Хороскоп 2017 за Козирог

Ko12Хороскоп 2017 за Козирог

Муси Дачева

За родените под знака на Козирог 2017 година първите месеци са неспокойни. Началото на годината сварва Слънцето, Плутон и Меркурий във вашия знак. Меркурий е ретрограден до 8 януари, но ще ви бъде на гости до 7 февруари.

В началото на януари, на 7-ми,Слънцето, а в края на януари, на 29-ти, Меркурий ще направят съвпади с Плутон. Така в слънчевия период на личната си година, ще получите допълнителна енергия и мотивация да следвате личните си планове. Ретроградността на Меркурий помага да се обръща внимание на пропуските и грешките, да се преосмисля направеното и да се работи по-задълбочено по решаване на проблемите.

А тях ще ги имате, заради сложните отношения между Плутон от вашия знак, Уран и Юпитер от другите кардинални знаци – Овен и Везни. В дните на пълнолунието на 12 януари Луната в Рак включва голям кардинален квадрат с тях, включая и Слънцето.

Така средата на месец януари се оказва изпълнена с динамика и предизвикателства към вашия характер и способност да намирате решение в трудни ситуации. Всеки месец, когато Луната се движи през втората половина на Рак, тази конфигурация ще се активира, докато през лятото не се разпаднат напрегнатите аспекти между Юпитер, Уран и Плутон. По тази причина месеци на повече ангажименти и затруднения ще бъдат – февруари, април, юли-август.

Планетният управител през 2017 година продължава да се движи през Стрелец. В тази зона Сатурн е от края на 2014 година, с малко изключение от няколко месеца, и вече сте усетили неговото влияние в посока на отдръпване от активна комуникация с околния свят, потребност от време за себеанализ и наблюдение върху процесите във вас, и около вас. През 2017 година квадратурата му с Нептун, която внасяше тревога и безпокойство за бъдещето, се разпада. Сега на преден план са мотивиращите аспекти с Юпитер, секстил през зимата и през лятото, както и цялата гама аспекти с Марс. Самоувереността, която ще придобиете с помощта на Сатурн, през тази трета година на движението му през предходния знак, е ценен капитал. Той ще ви послужи за следващата година, когато вашият планетен управител ще ви дойде на гости с целия си арсенал от предизвикателства.

Юпитер също има важно значение във вашата астрологична картина на 2017 година. Той се движи през зона на кариерата в слънчевия хороскоп. Юпитер влезе във Везни през есента на предходната година, и ще се задържи там до 10 октомври. За времето до тогава планетата на щастието и късмета ще ви помага да разширявате социалните си контакти, да търсите и намирате подкрепа за вашите професионални амбиции. Юпитер от Везни е изключително благосклонен към опитите да се интегрирате в работната среда, да получите подкрепата, която заслужавате, да достигнете авторитет и уважение сред колеги и шефове, ако имате такива.

Но, неговото благотворно влияние не е самостоятелно, а е подложено на атаките на Уран и Плутон с напрегнати аспекти, които се развиват през първата половина на годината. Точна опозиция с Уран планетата има два пъти, заради ретроградната си фаза – на 3 март и на 28 септември 2017 година. Квадратурите с Плутон стават точни на 30 март и на 4 август 2017-та. По тази причина месеците февруари-март и август-септември се очертават като критични за кариерните условия. В тези периоди ще срещате съпротива и неразбиране. Някои ваши намерения могат да бъдат подложени на сериозна критика и отхвърляне. Бъдете коректни с хората, с които работите, не обещавайте повече, отколкото можете да направите, и се отнасяйте сериозно към поетите вече ангажименти. Това, което натрупате като негатив в този период, ще се прояви в сатурновата криза, в която навлизате с приближаването на Сатурн към вашия знак.

На 6 февруари 2017-та Юпитер навлиза в ретроградната си фаза от 23 градуса Везни. Ще се движи назад до 9 юни, стигайки до 13-я градус. Ретроградната фаза продължава около 4 месеца, време през което ще излязат на показ някои недостатъци в деловата сфера. В рамките на юпитеровата ретроградност е венерината, между 4 март и 15 април, и меркуриевата – 10 април-3 май, което подсилва неблагоприятният ефект. Ще ви се налага да полагате повече усилия, за да задържите доброто впечатление за вашата работа. Възможно е в тези периоди, когато се наслагват ретроградните фази на трите планети, да е необходимо да замествате някого или да изпълнявате допълнителни функции,което да попречи да изпълнявате ангажиментите си към близки и семейство.

Ретроградната фаза на Юпитер, не е добър период за сключване на граждански брак.

Венера-планета на любовта, парите, личните притежания, чувството за красота и хармония, през тази година ще ви радва с присъствие много малко време-само пет дни в края на 2017-та. Ще се радвате на нейната деликатна подкрепа за личния ви живот,когато е в Телец през месец юни, от 6-ти, до 5 юли, както и между 20 септември и 14 октомври,когато е в Дева.

Затъмненията през 2017 година са през февруари и август.

Първото затъмнение е лунно, на 11 февруари в 22 градуса Лъв, а на 26 февруари – второто, слънчево затъмнение в Риби. Тъй като Луната е в близост до северния лунен възел по време на лунното затъмнение, то тя има надмощие и емоционалният елемент е силно подчертан. Оста на противопоставяне на светилата е в зоната на финансите и притежанията, както личните, така и тези, които са от брак, съдружия или наследство. В този период е активен тао квадрата на Юпитер, Уран и Плутон, а Венера и Марс се движат през импулсивния Овен в зоната на семейните взаимоотношения. Затова, дори вашият хладно разсъдлив знак може да бъде подведен към емоционални реакции и прибързани заключения.

Марс ще влияе активно върху домашните дела през февруари, март и април, през лунния и марсовия период на личната година. Възможно е да имате повече напрежение в отношенията с близките, но тази планета е енергиен катализатор, който може да задвижи личния ви живот в желаната от вас посока.

Плутон, който ви е на гости от няколко години, от 2008 насам, в началото на 2017-та е в 16-я градус на вашия знак. Така под негово пряко влияние ще бъдат родените в средата на зодията, втората декада. Плутоновото влияние е силно и многопластово. То може да раздвижи скрити механизми в душата ви, да ви мотивира за подвизи, или да ви направи разрушители на вече съграденото. Транзитирайки рожденото Слънце, Плутон ви подсказва накъде да вложите енергията си, в каква посока да проявите силата на характера си, как най-ясно и безапелационно да заявите себе си.

На 20 април Плутон влиза в ретроградната си фаза,която е всяка година и продължава малко повече от пет месеца. Планетата се движи назад до 28 септември 2017 година като изминава по-малко от 3 градуса, между 19-я и 16-я. През този период на личните амбиции може да бъде оказан външен натиск за забавяне. Обръщайте се към себе си, мислете, анализирайте това ще ви помогне да намерите отговори на въпросите, които ви тревожат.

Лятото за мнозина от групата ще бъде време за много работа и завишени очаквания. Месец юли е добър за летен отпуск и прекарване на повече време със семейството.

През август е втората двойка затъмнения, на 7 август – лунното в 15 градуса Водолей, а на 21 август е пълното слънчево в 28 градуса Лъв. Те повлияват финансовата сфера с възможности за добри доходи и подкрепа.

През август е третата ретроградност на Меркурий,между 13 август и 5 септември. Подобно на Меркурий, през август са ретроградни още 4 планети – Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Астрологичната картина предполага повече движение, пътувания, предприемчивост, която води до поемане на сериозни и дълготрайни ангажименти. Обръщайте внимание на подробностите, четете между редовете, и по възможност избирайте време за сключване на договори,когато Меркурий е извън ретроградната фаза.

През октомври Юпитер сменя знака. На 10-ти благодатната планета преминава в Скорпион, където ще се движи до октомври в следващата година. От тази зона Юпитер ще ви помага да разширите кръга на приятелите си, реални и виртуални, да се интегрирате успешно в среда, в която вашите качества ще бъдат оценени и ще имате по-широко поле за влияние. Планирайте сериозните си начинания за този период на годината – месеците октомври и ноември.

През декември е четвъртата, последна ретроградност на Меркурий, която преминава изцяло в Стрелец. А в края на годината, на 20 декември, Сатурн ви идва на гости. Бъдете по-пестеливи в предпразничните приготовления.

15 декември 2016

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии