Хороскоп 2017 Риби

Ri12Хороскоп 2017 Риби

Муси Дачева

За родените под знака на Риби 2017 година започва с гостуването на три планети, Хирон и ЮЛВ в знака. Нуждаете се от специално внимание и грижи и дано ги получавате, защото ги заслужавате. Вашите всеотдайност и грижовност са пословични, и през годината ще имате много възможност да ги проявите отново и отново. Отпечатъкът, който прави съвпадът на Нептун и Марс в началото на януари, отправя послание за вяра в себе си, както и за активно отстояване на принципите си.

В началото на годината Меркурий е към края на ретроградната си фаза, придвижвайки се назад от Козирог към Стрелец. Това ще продължи до 8 януари и донякъде може да забави плановете ви за този период. Това, което е отложено, може да бъде още по-добре свършено в дните на пълнолунието в Рак,на 12 януари.

През първата половина на годината в зоната на кардиналния кръст се оформя напрегната конфигурация, която косвено ви засяга, чрез хората, с които общувате или работите. Напрегнатите аспекти между Плутон, Уран и Юпитер засягат определени зони от слънчевия хороскоп, които биха повлияли финансовата сфера, личните доходи и средствата, които очаквате да получите като подкрепа за разширяване дейността си. За някои, ще трябва да се борите повече, да покажете характер и виждане за перспективите. За други,ще ви се наложи да ползвате заобиколни пътища, да разчитате на странични хора, или такива заинтересовани от вашата дейност.

В дните на пълнолунието на 12 януари Луната в Рак включва голям кардинален квадрат с тройката Юпитер-Уран-Плутон, включая и Слънцето в Козирог, което е близо до Плутон. Така средата на месец януари се оказва изпълнена с предизвикателства към способността ви да оставяте настрана емоциите и да подхождате към решаването на проблемите -рационално.

Всеки месец, когато Луната се движи през втората половина на Рак, тази конфигурация ще бъде активна, и ще възпроизвежда проблеми, свързани с доходите, с разпределяне на средства, икономии и разхищения, разпределяне на права и задължения. Докато през лятото не се разпаднат напрегнатите аспекти между Юпитер, Уран и Плутон.

През месец февруари 2017 година има две затъмнения. Първото е частично, лунно, на 11 февруари в 22 градуса Лъв. На 26 февруари – второто, слънчево затъмнение е в 8 градуса Риби. Новолунието, съчетано със слънчево затъмнение във вашия знак е чудесен момент да се фокусирате в собствената си личност, в собствените потребности, да направите за себе си неща, които досега не сте, по една или друга причина. Да преоткриете себе си, както и да дадете възможност на другите да видят,някои ваши скрити качества и таланти.

В този период Юпитер навлиза в своята ретроградност, между 6 февруари и 9 юни. Ретроградната фаза на Юпитер сега е период, в който ще ви бъде по-трудно да разчитате на финансова подкрепа, на обещани средства по ваши проекти, на издръжка от партньор или родител. Получаване на кредити в този период е свързано с оскъпяване, което е непредвидено, или с по-голямо обезпечение от обичайното. Инвестирането на средства може да се окаже неблагополучно и с неудовлетворителна възвращаемост.

В рамките на юпитеровата ретроградност са също така тази на Венера, между 4 март и 15 април, и на Меркурий10 април-3 май. Ретроградната фаза на Юпитер, не е добър период за сключване на граждански брак.

На 9 май става смяна на знаците, в които се движат лунните възли, нещо което се случва през 18 месеца. От противоположния знак Дева, където бе досега, северният лунен възел, преминава в Лъв. За период от година и половина СЛВ ще ви подтиква да се усъвършенствате в това, което знаете и умеете, и да придобивате нови. Да опознаете по-добре своето тяло, да поддържате здравословен начин на живот, като трайно се отказвате от вредни навици. Предстои ви да станете по-организирани, което за вашия знак е много важно, и по-ефективни в работата си. ЮЛВ ви напуска, след като ви даде шанс да се освободите от страхове и предразсъдъци, от задръжки и предубеждения.

На подкрепата на Марс можете да разчитате през месец януари, но и през юни и юли. Тогава планетата-воин се движи през другия воден знак Рак, от 4 юни до 20 юли. В зоната на любовта, творчеството и децата, в марсовия период на личната година, Марс се изразява посредством мотивация и готовност за ангажиране с много дейности, енергоемки но съдържателни, насочени към най-близките и любими хора. Посрещайте гости отдалеч, пътувайте и се радвайте на лятото. През месец юли, родените във втората декада на Риби, ще се радват на хармоничната връзка на Слънцето и Нептун, която носи вдъхновение и любов, платонична, романтична, но и земна.

През август е втората двойка затъмнения, на 7 август е лунното, в 15 градуса Водолей, а на 21 август е пълното слънчево в 28 градуса Лъв. През август е също така третата ретроградност на Меркурий, между 13 август и 5 септември, като освен него са ретроградни още 4 планети – Сатурн, Уран, Нептун и Плутон.

Периодът предполага много работа дори и да сте в летен отпуск. Присъствието на Венера във водния знак Рак, между 31 юли и 26 август, обещава помощ от семейството и децата.

През септември ще бъдете ангажирани с проблемите на другите. Ако кандидатствате за работа,подгответе се за сериозна конкуренция. Пълнолунието във вашия знак на 6 септември обещава успех, и реализация на това, върху което сте се трудили.

От 10 октомври Юпитер напуска зодиакалния знак Везни и преминава в другия воден знак Скорпион. През него ще се движи една година, до следващия октомври. На 26 октомври е ежегодния съвпад на Слънцето и Юпитер в 3-я градус на Скорпион, който за някои от групата ще означава шанс, късмет, „зелена светлина“. От зоната, в която ще се движи през следващите 12 месеца, планетата наричана „голямото щастие“ ще ви зарежда с позитивизъм и амбиции за намиране на нови възможности за реализация. Периодът е добър за обучение и пътешествия, за обогатяване на знанията, за разширяване на кръгозора, за опознаване на други култури. Ще ви помага да намерите най-добрата среда, начинът, пътят за самообразоване, за намиране на подходящите учители, и учебни заведения, ще ви подкрепя при всеки опит за духовно развитие.

Месец ноември, юпитеровият период на личната година, идва с хармонична астрологична картина. Особено благоприятен за някои ще бъде втората половина на ноември и първата на декември,когато Юпитер и Нептун застанат в тригон във водната стихия,което бележи успешен завършек на годината.

15 декември 2016

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , , , , ,

18 коментара so far »

 1. Наталия каза,

  Писа на януари 5, 2017 @ 20:26

  Здравевйте Муси,
  За много години,здраве и късмет!Имам въпрос – слънчевото затъмнение на 26.02 попада точно върху МЦ в картата ми.Търсих някакви коментари ,но не успях да намеря такива.Вие как бихте коментирали този съвпад?МЦ ми точно на градуса на затъмнението.Благодаря :)

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 9, 2017 @ 15:44

  Наталия,
  съвпад на слънчево затъмнение с МС, стига картата да е точна, и съвпадът да е точен, в рамките на 1-2 градуса, е важен момент в живота.
  Може да означава различни неща в зависимост от контекста на картата.Но при всички случаи засяга социалния живот и мястото на човек в социума, работа, отношеня с колеги и началници, ако има такива. И със съпруг също.
  Важна промяна може да се случи в рамките на годината,на всяко следващо пълнолуние, но по-вероятно около пълнолунието в същия знак, в случая пълнолуние в Риби,което е на 6 септември.

 3. Наталия каза,

  Писа на януари 10, 2017 @ 14:27

  Благодаря:)

 4. Гергана каза,

  Писа на януари 15, 2017 @ 9:23

  Здравейте Муси,
  тази година транзитните възли ще заемат местата на срещуположните натални.
  Това каква година ?
  Имам предвид северния ще дойде в знака в който ми е натален южен, а южния където е знака на северния.
  Благодаря.

 5. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 16, 2017 @ 13:59

  Гергана,
  обръщането на лунните възли става през 9, 18, 18 … години и често дава нова посока в някои сфери на живота.
  Неща, които не са изживяни пълноценно, да бъдат преживяни отново.

 6. Дани каза,

  Писа на януари 22, 2017 @ 15:02

  Здравейте Муси,
  при мен затъмнението на 26.02 ще е в съвпад с асцендент и в квадрат с луна в близнаци в 3 дом. Дали в този случай важи прекрасното описание, което давате за това затъмнение? И подобно на Гергана след май юлв влиза в 12 дом, където по рождение в 24 гр на водолей ми е северния :)

  Благодаря

 7. Гергана каза,

  Писа на януари 24, 2017 @ 6:59

  Благодаря Муси,
  остта на възлите ми е 1-7 домове.Северен съвпад ДС, а южен съвпад АС.
  На 45 години ще стана тази година.
  Какво например неизживяно мога да преживея по тази ос?

 8. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 28, 2017 @ 14:33

  Гергана,
  вероятно това ще бъдат преживявания,свързани с връзките. СЛВ в 7 натален дом дава нова връзка, ако сте свободна.
  Разбира се всичко това в контекста на цялостната астрологична картина, потвърдено от солара, прогресията, дорекциите, и транзитите.
  Понякога, когато ЮЛВ е в зоната на рождения СЛВ, а още повече и в първи натален дом, могат да се възпроизведат стари модели на поведение.
  Например,ако сте самостоятелна жена, която се справя сама с живота си, моделът на връзката обикновено привлича слаби мъже, които очакват обгрижване и подкрепа като от родител, тоест мъж-дете. Ако не сте си научили този урок, ще трябва да преминете през преживявания, с които да го научите.

 9. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 28, 2017 @ 14:41

  Дани,
  слънчево затъмнение на асцендента е уникален момент, особено ако е точно на асцендента, с орбиса 1,най-много 2 градуса.Зависи дали е откъм 12 дом, или откъм 1 дом. ЮЛВ през рожден СЛВ е възрастов период, в смисъл, че се случва на всички в определена възраст. :) Значението му е разнообразно в зависимост от конкретната рождена карта и прогностичните такива. Общото влияние е свързано с освобождаване от старите модели на мислене и поведение и осъзнаване на новите условия, и натрупаните опитности.

 10. Дани каза,

  Писа на януари 29, 2017 @ 23:07

  Муси,
  Благодаря Ви за обнадеждаващия отговор. Да, в 1 дом ще е слънчевото затъмнение,като асц ми е на 5-6 градус в риби. Големи мечти имам, та нека видим какво ще ми донесе :)

  Наистина много имам нужда да се освободя от остарели модели на мислене

 11. Наталия каза,

  Писа на февруари 3, 2017 @ 12:14

  Здравейте отново:)
  Сега констатирах,че лунното затъмнение на 11.02.ми попада на оста на възлите.Луната е върху южния възел,а слънцето бърху северния – 3/9 ДОМ.
  Следва сл.затъмнение точно за МЦ.Този месец започвам инвитро процедура и си мисля,дали двете затъмнения активиращи важни точки в натала биха имали позитивно или не влияние?

 12. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 9, 2017 @ 0:01

  Наталия,
  възможно е, още повече, че Юпитер от Везни транзитира 5 натален дом,
  и ако трансфера е между 18 и 20 февруари.

 13. Martina каза,

  Писа на февруари 20, 2017 @ 12:02

  В нито един хороскоп за 2017 не видях да пише дали 2017г. е подходяща за зачеване и дали ако все пак мислим да се случи, или вече се е случило какво да очакваме :)

 14. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 20, 2017 @ 13:06

  Martina,
  това не е вярно. Явно не сте прочели всички хороскопи, а правите заключение.
  Прочетете хороскопа за Рак например.
  Това все пак са общи годишни хороскопи по зодии, а не индивидуални.
  Има голяма разлика.
  Зачеването е индивидуален акт и зависи от много условия, както в картата на жената,
  така и в тази на мъжа, включая повече прогностични техники,отколкото се ползват за общите хороскопи.

 15. Martina каза,

  Писа на февруари 20, 2017 @ 17:16

  Да, да Муси, знам че не са индивидуални и по принцип за по-задълбочен орговор си трябват доста данни (казвам го като човек, който не е особено запознат с астрологията). Коментара ми беше, че специално за Риби не видях разгледан този аспект :)

 16. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 20, 2017 @ 19:30

  Martina,
  “В нито един хороскоп за 2017 не видях да пише дали 2017г. е подходяща за зачеване”,
  което се предполага, че е констатация за годишните хороскопи, публикувани в сайта, е различно от:
  ” Коментара ми беше, че специално за Риби …”

 17. Dani каза,

  Писа на март 4, 2017 @ 15:27

  Здравейте Муси,

  Разглеждах си Слънчевото възвръщане от 07.01.17 /14.35ч/ и видях, че 2те последни затъмнения от 11.02 § 26.02 са в 10 дом. А в наталната ми карта слънчевото затъмн е на 3 град в 1 дом. Чакат ме промени най-различни очевидно, а дали нещо въобще зависи от мен?! :) Ще съм Ви благодарна за насоки

  Благодаря

 18. Муси Дачева каза,

  Писа на март 6, 2017 @ 16:06

  Dani,
  да, явно предстоят промени при вас.
  Зависи много разбира се.
  Най-малкото да имате готовност за промени и да учите нови неща.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  2. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни