Седмичен хороскоп 8-14 януари 2024

2024 1 11Слънце в тригон с Уран

Новолуние в Козирог

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица, която предстои, е динамична и пъстроцветна – няколко значими аспекта, новолуние и една смяна на знака. Земната енергия доминира за сметка на въздушната, която едва в края на седмицата се включва, чрез Луната във Водолей.

Слънцето е главен герой в седмичната пиеса. Участва в два значими аспекта и се среща с Луната.

В началото на седмицата квадратът на Меркурий с Нептун внася недоверие към всичко, което някой се опитва да ни наложи с помощта на много думи и манипулирани образи. В последните години свикнахме да възприемаме информационния поток „с едно на ум“ и да се опитваме да разграничаваме лъжата от истината, независимо в колко двусмислена опаковка ни се представя.

В меркуриевия ден на седмицата, Слънцето застава в един от двата си ежегодни тригона към Уран. Уран носи промяна. Ретрограден и в Телец означава, че ще подтиква хора и обстоятелства да довършат нещо започнато. В дните преди новолунието в кардиналния знак Козирог, Слънцето, сигнификатор на елита, ще бъде улеснено да направи важна крачка. За земните знаци посоката е фундаментална промяна, предимно в професионалната сфера, но с предварителни условия и освобождаване от излишен товар. Знаете, че дните преди новолуние са дни подходящи за разчистване. Празниците отминаха, настъпиха делниците.

В сряда, Луната минава през позицията на Марс и задейства конфигурацията бисекстил, която той прави със Сатурн и Юпитер. Сатурн във фокусната точка е балансиращият фактор на поредицата от конфликтни аспекти в първите дни на седмицата. Предимство на разумът и трайните неща е мотото на тази комбинация от аспекти.

Най-важното за седмицата се случва астрологически в четвъртък, 11 януари. Слънцето прави кардинален двоен квадрат с лунните възли. Обикновено това се случва два пъти в годината. Кое е особеното сега? Първата особеност е, че това е първият квадрат на Слънцето с оста на лунните възли от момента на тяхното преминаване в кардиналните знаци Овен-Везни през юли 2023 година. Втората особеност е, че аспектите се случват в подножието на новолунието, на разпадаща се луна, в най-тъмното на нощта. Квадратът на Слънцето към оста на лунните възли отбелязва време на взимане на важни решения от управляващ/и. Взимане на важни решения на тъмно, с две думи казано.

Новолунието е на 11 януари в 13:58 часа. Новата Луна се ражда в Козирог, знакът на властта. Марс е в Козирог, подкрепен от земния си тригон с Юпитер. Марс е насочена в цел сила, натиснат спусък, летящ патрон. В този ден Ерис, астероидът на гнева и конфликта, става директен. Така в средата на седмицата се оформя конфликтен възел, с елементи на екшън и законотворчество.

