Лъв. През август е третата ретроградност на планетния управител. Меркурий се движи назад между 13 август и 5 септември, като по-голяма част от времето това се случва във вашия знак. Подобно на Меркурий, през август са ретроградни още 4 планети – Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Астрологичната картина е динамична и предполага бърза реакция за навременно отстраняване на препятствията пред планираното за периода.

Новолунието във вашия знак е на 20 септември, а в същия ден Венера ви идва на гости за малко повече от три седмици. Така в слънчевия период на личната си година имате подкрепата на планетите да обърнете внимание на себе си, да дадете възможност и на околните да ви видят в цялата ви красота, и физическа и духовна.

През есента Юпитер сменя знака. На 10 октомври благодатната планета преминава в знак Скорпион, където ще се движи до октомври в следващата година. От тази зона Юпитер ще ви помага да подобрите контактите си с близките роднини, братя и сестри, със съседите и с хората, с които споделяте градската или селската среда.

През декември е четвъртата, последна, ретроградност на Меркурий, която преминава изцяло в Стрелец. В последния месец на годината бъдете с най-близките си хора.

15 декември 2016

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии