Хороскоп 2017 за Рак

Ra12Хороскоп 2017 за Рак

Муси Дачева

За родените под знака на Рак 2017 година обещава промени във важни сфери от живота. Година започва със съвпад на Нептун и Марс в другия воден знак – Риби. Посланието, което носи този аспект, е за повече толерантност, разбиране, съпричастност, състрадание и отзивчивост към хората, които имат нужда от вашата подкрепа. И за много вяра в себе си, в собствените си възможности и потенциал за реализация.

В началото на годината Меркурий е към края на ретроградната си фаза, в друг кардинален знак – Козирог. Планетата на комуникациите се движи назад до 8 януари в срещуположния знак и подтиква към преоценка на важни за вас връзки, отношения,обвързаности. По този начин, в най-подвижния период на личната година – меркуриевия, ще ви се налага да бъдете винаги готови за изненади, в повечето случаи – приятни.

В дните на пълнолунието в Рак на 12 януари, някои желания, отправени преди месеци, ще бъдат изпълнени, или ще са на път това да стане в най-скоро време. В това отношение подкрепата идва от Юпитер, който от есента на миналата година,когато премина във Везни, има задачата да прави живота ви по-удобен, по-комфортен и задоволен. Дали успява, зависи и от вас. Юпитеровото влияние е насочено към домашната среда и най-близките, към решаване на проблеми по благоустрояването на дома и намирането на най-добрите, според възможностите, условия за живеене.

Втората половина на месец януари ще бъде напрегнат за някои представители на знака, особено тези от втората половина на Рак. В зоната на кардиналния кръст се оформя двоен квадрат с продължително действие между Юпитер, Уран и Плутон. Тази напрегната конфигурация е допълнително подчертана от съвпада на Меркурий и Плутон в края на месец януари. Някои наложени промени в работната среда вероятно ще се окажат неприемливи за вас.

В края на месец януари Марс, а в началото на февруари Венера, навлизат в зоната на професионалната реализация. Това очертава период на емоционална активност не само в работната среда но и в личния живот. Двете планети ще внесат много страст в работната среда – предизвикателства, конкуренция, интриги и амбиции Планетата на любовта ще ви прави интересни сред колеги и началници близо три месеца, с едномесечно прекъсване, до 6 юни. За това време тя ще премине през ретроградната си фаза, която се случва в тази зона през осем години, като последната ретроградност на Венера в Овен е била през март 2009 година.

През месец февруари 2017 година има две затъмнения, като частичното, лунно, на 11 февруари в 22 градуса Лъв е първото, а на 26 февруари – второто, слънчево затъмнение в Риби. Тъй като Луната е в близост до северния лунен възел по време на лунното затъмнение, то тя има надмощие и емоционалният елемент е силно подчертан. Оста на противопоставяне на светилата е в зоната на финансите. Когато става дума за сметки, пари, преводи, спестявания или кредити, оставете емоциите настрани, мислете и тогава решавайте.

Новолунието, съчетано със слънчево затъмнение на 26 февруари може да се окаже добър стартов момент за образованието и повишаване на квалификацията.

Юпитер ще става все по-добър и по-добър за вашия зодиакален знак, но през втората половина на годината. През първата, му предстои преминаване през трънливата зона на напрегнати аспекти с Уран и Плутон. Точна опозиция с Уран планетата – гигант има на 3 март и на 28 септември 2017 година. Квадратурите с Плутон стават точни на 30 март и на 4 август 2017-та. Затова през месеците февруари-март и август-септември ще бъдете ангажирани в повече с домашните дела. Някои обещания, които сте дали на семейството си, ще трябва да бъдат изпълнени, независимо от усилията, които трябва да положите. Възможно е, ако подходите несериозно, да влезете в дълбоки противоречия с близките си. С партньорите по бизнес също е възможно да възникнат конфликти в тези дни и месеци.

На 6 февруари Юпитер навлиза в ретроградната си фаза от 23 градуса Везни, като ще се движи назад до 9 юни, стигайки до 13-я градус. Ретроградната му фаза продължава около 4 месеца. През това време семейните взаимоотношения, тези с родители, корени, род и родина, ще придобият много важно значение. Ще ви се налага да преразглеждане някои планове за закупуване на жилище, за преобзавеждане, ремонт, или преместване. Смяната на местоживеене е добре да бъде планирана с всички подробности и насрочена за по-подходящ период, като този след 9 юни.

Периодът на ретроградност на Юпитер, не е добър за сключване на граждански брак. Още повече за времето, когато към нея се добавя венерината, март-април, и меркуриевата – април-май ретроградност.

От 4 март до 15 април Венера е ретроградна. В този период планетата на любовта, красотата, хармонията, придобивките, на това което ценим -материално и нематериално, ще ви подтиква да преосмислите някои служебни взаимоотношения, да отсеете приятелите от тези, с които не бихте искали да имате контакт. Ще ви кара да погледнете отстрани на служебната позиция, която заемате, и дали тя ви носи не само добри приходи, но и удовлетворение.

Преди Венера да излезе от ретроградност, Меркурий тръгва назад. Втората ретроградност на планетата на комуникациите е между 10 април и 3 май. В този период, на 14 април е съвпадът на Слънцето и Уран в кардиналния знак Овен, което създава условия за неочаквани промени във вашия социален статус. Интересни предложения могат да ви накарат да промените някои житейски цели. Това ще стане с участието на Плутон от срещуположния знак – Козирог.

На 20 април Плутон влиза в ретроградната си фаза, която продължава до 28 септември 2017 година. Влиянието на Плутон в зоната на връзките е противоречиво, предизвикателно и изискващо дълбоки трансформации в начина на мислене и отношение към хората, с които ви свързва живота.

От 4 юни до 20 юли имате един пламенен гост. Планетата на волята и амбицията ви оказва тази чест веднъж на около две години. Марс ще подсили амбициите ви за изява и себедоказване, особено след като и Слънцето стъпи на ваша територия на 21 юни. В слънчевия период на личната си година, с помощта на планетата воин имате силата и куража да приемете повече предизвикателства и да се справите със задачи, които изискват твърдост на характера.

Месец август 2017 година е сложен в астрологично отношение за всички. През август е втората двойка затъмнения, на 7 август е лунното, в 15 градуса Водолей, а на 21 август е пълното слънчево в 28 градуса Лъв. През август е третата ретроградност на Меркурий, между 13 август и 5 септември, като освен него са ретроградни още 4 планети – Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Предстои ви много работа при това с повече от обикновено съпротива и задръжки, за което ще ви е нужно повече време и за разтоварване и почивка. Месецът не е добър за летен отпуск, но присъствието на Венера във вашия знак между 31 юли и 26 август ще ви кара да гледате по-леко на нещата и приемате неуредиците с повече чувство за хумор.

Септември е подходящ за пътувания, за попълване на знанията и подобряване на уменията. Пълнолунието в Риби на 6 септември е време за прибиране на реколтата, за добри резултати и нови планове.

От 10 октомври Юпитер напуска зодиакалния знак Везни преминавайки в Скорпион, през който знак ще се движи една година. На 26 октомври е ежегодния съвпад на Слънцето и Юпитер. От зоната на любовта, страстта и творчеството, децата и изявите, планетата наричана „голямото щастие“ ще ви радва с позитивизъм и успехи, плод на силни желания и упорит труд. За необвързаните придвижването на Юпитер през Везни и Скорпион бележи период на нови връзки, благоприятно развитие на старите, време за обвързване, свиване на гнездо и създаване на деца.

Месец ноември, марсовият период на личната година, идва с хармонична астрологична картина за вас, и с възможности за повишение, за намиране на по-добра работа. Особено благоприятен за някои ще бъде втората половина на ноември и първата на декември,когато Юпитер и Нептун застанат в тригон във водната стихия.

15 декември 2016

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии