Годишен хороскоп 2014

Астрологичен преглед на 2014 година

Муси Дачева

Енергията от края на 2013 година,втората половина на месец декември, се пренася в началото на Новата 2014 година до средата на месец януари. Както подобава за годината на Коня, тя идва, препускайки с много огън и страст. Годината на дървения Кон ще ни държи в напрежение поне до лятото.

През 2014 година и останалите външни планети , Нептун и ще се движат през същите зодиакални знаци като в предходната година и това създава впечатление, че 2014-та ще бъде много подобна на 2013 година. Да, основните проблеми на света като падането на авторитетите, промяната в отношението към властта, обединението и разединението между държавите ще продължават да стоят във фокуса на вниманието и през 2014-та.

Разрушителната енергия на напрегнатите аспекти през 2013-та имаше балансьор в лицето на мощния Голям тригон на водните знаци, включващ Сатурн и СЛВ в Скорпион, и Юпитер в Рак. Той бе в силата си (с точни тригони) в средата на годината, през юни-юли, но влиянието му като гръмоотвод на кардиналната енергия се простираше през цялата година. Особено значимо туширащото напрежението влияние на Големия воден тригон се усещаше по време на точните квадрати на Уран и Плутон, през май и през ноември 2013-та.

Обединението на Юпитер-Нептун-Сатурн намаляваше социалното напрежение,там където то заплашваше да изригне като вулкан и да причини големи щети. Но също така тази, хармонична по своята природа, енергия разсейваше вниманието, намаляваше революционния хъс и не позволяваше натрупалото се като количество огромно недоволство към управляващите, да доведе до качествени изменения. Активната водна енергия изкара на челни позиции хора, поддаващи се на манипулации и позволи на други такива да се измъкват безнаказано.

За пета поредна година, откакто през лятото на 2009 година застанаха за пръв път, от 80 години насам, на критичните 85 градуса един от друг, Уран и Плутон ще бъдат най-важната, най-провокативната астрологична конфигурация и през 2014 година. Техните сложни и напрегнати отношения се развиват постъпателно в предсказуем ритъм от момента, в който през 2009 година Плутон се настани трайно в кардиналния знак Козирог, до момента в който Уран ще направи първите стъпки да излезе от кардиналния Овен през 2018 година.

Така периодът 2009-2018 година, под влияние на квадрата на Уран-Плутон, е период на драматични промени в световен мащаб.

Намираме се в ситуация подобна на тази отпреди 80 години – времето на Голямата депресия, „започнала в САЩ с крах на пазара на фондовите борси на 29 октомври 1929 година, познат като „Черния Вторник”“, и определяна като „най-дългата, най-широко разпространената и най-дълбока икономическа депресия на ХХ век в световен мащаб“. Квадратът, като част от големия цикъл Уран-Плутон, се развива в периода 1930-1937 година. Уран е в Овен, а Плутон в Рак. в него има 5 точни квадратури между 1932 и 1934 година.

Средата на цикъла, квадрата на Уран-Плутон, е при третата точна квадратура на 8 март 1933 година. Годината 1933-та е обявена за година на излизане от кризата. По-бързо излизат от кризата страните, които се отказват от златното обезпечение на парите и въвеждат адекватни икономически и социални мерки. В САЩ, откъдето тръгва Голямата депресия, точно в центъра на цикъла, през март 1933-та, встъпва в длъжност президента Рузвелт. Този уранианец, със Слънце, Венера и Меркурий във Водолей и Уран на АС, е ключова фигура в процеса на излизане от кризата.

В настоящия цикъл, на 1 ноември 2013 година преминахме през 4-я от общо 7-те точни квадрата на Уран-Плутон. Така 2014 година е годината в средата на цикъла и тази, която носи очаквания за забележими признаци за излизане от кризата,както в световен мащаб, така и у нас.

Противно на мрачните прогнози, 2014 година предлага повече възможности за кардинални, болезнени, но здравословни промени.

През по-тежката първа половина на годината ключова роля в динамиката на астрологичната картина ще играе Юпитер. Планетата на изобилието, „голямото щастие“, позитивният и щедър по принцип Юпитер от лятото на 2013 година се движи през знака Рак, зоната своята екзалтация, в която се проявява предимно с положителните си качества. Така бе през втората половина на 2013 година, когато с подкрепата на Сатурн и Нептун, развърза кесията на правителството за социални придобивки, с които се целеше намаляване на народното недоволство. Юпитер подтиква хората с власт към даване на големи обещания, харчене над възможностите и грандомания, която ги откъсва от реалностите на живота.

Началото на 2014-та заварва Юпитер ретрограден, откъсващ се от разумността на тригона Сатурн-Нептун и хвърлящ се в горещата лава на квадрата Уран-Плутон, към които се добавя и другия малфактор Марс от Везни. В тази компания Юпитер ще ни покаже голяма част от отрицателните си страни през пролетта на 2014, месеците януари и февруари, докато е все още ретрограден и през април, когато участва в Големия кардинален планетарен квадрат. В тези периоди ще лъснат неизпълнените обещания, особено в сферата на професионалната заетост, пенсиите и помощите, надутите проценти в статистиката и в рейтингите, пробойните в бюджета, последствията от неправилните управленски решения и погрешно гласувани закони. Много скандали ще има в законотворческата и в съдебната система, сред депутати и съдии.

Недоволство през първата половина на годината може да бъде предизвикано от приемане на неуместни или протекционистки закони, ограничаващи или нарушаващи правата на голяма група хора, или такива увеличаващи данъчната тежест. Особено критичен в това отношение е месец февруари, когато Юпитер ретрограден прави тао- квадрат с Уран-Плутон, в съучастие с ретроградния Меркурий (7-28 февруари 2014). Юпитер има отношение към църковните дела, а в Рак, насочва вниманието не само към бездуховността в попските среди, но и към църковните имоти. Така през първата половина на годината верските въпроси, етническите проблеми периодично ще излизат на преден план и ще предизвикват чувството за мярка на хората.

Месец януари 2014-та се очертава да бъде напрегнат. Още в първите дни на месеца, в кардиналния кръст се формират напрегнати аспекти с участие на стелиума от планети Плутон-Слънце Меркурий, Юпитер и Уран. Както предупредих и в последния ми седмичен хороскоп за 2013-та, периодът не е добър за екстремни спортове, за експерименти с огън и метал, за боравене с оръжие и опасни уреди. В обществените отношения напрегнатите аспекти могат да провокират остро недоволство, бурни реакции и прояви на гражданско неподчинение. Около празниците нарастват кражбите, по домове, банки и места, където се съхраняват ценни вещи. Климатът ще поднася изненади, възможни са и по-силни земетресения, както при всяко активиране на квадрата Уран-Плутон.

Венера е ретроградна до 31 януари, а на 16-ти, точно на пълнолуние, прави точен квадрат с Марс. По този начин до средата на януари се създават предпоставки за сериозни разногласия в партньорските взаимоотношения, скандали и раздели, към които са най-предразположени кардиналните знаци. Месец януари не е препоръчителен за сключване на брак. В бизнесделата кардиналните знаци трябва да са много внимателни, особено, когато засягат интересите на хора с ниски доходи и такива в неравностойно социално положение. Януари не е препоръчителен и за операции с цел разкрасяване или планирани интервенции в областта на шия, долна челюст, щитовидна жлеза, сливици, уши, кръстна част, бъбреци, особено за кардиналните Слънца от втората половина на знака и на хората със Слънце в третата декада на неподвижните знаци – Скорпион, Водолей, Лъв и Телец

През февруари е първата за годината ретроградност на Меркурий, между 7-ми и 28-ми февруари, период в който ще бъде трудно да се общува с институциите, особено в дните между 10 и 21 февруари.

Месец февруари е акцентиран от едно важно астрологично събитие – смяната на знаците на Лунните възли. На 18 февруари 2014 година Северният лунен възел (СЛВ) навлиза в знака Везни, съответно ЮЛВ преминава в Овен. Лунните възли имат цикъл от 19 години и навлизат в нова зодиакална ос на всеки 18 месеца. Навлизането на Лунните възли в кардиналния кръст от своя страна добавя кармичен отпечатък на всичко случващо се. Особено чувствителни към тяхното движение ще бъдат родените под знака на Овен. До края на февруари СЛВ ще се придвижва към съвпад с Марс във Везни, период от време, в който правото и справедливостта ще си дават среща. На хора с висящи дела ще бъдат предявени обвинения, на други ще бъде даден ход на присъдите, ще се търси сметка за стари грехове, в съдебната система ще има раздвижване и стремеж за прилагане на закона.

На 1 март обаче Марс навлиза в ретроградната си фаза и точният съвпад със СЛВ се отлага за средата на месец юли. А с това и много процеси, започнали в първите два месеца на годината ще търпят забавяне и ограничения от различно естество до месец юни.

На всеки близо 2 години Марс преминава през Везни за около месец и половина. Сега Марс понеже прави ретроградност във Везни, той ще се задържи в този знак близо 8 месеца, от 7 12 2013 -та до 26 07 2014 година. Марсовите хора и марсовите дейности ще изпитват ограничения в следващите месеци и особено в периода на ретроградност на Марс между 1 март и 20 май 2014 година. Най-остро влиянието на Марс ще се прояви през втората половина на месец април, между двете затъмнения и като участник в Големия кардинален квадрат. Ретроградната фаза на Марс е неблагоприятна за планирани операции, особено такива на главата – очи, нос, мозък, горна челюст, пластични операции на лицето. Ретрограден Марс във Везни не подкрепя и брачните обети.

Във Везни,макар и в изгнание, или дори точно заради това, Марс изостря чувството ни за справедливост, прави ни по-непримирими към несправедливостта на живота и лошотията на себеподобните, изпълва ни с недоволство и гняв. И този гняв ще нараства като лавина месец след месец докато се изрази в пълна сила по време на пълнолунието във Везни в средата на месец април 2014-та. Опитите да се решават спорните въпроси по дипломатичен път могат да имат успех през февруари и през юни, но не и през април, когато натискът към кардиналния кръст ще бъде най-голям, а Марс във Везни-ретрограден.

Ретроградността на Марс,1 март-20 май, съвпада по време с тази на Сатурн, който е в ретроградната си фаза между 2 март и 20 юли. По тази причина месеците март, април и до 20 май, ще бъдат тежки за държавните дела. Недостигът на синхрон между институциите ще се задълбочи, а под натиска на външни обстоятелства, в съчетание с недостатъчни лични качества, може да доведе до хаос в държавата.

Периодът от март до юли, когато Сатурн е ретрограден в Скорпион, не е добър за насрочване на избори, независимо от създалите се условия за това. На ретрограден Сатурн в Скорпион през март 1954 година Т.Живков идва на власт и се установява десетилетия на кормилото на държавата. На ретрограден Сатурн в Скорпион бяха последните парламентарни избори, затова ако искаме да излезем от „омагьосания кръг“, трябва да си научим урока и да отчитаме позицията на Сатурн като управител на Козирог, под знака на който е България. Сатурн в Скорпион издига на върха манипулативни и прилепчиви управници.

Със смяната на знаците на Лунните възли от Скорпион -Телец на Везни-Овен се променят и месеците на ежегодните слънчеви затъмнения. Докато през последните две години те бяха през май и ноември, през 2014 година Слънцето и Луната ще се срещнат най-напред близо до ЮЛВ на 29 април в 8 градуса Телец, а през есента – на 23 октомври, близо до СЛВ, в 0 градуса Скорпион.

Двете слънчеви затъмнения протичат при много различна астрологична обстановка. През април слънчевото затъмнение в Телец на 29-ти е дни след точните напрегнати аспекти между Марс-Юпитер-Уран-Плутон, в най-напрегнатата работна седмица, и между 21 и 23 април. Предхождащото го Пълно лунно затъмнение на 15 април в 25 гр. Везни е време за разчистване, за радикални промени, за реални резултати по процеси, зародили се през есента на 2013 година. Между двете затъмнения обстановката у нас и по света ще бъде много напрегната. В този период Юпитер в Рак, като участник в Големия кардинален квадрат, прави съвпад със звездата Сириус, знак за включване на големи амбиции и честолюбиви стремежи за налагане волята и доминиране на ситуацията. Договарянето, обединението, взаимното разбиране ще бъде много трудно за всички в този период на годината. Най-зле ще се отрази на кардиналните Слънца и при тези, които имат АС, Луна, Марс, Венера и МС във втората декада на Овен, Козирог,Везни и Рак.

През май социалното напрежение утихва. Меркурий и Венера се движат почти едновременно на секстил разстояние. Меркурий е в собствения си знак Близнаци между 7 и 29 май, а Венера почти през целия месец е в Овен, във взаимна рецепция с Марс от Везни. Искрените опити за сближаване, за изглаждане на противоречията, заявената готовност за отстъпки в този период ще дават резултат и още повече след 20 май до навлизането на Меркурий във втората ретроградна фаза за годината, от 7 юни до 1 юли.

През втората половина на месец май астрологичната обстановка е подкрепяща бизнеса. Това е време благоприятно за сключване на сделки, за поемане на ангажименти в по-големи мащаби, включващи повече хора и материални ресурси. Хармоничните аспекти между Юпитер и Сатурн (тригон), Слънце и Марс (тригон) и продължителният секстил на Меркурий и Венера създават условия за изграждане на успешни екипи, мотивирани за съвместна работа. Личните отношения при много двойки са в подем през втората половина на май и особено след като Венера навлезе в Телец в края на месеца.

Юпитер в Рак създава условия за разрастване на семейния бизнес, сдружаването на принципа на родствените връзки, обединението по родова линия. Под негово влияние се засилва носталгията у хората живеещи далеч от корените си. Много хора, напуснали страната преди 10-12 години, ще се върнат по родните места.

Юпитер подкрепя домашните дела и родителството, сключването на брак и увеличаването на семейството. През 2014 -та, в годината на Коня, ще се родят много „жребчета“, заченати при Юпитер в Рак.

През юни на астрологичния хоризонт отново се задава буря. По пълнолуние, след 12 юни до новолунието в края на месеца, Марс е в тао-квадрат с Уран и Плутон. Ретроградният Меркурий в Близнаци ще провокира претенциите на младите, които не са намерили задоволителен отговор до момента. Възможни са военни конфликти, терористични атаки, изостряне на отношенията между държави под влияние на кардиналния кръст. Крупни кражби, обири на банки и трезори, отвличания за откуп, злоупотреби от голям мащаб. В сеизмологично отношение периодът е неблагоприятен, има вероятност за земетресения и силни бури.

На 9 юни Нептун навлиза в ретроградната си фаза и ще се движи назад до 16 ноември 2014 г. Номерологично 2014-та е под влияние на вибрация 7 – нептунова, мистична, духовна, интелигентна и далновидна. Това придава особено значение на планетата, която е в силата си, движейки се през собствения си знак Риби. През 2014 година Нептун се лишава от подкрепата на Юпитер, с който през 2013-та бяха в хармоничната връзка-тригон. За радост, в зоната на подвижния кръст няма бавни планети и Нептун не е подложен на продължителни провокации.

През юни и юли хармонични аспекти към Нептун правят Слънцето, Меркурий и Венера, а през август с него в тригон застава Марс. Това е време благоприятно за водните знаци с рождени Слънца в първата декада на знаците Риби, Рак и Скорпион, и/ или асцендент там и в Лична година 1, 3, 5 или 8. Добрите тенденции за водната стихия не са еднозначни за всички водни знаци. Най-облагодетелствани са родените под знака на Риби. 2013 г., вкара в публичното пространство някои хора от тази зодия, на която са присъщи гъвкавост, приспособимост и оцеляване за дълъг период там, където другите не успяват и се отказват.

Другите водни знаци Рак и Скорпион получават нужната им духовна подкрепа от Нептун, но в същото време им се налага да се справят със сложни житейски и професионални проблеми, заложени от напрегнатата астрологична обстановка в кардиналния кръст за Рак, а за Скорпион от третата декада, заради сатурновата криза в която са, с преминаването на Сатурн през зоната на рожденото Слънце.

Нептун се придвижва с 2 градуса на година, като през 2014-та ще се движи от 3-я до 5-я градус на знака Риби. Неблагоприятната страна на нептуновото влияние засяга родените в първата декада на подвижните знаци Близнаци, Дева и Стрелец. От него ще идва апатията, усещането за умора и нежеланието за активна дейност, както и неувереността, отдръпването от света и бягството от решаване на кардинални проблеми, с които изобилства 2014 година. Особено чувствителни, раними и неразбрани тази група ще бъдат в отделни периоди по време на ретроградността на Нептун между юни и септември 2014 г.

Месец юли е вододелна зона за 2014 година. Както почти през цялата 2013 година, така и до средата на 2014 година водната стихия ще е активирана от движещите се през водните знаци Нептун, Сатурн и Юпитер. За водните знаци са благоприятни месеците март, юли и ноември. Между 26 юли и 13 септември Марс преминава през Скорпион като изкарва от летаргията, прави мотивирани и амбициозни, родените със Слънце в Скорпион, Рак и Риби.

От юли нататък ситуацията се променя в полза на огнените знаци. Юпитер преминава в Лъв на 16 юли 2014-та и ще се движи през него до 11 август 2015 година.

В тази част на зодиака Юпитер ще грее царствено и ще ни подтиква към повече и повече блясък, показност и веселие. Естествено там, където това е възможно. На отънялия български джоб Юпитер може да дойде в повече, особено там, където има демонстративно незачитане на етичните норми. Юпитер може да бъде много назидателен и опекунстващ, не толкова, колкото Сатурн, но достатъчно настоятелно и по бащински строго да раздава правосъдие.

Юпитер в Лъв ще ни помага да възвърнем вярата в себе си, да се обърнем към националните добродетели, отново да ценим честта и достойнството на човека, добротата, честността и откритостта в човешките взаимоотношения. За една година време под негово влияние могат да се променят много неща, касаещи децата, тяхното отглеждане и възпитание. Грижата за детето би трябвало да стане приоритетна задача на държавата и институциите.

В средата на юли към кардиналните знаци отново има предизвикателства, заради напрегнатите аспекти на Марс, Слънцето и Уран. Най-ангажирани ще бъдат родените със Слънце или АС в Рак, Везни и Овен.

За неподвижните знаци, като Слънце и АС, месец юли е време за подаръци, благодарности и похвали, особено за Лъв и Скорпион. На 24-ти Слънцето и Юпитер са в съвпад, което бележи началото на новия им съвместен цикъл. Така втората половина на юли е успешна за всички занимаващи се с изкуство. Годината 2014-та е подемна за изкуството във всичките му проявления, а Нептун подкрепя изявите в медиите. Юпитер придвижващ се в Лъв до лятото на 2015-та ще подтиква хора с възможности да инвестират в артистични начинания и да спонсорират талантливи артисти, особено деца и младежи.

През август, особено през първата половина на месеца, за огнените знаци е препоръчително да са в работната си среда, където ги очакват много ангажименти и съответно добри приходи. Последната седмица на август може да се окаже важна за кариерата на Скорпион (Слънце и/или АС), време за подновяване на договори и за сключване на нови такива.

Септември е силен най-вече за земните знаци. Между 5-ти и 29-ти Венера се движи през Дева и дарява  богато трудолюбието и постоянството на родените под знака на Дева, Телец и Козирог, а също така и подвластните и Везни. На 13 септември Марс преминава в огнената стихия, в знака Стрелец, с което дава енергия и сила на огнените знаци до 26 октомври, когато преминава в Козирог. Това обещава подходящи условия за прибиране на реколтата, за есенните ремонти и така желаното „циганско лято“. Есента на 2014 година ще бъде подходящото време за включване в дейности, които изискват много физическа енергия и голям ентусиазъм. В подкрепа на хората, обединени в една кауза е тригонът на Юпитер и Уран в огнените знаци Лъв и Овен на 25 септември.

Месец октомври е с най-хармонична астрологична картина и това го прави най-добрият месец за 2014 година. Многото благоприятни аспекти между Слънцето, Юпитер, Марс, Уран , Меркурий и Венера в мъжките знаци задават позитивен тон.

Октомврийското слънчево затъмнение, предхождано от пълно лунно затъмнение на 8 октомври, ще бъде в значително по-спокойна астрологична среда от това през април. С преминаването на Юпитер в Лъв на 16 юли, на Марс в Стрелец на 13 септември и с участието на Уран в Овен, в небето се оформя Голям огнен тригон, който ще оказва силно влияние върху хората през есенните месеци, особено през септември и октомври. Това е времето, в което има предпоставки за обединение, за задаване на единна цел и тръгване в посока за излизане от кризата, както от икономическата, така и от духовната такава.

През октомври е третата ретроградност на Меркурий, между 4 и 25 октомври. Октомври е месец, в който най-остро ще изпитаме потребност да се чуваме, да се разбираме, да сближаваме позициите си и да изграждаме обща визия за бъдещето си.

Пълното Лунно затъмнение на 8 октомври изправя Слънцето Венера и СЛВ срещу Луната , ЮЛВ и Уран, по оста 15 градуса Везни-Овен. Уран в този момент е в съвпад със звездата Алфарац, наричана „Главата на Андромеда“, а също така и „пъпа на коня“. Периодът е интересен за всичко свързано с тайното и мистичното, с новите технологии и заявените открития.

Годината 2014 -та ще бъде много по-мистична и отворена към проникване в тайните от 2013 година, за което ще спомага и вибрацията 7,на която е подвластна. През 2013 година много тайни бяха разкрити, публично достояние станаха неизвестни факти от човешката история, непрекъснато изникваха нови и нови артефакти, доказващи заблудата,в която живее човек от хилядолетия. На високо държавно ниво се изнесоха данни за извънземния живот и връзките му с правителствата на някои държави. В интернет се публикуваха безброй материали, автентични кадри на движение на НЛО, но до официално обявен контакт не се стигна. През 2014 година процесът на постепенно вдигане на завесата ще продължава.

Месец ноември 2014 -та е месец на манипулациите. В този период от годината Слънцето се движи през Скорпион и среща Сатурн, заставайки в квадрат към Юпитер. Всичко това почти едновременно с Венера, която прави квадрат с Нептун. На този фон се развиват напрегнатите отношения на малфакторите Марс в съвпад с Плутон и в квадрат към Уран. Така средата на месец ноември, между пълнолунието на 7-ми и новолунието на 22-ри, е неспокойна и изпълнена с шантажи, клевети, отмятане от обещания, публични обвинения, нелицеприятни разкрития за публични личности, манипулиране на общественото мнение по най-очевиден начин.

Декември обещава успех в делата на огнените знаци. В първата десетдневка в дните около пълнолунието Слънце, Меркурий и Венера от Стрелец са в благоприятни аспекти с Юпитер от Лъв и Уран от Везни. През втората половина на месеца обаче квадратът Уран-Плутон напомня за себе си. На 15 декември е предпоследната, шестата точна квадратура. На 8-ми Юпитер става ретрограден, а на 22-ри Уран излиза от ретро-фазата си. Така краят на годината ще бъде неспокоен за кардиналните знаци, повече усилия ще изискват дейности, в които е необходимо съвместяване на различни интереси и претенции.

Като Коледен венец в края на годината ще ни зарадва секстилът на Слънцето и Нептун, един прекрасен аспект, носещ топлина и спокойствие, вяра и надежда са по-добри дни. И те ще дойдат!

27 декември 2013 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Етикети: , , , , , ,

43 коментара so far »

  1. Варта каза,

    Писа на януари 1, 2014 @ 10:08

    Скъпа Маруся, ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!! Благодаря за чудесния Подарък – Справочник рано-рано още на 1 Януари!!! За тези, които живеят “под Покрива на Всевишнаго” всичко е прекрасно, а останалите, доколкото схванах, ще се наложи да се адаптират скоростно, но все си е по-друго човек да разполога с мъдрото приятелство на хора като Вас… С много обич – Варта

  2. Маря каза,

    Писа на януари 2, 2014 @ 12:17

    Супер хороскоп! Благодаря за позитивната прогноза, че ми писна да чета лоши предсказания за 2014. Щастлива да е за вас и да ни радвате с добри препоръки!

  3. Венито каза,

    Писа на януари 2, 2014 @ 12:20

    Муси, страхотна си. Благодаря че те има!

  4. Boris каза,

    Писа на януари 2, 2014 @ 13:17

    Скъпа МУСИ,

    Вие сте нашата верна пътеводна светлина и опора, стожер на по-четящите и пишещи българи!!!

    п.с:
    Предстоящите кардинални квадратури от 2014г нататък – във вторите декади на Овен и Козирог – да ги считаме ли за по – рафинирани и омекотени ( от една страна от годината на Коня и от друга като година на Нептун) или да не се подвеждаме по-това, коя декада, каква вибрция носи?

  5. Светлана Дякова каза,

    Писа на януари 2, 2014 @ 16:50

    Честита Нова Година .
    Мила госпожо Дачева от цялото си сърце Ви поздравявам с настъпването на Новата 2014 Година и Ви пожелавам Светлината и Любовта да озаряват и творят прекрасна реалност за Вас и обичаните от Вас хора.
    С уважение.Светлана

  6. Мери каза,

    Писа на януари 2, 2014 @ 20:13

    Честита Нова Година, Муси!
    Наистина на фона на повечето мрачни прогнози, тази звучи като лъч светлина, за което Ви благодарим.Следя публикациите Ви от 2 години съвсем редовно. Има едно единствено изречение, касаещо моята и тази на съпруга ми зодия”… Близнаците родени в първа декада…”, а другите Близнаци?Разбирам, че хороскопът е общ, но за много от знаците са упоменати по няколко пъти детайли. Благодаря предварително.

  7. Albena каза,

    Писа на януари 4, 2014 @ 6:49

    Честита Нова година, Муси! Желая Ви много здраве и благоденствие! Благодаря за точните прогнози! Бих искала да попитам, дали ще публикувате годишни хороскопи по зодии, както миналата година. Те са изключително полезни и бих се радвала, ако публикувате такива и за тази година!

    С благодарност и най-добри пожелания

  8. Танита Колева каза,

    Писа на януари 5, 2014 @ 2:52

    Б Л А Г О Д А Р Я М У С И !!! На 01.01.2014 г. Вие си спечелихте една чисто нова година – модел 2014!
    Гаранцията е 12 месеца, карайте си я със здраве!
    И това не е всичко. Имате превод на вашата банкова сметка 365 дни,
    изпълнени с късмет, здраве и щастие!
    Използвайте си ги с много любов и оптимистично настроение!

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 6, 2014 @ 13:06

    Boris,
    благодаря ви!
    Годината на Коня ще претърпи минимално омекотяване от влиянието на Нептун.
    Конят е въздух- буен и своенравен :)
    а квадратурите са остро противопоставяне, така че омекотяването идва единствено от характера на човека и начина, по който възприема случващото се.

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 6, 2014 @ 13:06

    Светлана Дякова,
    Благодаря ви! :)

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 6, 2014 @ 13:07

    Варта,
    Благодаря ви! :)

  12. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 6, 2014 @ 13:09

    Танита Колева,
    Това се казва печалба!
    Благодаря ви! :)

  13. Boyana каза,

    Писа на януари 6, 2014 @ 21:38

    Здравейте,

    не намирам годишния хороскоп за зодия близнаци – ще публикувате ли и за тази зодия?

  14. valya каза,

    Писа на януари 7, 2014 @ 11:22

    Здравейте Муси,Весела и ползотворна 2014г,здраве и късмет!
    За зодия Дева годишен хороскоп ще има ли?

  15. аз каза,

    Писа на януари 7, 2014 @ 11:52

    Ама много сте интересни бе хора.Естествено че ще има,как няма да има.Не може да има за половината зодии за останалите не.Ей направо ме изумявате.Първо мислете после драскайте.

  16. GG каза,

    Писа на януари 7, 2014 @ 22:54

    Здравейте, не намирам годишния хороскоп за 2014 за Риби. Успешна и ползотворна нова година на всички !
    Муси, благодаря че те има- здраве,мир и много любов през 2014 година!

  17. beba каза,

    Писа на януари 8, 2014 @ 8:51

    Новата година явно започва без хороскоп за 2014г. на зодия Стрелец ???
    Кой пренебрегва юпитеровите хора :)

  18. pegi каза,

    Писа на януари 8, 2014 @ 19:05

    само за Стрелец няма:(

  19. Никол каза,

    Писа на януари 10, 2014 @ 16:33

    Здравейте,обстановката през Април,особено покрай затъмненията ще е доста напрегната.Очаква ли се според вас силен земен трус на територията на България,както предвещават вече някои ясновидци.Има мнения за очаквано земетресение подобно на това в Стражица в миналото.Звездите показват ли нещо подобно?

  20. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 11, 2014 @ 16:19

    Никол,
    ясновидците всяка година прогнозират силно земетресение.
    Сеизмолозите обаче също са на мнение,че на Балканския полуостров ще има силно земетресение, става дума за магнитуд 6-та степен и нагоре.Почти бяха сигурни за 2013-та че ще стане, във Вранча.
    Ние астролозите също предупреждаваме за периоди, в които е вероятно да има земетресение. Даже накои си приписват предсказание за земетресението в Перник :)
    Да, възможно е да има силно земетресение у нас, защото България е сеизмичен район, не толкова като Гърция например, където почти всеки ден има слаби земетръси,които отслабват сеизмичната сила. Възможно е да има у нас земетресение през 2014, или през 2015, или през 2016 година.
    Възможно е да има няколко не особено силни,но все пак притеснителни земетресения от 5-та степен. Възможно е те да са в близост до напрегнатите аспекти на планетите, за които пиша. Месеците януари и април са с повишен риск, както и месец юни, месец октомври и през ноември също.
    Така че с две думи – Да, възможно е.
    По-важното е какво може да направи човек, ако се случи такова бедствие?

  21. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 27, 2014 @ 11:09

    Новини 26 януари 2014, 16:54

    Трус с магнитуд 5,8 разлюля остров Кефалония в Йонийско море, съобщи Атинската обсерватория.

    Засега няма информация за пострадали. Съобщава се само за свличания на земни маси и повредени пътища.
    Епицентърът на труса е бил на 280 км западно от Атина, на 7 км от главния град на острова Аргостоли. /АФП /

  22. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 27, 2014 @ 11:10

    Поставиха под запрещение игумена на Бачковския манастир епископ Борис
    от 25.01.2014 13:15
    Игуменът на Бачковския манастир епископ Борис е поставен под запрещение и няма право да служи, съобщи Българското национално радио. Това потвърди пред програма „Хоризонт” на БНР високопоставен източник от Светия синод.

    Светият синод чака заключението на специално създадената комисия по случая със скандалното поведение на игумена. Духовникът е изключен от всички списъци на епископи за митрополитски избори.

    Бачковският манастир е под прякото подчинение на Негово светейшество патриарх Неофит.

  23. Galya каза,

    Писа на януари 27, 2014 @ 20:13

    В какъв план овните ще почувстват смяната на лунните възли, след като южният преминава в овен – негативен или по-скоро позитивен….или зависи от багажа, който носим от миналите животи?

  24. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 30, 2014 @ 12:05

    Galya,
    при всеки е индивидуално, но когато ЮЛВ преминава през Слънцето човек се държи особено, понякога зацикля в някое свое убеждение, не му достига визия за бъдещето, или търпи последиците на грешка, която е направил в миналото. Например във възпитанието на децата си. Може те да постъпват по начин, за който човек си дава сметка,че има вина.

  25. Galya каза,

    Писа на януари 30, 2014 @ 18:54

    Благодаря, Муси!

  26. оферти за майски празници каза,

    Писа на февруари 12, 2014 @ 11:20

    Като гледам в колко тежко политическо време живеем сега не вярвам, че нещата в скоро време ще се оправят, докато самото наше съзнание не започне да има други ценности, а не само да взима ли взима за себе си.Това, че по-бързо излизат от кризата страните, които се отказват от златното обезпечение на парите и въвеждат адекватни икономически и социални мерки може и да е така, както и вие пишете времето това показва, но докато се стигне до това отказване трябва доста да затънем.Радвам се че правите подобни хороскопи и се надявам да продължавате да ни пишете.

  27. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 16, 2014 @ 16:28

    Емил Кабаиванов: Ще се борим докрай за Куршум джамия, каузата ни е справедлива

    15 февруари 2014
    Вижте, когато една сграда или терен е публична общинска собственост, тя принадлежи на всички граждани. И целта на публичната собственост е да удовлетворява културните потребности. Тя е паметник на културата, в списъка на паметниците на културата. В момента, в който тази сграда и теренът… (пропадане на тел. връзка – бел.ред.)… минат в собственост на някакво вероизповедание, в случая мюсюлманското вероизповедание, тя става вече частна собственост и престава да принадлежи на всички граждани на Карлово и да удовлетворява техните потребности.

    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1218772

  28. moon_in_taurus каза,

    Писа на февруари 17, 2014 @ 11:08

    Здравей Муси,
    аз съм с оси ИС-МС на 20 градуса във везни-овен.
    Мислеш ли,че тези промени ще важат и за мен,за които споменаваш за кардиналните знаци?

    И какви могат да бъдат тези промени?

    Благодаря ти!

  29. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 18, 2014 @ 11:00

    moon_in_taurus,
    действието е повече в първата половина на кардиналните знаци, така че влиянието може да е по 3-9 дом.

  30. ani каза,

    Писа на февруари 18, 2014 @ 11:20

    Скъпа Муси,
    Планираш ли статия за смяната на знаците на лунните възли?
    Благодаря и успешен ден!

  31. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 18, 2014 @ 14:05

    ani,
    всяка статия поражда поредица въпроси тук в сайта “ами при мен какво ще стане?”, на които нямам възможност да отговарям.
    Затова се въздържам да пиша материали за всяка астрологична комбинация.
    Описвам ги подробно в седмичните хороскопи.

  32. ani каза,

    Писа на февруари 18, 2014 @ 15:03

    Здравей Муси,
    Благодаря за бързият отговор. Разбира се съм съгласна с теб, всяка твоя статия поражда редица индивидуални въпроси, на които може да се търси задълбочен отговор в индивидуална консултация. Моят въпрос беше в по-широк смисъл. Спомням си, че преди време, когато СЛВ навлезе в Скорпион, ти написа много интересен и полезен материал, какво предполага смяната в широк мащаб, какви са измеренията, очакванията, предпоставките и изискванияате на и към СЛВ в конкретно този знак.
    Целувки от мен! Не исках да нахалствам! Причината е, че всяка твоя статия е МНООООГО чакана и дълбоко полезна!

  33. Светла Георгиева Таскова каза,

    Писа на февруари 21, 2014 @ 9:42

    Здравейте!
    Впечатлена съм от вашата духовност и прецизност!

  34. Муси Дачева каза,

    Писа на май 30, 2014 @ 13:59

    http://varna.topnovini.bg/node/516521
    Четиризнаци проплакаха във варненската АГ болница

    Петък, 30.05.2014 | 11:01
    През изминалата бурна и гръмотевична нощ във варненската АГ болница са се родили четиризнаци. Бебетата, две момченца и две момиченца, са се появили на бял свят чрез цезарово сечение. Интересното е, че те са били заченати по естествен път, а не чрез инвитро процедура.

    И четирите бебета се намират в интензивното отделение под активните грижи на специалистите в болницата. Мъниците тежат между 1 200 и 1 400 грама. Майката, която ражда за първи път, е в добро състояние и се възстановява успешно.

    Дори и възрастните лекари в местната АГ болницата нямат спомен за успешно завършила четириплодна бременност в лечебното заведение.
    – See more at: http://varna.topnovini.bg/node/516521#sthash.IylkVfUy.dpuf

  35. Mi каза,

    Писа на юни 2, 2014 @ 10:36

    Здравейте ,Муси !
    Интересува ме човек променя ли живота си по някакъв начин когато сменя цвета на косата ,прическата си…Има ли всеки цвят планета на която да отговаря ? Когато в хороскопа му дадена планета е слаба със съответния цвят на който отговаря тя се засилва или точно обратното ?… Разсъждавам си просто в такава посока ! :))

  36. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 2, 2014 @ 18:53

    Mi,
    промяната на прическата и на цвета на косата е хубаво по принцип,защото прави жената по-интересна. :) Добре е да се прави,когато Луната е в първи дом, нещо което се случва 2-3 дни всеки месец, или когато Слънцето навлезе в първи дом, което става един път годишно. Планетите имат цветове от различна гледна точка. Всяка планета си има спектър,това от гледна точка на физиката. А от гледна точка на метафизиката планетите са свързани с много неща с чакрите, с органите на тялото и системите, и с цветовете по определен начин. Марс е червеното, Меркурий жълтото, Венера синьото, Плутон черното и така нататък. Някои Овни се раждат с червени или рижи коси. :)

  37. Mi каза,

    Писа на юни 3, 2014 @ 8:28

    Ехе ,колко интересно !
    Аз имам едно приятелче Овне и то е с рижа коса ,а също и една приятелка която има Марс в първи дом – тя има лунички !
    Това за чакрите не го знаех ,ще прочета защото всичко е много заинтригуващо!
    Благодаря ти за отговора и вниманието Муси :)

  38. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 18, 2014 @ 16:32

    Раждаемостта тръгна нагоре

    Раждаемостта в България започна да се увеличава. Това сочат данните от Информационната система за ражданията на Министерството на здравеопазването.

    Родените между 1 януари и 10 октомври 2014 г. са 49 957*, а за същия период на 2013 г. броят им е бил 48 513, т.е. до момента бебетата са с 1444 повече.

    За цитирания период раждаемостта се увеличава в 17 области, а в останалите 11 намалява.

    Последното, 28-мо, място вече не се заема от област Видин, а от Разград, където до 10 октомври са се родили най-малко деца – 403, сочат данните. На първото отново е София (столица). Няма промени и в областите, които допълват Топ 5. Те са Пловдив, Варна, Бургас и Сливен.

    Повече бебета спрямо същия период на 2013 г. са се родили в София (столица) – с 877, Пловдив (с 256), Варна (със 128), Бургас (137), Сливен (със 175), Плевен (с 25), Благоевград (с 58), Добрич (с 12), Силистра (с 1), Велико Търново (с 18), Монтана (с 8), Враца (с 60), Кърджали (с 4), Ловеч (с 60), Кюстендил (със 74), Перник (с 21) и Видин (с 15).

    По-малко са те в областите Стара Загора (с 85), София област (със 79), Пазарджик (със 110), Русе (с 8), Хасково (с 14), Шумен (с 1), Търговище (с 9), Ямбол (с 86), Габрово (с 53), Смолян (с 14) и Разград (с 26).

    В петте области с най-голяма раждаемост до 10 октомври са се родили: 12 166 деца в София, 5576 в Пловдив, 3765 във Варна, 2755 в Бургас, 2502 в Сливен.

    Петте области с най-ниска раждаемост са Разград (общо 403 родени до 10 октомври 2014), Видин (418), Смолян (482), Ямбол (492) и Перник (497).

    В процентно изражение най-големият ръст на раждаемостта е в област Кюстендил – с 10.22%, следвана от Ловеч (8.25%) и София (столица) – 7.77%. Най-големият спад е в област Ямбол (14.88%), София област (10.85%) и Пазарджик (5.97%).

    През 2013 година са се родили общо 62 217 деца, по данни на Информационната система за ражданията на МЗ. През 2012 г. броят на родените бебета е бил 63 891. Данните на МЗ и НСИ се разминават – националната статистика сочи 69 678 живородени деца през 2012-та. Причината за разминаването е, че в системата на МЗ постъпват данни само за децата, родени в болниците у нас, а НСИ обобщава данните за всички раждания в страната.

    *Данните в системата на МЗ за цитирания период могат да се променят, защото болниците подават информацията до няколко дни след съответното раждане

    Източник: Offnews.bg
    http://purvite7.bg/?p=13799

  39. Ема каза,

    Писа на октомври 24, 2014 @ 16:15

    Здравей, Муси.
    В последните няколко месеца вниманието на обществото е насочено към сложни проблеми, един от които е КТБ.
    Как смяташ има ли вероятност тази сага да приключи скоро и разумно, предвид продължаващия квадрат на Уран и Плутон?

  40. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 25, 2014 @ 10:55

    Ема,
    на фона на квадрата Уран-Плутон, по-силно е влянието на Сатурн в Скорпион – тайните на банковата система. А сега, през следващата седмица, предстои почти точен квадрат между Сатурн и Юпитер,двата социалин планети свързани и с движението на паричните потоци. Та докато Сатурн не премине в Стрелеца, откъдето да има поне задиакална хармония с Юпитер, нещата няма да отиват към оправяне. А това може да стане в края на 2014 и началото на 2015 година.Скорошно приключване не се очертава, но изчистване на част от задълженията най-вероятно в този период декември-януари.

  41. Ема каза,

    Писа на октомври 27, 2014 @ 0:08

    Благодаря, Муси.
    Конфликтът не започна ли по време на зодиакална хармония между Сатурн и Юпитер?
    Точният квадрат може ли да смени сегашното ръководство на БНБ и да се пристъпи към намаляване на напрежението?
    Дано решението, макар и отложено, да е разумно.

  42. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 28, 2014 @ 12:07

    Ема,
    конфликтът е заложен доста по-отрано, но го видяхме като демострация, когато Сатурн ретрограден в 19 гр. Скорпион направи квадрат със Слънцето на Цветан Василев, и той в случая “опра пешкира”, другият Лъв дърпа конците. Сега става още по-мътно, защото квадратът Сатурн-Юпитер е точно върху рождената му квадратура Слънце-Уран/Юпитер.

  43. Ема каза,

    Писа на октомври 29, 2014 @ 13:27

    Значи няма надежда тази манипулация да приключи скоро. Отчайващо е долните интереси на човек без капка морал да манипулират цялото общество, и то с участието на държавни институции, на които обществото плаща, за да му служат.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии