Седмичен хороскоп 1-7 януари 2024

 

2024Меркурий директен от 2 януари

Марс в Козирог от 4 януари

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Няколко думи за предстоящата високосна 2024 година.

От 2020 година, когато далечните Юпитер, Сатурн и Плутон се „сдушиха“ в знака на властта Козирог, лека година не е имало. Нелека, но интересна ще бъде и годината 2024, с номерологично изражение на сатурновата вибрация 8 и също „Година на дървения/зеления Дракон“, която ще започне на 10 февруари с второто за годината новолуние.

Друго интересно на предстоящата година е началото. Започва в понеделник.

За вътрешната цикличност на календара, григорианският, по който се водим у нас от 1916 година насам, съм писала преди 15 години. При високосните години, месец февруари с неговият един ден в повече, променя реда на повтаряемост. Първите дни на януари, април и юли за всяка високосна година отстоят на разстояние, измерено в дни, което е кратно на 7, и тук няма никаква мистика. Затова както годината 2024 и първият месец-януари, започват в понеделник, така ще бъде и през април и юли, те също ще започнат в понеделник.

Ритъмът на начало на годината в понеделник е неравномерен. Годината 2018- та, преди 7 години, е била последната с начало в понеделник. Но, да обърнем внимание, че преди нея, 2007 година е започнала в понеделник и тук става интересно. През 2007 година влязохме в ЕС с „голямата кошница“. След 17 години надежди, очаквания и огромно разочарование дали ще влизаме някъде или ще излизаме е въпрос с повишена трудност.

В астрологичния театър, както винаги, главните роли са поверени на външните планети, от Марс нататък. Далечните задават основния тон, Марс натиска спусъка на стартовия пистолет.

В годината на Сатурн, 2024, в която се отличават пасивните вибрации 2,4,8, натискът от горе-надолу в човешката йерархия ще продължава, а на моменти ще се усилва. Това е годината преди приключващата вибрация 9, и преди Сатурн да навлезе в новия си космичен цикъл, преминавайки в Овен през 2025 и 2026 година. На подвижните знаци се полага да завършат цикъла, затова и те са най-приспособими.

Болезнени уроци ни преподава Господарят на кармата откакто излезе от своя знак Козирог през 2020 година. От Водолей ни показа, че обединението, свободата и човечността имат различни проявления, че науката може да греши, че най-хуманната професия може да се обърне срещу хората. Повече от всякога ни насочваше към критично мислене и придържане към разума.

Сатурновите уроци продължават с още по-голяма сила, тежест и значимост, когато влезе в последния знак от текущия цикъл – Риби, през март 2023 година. Те преминават през уроците за търпението, разбирането, състраданието и отзивчивостта. Допълнителен фактор е не само присъствието, но и активното включване на Нептун, движещ се през собствения знак Риби. Мнозина вече са преминали в горен курс и учат с лекота. Когато отвсякъде ти заявяват, че се грижат за теб, хранят те, обличат те, лекуват те, готови са да задоволят всичките ти потребности, през булото на лъжата и лицемерието се процежда светлина и разбираш, че това е на твърде висока цена. Риби са най-оцеляващия знак на зодиака. В Риби Сатурн чертае граници, а Нептун ги размива. Сатурн в Риби ни учи на оцеляване. Нептун в Риби помага за това с усилване на интуицията и прозорливостта.

През 2024 година Плутон ще продължава да снове на границата между Козирог и Водолей. Да припомня, че той влезе в знака на властта в годината на спукване на балона на недвижимите имоти, необезпечените кредити и банковата криза, през 2008 година. За последно раздаде картите на световната игра през юли 2023 година, когато направи квадрат с лунните възли. Малката, но мощна с трансформиращата си сила планета, ще влезе окончателно в знака на науката и технологиите през ноември 2024 година. Слънцето прави съвпад с Плутон през януари – на 20-ти, а през юли му е в опозиция, отбелязвайки акценти в световната политика с налагане на волята на елита върху всички нас.

Юпитер, който започна новият си 12 годишен цикъл през 2022 година, през тази ще се движи през Телец до месец май, когато на 26-ти преминава в Близнаци. Уран ще продължава да се носи през знака на ценностите и притежанията – Телец до лятото на 2025 година, като непрекъснато предизвиква и сюрпризира разбиранията ни за добро и красиво, за етика и морал. Двете планети се срещат на 21 април 2024 година в 21-я градус на Телец. Една валута залязва, друга е на път да се роди, дигиталните парични знаци са на прага ни. Съвпадът на Юпитер и Уран има близо 13 годишен цикъл. Най-силно ще усетят този вдъхновяващ и пробуждащ свободолюбието аспект хората с такъв съвпад в рождените карти.

През 2024 година Венера се движи само напред, няма ретроградна фаза. Марс има, в края на годината, на 7 декември, от 6 градуса на Лъв потегля назад.

Затъмненията са през пролетта и през есента, предимно по оста Овен-Везни. Пролетната двойка започва с лунно на 25 март, следвано от пълно слънчево на 8 април. В коридора на затъмненията попада част от ретроградната фаза на Меркурий. На 10 март е квадратът на Марс и Уран в неподвижните знаци Водолей-Телец. Очаква ни буреносна пролет с изненади и обрати.

През есента предстои лунно затъмнение на 18 септември и пръстеновидно слънчево на 2 октомври. Неспокойна и размирна есен с напрегнат финал на годината при ретроградни Меркурий и Марс, а Юпитер и Сатурн ще се срещнат на дуел с квадратпомежду им точно на Коледа 2024.

Добрата новина е, че няма тежки аспекти между транссатурновите планети. Плутон влиза във Водолей, но Уран е вече далеч и квадрат между тях в обозримо бъдеще няма да има.

Дълбокото разместване на пластовете се случи вече, през 2023 -та и годините преди нея. Предстои наместване, прекрояване и прегрупиране на световните сили.

….

Първата седмица на месец януари, и на годината, започва с голям земен тригон, който включва Слънцето, Луната и Юпитер. Чудесно, позитивно начало леко помрачено от напрегнат аспект между Венера и Сатурн. Двата знака, които те свързват с квадрат, са под юпитерово управление, затова който е прекалил в новогодишната нощ, ще изпитва дискомфорт. В същото време Юпитер се радва на вниманието на светилата. Със Слънцето и Луната, гигантът на слънчевата система прави голям земен тригон.

Вторник ни радва с края на ретроградната фаза на Меркурий. Планетата на комуникациите става директна на 2 януари 2024 година,в 5:07 ч. Директен Меркурий в Стрелец,в тригон с лунните възли задава вдъхновяващо начало на първата работна седмица.

В четвъртък, на 4 януари, Марс прави крачка към гостоприемния земен знак Козирог. В знака на своята екзалтация Марс е мощен стимулатор на мъжката енергия. Под благосклонния поглед на Юпитер от Телец, Марс в Козирог усилва либидото и подобрява репродуктивните способности. За земните знаци Дева, Телец, Козирог, а и за водните – Риби и Скорпион, планетата воин е мотиватор, повишава тонуса, активността и амбициите.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, първата седмица на годината зарежда с оптимизъм. Меркурий става директен в Стрелец и вдъхновява родените в третата декада на вашия знак. Планетният управител влиза в зоната на кариерата в четвъртък, ще се движи там до 13 февруари. Марсовото влияние тук е позитивно, мотивира и амбицира, но също така ще ви въвлича в конфликти и противоборства с колеги и шефове. Юпитер от Телец влияе благоприятно на бизнес делата. В полето на личните доходи ще се движи до края на месец май, а на 21 април му предстои съвпад с Уран, който за някои от групата може да бъде време на изобилни придобивки.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, новата година започва с голям тригон на светилата и Юпитер, който насища с позитивизъм и високи очаквания зоните на финанси, придобивки, работни отношения и кариерен растеж. Включването на планетния управител обещава добри доходи и стабилност. Венера с квадрата си към Сатурн смущава личните отношения в началото на седмицата, но изправянето на Меркурий от същото поле спомага за бързото им нормализиране. Марс влиза в Козирог в четвъртък. Заедно със Слънцето в зоната на здравето мотивира за повече дисциплина и упоритост при прилагане на техники за хармонизиране на тялото и душата.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, годината започва с Венера в Стрелец и голям земен тригон, който зарежда с позитивна енергия зоните на доходите, здравето и кариерата. Много работа ви очаква през 2024 година, но също така съпроводена с успехи и удовлетворение. В началото на седмицата Венера-Сатурн в конфликт може да разклатят отношенията с някой от домашния кръг. Меркурий се изправя от 22-я градус на вашия знак, което ще зарадва най-вече тези от третата декада. Марс ви напуска, за да се разположи в удобния за него Козирог. От зоната на финансите и личните доходи Марс увеличава апетита за повече и по-добре платени ангажименти.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, годината започва с чудесен земен тригон. Луната, Слънцето и Юпитер от вашия знак са във възможно най-хармоничната връзка. За баланс обаче планетният управител търпи критики от Сатурн. Квадратът на Венера напряга сетивата и изостря отношенията в началото на седмицата. Меркурий става директен във вторник, 2 януари, продължава през Стрелец и помага с каквото може за поддържане на добър жизнен стандарт. В юпитеровия период на личната година Марс влиза в другия земен знак Козирог, повишавайки жизнения тонус и амбициите за успех.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. И нещо повече Луна включена в голям земен тригон със Слънцето и Юпитер. Чудесно начало на седмицата и на годината. Но за баланс има два опониращи аспекта. Лилит прави съвпад с Луната в този голям тригон, строго наблюдавана от Сатурн в срешуположния знак Риби и в квадрат с Венера. Имайте готовност за опозиция и критика. Подкрепа дава планетният управител. Меркурий тръгва напред във вторник и старателно се опитва да почисти домашните неуредици, които е предизвикал. Другият носител на позитивизъм е Марс. Огнената планета навлиза в полето на сърдечните дела. Транзитът му тук е изпълнен с противоречия. Повече амбиции, повече страсти и напрежение в марсовия период на личната година.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, годината започва по възможно най-добрият начин. Слънцето е във вашия знак и включено в голям земен тригон с Луната и Юпитер. Обещанието е за голяма лична активност, подкрепа от близки на сърцето хора, разгръщане в творчеството и личните дела. Очакват ви промени в сърдечната обвързаност, заради активността на Юпитер и Уран в зоната на любовта. За свободните сърца чудесен период е, когато настъпи времето на съвпада Юпитер-Уран през април. Меркурий е директен от скритата зона и ви припомня намерения и планове, които сте замразили. Акцент на астрологичната картина в началото на годината е идването на Марс в знака ви. Планетата воин ще пришпори земната ви природа, не оставяйки време за отлагане.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, годината започва с домашни ангажименти и грижи по близки хора. В партньорските отношения се включва квадратът на Венера и Сатурн с повече претенции и критика, както и с придърпване на вниманието далеч от вас. Добрата новина носи планетният управител. Меркурий става директен на 2 януари, вторник в зоната на партньорството с всичките му плюсове за урегулиране на недоразумения и противоречия. Марс навлиза в Козирог в четвъртък. В тази зона планетата на волята и амбицията може да стане стабилизиращ фактор в личните отношения. Всички общи дейности получават допълнителен импулс и подкрепа.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, първата седмица на годината започва противоречиво. Големият земен тригон в понеделник посреща с ведрост и позитивизъм настроените на тази вълна. Планетният управител обаче е в сложни отношения и контролирана среда. При някои пътуване може да има усложнения. Меркурий от същата зона се обръща във вторник. На 2 януари планетата на комуникациите излиза от ретроградната си фаза, което повлиява благоприятно отношенията с роднини, съседи и спътници. В четвъртък Марс влиза в зоната на дома и семейните отношения. Присъствието му тук и активното включване в домашните дела е нож с две остриета. Марс мотивира, но и напряга, прави ви действени, но и прибързващи.Със сигурност обаче може да ви даде увереност, там където се чувствате разколебани.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, големият земен тригон в началото на годината, и на седмицата, разведрява обстановката до възможния максимум. Усещането за вътрешна стабилност се усилва и ще устои на нечии упреци за прекомерна пестеливост в празничните дни. Последното е от квадрата на стиснатия Сатурн с широкопръстата Венера. Приятелски отношения ще претърпят позитивно развитие с изправянето на Меркурий на 2 януари, във вторник. Марс влиза в скритата зона на слънчевия хороскоп в четвъртък, на 4 януари. Време е за по-голяма активност в себе образователните практики и в духовната сфера.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, първата седмица на годината започва с голям земен тригон, който включва и планетният управител. Луната, Слънцето и Юпитер обединяват енергии в зоните на активната комуникация, ученето, движението, промените и пътешествията. Меркурий става директен и продължава да се движи в полето на служебните контакти, изисквайки по-добро планиране и добра стратегия. Марс влиза в зоната на партньорството. От Козирог планетата войн до средата на февруари ви прави по-мотивирани и амбициозни в съвместни начинания, и отношения с работодатели, съдружници, и партньори.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, големият земен тригон,с който започва годината, повлиява стабилизиращо отношенията с приятели и партньори. С някои обаче е възможно преди това да преминете през противоречие и сблъсък. Венера и Сатурн се намесват в полето на финансите и ще ви търсят сметка дали сте изхарчили повече от планираното по празниците. Директният Меркурий идва да раздаде справедливост във вторник, 2 януари. В четвъртък Марс се втурва в зоната на учението, подвижността и комуникациите, за да ви мотивира да се настроите бързо към промените, които ви предстоят. Ще ви се наложи да промените начин на придвижване, средство или маршрут.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, настъпващата нова година поставя сериозни задачи посредством Сатурн в знака. Тръгвайки от 3-я градус на Риби, в края на 2024 година, той ще се озове в 14-я градус. Сега обаче е в квадрат с Венера, аспект на претенции и критика. Силата на този аспект е омекотена на фона на големия земен тригон, с който започва годината. Мощен, заради включването на Слънцето, Луната и Юпитер, той насища с позитивна енергия зоните на подкрепата от партньори, приятели и близки хора. Меркурий от полето на кариерата се изправя във вторник, 2 януари, поддържайки добро настроение в средата на важни за вас хора. Марс отива на приятно посещение в Козирог от 4 януари. Тук влиянието му е позитивно като цяло, но с уговорката,че понякога проблемите с приятели могат да бъдат преекспонирани.

Дати на някои астрологични събития

Венера 90 Сатурн на 1.01.2024 в 15:26

На 2.01.2024 г в 5:07 ч Меркурий директен от 22°Стрелец

На 4.01.2024 г в 16:58 ч Марс в Козирог

Луната е без курс на:

3.01.2024 1:36 – 3.01.2024 2:47

5.01.2024 13:41 – 5.01.2024 14:39

7.01.2024 22:22 – 7.01.2024 23:08

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Няма етикети.

2 коментара so far »

  1. Svedzki M каза,

    Писа на януари 1, 2024 @ 22:12

    Честита Нова 2024, скъпа Муси, желая Ви здраве и сила през цялата година, и смело напред с факела на просветлението!

  2. Сашка каза,

    Писа на януари 4, 2024 @ 6:43

    За много години! Бъдете здрава и успешна! Благодаря за усилията които полагате!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии