Хороскоп 2017 за Стрелец

St12Хороскоп 2017 за Стрелец

Муси Дачева

За родените под знака на Стрелец 2017 година е третата от транзита на Сатурн по вашия знак. Да припомня, че Сатурн стъпи на ваша територия в края на 2014 година, и така започна поредната сатурнова криза за знака. И тъй като човешкият живот е низ от кризи, непрекъснато излизаме от една и влизаме в друга, това не би трябвало да ви плаши. Като човек с широк мироглед, сте наясно,че житейският ни път е поредица от цикли. И тази цикличност се проявява през всяка календарна година.

През 2016 година Сатурн от вашия знак беше в напрегнат аспект с друга планета,чийто цикъл сега ви влияе забележимо – Нептун. Квадратът Сатурн – Нептун допълнително усложни живота на родените през първата половина на Стрелец.

През 2017 година продължителен като време аспект Сатурн прави с Юпитер и с Уран. И двата са благоприятни. С Юпитер е секстил, аспект чието влияние ще усетите през месеците януари-февруари и август-септември. Двете социални планети, в хармонична връзка, ще ви зададат улеснение за работа в група, разширявайки броя на хората, с които имате комуникация и по-близки отношения.

С Уран астрологичната ситуация е още по-добра. Тригонът, който сключват Сатурн и Уран, ще влияе през пролетта и ранното лято, като става точен на 19 май. През есента ситуацията се повтаря, влиянието е през октомври и ноември, а тригонът става точен на 11 ноември. Този аспект позволява хармонизиране на отношенията с любим човек, с децата, с тези които обичате искрено и безусловно. В деловата сфера той дава подкрепа за творчески проекти и реализация, в която са намесени необичани фактори.

Сатурн е миротворец през тази година, балансирайки опозицията на Юпитер и Уран в кардиналните знаци Везни и Овен. Това донякъде ви поставя, в определени периоди на годината, в ролята на посредник, арбитър, медиатор, човек способен да помири враждуващи страни.

Началото на годината е нестабилно по отношение финансите. Меркурий е ретрограден до 8 януари в Козирог. Преминавайки през зоната на личните доходи и притежанията, ретрограден, а до 7 февруари директен, Меркурий ще срещне тук Плутон. Така в края на януари някои ще се радват на значителен паричен поток.

Юпитер, като ваш планетен управител, всяка година оказва значимо влияние, както с позицията си, така и с аспектите, които прави. През 2017-та той продължава да се движи през Везни, знак, в който навлезе през есента на предходната година. В знака на хармонията и красотата, Юпитер е много благосклонен и щедър към вашите контакти. Дори при някои поощрява неформалните, тези необвързани в брак. Но тъй като няма „скрито-покрито“, в някакъв момент скритото става явно, а и сатурновата криза изкарва всичко на показ, то напрегнатите аспекти на Юпитер с Уран и Плутон работят в тази посока.

Точна опозиция с Уран Юпитер има на 3 март и на 28 септември 2017 година. Квадратурите с Плутон стават точни на 30 март и на 4 август 2017-та. Така месеците февруари-март и август-септември се очертават като критични за личния живот, в зоните на точните аспекти. В тези периоди ще ви се наложи да отговаряте за постъпките си, да давате обяснения по основателни, или неоснователни обвинения, да защитавате своята чест и достойнство.

През февруари Юпитер навлиза в ретроградната си фаза на 6-ти от 23 градуса Везни. Ще се движи назад до 9 юни, стигайки до 13-я градус. Ретроградната фаза продължава около 4 месеца, време през което ще ви бъде трудно да намирате подкрепа сред приятели, колеги, хора на които преди сте разчитали. Материалните постижения не винаги ще ви носят удовлетворение. Ретроградната фаза на Юпитер, не е добър период за сключване на граждански брак.

В рамките на юпитеровата ретроградност е венерината, между 4 март и 15 април, и меркуриевата – април-май, което допълнително подсилва неблагоприятният ефект, в марсовия период на личната ви година.

На 3 февруари Венера навлиза в сродния по стихия знак Овен. Планетата на любовта ще ви помага да хармонизирате личните си отношения, а също и тези с децата, от февруари до юни. За това време тя ще премине през ретроградната си фаза, между 4 март и 15 април. Ретроградната Венера ще ви подтиква да преосмислите връзката си, да се вгледате по-добре в човека, или хората, които харесвате, да пренаредите приоритетите в личния си живот.

През май 2017 година става смяна на знаците, в които се движат лунните възли, нещо което се случва през 18 месеца. От Дева, където бе досега, на 9 май северният лунен възел, преминава в Лъв. През следващата година и половина СЛВ ще ви кара да бъдете по-отворени за света, по широко скроени, ако това е възможно. Да пътувате повече, да опознавате повече географски територии и такива на знанието.

На 9 юни Юпитер излиза от ретроградност, и това обещава в следващите два месеца повече позитивизъм в ежедневието и добри професионални резултати.

Месец август може да се окаже динамичен и предизвикателен за повечето от групата. През август е втората двойка затъмнения, на 7 август е лунното в 15 градуса Водолей, а на 21 август е пълното слънчево в 28 градуса Лъв. През август е третата ретроградност на Меркурий, между 13 август и 5 септември, като освен Меркурий, през август са ретроградни още 4 планети, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон.

Сложната астрологична картина през август, за вас може да се окаже добър период за пътувания, за предприемане на начинания,които досега сте отлагали, за връщане към неща, които искате да проучите по-задълбочено, и да преоткриете.

Марс от 20 юли до 5 септември е в другия огнен знак – Лъв. Планетата на волята и амбицията е тази, която ще ви прави смели и предприемчиви, ще ви мотивира да се захващате с непосилни на пръв поглед дейности. Към него се добавя като влияние и Сатурн, който от 25 август е директен и в хармонична връзка с планетата-воин.

Месеците октомври и ноември са благоприятни за вашия зодиакален знак. Дните около пълнолунието в Овен на 5 октомври са вдъхновяващи и изпълнени с преживявания около любими хора.

От 10 октомври Юпитер ще се движи в знака Скорпион. Навлизате в едногодишен период, в който емоциите ще по-често ще взимат връх над разума, ще се проявява в повече вашата чувствителност, състрадателност и отзивчивост. Ще се свързвате на по-дълбоко ниво с вашия вътрешен Аз посредством съзнателно търсене и духовно покровителство, което ще усещате много по-силно.

През декември е четвъртата, последна ретроградност на Меркурий, която преминава изцяло в във вашия знак. Очаква ви особен период в края на годината, когато нищо няма да бъде сигурно и така, както сте го планирали. Сигурното е, че Сатурн ви напуска, за да премине в в края на месеца,на 20-ти, в съседния знак, кардиналния Козирог.

15 декември 2016

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , , , , ,

3 коментара so far »

  1. Ели каза,

    Писа на март 26, 2017 @ 21:21

    Здравейте! Подходящо време ли е за смяна на работата през месец април за Стрелците?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на март 27, 2017 @ 12:29

    Меркурий е ретрограден от 10 април до 3 май. Добър е за връщане на стара работа, но не и за нова.

  3. Ели каза,

    Писа на март 28, 2017 @ 10:27

    Много Ви благодаря за отговора!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии