Хороскоп 2017 Риби

Ri12Хороскоп 2017 Риби

Муси Дачева

За родените под знака на Риби 2017 година започва с гостуването на три планети, Хирон и ЮЛВ в знака. Нуждаете се от специално внимание и грижи и дано ги получавате, защото ги заслужавате. Вашите всеотдайност и грижовност са пословични, и през годината ще имате много възможност да ги проявите отново и отново. Отпечатъкът, който прави съвпадът на Нептун и Марс в началото на януари, отправя послание за вяра в себе си, както и за активно отстояване на принципите си.

В началото на годината Меркурий е към края на ретроградната си фаза, придвижвайки се назад от Козирог към Стрелец. Това ще продължи до 8 януари и донякъде може да забави плановете ви за този период. Това, което е отложено, може да бъде още по-добре свършено в дните на пълнолунието в Рак,на 12 януари.

През първата половина на годината в зоната на кардиналния кръст се оформя напрегната конфигурация, която косвено ви засяга, чрез хората, с които общувате или работите. Напрегнатите аспекти между Плутон, Уран и Юпитер засягат определени зони от слънчевия хороскоп, които биха повлияли финансовата сфера, личните доходи и средствата, които очаквате да получите като подкрепа за разширяване дейността си. За някои, ще трябва да се борите повече, да покажете характер и виждане за перспективите. За други,ще ви се наложи да ползвате заобиколни пътища, да разчитате на странични хора, или такива заинтересовани от вашата дейност.

В дните на пълнолунието на 12 януари Луната в Рак включва голям кардинален квадрат с тройката Юпитер-Уран-Плутон, включая и Слънцето в Козирог, което е близо до Плутон. Така средата на месец януари се оказва изпълнена с предизвикателства към способността ви да оставяте настрана емоциите и да подхождате към решаването на проблемите -рационално.

Всеки месец, когато Луната се движи през втората половина на Рак, тази конфигурация ще бъде активна, и ще възпроизвежда проблеми, свързани с доходите, с разпределяне на средства, икономии и разхищения, разпределяне на права и задължения. Докато през лятото не се разпаднат напрегнатите аспекти между Юпитер, Уран и Плутон.

През месец февруари 2017 година има две затъмнения. Първото е частично, лунно, на 11 февруари в 22 градуса Лъв. На 26 февруари – второто, слънчево затъмнение е в 8 градуса Риби. Новолунието, съчетано със слънчево затъмнение във вашия знак е чудесен момент да се фокусирате в собствената си личност, в собствените потребности, да направите за себе си неща, които досега не сте, по една или друга причина. Да преоткриете себе си, както и да дадете възможност на другите да видят,някои ваши скрити качества и таланти.

В този период Юпитер навлиза в своята ретроградност, между 6 февруари и 9 юни. Ретроградната фаза на Юпитер сега е период, в който ще ви бъде по-трудно да разчитате на финансова подкрепа, на обещани средства по ваши проекти, на издръжка от партньор или родител. Получаване на кредити в този период е свързано с оскъпяване, което е непредвидено, или с по-голямо обезпечение от обичайното. Инвестирането на средства може да се окаже неблагополучно и с неудовлетворителна възвращаемост.

В рамките на юпитеровата ретроградност са също така тази на Венера, между 4 март и 15 април, и на Меркурий10 април-3 май. Ретроградната фаза на Юпитер, не е добър период за сключване на граждански брак.

На 9 май става смяна на знаците, в които се движат лунните възли, нещо което се случва през 18 месеца. От противоположния знак Дева, където бе досега, северният лунен възел, преминава в Лъв. За период от година и половина СЛВ ще ви подтиква да се усъвършенствате в това, което знаете и умеете, и да придобивате нови. Да опознаете по-добре своето тяло, да поддържате здравословен начин на живот, като трайно се отказвате от вредни навици. Предстои ви да станете по-организирани, което за вашия знак е много важно, и по-ефективни в работата си. ЮЛВ ви напуска, след като ви даде шанс да се освободите от страхове и предразсъдъци, от задръжки и предубеждения.

На подкрепата на Марс можете да разчитате през месец януари, но и през юни и юли. Тогава планетата-воин се движи през другия воден знак Рак, от 4 юни до 20 юли. В зоната на любовта, творчеството и децата, в марсовия период на личната година, Марс се изразява посредством мотивация и готовност за ангажиране с много дейности, енергоемки но съдържателни, насочени към най-близките и любими хора. Посрещайте гости отдалеч, пътувайте и се радвайте на лятото. През месец юли, родените във втората декада на Риби, ще се радват на хармоничната връзка на Слънцето и Нептун, която носи вдъхновение и любов, платонична, романтична, но и земна.

През август е втората двойка затъмнения, на 7 август е лунното, в 15 градуса Водолей, а на 21 август е пълното слънчево в 28 градуса Лъв. През август е също така третата ретроградност на Меркурий, между 13 август и 5 септември, като освен него са ретроградни още 4 планети – Сатурн, Уран, Нептун и Плутон.

Периодът предполага много работа дори и да сте в летен отпуск. Присъствието на Венера във водния знак Рак, между 31 юли и 26 август, обещава помощ от семейството и децата.

През септември ще бъдете ангажирани с проблемите на другите. Ако кандидатствате за работа,подгответе се за сериозна конкуренция. Пълнолунието във вашия знак на 6 септември обещава успех, и реализация на това, върху което сте се трудили.

От 10 октомври Юпитер напуска зодиакалния знак Везни и преминава в другия воден знак Скорпион. През него ще се движи една година, до следващия октомври. На 26 октомври е ежегодния съвпад на Слънцето и Юпитер в 3-я градус на Скорпион, който за някои от групата ще означава шанс, късмет, „зелена светлина“. От зоната, в която ще се движи през следващите 12 месеца, планетата наричана „голямото щастие“ ще ви зарежда с позитивизъм и амбиции за намиране на нови възможности за реализация. Периодът е добър за обучение и пътешествия, за обогатяване на знанията, за разширяване на кръгозора, за опознаване на други култури. Ще ви помага да намерите най-добрата среда, начинът, пътят за самообразоване, за намиране на подходящите учители, и учебни заведения, ще ви подкрепя при всеки опит за духовно развитие.

Месец ноември, юпитеровият период на личната година, идва с хармонична астрологична картина. Особено благоприятен за някои ще бъде втората половина на ноември и първата на декември,когато Юпитер и Нептун застанат в тригон във водната стихия,което бележи успешен завършек на годината.

15 декември 2016

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , , , , ,

18 коментара so far »

 1. Наталия каза,

  Писа на януари 5, 2017 @ 20:26

  Здравевйте Муси,
  За много години,здраве и късмет!Имам въпрос – слънчевото затъмнение на 26.02 попада точно върху МЦ в картата ми.Търсих някакви коментари ,но не успях да намеря такива.Вие как бихте коментирали този съвпад?МЦ ми точно на градуса на затъмнението.Благодаря :)

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 9, 2017 @ 15:44

  Наталия,
  съвпад на слънчево затъмнение с МС, стига картата да е точна, и съвпадът да е точен, в рамките на 1-2 градуса, е важен момент в живота.
  Може да означава различни неща в зависимост от контекста на картата.Но при всички случаи засяга социалния живот и мястото на човек в социума, работа, отношеня с колеги и началници, ако има такива. И със съпруг също.
  Важна промяна може да се случи в рамките на годината,на всяко следващо пълнолуние, но по-вероятно около пълнолунието в същия знак, в случая пълнолуние в Риби,което е на 6 септември.

 3. Наталия каза,

  Писа на януари 10, 2017 @ 14:27

  Благодаря:)

 4. Гергана каза,

  Писа на януари 15, 2017 @ 9:23

  Здравейте Муси,
  тази година транзитните възли ще заемат местата на срещуположните натални.
  Това каква година ?
  Имам предвид северния ще дойде в знака в който ми е натален южен, а южния където е знака на северния.
  Благодаря.

 5. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 16, 2017 @ 13:59

  Гергана,
  обръщането на лунните възли става през 9, 18, 18 … години и често дава нова посока в някои сфери на живота.
  Неща, които не са изживяни пълноценно, да бъдат преживяни отново.

 6. Дани каза,

  Писа на януари 22, 2017 @ 15:02

  Здравейте Муси,
  при мен затъмнението на 26.02 ще е в съвпад с асцендент и в квадрат с луна в близнаци в 3 дом. Дали в този случай важи прекрасното описание, което давате за това затъмнение? И подобно на Гергана след май юлв влиза в 12 дом, където по рождение в 24 гр на водолей ми е северния :)

  Благодаря

 7. Гергана каза,

  Писа на януари 24, 2017 @ 6:59

  Благодаря Муси,
  остта на възлите ми е 1-7 домове.Северен съвпад ДС, а южен съвпад АС.
  На 45 години ще стана тази година.
  Какво например неизживяно мога да преживея по тази ос?

 8. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 28, 2017 @ 14:33

  Гергана,
  вероятно това ще бъдат преживявания,свързани с връзките. СЛВ в 7 натален дом дава нова връзка, ако сте свободна.
  Разбира се всичко това в контекста на цялостната астрологична картина, потвърдено от солара, прогресията, дорекциите, и транзитите.
  Понякога, когато ЮЛВ е в зоната на рождения СЛВ, а още повече и в първи натален дом, могат да се възпроизведат стари модели на поведение.
  Например,ако сте самостоятелна жена, която се справя сама с живота си, моделът на връзката обикновено привлича слаби мъже, които очакват обгрижване и подкрепа като от родител, тоест мъж-дете. Ако не сте си научили този урок, ще трябва да преминете през преживявания, с които да го научите.

 9. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 28, 2017 @ 14:41

  Дани,
  слънчево затъмнение на асцендента е уникален момент, особено ако е точно на асцендента, с орбиса 1,най-много 2 градуса.Зависи дали е откъм 12 дом, или откъм 1 дом. ЮЛВ през рожден СЛВ е възрастов период, в смисъл, че се случва на всички в определена възраст. :) Значението му е разнообразно в зависимост от конкретната рождена карта и прогностичните такива. Общото влияние е свързано с освобождаване от старите модели на мислене и поведение и осъзнаване на новите условия, и натрупаните опитности.

 10. Дани каза,

  Писа на януари 29, 2017 @ 23:07

  Муси,
  Благодаря Ви за обнадеждаващия отговор. Да, в 1 дом ще е слънчевото затъмнение,като асц ми е на 5-6 градус в риби. Големи мечти имам, та нека видим какво ще ми донесе :)

  Наистина много имам нужда да се освободя от остарели модели на мислене

 11. Наталия каза,

  Писа на февруари 3, 2017 @ 12:14

  Здравейте отново:)
  Сега констатирах,че лунното затъмнение на 11.02.ми попада на оста на възлите.Луната е върху южния възел,а слънцето бърху северния – 3/9 ДОМ.
  Следва сл.затъмнение точно за МЦ.Този месец започвам инвитро процедура и си мисля,дали двете затъмнения активиращи важни точки в натала биха имали позитивно или не влияние?

 12. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 9, 2017 @ 0:01

  Наталия,
  възможно е, още повече, че Юпитер от Везни транзитира 5 натален дом,
  и ако трансфера е между 18 и 20 февруари.

 13. Martina каза,

  Писа на февруари 20, 2017 @ 12:02

  В нито един хороскоп за 2017 не видях да пише дали 2017г. е подходяща за зачеване и дали ако все пак мислим да се случи, или вече се е случило какво да очакваме :)

 14. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 20, 2017 @ 13:06

  Martina,
  това не е вярно. Явно не сте прочели всички хороскопи, а правите заключение.
  Прочетете хороскопа за Рак например.
  Това все пак са общи годишни хороскопи по зодии, а не индивидуални.
  Има голяма разлика.
  Зачеването е индивидуален акт и зависи от много условия, както в картата на жената,
  така и в тази на мъжа, включая повече прогностични техники,отколкото се ползват за общите хороскопи.

 15. Martina каза,

  Писа на февруари 20, 2017 @ 17:16

  Да, да Муси, знам че не са индивидуални и по принцип за по-задълбочен орговор си трябват доста данни (казвам го като човек, който не е особено запознат с астрологията). Коментара ми беше, че специално за Риби не видях разгледан този аспект :)

 16. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 20, 2017 @ 19:30

  Martina,
  “В нито един хороскоп за 2017 не видях да пише дали 2017г. е подходяща за зачеване”,
  което се предполага, че е констатация за годишните хороскопи, публикувани в сайта, е различно от:
  ” Коментара ми беше, че специално за Риби …”

 17. Dani каза,

  Писа на март 4, 2017 @ 15:27

  Здравейте Муси,

  Разглеждах си Слънчевото възвръщане от 07.01.17 /14.35ч/ и видях, че 2те последни затъмнения от 11.02 § 26.02 са в 10 дом. А в наталната ми карта слънчевото затъмн е на 3 град в 1 дом. Чакат ме промени най-различни очевидно, а дали нещо въобще зависи от мен?! :) Ще съм Ви благодарна за насоки

  Благодаря

 18. Муси Дачева каза,

  Писа на март 6, 2017 @ 16:06

  Dani,
  да, явно предстоят промени при вас.
  Зависи много разбира се.
  Най-малкото да имате готовност за промени и да учите нови неща.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar мариана николова за Номерологичен Календар – личен, дневен хороскоп за вас
  2. gravatar Eve за Номерологичен Календар – личен, дневен хороскоп за вас
  3. gravatar Муси Дачева за Номерологичен Календар – личен, дневен хороскоп за вас
  4. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 22-28 февруари 2021
  5. gravatar дафи за Седмичен хороскоп 22-28 февруари 2021