В неделя, на 14януари, Меркурий преминава в Козирог. Четири космични тела, Меркурий, Марс, Слънцето и Плутон са в Козирог. Плутон направи кардиналните квадрати с лунните възли през юли, Слънцето сега, а Меркурий и Марс ще ги направят до края на месеца. Всички те означават промяна и предстоящи стъпки към нещо ново.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва вдъхновяващо с Луна в другия огнен знак – Стрелец. Тези, които са все още в почивка, ще трябва спешно да я прекъснат поради належащи професионални задачи. Работещите на пълни обороти, да приключват, да разчистват недовършени задачи, да освобождават място за новите, които идват. В четвъртък,на 11 януари, е новолунието в 20-я градус на Козирог. Много важно новолуние в кариерата ви, защото Луната и Слънцето заедно са в квадрат към възлите, още повече ако тяхната ос се разполага в кардиналните първи и седми натален дом. До края на седмицата имате няколко интересни предложения.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с огнена Луна в Стрелец. В зоната на сърдечните дела се разгарят страсти в началото на седмицата. Нужни са ви тишина и спокойствие, за да погледнете картината отстрани и да решите кое е най-подходящото за вас поведение. В работните условия има натрупани проблеми, които е добре да решите преди новолунието. Новата Луна в Козирог дава предимство на дисциплината и добрата организация, за да имате успех както в кариерата, така и в намеренията за подобряване на здравето и физическата кондиция.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Обект сте на внимание и на критика, заради напрегнатата Венера от вашия знак, която е аспектирана от Сатурн и Лилит. В допълнение е квадратът на Меркурий от Стрелец с Нептун, което внася объркване по веригата намерение-резултат. Някои ще вложат значителни усилия в отстояване на собствените си принципи. Новолунието в Козирог задава началото на добър период за личните доходи. Подобряването на материалното състояние изисква отчитане на конкретните условия и задържащата роля на Сатурн за първата декада на знака.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, подемната земна енергия издига мнозина на върха на вълната и високо в очакванията на околните. Предноволунието среща някои с тъмната страна на Венера, която е в конфликт с Лилит. Стойте настрани от заговори и интриги. Юпитер от вашия знак се сдружава с Марс в земен тригон и подкрепя всички начинания за разширяване на кръгозора и научаване на нови неща. Новолунието в Козирог е важна времева точка в личната ви година. С новата Луна идват много нови възможности. Поставяйте си високи цели и ги следвайте.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата отново е доминирана от земния елемент. Имате подкрепата на пет планети, които се движат в земни знаци и част от които са свързани хармонично помежду си и с други планети. Сатурн е в срещуположния знак и следи строго за всяка ваша стъпка. Марс и Юпитер правят земен тригон и помагат обстоятелствата да се разиват във ваша полза. Сатурн управлява и новолунието в четвъртък, което е в Козирог. Съвпадът на светилата е в 20-я градус на земния знак и ще повлияе в позитивна посока предимно тези от втората половина на знака.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, благоприятният период продължава с доминирането на земната стихия, в която се движат пет планети. Мотиваторът Марс,който ви е на гости до средата на февруари, сега е в хармонична връзка с Юпитер, което усилва влиянието му и разширява неговия обхват. Бъдете предприемчиви и постоянни в намеренията си. Новолунието в Козирог е време за набелязване на нови цели за постигане, за планиране, правене на графици и разчети, които обезпечават успеха. Уран от Телец ви напомня да търсите свой път и свой начин.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в противоположния знак Стрелец. Отношенията с партньор/и ще бъде главна тема в първата половина на седмицата. Напрегнатият аспект между Венера и Лилит ще допринесе за тяхното раздвижване, а в някои случаи до ескалиране. Причините може да са недоразумения, но също така и в некорекност, лъжа и измама. Планетният управител е в конфликт с Нептун, което дава храна на лъжливи послания. Новолунието в Козирог може да постави пред някои решаването на въпроси около наследство и делба с родственици.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои подвижна седмица и активно общуване с много хора. Акцентът на седмицата, новолунието в Козирог, е в зоната на дома и отношенията с най-близките. За някои предноволунието е време за уточняване на обстоятелства около семейни ангажименти или такива с родители и други родственици. Новата Луна в дава старт на намерения за разширяване на семейството, за радостни семейни събития,за подобряване на битовите условия също. При някои е предстоящо обособяването на офис за работа от дома, или от собствено жилище.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои относително спокойна седмица. Въздушната стихия е притихнала, но в края на седмицата луната ще ви радва с гостуването си, поставяйки ви в центъра на нечие внимание. Началото на седмицата придава значение повече на приятелските взаимоотношения, така също и на тези в общността, към която принадлежите. Неблагоприятните аспекти могат да внесат недоразумения, объркване и разваляне на отношения. Новолунието в Козирог, в сатурновия период на личната година,изисква отдръпване от активна комуникация и повече време за размисъл.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва при някои с разногласия в най-близката работна среда. Венера и Луната са в конфликт с Лилит, фокусна точка на разочарования и неудовлетвореност. Разместване в предварителния график и необходимост от поправяне на грешки ще отнемат повече време. Разчистете си графика от недовършени задачи. Новолунието в Козирог е в зоната на партньорството. Новото, което ви очаква може да дойде с нов договор, или с анекс към стария, което да промени служебните ви ангажименти или размерът на възнаграждението.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои успешна седмица. В първите дни, някои ще имат повече вълнения около личните доходи. Предмет на обсъждане ще бъде както заплатата, така и условията на труд. Сряда е добър ден за преговори, за сдобиване с по-добър и по-удобен транспорт. Новолунието в Козирог отваря нова страница с възможности пред желаещите да учат. В добър период сте за включване в курсове, школи, групи за презентация, и такива за опознаване на чуждия опит. Очертават се и чести пътувания на близки разстояния.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, началото на седмицата е неспокойно. В подвижния кръст, към който е знака ви, има няколко напрегнати аспекта, които могат да влошат отношенията ви с значими за вас хора. Стабилизиращ фактор е Сатурн в знака, който прави конфигурацията бисекстил с Марс и Юпитер, което от една страна укрепва собствените ви позиции, а от друга намира равновесната точка в противоречията между приятели, роднини или други близки хора. Новолунието в Козирог прави възможно разширяване на кръга от реални и виртуални приятели. Можете да привлечете повече хора към собствена идея, кауза или конкретен план.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 90 Нептун на 9.01.2024

Слънце 120 Уран на 10.01.2024

Слънце 90 СЛВ/ЮЛВ 11.01.2024

На 11.01.2024 13:58 ч новолуние в 20°Козирог

Марс 120 Юпитер на 12.01.2024

На 14.01.2024 в 4:49 ч Меркурий в Козирог

Луната е без курс на:

9.01.2024 20:24 – 10.01.2024 3:33

12.01.2024 4:33 – 12.01.2024 5:01

13.01.2024 11:59 – 14.01.2024 5:29

 

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. Варта каза,

    Писа на януари 8, 2024 @ 6:44

    ЗАМНОГО ГОДИНИ,МУСИ! БЛАГОДАРЯ и… БЪДИ БЛАГОСЛОВЕНА!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии