Седмичен хороскоп 29 май-4 юни 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМарс в със Сатурн в понеделник

Голям огнен тригон в сряда

от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата, в която месеците се сменят, и сезоните също, започва с напрегнат аспект. Опозицията Марс-Сатурн става точна в понеделник, но нейното влияние усетихме още от средата на предходната седмица. Двете, определяни за лоши, планети застават една срещу друга на еклиптиката в понеделник сутринта, в 25-я градус на Близнаци-Стрелец.

Марс в Близнаци е активатор на мислене и говорене -директно, прямо и без задръжки. Както и последващо поведение, което често е предизвикателно и арогантно, асоцииращо се с младите, незрели хора. Срещу него застава Сатурн със своите правила, норми на поведение, изискване за ред и спазване на законите, готов да наложи ограничения и да вкара всяка новост в старите рамки, и коловози.

Както през предходната седмица, така и сега, са вероятни сблъсъци на мнения относно формата и съдържанието в различните им проявления. В подвижния кръст процесите протичат бързо и промените стават „за една нощ“. Конфликтните ситуации, породени от тази опозиция имат качеството да са нестабилни и променящи се с времето.

В подкрепа на уталожване на страстите между новото и старото, между промяната и задържане на статуквото, е намесата и на другите планети. Венера, която отива към съвпад с Уран в Овен, ще помогне много за намиране на баланс и достигане до компромис в средата на седмицата. В сряда с участието на Луната в Лъв и СЛВ се оформя красива и хармонична планетна конфигурация,позната като Хвърчило. В нея се включват голям огнен тригон и мъжки бисекстил, от Марс, Луна-СЛВ, Сатурн и съвпада Венера-Уран. „Няма начин да няма начин“ може да бъде мотото на тази конфигурация, с помощта на която много конфликти могат да намерят своето рационално решение. Това се отнася както за обществените дела,така и за личните. Много от хората с планети в мъжките знаци на зодиака, а това са огнените и въздушните, ще усетят прилива на тази позитивна и хармонизираща мислите и делата енергия.

От женските знаци, Телец и Козирог също се включват да помагат с тригона между Меркурий и Плутон, който ще бъде най активен също в сряда. Така средата на седмицата е най-добрият момент за договаряне, за изчистване на недоразуменията и сключване на сделки от всякакъв характер. Не отлагайте за четвъртък обаче, когато квадратът между Слънцето и Луната ще ви постави в условия на избор, и вероятност за разочарования.

В неделя, на 4 юни, Марс преминава от Близнаци в Рак. Водната енергия ще бъде активирана от планетата воин, а оттам за следващите месец и половина, до 20 юли. В кардиналния кръст настъпва раздвижване през летните месеци, особено в периодите, когато Марс се конфронтира с Юпитер от Везни, Плутон от Козирог и накрая с Уран от Везни.

От петък до неделя отново Слънцето изгрява на нечия улица. Към тригонът на светилата във въздушните знаци Близнаци-Везни се добавя тригон на Слънцето и Юпитер. Хармоничният аспект се случва два пъти в годината и носи късмет на тези,които са силно повлияни от него.

Успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои противоречива седмица. Планетният управител е в сложни отношения с господарят на кармата в началото на седмицата. Опозицията Марс-Сатурн може да ви подведе към разширяване на вече започнал конфликт в края на предходната седмица. Отношенията с близки хора и такива, с които споделяте общо жизнено пространство, или често пътищата ви се пресичат, могат да бъдат подложени на изпитание, ако оставите марсовият гняв да ви владее. Възползвайте се от подкрепата на Венера, което ви е все още на гости, бъдете дипломатични и готови за споразумение при взаимноизгодни условия. Всеки конфликт има своето решение, ако се зачита и правото на отсрещната страна. От сряда Луната, когато е в другия огнен знак Лъв, и до края на седмицата, всячески ще ви подкрепя да защитите правото и интересите си.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, началото на седмицата е неспокойно. Грижите по дете, или някой който е близък на сърцето ви, ще изискват търсене на съвет, на повече информация, преди да вземете важно решение. По уверени ще бъдете в следобедните часове, когато Луната влезе във вашия знак. Можете да дадете безценна подкрепа на някой, който спешно се нуждае от нея. Астрологичната картина предполага активно включване и съпричастност и в следващите дни. В сряда в личния ви живот могат да настъпят моменти на откровение и силно емоционално сближаване. В четвъртък бъдете внимателни във финансовите дела и при боравене с финикийските знаци. В края на седмицата някои социални контакти могат да се окажат изключително важни за вас, или за близък човек, особено за времето, когато Венера-планетата на любовта ще бъде в собствения си знак Телец, от 6 юни нататък.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, началото на седмицата е напрегнато. Като подвижен знак, и още повече като домакин на господаря на кармата, сте активно включени в напрегнатия аспект между него и планетата -воин Марс. От срещуположния знак Близнаци Марс отправя предизвикателства, които могат да бъдат както вербални, така и физически. От вторник нататък напрежението се разрежда. В сряда хармоничната астрологична конфигурация в огнените и въздушните знаци ще ви прави участник в нещо важно, като ви отрежда ролята на обединяваща фигура. През втората половина на седмицата и особено в края, през почивните дни, добрият шанс ще ви насочва към обстоятелства и хора, които ще играят важна роля в живота ви занапред. В неделя Марс напуска срещуположния знак, за да премине в зоната на финансовата стабилност и съвместните инвестиции.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с някои предизвикателства Те са предимно в сферата на финансите. Ако ситуацията изглежда заплетена, отложете решаването ѝ за следващите дни, като с предимство е срядата. Но бъдете готови за отстъпки и договаряне на базата на взаимната изгода. Ако дърпате „чергата към себе си“, повече ще загубите, отколкото да спечелите. Изгодни покупки имате възможност да направите от сряда до петък, когато Луната е в другия земен знак Дева. Отворете си сетивата, защото някъде нещо добро се случва и то ви засяга, но засега става скрито от очите. Доверете се на интуицията си, и на посланията, които получавате при медитация или в сънищата си. Към края на седмицата в личния живот настъпват благоприятни промени. Съвсем скоро, през следващата седмица Венера ще ви дойде на гости, с много дарове.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда да неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмица е напрегнато. Опозицията на Марс и Сатурн ще опъне струната на амбициите ви до краен предел. Някои обстоятелства ще ви карат да предпочетете нещо или някого, като за сметка на това пренебрегнете друго, също толкова важно. Труден избор за някои ще бъде оста работни ангажименти- семейни задължения, мъжете или жените, упражняването на власт и контрол или грижата за нуждаещия се, съдържанието или формата,в която е поставено са по-важни и т.н. във вторник след обяд и в сряда ще имате възможност да се облегнете на вашия аналитичен ум, и да направите най-доброто, на което сте способни. В четвъртък и петък сте в ролята на водеща фигура, като както правото, така и отговорността за последствията лягат върху вашите рамене. В събота и неделя при някои от групата късметът ще „кацне на рамото“, не го изпускайте.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, началото на седмицата отваря тема свързана със собственост. Опозицията на „лошите момчета“ на зодиака прави проблемите да изглеждат твърде големи и нерешими, излизащи извън очакваните по форма и съдържание. Отдръпването от емоциите и трезвият анализ ще ви помогнат много да намерите правилният подход. А също и отлагането с поне един ден ще бъде в полза на доброто развитие,което предстои до края на седмицата. В сряда ви очакват добри новини и радостно оживление в дома. В четвъртък и петък отделете достатъчно време на информация, до която имате достъп, и която ще ви насочва в следващите дни и седмици. Периодът е добър за планиране на летен отпуск и пътувания. В неделя Марс преминава в срещуположния знак Рак. До 20 юли планетата на волята и амбицията ще активира зоната на партньорските отношения.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци,началото на седмицата е напрегнато. Марс,който се движи в края на вашия знак застава в точна опозиция с господаря на кармата – Сатурн. На мнозина ще се наложи да правят труден избор между собствените си интереси и амбиции, и задълженията, които вече са поели към някого. Ще ви бъде трудно да гледате „с чужди очи“, но все пак направете усилие в името на дългосрочните си цели. Във вторник, и още повече в сряда, имате добри шансове да постигнете съгласие и да се радвате на хармония във взаимоотношенията с околните,без това да накърнява честолюбието ви. В четвъртък и петък домашните дела и грижите по близък човек ще са във фокуса на вниманието. В почивните дни, хармоничните аспекти ще ви донесат радост и красиви емоции в приятна компания, и сред природата.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, началото на седмицата изисква особено внимание към това, което изричате, или пускате като послание към околните. Опозицията на Марс в Близнаци и Сатурн Стрелец поставя на изпитание както чувството ви за справедливост, така и способността ви да се контролирате в критични ситуации. В сряда картината е съвсем друга, подкрепата е изцяло на ваша страна. Получавате знаци на съдбата, че се движите в правилната посока. Не играйте соло, търсете обединение с други, така умножавате шансовете си за успех. В събота и неделя Луната е във вашия знак. При вас е и силата на тригоните на Луната и Юпитер със Слънцето, което умножава очакванията за отлично съчетаване на подкрепящи позитивни фактори в почивните дни.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, началото на седмицата е объркващо. Дали да прилагате правилата, които вие намирате за правилни, или да оставите другите да ви диктуват какво да правите, е въпрос на избор в понеделник. А в личните взаимоотношения дилемата е още по-остра, или-или. Не бързайте с категорично мнение, изчакайте ден, още по-добре два. В сряда астрологичната картина е значително по-благоприятна, подкрепяща хармонията в общуването и намирането на най-доброто за момента и обстоятелствата. Очакват ви интересни срещи и запознанства. Бъдете внимателни с финансите си в четвъртък и петък. В края на седмицата е късметлийският аспект между Слънцето и Юпитер. Ако не сте успели да се възползвате от него през февруари, то сега отново имате шанс.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, отново напрегнато начало на седмицата. Опозицията Марс-Сатурн, макар да е в подвижните знаци, а не в кардиналния кръст, където е Рак, на мнозина ще създаде усещане за изчерпана енергия. Като „изстискан лимон“ ще бъдете само в понеделник, затова не бързайте да решавате всички спорове, да отхвърляте всички задачи в първия ден на седмицата. От вторник нататък напрежението се разрежда и въздухът става по-свеж като някои дразнители отпадат от самосебе си. Вторник и сряда са дни, в които финансовите дела ще ви се удават с лекота, както и всичко, което изисква нестандартно мислене и рационален подход. Краят на седмицата е посветен на дома и радостта, която получавате от общуването с най-близките. В неделя Марс навлиза във вашия знак. Планетата войн ви посещава веднъж на две години. Сега ще ви бъде на гости между 4 юни и 20 юли, време през което ще ви бъде главен мотиватор и подкрепа в амбициозните ви планове.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, началото на седмицата ви поставя в особени условия. Планетният съуправител на знака – Марс е в провокативни отношения със стожера на формата, правилата и закона – Сатурн. Нищо повърхностно и формално в понеделник. Следете внимателно развитието на обстоятелствата около вас, особено що се касае до интриги и задкулисни заигравки с тайната информация. Но не прибързвайте с изводите, истината ще излезе наяве в следващите дни, и може да се окаже съвсем различна от очакваното. В сряда сте на път да решите финансов въпрос, с придобиване на права и очаквани дивиденти. В края на седмицата се очакват важни промени, които ще насочат плановете ви в съвсем нова посока.

Благоприятни дни през седмицата сряда, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби,началото на седмицата е доминирано от напрегнатият аспект между Марс и Сатурн. Тяхната опозиция в подвижните знаци Близнаци – Стрелец поставя на изпитание способността ви да слагате граници, да казвате „не“, когато е необходимо, да се определите в отношението ви към дома и работата, ако там има противопоставяния. Ще бъдете принудени да станете по-взискателни към другите, да проявите авторитарност там, където трябва. В средата на седмицата ще успеете да стигнете до баланс, правейки компромиси, и съгласявайки се с това, което другите искат, но също така защитавайки собствения си интерес. Вашата гъвкавост е пословична и през тази седмица ще ви носи успех. В неделя Марс преминава в зоната на любовта, децата, творчеството и страстта, което обещава ярки емоции и запомнящи се преживявания в следващите няколко седмици.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Марс в опозиция със Сатурн ва 29.05.2017 / 8:55

Венера в тригон със Сатурн на 1.06.2017 / 17:23

Венера в съвпад с Уран 3.06.2017 / 9:32

Слънце в тригон с Юпитер на 3.06.2017 / 18:12

Слънце в квадрат с Нептун на 4.06.2017 /18:13

На 4.06.2017 / 19:15 маса Марс преминава в Рак

През тази седмица Луната се движи между знаците Рак и Везни, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

29.05.2017 / 9:59 – 29.05.2017/ 15:12

31.05.2017/ 14:14 – 31.05.2017/ 19:16

3.06.2017 / 0:48 – 3.06.2017 / 3:04

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

3 коментара so far »

  1. Гергана каза,

    Писа на май 29, 2017 @ 5:20

    Опозицията Марс Сатурн се прояви при мен силно. Тежък скандал. В Натала имам съвпад между двете планети. 5 гр орбис. Скандал породен от неправда. За да защитя своята истина.

  2. Ина каза,

    Писа на юни 2, 2017 @ 7:40

    А аз в сряда претърпях голяма загуба. Въпреки че астрологично е благоприятен ден. Представям си ако се беше случило в понеделник, сигурно щеше да е по-зле ситуацията.

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 2, 2017 @ 9:18

    Ина,
    опозицията Марс-Сатурн не влияе само в понеделник, а както през миналата, така и през тази седмица.
    Тъй като Марс е относително бавна планета, в сравнение с Меркурий и Венера, и Луната, разбира се.
    аспектът като влияние се разтяга във времето и се наслагва с влиянието на други аспекти и позиции в транзитната картина.
    А в сряда имаше омекотяване на влиянието и да, получило се е по-доброто от лошото.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии