Хороскоп 2017 за Везни

Ve12Хороскоп 2017 за Везни

Муси Дачева

За родените под знака на Везни астрологичната картина през 2017 година предлага много предизвикателства, живот „на скорост“, промени в много сфери от живота, но и много позитивни преживявания. Вашата кардинална природа е стимулирана от двойката планети Юпитер и Уран, които оказват влияние както върху собствената ви личност и представа за света, така и върху отношенията с околните.

Меркурий е ретрограден до 8 януари в другия кардинален знак – Козирог. Преминавайки през зоната на дома и семейството, ретрограден, а до 7 февруари директен, Меркурий ще направи съвпад с намиращия се тук Плутон. Така, в най-активния в емоционално отношение лунен период на личната година, за мнозина ще настъпят важни промени в семейната среда, намерение за смяна на жилище или на социален статус. В дните на пълнолунието в Рак на 12 януари тази натрупана емоционална енергия ще се изрази в конкретни резултати.

Юпитер и през тази година е много важен за вашата зодия. Сега той се движи през втората половина на Везни, но през „минирана“ зона, тази, в която е атакуван от Уран и Плутон с напрегнати аспекти – опозиция и квадрат.

Точна опозиция с Уран Юпитер има два пъти през годината, веднъж когато е ретрограден през пролетта, и втори път, вече директен – през есента. Точните опозиции между двете планети са на 3 март и на 28 септември 2017 година, активиращи вашия и срещуположния знак Овен. Стремежът към свобода, към освобождаване от зависимост на хора и обстоятелства, ще ви тегли в една посока, а дадените обещания, поетите ангажименти, и чувството за справедливост – в друга. По този начин февруари-март и септември са месеци на активна комуникация с околния свят, времето на проби и грешки в общуването, на наместване на пластовете в партньорските взаимоотношения.

Квадратурите между Плутон и Юпитер стават точни на 30 март, при , и на 4 август 2017-та, при директен, но ретрограден Плутон. Така месеците февруари-март и август-септември, при оформила се сложна конфигурация двоен (тао) квадрат между Юпитер-Уран-Плутон, се очертават като критични за партньорските отношения, както служебни, така и лични. Вашата стремяща се към хармония и баланс природа ще бъде провокирана от различни страни да заемете позиция, да застанете на нечия страна, да се включите в игри на доминиране и власт. Най-силно ще бъдат въвлечени тези от втората и третата декада на Везни.

Юпитер влезе във вашия знак през есента на предходната година, и ще ви гостува до 10 октомври. По този начин до есента планетата на щастието и късмета ще ви прави галеници на съдбата, ще ви радва с късмет и привилегии, но не само това.

На 6 февруари планетата-гигант навлиза в ретроградната си фаза от 23 градуса Везни. Ще се движи назад до 9 юни, стигайки до 13-я градус. Ретроградната фаза продължава около 4 месеца. Това е време, в което различни житейски обстоятелства ще ви карат да обръщате поглед към себе си, да се оглеждате в огледалото, и в очите на околните. Самокритичността в този период ще ви е от голяма полза. Ако се поддаде на съблазните на Юпитер, човек става лаком, алчен за придобивки, губи приятели и близки с арогантно поведение и рискова самонадеяност.

Ретроградната фаза на Юпитер, не е добър период за сключване на граждански брак. В рамките на юпитеровата ретроградност е венерината, между 4 март и 15 април, и меркуриевата – април-май, което допълнително подсилва неблагоприятният ефект.

Сатурн също играе немалка роля в театъра на астрологичното действие през годината. От зоната на комуникациите, идеите, ученето, пътуванията, строгият учител отправя изисквания и ограничения.

Сатурн от Стрелец ще ви подтиква да бъдете по-сериозни при боравене с информацията. Това, което достига до вас и трябва да продължи, нека бъде филтрирано и изчистено от излишното, тежкото и мръсното. Включвайте се само в това, в което наистина сте убедени че е истина и има право на живот. Отношенията ви с хора от близкото обкръжение, от средата, в която живеете или прекарвате повечето време от денонощието, излизат на друго ниво. Имате потребност от сериозни приятелства, от хора на които можете да гласувате доверие, можете да разчитате в трудни моменти и които могат да ви станат опора в пътя напред. От някои съседски взаимоотношения могат да възникнат сериозни връзки през април-май и през септември-октомври.

На 3 февруари Венера навлиза в срещуположния знак Овен. Планетата на любовта ще ви помага да укрепите съюза си с друг човек, други хора, през близо три месеца, че и повече, до юли включително, и през октомври. За периода 10 април – 3 май тя е ретроградна. Ретроградната Венера ще ви подтиква да преосмислите връзката си, да се вгледате по-добре в човека, или хората, които харесвате. Партньорството ще стане обект на сериозен анализ,който ще ви основание да пренаредите приоритетите си.

През месец февруари 2017 година има две затъмнения, като частичното, лунно, на 11 февруари в 22 градуса Лъв е първото, а на 26 февруари – второто, слънчево затъмнение в Риби. Тъй като Луната е в близост до северния лунен възел по време на лунното затъмнение, то тя доминира и емоционалният елемент е силно изразен. Оста на противопоставяне на светилата е в зоната на личните взаимоотношения, тези които са неформални, от приятелските връзки до извънбрачните. В това отношение могат да се правят погрешни заключения, да се действа под влияние на емоциите, изключвайки разумните доводи. Най-податливи на тези влияния са родените в първите градуси на Везни.

Много страст и допълнителни усложнения идват от включването на двете планети Венера и Марс, които се движат в срещуположния знак Овен. Ролята на Марс особено силна. Той се движи през собствения си знак за периода 28 януари-10 март. Марс зарежда с огнена енергия зоната на връзките, изостря противоречията с партньора, поставя ви в конкурентни условия, когато трябва да доказвате силата на своята позиция, своите качества и способности.

През април-май е втората ретроградност на Меркурий, между 10 април и 3 май. Тръгвайки от Телец, на 20 април той се връща в срещуположния знак Овен, обръща се на 3 май и на 16 излиза от зоната на партньорството. По време на тази ретроградност е добре да се избягва сключването на брак и на договор за работа.

На 20 април Плутон влиза в ретроградната си фаза, която продължава до 28 септември 2017 година. Влиянието на Плутон в зоната на дома и семейните взаимоотношения е трансформираща през първата половина на годината, когато от април до юни се синхронизира с част от ретроградностите на Юпитер, Сатурн и Меркурий, но още повече през лятото. На битово и на емоционално ниво ще ви се налага да правите преобразувания и много промени, да смените дом, местоживеене, да напуснете родното място, или да се върнете в него.

Месеците юни и юли са най-благоприятни за вашата въздушна природа. През юни Слънцето и Меркурий са в сродния по стихия въздушен знак Близнаци, а през юли Венера се движи там. Работа и забавления ще ви се удават по еднакъв начин, макар че първото е с превес заради Марс, който между 4 юни и 20 юли е в кардиналния знак Рак. Така за летен отпуск най-благоприятен се оказва периодът след 20 юли.

Месец август е с претоварена астрологична картина. През този месец е втората двойка затъмнения, на 7 август е лунното в 15 градуса Водолей, а на 21 август е пълното слънчево в 28 градуса Лъв. Слънчевото затъмнение ще постави на изпитание способността ви да работите в екип, и това как цените приятелствата, кои са ви искрените и верни приятели, и кои са фалшивите.

През август е третата ретроградност на Меркурий, между 13 август и 5 септември. Освен Меркурий, през август са ретроградни още 4 планети, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Периодът е добър за повече размисъл и себеанализ, за работа по недовършени теми и поправяне на грешки в комуникациите.

Месец октомври е другият благоприятен от 2017-та,макар влиянията да не са еднозначни. Слънцето и Венера са във вашия знак, в слънчевия период на личната година сте, и това е чудесно време да се радвате на вниманието на околните, да събирате одобрение и благодарност за делата си.

От 10 октомври Юпитер ви напуска,за да премине в Скорпион. Навлизате в едногодишен период, в който да развиете това, което постигнахте с негова помощ, даму прирадете реална форма и практическа реализация.

През декември е четвъртата, последна ретроградност на Меркурий, която преминава изцяло в Стрелец. Някои планове да пътуване в края на годината могат да бъдат променяни в движение. Имайте готовност за промени в края на годината и през следващите три, когато Сатурн ще се движи в другия кардинален знак- Козирог.

15 декември 2016

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии