Хороскоп 2017 за Лъв

La12Хороскоп 2017 за Лъв

Муси Дачева

За родените под знака на Лъв 2017 година предлага разнообразие от астрологични влияния, в по-голямата си част, позитивни и подкрепящи.

Уран продължава да се движи през Овен, другият огнен знак. През годината той ще измине разстоянието от 20-я до 24-я градус на знака и така ще направи тригон към рождените слънца на тези от края на втората и началото на третата декада на Лъв. Влиянието на Уран се съчетава с това на Сатурн от Стрелец, то е вдъхновяващо и мотивиращо.

Макар Уран да смятаме за анархист, отхвърлящ правилата, то сатурновото участие с тригон към него, поставя известни рамки на въодушевлението и еуфорията, които той предизвиква. Двете планети застават в хармоничен аспект през месец май, на 19-ти, в 26-я градус на огнените знаци Овен и Стрелец. Аспектът обаче простира влиянието си през цялата първа половина на годината.

Сатурн ще продължава да се движи през Стрелец до края на годината, когато на 20 декември преминава в земния знак Козирог. Сатурновото влияние е съсредоточено в зоната на вашия личен живот, творчество и изяви. Макар в някакво отношение да се усеща задържане и забавяне, в рамките на тази и предходните две години, сатурновата подкрепа води до освобождаване от връзки, в които няма заложен потенциал за трайност и стабилност. Всичко, което е нездраво, отпада. На негово място идва нещо ново и перспективно.

Тези, които са сами, намират своя партньор,който в най-голяма степен изпълва собствените им представи за подходящ спътник в живота. Там, където няма деца в семейството, от дълго време, Сатурн дава шанс това да се случи. На творческите личности Сатурн помага да намерят своето място, изразните средства, формата, под която да представят идеите си и да ги реализират.

Другата социална планета – Юпитер се движи през въздушния знак Везни, откъдето ви дава своята благословия за всичко,свързано с комуникации, предаване на информация,на знания и умения, на опит, натрупан с годините. Юпитер влезе през есента на предходната година, и ще се задържи във Везни до 10 октомври. Така до есента планетата на щастието и късмета ще ви улеснява в работа свързана с мащабни проекти, или лични такива, които касаят образование, квалификация, дипломиране във вече започнало обучение. Ще дава шанс на връзките с роднини да бъдат по-интензивни и съдържателни, ще ви кани на радостни събития у близки хора, брак, кръщенка, питка на новородено.

По време на юпитеровата ретроградност, която е между 6 февруари и 9 юни, неговото влияние е повече за преразглеждане на отношенията с родственици, обръщане внимание на някои тревожни моменти и тяхното изясняване, коментиране на недоразумения и разочарования от роднинско поведение. Ретроградната фаза на Юпитер не е добър период за сключване на граждански брак. В рамките на юпитеровата ретроградност е венерината, между 4 март и 15 април, и меркуриевата – 10 април – 3 май, което допълнително подсилва неблагоприятният ефект на „развален телефон“ и пречки в комуникацията от всякакъв характер. Към пътувания в чужбина в този период подхождайте с повече внимание и добра предварителна организация.

През месец февруари 2017 година са първите две затъмнения. Първото е частичното, лунно, на 11 февруари в 22 градуса Лъв, а на 26 февруари – второто, слънчевото затъмнение в Риби. Пълнолунието във вашия знак, съчетано с лунно затъмнение е важен момент от годината. Това е период, в който вниманието на околните ще бъде съсредоточено във вас, напрягайки ви с повече изисквания и претенции. Вероятно мнозина ще почувстват потребност да заявят себе си, да изтъкнат свои качества, да застанат на сцената на живота и под светлините на прожекторите като завършени личности., нагърбвайки се с всички последствия от това. „Масло в огъня“ по това време налива Марс, който се движи през другия огнен знак – Овен, за периода 28 януари-10 март. Марс на своя територия разгръща максимално потенциала си, дава кураж и амбиция да приведете в действие собствените си планове.

Марс влиза в зоната на професионалната изява за времето от 10 март до 21 април. Планетата – воин ви прави по-амбициозни и смели, готови за битки на професионалното поле, за преодоляване на конкуренцията и отстояване на себе си.

През април Меркурий се движи назад между 10 април и 3 май. Ретроградната му фаза се застъпва с тази на Венера и изцяло попада в юпитеровата. Периодът е добър за хората на словото с възможностите да подобрят уменията си и да задълбочат знанията си. Пътуванията надалеч обаче могат да се окажат зле организирани или съпътствани с непредвидени проблеми.

На 9 май става смяна на знаците, в които се движат лунните възли, нещо което се случва през 18 месеца. От Дева, където бе досега, северният лунен възел, преминава във вашия знак.

През следващата година и половина СЛВ ще ви кара да обръщате повече внимание на себе си. Вашите лични потребности излизат на преден план. Ще можете да направите нещо повече за себе си, за външния вид, за имиджа си, да промените към добро представата на околните за вас. Възможно е да попаднете на предизвикателства, в които да опознаете неизвестни страни на собствената си личност, да изпитате себе си в нови условия.

Между 6 юни и 5 юли Венера се движи в зоната на кариерата. Това е период, в който планетата на придобивките, хармонията и красотата ще внася баланс в отношенията ви с колеги и шефове. Работата ще върви по-леко, ще се появят възможности за развитие и растеж.

През юли Марс ви идва на гости. Планетата ще се движи през вашия знак между 20 юли и 5 септември. Тя ще ви зарежда с амбиция и желание да доминирате, и нещата да стават по вашия начин. Съвпадът Марс-Слънце на 26 юли, в слънчевия период на личната година е удачен момент да заявите себе си, а новата Луна ще ви съдейства да стартирате своите замисли.

През август е втората двойка затъмнения. Първо е лунното затъмнение на 7 август – лунното в 15 градуса Водолей, а на 21 август е пълното слънчево в 28 градуса Лъв. И двете пряко касаят вас и отношенията ви с другите. Във връзката ви настъпва период на преоценка, на избор дали да бъде тя прекратена или задълбочена.

През август е третата ретроградност на Меркурий, в дните между 13 август и 5 септември. Ретроградността на още 4 планети- Сатурн, Уран, Нептун и Плутон, допълнително усложнява всяка ситуация. Меркурий се движи назад в зоната на вашите лични доходи и притежания,което може да ги направи фокус на вниманието. Грижата за финансите може да промени някои планове за лятото.

На 26 август Венера влиза в Лъв. Планетата на любовта във вашия знак прави всичко да изглежда по-красиво и хармонично. В този период и Сатурн излиза от ретроградната си фаза, в зоната на любовта, творчеството и късмета. Така месец септември носи нови очаквания за личния живот, възможности за изглаждане на противоречията и заздравяване на връзката.

Пълнолунието в Овен на 5 октомври е вдъхновяващо и дава резултати, за които сте работили през последните месеци.

На 10 октомври Юпитер преминава във водния знак Скорпион, където ще се движи до месец октомври в следващата година. Настанявайки се в зоната на семейните взаимоотношения и тези с най-близките родственици, за година напред, Юпитер ще бъде вашият дядо Коледа. Ако нямате свое жилище, сега е момента да направите нещо по въпроса. На 26 октомври Слънцето и Юпитер правят съвпад, и носят късмет в дома ви.

През декември е четвъртата, последна, ретроградност на Меркурий, която преминава изцяло в Стрелец, между 3 и 23 декември. За тържествата в детската градина и в училище се подгответе отдалеч, с презастраховане за време и място.

15 декември 2016

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , , , , ,

4 коментара so far »

  1. Силвия Митрева каза,

    Писа на февруари 6, 2017 @ 19:44

    Здравей Муси,
    Винаги чета хороскопите Ви, но този е прекрасен.
    Никога досега не съм чела толкова положителен хороскоп.
    Това значи ли, че Лъвовете ще си отдъхнат тази година
    и ще настъпи златен период?
    Благодаря Ви за чудесните номерологични прогнози, дай Боже
    да се сличат.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 9, 2017 @ 0:02

    Силвия Митрева,
    Лъв и злато са като скачени съдове. :)
    За Лъв годината е добра, и дано да имате “златен период”.

  3. Ина каза,

    Писа на февруари 26, 2017 @ 23:45

    Здравей Муси,
    подходящо ли е за представителите от Лъв да се насрочва интервю за работа до края на месеца или началото на март? Или Меркурий отново обрича всичко на неуспех?
    Четох една статия на Гал Сасон, в която обяснява,че ако се започне работа по ретрограден Меркурии,би било добре да се отделят 9% от спечеленото за благотворителност. Може ли наистина това да промени нещо?

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 27, 2017 @ 15:48

    Ина,
    Меркурий е ретрограден не през март, а през април, от 10 април нататък.
    Периодът сега е добър за нова работа. Действайте!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии